-
Το πρόβλημα της vw είναι το κόστος, όχι τα τεχνικά θέματα. Δεν έχει νόημα να βγάλει ένα fh που θα κοστίζει 10k πάνω από ένα αντίστοιχο Toyota, για να γλυτώνεις μερικές 10άδες € βενζίνη στην πόλη.
Εκτός αν σκοπεύουν να φτιάξουν κάτι με μεγάλη οικονομία καυσίμου και σε υψηλές ταχύτητες, για να συμφέρει και στα ταξίδια και να ανικαταστήσουν τα diesel. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για fh με τούρμπο, όχι ατμοσφαιρικό σαν της Toyotaρας.
-
Mόνο δύο group έχουν ασχοληθεί με fh και turbo a) Renault/Nissan και b) Hyundai/Kia.
Aναμένοντας την αξιοπιστία των ΜΕΚ στο πέρασμα του χρόνου, όσο αφορά την κατανάλωση δεν τα καταφέρνουν όπως η Toyota (ειδικά οι Κορεάτες με Τucson/Sportage είναι ακόμη πιο μακριά),αλλά σε επιδόσεις από μικρότερα κυβικά σαφώς και πλεονεκτούν ελέω turbo.
Όσο αφορά τα κιβώτια το QQ e-power θεωρείται από τα καλύτερα fh (γιατί στην ουσία δεν υφίσταται) και το Ηyundai αν θυμάμαι καλά είναι ΑΤ8. Τα της Renault (Austral) είχαν θέματα με την προηγ. γενιά απ'όσο έχω διαβάσει.
-
Της Hyundai ακόμα και το mild hybrid μούφα είναι. Καίνε πολύ γενικά οι tgi, με τέτοια βάση δεν περίμενα κάτι ιδιαίτερο από τα fh που βγάλανε. Νομίζω άπατα έχουν πάει στην αγορά.
Η Renault φαίνεται ότι συνεχίζει να τα εξελίσσει και να τα βελτιώνει, αλλά τα οικονομικά της είναι περιορισμένα. Άλλες δυνατότητες και άλλο δυναμικό έχει η vw.
-
Μηχανολόγος δεν είμαι αλλά ένα fh με τούρμπο θα έχει τη δυσκολία να κλείνει και ανοίγει χωρίς κρύωμα το θερμικό. Σύντομα είτε θα καίνε λάδια είτε θα ραγίσουν τα μέταλλα.
Οι πραγματικά απροβλημάτιστοι Βαγγέληδες προθερμαίνουν ευλαβικά τα τουρμπάκια τους και τα αφήνουν στο σταμάτημα αρκετά λεπτά να κρυώσουν.
Αντε κάνε το αυτό να δουλεύει στιγμιαία όπως η Τογιότα. -
Ηλεκτρικό τούρμπο θα είναι... Έτσι υποπτεύομαι
-
Μηχανολόγος δεν είμαι αλλά ένα fh με τούρμπο θα έχει τη δυσκολία να κλείνει και ανοίγει χωρίς κρύωμα το θερμικό. Σύντομα είτε θα καίνε λάδια είτε θα ραγίσουν τα μέταλλα.
Οι πραγματικά απροβλημάτιστοι Βαγγέληδες προθερμαίνουν ευλαβικά τα τουρμπάκια τους και τα αφήνουν στο σταμάτημα αρκετά λεπτά να κρυώσουν.
Αντε κάνε το αυτό να δουλεύει στιγμιαία όπως η Τογιότα.Δεν έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο η Toyota για τις συνεχείς και απότομες εκκινήσεις του θερμικού. Μόνο λάδι με μικρότερο ιξώδες χρησιμοποιεί. Είναι μάλιστα και μια αδυναμία που αποδίδεται στα υβριδικά της.
Το ίδιο θα τα ισχύει και για τη vw αν το fh αξιοποιηθεί σε μικρές ταχύτητες. Σε χαμηλές στροφές και τα turbo ατμοσφαιρικά δουλεύουν.
Αν ο ηλεκτροκινήρας συνεπικουρεί και σε μεγαλύτερες ταχύτητες για να μειώνεται η κατανάλωση, πρέπει κάπως να τον παντρέψουν και με το turbo. Θα δούμε τι θα φτιάξουν.
-
Η Toyota πάντως στην Αμερική έχει και υβριδικά με κινητήρα 2,4 L (απαγορευμένη λέξη) Turbo.
-
Είμαι της άποψης ότι με το fh η vw θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τα diesel. Αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός, καινοτόμος και προσοδοφόρος, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά. Αξίζει να επενδύσει και να το προσπαθήσει.
Το '26 θα λανσάρει και το id2 για αυτοκίνητο πόλης, δεν έχει νόημα να βγάλει fh για την πόλη ανταγωνιστικό της Toyota.
-
Δηλαδή θα αντικαταστήσει την απάτη με άλλη απάτη?
-
Θα πάει άπατη και αυτή η απάτη;
Ντουμ Σπύρο (όχι Άδωνι) Σπερο???
-
Θα κάνω πρόβλεψη ότι θα αφήσουν κατά μέρος τις πολύπλοκες λύσεις και θα παρουσιάσουν μια μετάδοση αντίστοιχη με αυτές της Honda και της BYD, δηλαδή γεννήτρια/traction motor και μηχανική σχέση στα ταξίδια. Δεν θα μπουν δηλαδή στην διαδικασία παραγωγής ενός σύνθετου κιβωτίου τύπου i-dcd (honda dct), πλανητικού (toyota), multimode (renault), για να κρατήσουν χαμηλά το κόστος παραγωγής.
Αυτό πάνω κάτω έχει προσπαθήσει και η Nissan, όμως η πρώτη γενιά 1,5t δεν απέδωσε τόσο καλά όσο οι ατμοσφαιρικοί στο note. Το κυριότερο όμως δεν έχουν μπορέσει να ρίξουν χαμηλά το κόστος παραγωγής, κάτι που η vw ελπίζω να μπορέσει να πετύχει και να δούμε και από αυτούς hev με καλή τιμή.
VW T-Roc