-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αυτο με τις ποτηροθηκες πρεπει να ναι φετιχ των σχεδιαστων. Σε ολα τα psa τα τελευταια 20 ετη το ιδιο προβλημα.Είναι γιατί οι βαθιές ποτηροθήκες πάνε μαζί με το φανελλάκι και πέδιλα με κάλτσες και το ράδιο να παίζει το σουξέ.. Αχ , αχ ,αχ η καρδιά μου παίζει Μπάχ....
-
Ο ένας κάτοχος για το τιμόνι:
Στο ερώτημα σου σχετικά με το τιμόνι θέλω να σε πληροφορήσω ότι είναι αρκετά άμεσο, ακριβές και ¨κοφτερό'. Σίγουρα δεν παρέχει την πληροφόρηση όσο π.χ ένα fiesta ή ds3
Ο άλλος κάτοχος:
Ξεκινάω με το τιμόνι. Είναι πολύ ελαφρύ και δεν παρέχει πληροφόρηση. Αν το θέλεις για άνετο στην οδήγηση και χαλαρωτικό, είναι τέλειο. Μέχρι εκεί όμως.Δλδ εντελώς διαφορετικές απόψεις. Θα μου πεις όπως το βλέπει ο καθένας και ανάλογα τι οδηγούσε πριν...
Με αυτά που διαβάζω και ξέρω για Σιτροέν μάλλον κλείνω προς την δεύτερη αποψη.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης cyclon έγραψε:
Όλοι οι 3 κύλινδροι ακούγονται άγριοι και τραχείς και χοροπηδάνε σαν τρελοί ιδίως όταν είναι κρύοι.Παρωχημένη άποψη κατά τη γνώμη μου, που βασίζεται σε χαρακτηριστικά πολύ παλαιότερων τρικύλινδρων κινητήρων.
Για μένα είναι υπερβολές τα περί θορύβου 3κύλινδρων. Ειδικά του puretech μου είναι έως και ευχάριστος ο ήχος. Συχνά πυκνά τον στροφάρω χωρίς λόγο μόνο για τον ήχο. Το αντίστοιχος της BMW δε μου αρέσει τόσο ας πούμε αλλά ούτε αυτός είναι ενοχλητικός.
Από έκομπουστ δεν έχω πολύ εμπειρία γιατί δεν είμαι πολύ φίλος Φορντ αλλά απ' έξω κι αυτός ευχάριστα ακούγεται.
Συμφωνώ απόλυτα! Οι σύγχρονοι τρικύλινδροι όχι μόνο έχουν πολύ ικανοποιητικό έλεγχο των κραδασμών και της τραχύτητας, αλλά πολύ συχνά έχουν ένα πολύ πιο ενδιαφέροντα ήχο (ως και τσαμπουκαλεμένο, τηρουμένων των αναλογιών) από τους περισσότερους συνήθεις τετρακύλινδρους.
-
Παρόλο που έχουν βελτιωθεί σε πολλά σημεία οι τρικύλινδροι εντούτοις δεν παύουν να αποτελούν μια λύση ανάγκης μείωσης του κόστους των κατασκευαστών. Επί της ουσίας με διάφορα φτηνά φτιασίδια οι κατασκευαστές, προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες των 3κίλυνδρων που είναι προϊόν της ανισσόροπης εκ κατασκευής των συμπεριφοράς και ειδικά σε χαμηλές στροφές.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Παρόλο που έχουν βελτιωθεί σε πολλά σημεία οι τρικύλινδροι εντούτοις δεν παύουν να αποτελούν μια λύση ανάγκης μείωσης του κόστους των κατασκευαστών. Επί της ουσίας με διάφορα φτηνά φτιασίδια οι κατασκευαστές, προσπαθούν να κρύψουν τις αδυναμίες των 3κίλυνδρων που είναι προϊόν της ανισσόροπης εκ κατασκευής των συμπεριφοράς και ειδικά σε χαμηλές στροφές.Εχουν μερικες αδυναμιες και μερικα πλεονεκτηματα (λιγοτερα κινουμενα μερη και αρα ποιο απλη κατασκευη και λιγοτερες απωλειες). Δεν εχουν κανενα φτιασιδι περα απο τον αξονα εξισσοροπησης. Απλα με τα τουρμπο ανακαλυψαν οτι μπορει να εχουν καλη λειτουργια απο 3κυλινδρους γιαυτο τους ξαναβαλαν στην μοδα. Φυσικα οσο περισσοτεροι κυλινδροι τοσο καλυτερα αλλα 6κυλινδροι στα 1600 κυβικα σπανια να δεις.
-
Για μικρού βάρους αυτοκίνητα και απαιτήσεων σε χώρους εντός περιορισμένων διαστάσεων(ως τέτοια είναι τα αυτοκίνητα πόλης) και κυβισμό έως και 1000 κ.εκ διακρίνω πλεονεκτήματα και win win διάθεση κατασκευαστή και καταναλωτή. Για μεγαλύτερες κατηγορίες οχημάτων (μάλιστα ακριβοπληρωμένων όπως η Χ1) να φορούν τρικύλινδρο συγνώμη αλλά δεν θα το πρότεινα σε φίλο (εκτός και αν τον είχα στην μπούκα! )
-
Eιναι γεγονος ομως οτι και ο 1.5 της BMW πουλαει παρα πολυ αλλα και ο 1.2 της ΠΕζω το ιδιο. Οποτε στην πραξη μια χαρα ειναι. Τα οποια μειον στην λειτουργια (μονο κατω απο τις 2 χιλ στροφες μια ασταθεια καταλαβαινεις) εξισσοροπουντε απο την οικονομια στα τελη και στην βενζινη.
-
Εγώ πάντως αν ποτέ έπαιρνα καινούριο θα έπερνα 4κύλινδρο...
Τόσα και τόσα 4κύλινδρα υπάρχουν ακόμα στα 1.500-1.600 κυβικά, γιατί να συμβιβαζόμαστε με υποδεέστερες λύσεις...
Επειδή μια Ford και μια BMW την έκαναν τη μαλακία;
-
Και V8 υπάρχουν γιατί να συμβιβαστούμε με τετρακύλινδρα 1600αρια?
Ρητορική η ερώτηση με απάντηση γιατί δεν μας περισσεύουν τα λεφτά. -
καλό
Εάν νομίζεις ότι στα 1500-1600 κυβικά κάνεις σοβαρή οικονομία πηγαίνοντας από τους 4 στους 3 κυλίνδρους μάλλον σε λάθος φόρουμ συχνάζεις
-
Ναι ίδια τιμή έχουν το 3008 1,2 με 1,6 κάτι φραγκοδίφραγκα διαφορά
Άσε μας ρε Γιάγκο Δρακε. -
Μιλάω για εταιρείες που ΗΔΗ είχαν πολύ ωραίους κινητήρες (4κύλινδρους) στα 1500-1600 κυβικά και τους έκαναν 3κύλινδρους. Έδωσα και παραδείγματα. Δεν ξέρω γιατί επιμένεις να συγκρίνεις με άλλες κλάσεις κυβικών (ανώτερες και κατώτερες).
Σε αυτά τα κυβικά λοιπόν, καμία οικονομία δεν είδες στην τσέπη σου μόλις έφυγε ο κύλινδρος...
-
Από την άλλη (και αυτό είναι ένα ερώτημα που έχω θέσει και σε άλλο forum και έχει μείνει αναπάντητο) γιατί κάποιοι θεωρείτε ένα τρικύλινδρο κινητήρα πιο αναξιόπιστο από έναν αντίστοιχης χωρητικότητας και τεχνολογίας τετρακύλινδρο;
-
-
Χαριςμα23
Ισως λογω συγχρονισμου και δωνησεων υπαρχουν καταπονησεις στο καπακι, φλατζες και ολο το πανω συστημα
-
Όσοι είναι κάτοχοι του c3 aircross, πως βρίσκουν τα φώτα του αυτοκινήτου σε συνθήκες με ελλειπή φωτισμό; Σας ικανοποιούν;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Χαριςμα23Ισως λογω συγχρονισμου και δωνησεων υπαρχουν καταπονησεις στο καπακι, φλατζες και ολο το πανω συστημα
Μιλάμε τώρα σοβαρά;
Στο ίδιο επίπεδο επιχειρηματολογίας, μπορώ να αντιτάξω υπέρ του τρικύλινδρου τον κατά ένα τέταρτο μειωμένο αριθμό πολλών κινούμενων και μη μερών...
Άστα! Στην ουσία πολύς κόσμος πιπιλάει την καραμέλα του 'όχι και να πληρώσω 20 χιλιάρικα για να έχω τρικύλινδρο κινητήρα', αναπαράγοντας παρωχημένες αντιλήψεις και εικόνες από το παρελθόν, χωρίς να έχει πραγματικά σκεφτεί αν έχει νόημα.
-
Μπα τα συγχρονα τρικυλινδρα εχουν εστω σχεδον ιδια μηχανικα μερη για να ελαχιστοποιησουν τις δονησεις αλλα δεν ειναι αυτο το ζητημα.
Μαζι σου σε αυτα που λες δεν αντιλεγω, τα ιδια λεω και εγω αλλα σε διαφορες τετοιες συζητησεις υπηρχαν και μηχανικοι που το επικαλεστηκαν αυτο που εγραψα και απο τοτε κραταω μια πισινη μεχρι να βρω πηγες για να το υποστηριξω οφισιαλ.
Καλο τασκ παντως για τον ελευθερο χρονο και αραγμα με ταμπλετ στον καναπε.
-
Εγώ πάντως μεγάλωσα με το μύθο ότι οι 6κύλινδροι κινητήρες έχουν περισσότερη ζωή απ τους 4κύλινδρους. Εχει βάση αυτό ?
-
Οι λόγοι που μπορεί ένας κινητήρας να αποτύχει και να κριθεί μη-αξιόπιστος είναι έτσι κι αλλιώς πολλοί. Θα ενιωθα πολύ καλύτερα αν μάθαινα πως τόσα χρόνια μετά την εισοδό τους στην πιάτσα, υπάρχουν πολλοί 3κύλινδροι που ξεπέρασαν τα 200000χλμ δίχως ουσιαστικά ζητήματα. Αντίθετα ακόμη και ο τρεις φορές κινητήρας της χρονιάς 1.0 ecoboost έχει προβληματίσει το λιγότερο πολλούς κατόχους μέσα από διάφορα συμβάντα. Προσωπικά πιστεύω πως τα χλμ και μόνο μπορούν να δείξουν την αξία ενός κινητήρα. Πχ. οι κινητήρες της ΤΟΥΟΤΑ. Όποιος παίρνει ένα τέτοιο αυτοκίνητο περιμένει το λιγότερο να κάνει καμιά 300 χιλιάδες χλμ πριν ζητήσει κάτι. Πόσα τρικύλινδρα θα μπορούσαν να φτάσουν αυτά τα χλμ, den xevro. Σε έρευνες αξιοπιστίας οι εταιρείες που πλασάρουν κυρίως 3κύλινδρα τα τελευταία χρόνια πάντως δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά...
Citroen C3 Aircross 2018