-
+1000
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει. Τον ήχο τον κάνουν όλα τα t-roc; Ή μόνο το δικό σου; Αν το κάνουν όλα, τότε είναι 'φυσιολογικό', μην κάθεσαι και σκας, απόλαυσέ το όπως και όλοι οι άλλοι. Αν τώρα το κάνει μόνο το δικό σου, να επιμένεις να το φτιάξουν.
-
Εγώ από την άλλη δεν έχω καταλάβει την λέξη 'κουδουνίστρα' για την συγκεκριμένη περίπτωση. Εγώ θυμάμαι ότι αυτοκίνητα κουδουνίστρες ήταν (και είναι) εκείνα που έβγαζαν τριγμούς, είχαν θορύβους κακής συναρμολόγησης στο σασί, στο πλαίσιο, στα πλαστικά, στο ταμπλό. Δηλ. αυτοκίνητα ξεχαρβαλωμένα.
Ούτε καν όσα αυτοκίνητα που βγάζουν αεροδυναμικούς θορύβους ή θορύβους στους εξωτερικούς καθρέπτες.Πως μπορεί λοιπόν να 'κουδουνίζει' διαρκώς το σασμάν ή η μετάδοση σε ένα αυτοκίνητο;
Είναι ξεχαρβαλωμένο το σασμάν ή αφορά κάποιον άλλο ήχο; -
Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος δηλώνει ότι μένει σε νησί με κακούς δρόμους κλπ πως δεν έχει λάβει υπόψη του ότι αυτό καταπονεί το όχημα σε βαθμό που μπορεί να επιφέρει τριγμούς. Εδώ στην Αθήνα που οδηγούμε πολλοί, η πλειοψηφία των στενών είναι με χίλιες δύο κακοτεχνίες και μπαλώματα, με αποτέλεσμα να την 'ακούει' το αμάξι. Δλδ επειδή έχουμε χάλια δρόμους, μας φταίει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που δεν φτιάχνει αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα για τους ελληνικούς δρόμους;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Εγώ δεν έχω καταλάβει. Τον ήχο τον κάνουν όλα τα t-roc; Ή μόνο το δικό σου; Αν το κάνουν όλα, τότε είναι 'φυσιολογικό', μην κάθεσαι και σκας, απόλαυσέ το όπως και όλοι οι άλλοι. Αν τώρα το κάνει μόνο το δικό σου, να επιμένεις να το φτιάξουν.Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν μπορεί να ξέρει αν τον κάνουν και τα άλλα. Γι αυτό άλλωστε προβληματίζεται ο άνθρωπος. Αν κάποιος τον διαβεβαιώσει ότι όλα τα Τ-Ροκ με τη συγκεκριμένη χρήση κάνουν αυτούς τους θορύβους θεωρώ θα σταμάταγε να ασχολείται ..
-
Ο χρήστης balex έγραψε:
Εγώ δεν έχω καταλάβει. Τον ήχο τον κάνουν όλα τα t-roc; Ή μόνο το δικό σου; Αν το κάνουν όλα, τότε είναι 'φυσιολογικό', μην κάθεσαι και σκας, απόλαυσέ το όπως και όλοι οι άλλοι. Αν τώρα το κάνει μόνο το δικό σου, να επιμένεις να το φτιάξουν.
Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν μπορεί να ξέρει αν τον κάνουν και τα άλλα. Γι αυτό άλλωστε προβληματίζεται ο άνθρωπος. Αν κάποιος τον διαβεβαιώσει ότι όλα τα Τ-Ροκ με τη συγκεκριμένη χρήση κάνουν αυτούς τους θορύβους θεωρώ θα σταμάταγε να ασχολείται ..
Ε αυτό είναι πολύ εύκολο να το δει. Πάει σε μια αντιπροσωπεία που έχει ένα ίδιο test drive και κάνει δοκιμή back to back.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος δηλώνει ότι μένει σε νησί με κακούς δρόμους κλπ πως δεν έχει λάβει υπόψη του ότι αυτό καταπονεί το όχημα σε βαθμό που μπορεί να επιφέρει τριγμούς. Εδώ στην Αθήνα που οδηγούμε πολλοί, η πλειοψηφία των στενών είναι με χίλιες δύο κακοτεχνίες και μπαλώματα, με αποτέλεσμα να την 'ακούει' το αμάξι. Δλδ επειδή έχουμε χάλια δρόμους, μας φταίει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που δεν φτιάχνει αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα για τους ελληνικούς δρόμους;Ελα ντε....
Οκ καλή κατασκευή, καλή συναρμολόγηση αλλα αν περνάς κάθε μερα απο καρόδρομους Ε ναι θα χεις και το τριξίματακι σου πως να το κάνουμε.
Παντως στην Τήνο είδα και t-Roc και καινούριο polo. Τον ιδιοκτήτη του πρώτου έτυχε να τον γνωρίσω, ηταν πολυ ευχαριστημένος απο το αμάξι και αν και φοβόταν τα πλαστικά προ της αγοράς, μου είπε οτι δεν ακούγεται τίποτα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
To οδικό δίκτυο της Τήνου είναι σχετικά καλό (για νησί) οπότε ο γνωστός σου δεν θα έχει θέμα, εκτός αν κατεβαίνει προς Λιβάδα με τις πάντες ή αν προσπαθήσει να εξερευνήσει τα μέρη προς τον Μαρλά ή παραπέρα..
Πάντως η αντιμετώπιση (και η κοστολόγηση εργασιών) των εξουσιοδοτημένων VW/Audi είναι ο μόνος λόγος που δεν θα αγόραζα ποτέ ανάλογο όχημα παρότι τα Audi μου αρέσουν πολύ. Μόνο εταιρικό ή leasing
-
απο το πρωι δεν μπορω να απαντησω..μηπως ξερετε γιατι
-
Καλημέρα σας ευχαριστώ όλους σας ..δυστυχώς δεν μπορώ να μην με απασχολεί το κάθε τι που συμβαίνει στο αμάξι το έχω 4μηνες όπως είπε ο φίλος παραπάνω πήγε ένα ταξίδι το άνοιξε το χάρηκε εγώ ακόμα ούτε το έχω ανοίξει λογο κίνησης ούτε τίποτα...περίμενα να έρθει το φθινόπωρο να το ευχαριστηθώ..πήρα αυτοκινητο για να έχω μια άνεση και κάτι καινούργιο και σχετικά αθόρυβο τώρα αν μπαίνω μέσα και κάθε φορά νευριάζω είναι πραγματικά να νευριάζεις...πραγματικά εχτές σκέφτηκα να το πουλήσω..να μην έχω καμία επαφή με την συγκεκριμένη εταιρία...μου αρέσει που έλεγα μην πάρω fiat 500x όλα τα αμάξια μου μέχρι και σήμερα ήτανε φιατ αλλά ας κάνω το επόμενο βήμα...πραγματικά 1000 φορές να το έπαιρνα τουλάχιστον θα έδινα λιγότερα λεφτά και ίσως να ήτανε και καλύτερα..βέβαια κάτι άλλο που σκέφτηκα όταν με το καλό γυρίσει το αμάξι να παρω ωτοασπίδες και όλα μια χαρά...να κάνουμε και λίγο πλάκα...υπάρχουν ασφαλώς χειρότερα πράγματα στην ζωή...μια κακή επιλογή ήτανε όταν αγοράζετε κάτι θέλει πλέον παρά πολύ ψάξιμο
-
για το θεμα κουδουνιστρα που ειπα ο τεχνικος που εκανε βολτα με το αμαξι ειπε οτι συντονιζουν τα πλαστικα απο κατω που εχει τα προστατευτηκα τα σφιξανε μου ειπε...και μαζι με τον ηχο απο το σασμαν ακουγοντουσαν ολα μεσα στην καμπινα...οτι μου λενε σας λεω.δυστηχως δεν ειμαι εκει.δεν μπορω να ειμαι εκει...αρχες Οκτωμβρη αν εχουν γινει χειροτερα τα πραγματα θα κανω το ταξιδακι παλι
-
Παντως αν ειναι το αυτόματο, απο εμπειρία ξαδέρφου μου με Γκολφ '12 πριν 1 χρονο του έβγαλε το γνωστό πρόβλημα και επειδή ηταν εκτός εγγύησης του ζήτησε η Καρεντα 1.000 ευρώ. Τους λέει, το αυτοκίνητο εχει 20.000 χλμ (δε το οδηγεί συχνά λόγω μοτοσικλέτας) και του είπαν χωρίς πολλα πολλα 300 ευρώ.
Απο οτι ρώτησα πριν 1 βδομαδα Καρεντα γαι το συγκεκριμένο θέμα λόγω αγορς Α1 (τελικά οχι αυτόματο)μου είπαν οτι απο το '15-'16 και μετα δεν υπάρχει θέμα. Ελπίζω να ειναι κατι άλλο και όντως να μην εχει θέματα το αυτόματο σου. Παντως και εγω για πιο νεα αυτοκίνητα δεν εχω άκουσε για πρόβλημα με το αυτόματο.
Αν και ο troc13 παραπανω θεωρεί Χάρυβδη τη Καρεντα, εγω με σχεδόν 20 χρόνια επαφής λόγω 4 αυτοκινήτων, δεν είχα ποτε καποιο θέμα. Οι τεχνικοί που ήξερα απο Βουλιαγμενης πια ειναι ολοι Μαρούσι, οπότε αν μπορείς εγω γα πρότεινα Καρεντα Μαρούσι. Όπως και να το κανεις ειναι ο επίσημος αντιπρόσωπος. -
Ο χρήστης giannis80 έγραψε:
για το θεμα κουδουνιστρα που ειπα ο τεχνικος που εκανε βολτα με το αμαξι ειπε οτι συντονιζουν τα πλαστικα απο κατω που εχει τα προστατευτηκα τα σφιξανε μου ειπε...και μαζι με τον ηχο απο το σασμαν ακουγοντουσαν ολα μεσα στην καμπινα...οτι μου λενε σας λεω.δυστηχως δεν ειμαι εκει.δεν μπορω να ειμαι εκει...αρχες Οκτωμβρη αν εχουν γινει χειροτερα τα πραγματα θα κανω το ταξιδακι παλιχμμμ... Τώρα κάπως εξηγείται η λέξη 'κουδουνίστρα'.
Λοιπόν αν οι ήχοι είναι κάτω από το σασί τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Πιθανά το T-Roc να έχει πολύ λεπτά φύλλα τσίγκου για προστασία, ειδικά στην διαδρομή των σωλήνων της εξάτμισης. Αυτά συνήθως δεν είναι ούτε βιδωμένα, ούτε κλιπαρισμένα. Είναι απλά πακτωμένα σε ανάποδες βίδες που βγαίνουν από το σασί. Σε 3 λακούβες αν πέσεις αυτά αρχίζουν και πέφτουν και ξεκινά να τρίζουν και να συντονίζουν. Πολύ σπαστικός ήχος. Λύσεις υπάρχουν πολλές.Επίσης θόρυβοι κουδουνίστρας βγαίνουν από πλαστικά προστατευτικά που υπάρχουν στους δύο άξονες μπρος/πίσω. Εκεί με δεματικά λύνεται δια παντός το πρόβλημα.
Άρα και συνεπώς, σηκώνεις το αυτοκίνητο και το ψαχουλεύεις από κάτω. Ότι είναι χαλαρό ή δείχνει ότι μπορεί να βγάλει τριγμό απλά επεμβαίνεις με διαφόρους τρόπους.
Πρόβλημα είναι αν βγουν τριγμοί σε σημεία που δεν υπάρχει πρόσβαση. Π.χ. μέσα στο ταμπλό. Το απόλυτο χάος...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος δηλώνει ότι μένει σε νησί με κακούς δρόμους κλπ πως δεν έχει λάβει υπόψη του ότι αυτό καταπονεί το όχημα σε βαθμό που μπορεί να επιφέρει τριγμούς. Εδώ στην Αθήνα που οδηγούμε πολλοί, η πλειοψηφία των στενών είναι με χίλιες δύο κακοτεχνίες και μπαλώματα, με αποτέλεσμα να την 'ακούει' το αμάξι. Δλδ επειδή έχουμε χάλια δρόμους, μας φταίει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία που δεν φτιάχνει αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα για τους ελληνικούς δρόμους;Απειρα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορουν σε τετοιες συνθηκες και δεν κάνουν κιχ. Εαν ειναι τα αυτοκινητα φτιαγμενα μονο για autobahn, θα πρεπει να το αναφέρουν ρηττά οι κατασκευαστές.
-
+1000
Δεν τρίζουν όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στους Ελληνικούς δρόμους. Μόνο τα Qashqai (είπα να πω και εγώ τον πόνο μου!)
-
Μόλις με ενημερωσανε ότι εμφανίστηκε και δεύτερο αυτοκινητο με το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου στο συνεργείο που είχα το αμάξι μου ...μάλλον και εκείνο δεν θα κινούνταν στους δρόμους του Μονακό...αν μάθω λεπτομέρειες θα επανέλθω...
-
alejandro » για να μην παρεξηγηθώ για την ΚΑΡΕΝΤΑ δεν είπα για την ποιότητα των μηχανικών και την εμπειρία τους, είπα για την εξυπηρέτηση των πωλητών και την πολιτική της εταιρείας.... δεν το διευκρίνησα ,όποτε καλά κάνεις και το επαναλαμβάνεις.
Από κει κ πέρα ως προς το φλέγον ζήτημα , προσωπική μου γνώμη είναι πως υπάρχει μια αστοχία υλικού- συναρμολόγησης που ΠΡΕΠΕΙ να ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ!!
Θεωρώ όμως άστοχο , πάνω στο ζήτημα αυτό να βγάλουμε κουδουνίστρες τα Τ-ΡΟC όταν έχουν άψογη ηχομόνωση , ή να βγάλουμε προβληματικά τα σασμάν όταν από το 16 φαίνεται να έχει λυθεί το πρόβλημα με τα DSG ....
Δεν είμαι υπερμάχος της vw , τουναντίον μάλλιστα , και στο τσακ ήμουν να αγοράσω ιαπωνικό . Το τροκ με κέρδισε σαν μοντελο και πήγα σε γερμανικό αλλά θεωρω άδικο να κατηγορεί κάποιος επιφανειακά μια εταιρεία ,από την οποία εγώ δν έχω μετανιώσει ούτε λεπτο για το αυτοκίνητο που αγόρασα . Ισως σε 2 χρόνια να έχω άλλη γνωμη και αυτήν ήταν και η φοβία μου και ήθελα ιαπωνικό , αλλά ξαναλέω ΙΣΩΣ!! μεχρι τότε δν μπορώ όμως να κατηγορώ για προβλήματα της περασμένης δεκαετίας.
Επίσης θεωρω άστοχο να κάνουμε συγκρίσεις τα πλαστικά του τροκ με νταστερ, ή την ηχομόνωση του κασκαι με τροκ!!
Για value for money αγορά να το συζητήσω , αλλά για σύγκριση δν τίθεται θέμα!!
Επίσης να υπενθυμίσω πως τα 'αξιοπιστα ' ιαπωνικά (τογιοτα και χοντα) ειναι πλέον ακριβότερα από πολλά του ομίλου vw , οπότε μια κουβέντα για value for money αγορά αυτοκινήτου έχει πολλές παραμέτρους....
giannis80 είχα δεκα χρόνια φίατ αυτοκίνητο , κατανοώ τη συγχισή σου και τα νευρα σου αλλά πιστεύω το 500Χ δν συγκρίνεται με το troc. σε όλους τους τομείς και ειδικά για νησι και δύσκολες διαδρομές!
επίσης καλό είναι να μας εξηγήσεις πόσο δύσκολες διαδρομες κάνεις καθημερινά στο νησι , γιατί αν μιλάμε για off road χρήση , συγνώμη αλλά κοιτάς λάθος αμάξια!! καλύτερα να πήγαινες σε βιτάρα ή νταστερ!! -
Συγνώμη για 400 μέτρα μπετόυ έπρεπε να πάρω vitara??
-
εξαρτάται τι δρόμος είναι ( λειος ή με αλαυκια για να μην γλιστρά, οριζόντιος ή με κλίση ) και πόσες φορές την μέρα τον περνάς ... μια φωτογραφία πάντως θα βοηθούσε .
επίσης ανέφερα και πιο πριν πως σίγουρα είναι αστοχία υλικού αλλά αν δν μας περιγράψεις και τι ακριβώς χρήση το κάνεις, ο καθένας φαντάζεται ότι θέλει .
επίσης μπορει να ακούγεται χαζή ερωτηση αλλά επειδη το έχω ακουσει , φανταζομαι δν βάζεις κενό (Ν ) καθόλου στο αυτοκίνητο , ούτε εν κινήση , ούτε σε στάση! -
Όπως είπα σε αλλά post το αμάξι ακόμα καλα δεν έχει πάει ούτε πάνω από 110.συνηθως μέσα στο αμάξι είναι και η κόρη μου όποτε πάω το αμάξι απολύτως νορμαλ..ξαναλέω το αμάξι το πήρα γιατί το γούσταρα από την παρουσία του...μέχρι τα 1800 χλμ ήτανε όλα μια χαρά...μετά ξεκινησανε όλα.και όχι νεκρά δεν βάζω ποτέ όπως και πάντα απενεργοποιώ το start stop..
VW T-Roc