-
Καλημέρα σας,
παρελήφθη εν τέλει εχθές...όλα καλά...μόνο συναγερμό (δώρο) δεν είχαν να μου βάλουν και κλείσαμε ραντεβού για τη Δευτέρα το μεσημέρι....στα πρώτα 30km εντός Αθήνας, ...ήσυχο...άνετο...πανεύκολο στη χρήση gps, περίεργο να αναζητάς προορισμό ελληνιστί και να σε καθοδηγεί φωνητικά αγγλιστί....ας είναι..δεν πειράζει...έστησα κι αυτί..δεν έτριξε από κάπου (αλοίμονο)...ελπίζω ότι θα ξαναενημερώσω επ αυτού μετά το 2022.Ενημερώθηκα ότι μέχρι τα 1500km να οδηγώ μέχρι τις 3500rpm...και σε ερώτησή μου για αλλαγή λαδιών στα 1500-2000km, η απάντηση ήταν, ότι η vw δεν συστήνει κάτι τέτοιο...αλλαγή λοιπόν στο χρόνο ή 15000km...αν φυσικά θέλω να τα αλλάξω, θα χαρούν πολύ (λογικό).
Το μόνο που είχα να παρατηρήσω είναι ότι τα πλαστικά;/λάστιχα; περιμετρικά των πλαινών παραθύρων είχα την αίσθηση από την εικόνα τους ότι έχουν τη φθορά που βλέπει κανείς από την έκθεση στον ήλιο. Μου εξήγησαν, δείχνοντας μου και άλλα στην έκθεση, ότι τους έχουν πει ότι είναι άλατα...και βγαίνουν με ζεστό νερό και ασχολούμενος όχι μόνο μια φορά, αλλά πολλές....μου έδειξαν ότι το είχαν κάνει στα αυτοκίνητα της έκθεσης και ήταν (όπως φαίνονταν ) βελτιωμένη κατά πολύ η κατάσταση.....
...οψόμεθα....Περισσότερες λεπτομέρειες από Δευτέρα, αφού το σαββατοκύριακο θα κάνει ένα ταξίδι 500km σε ανοιχτό δρόμο...
-
Καλοτάξιδο και εύχομαι πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!
Ο χρήστης chrszchs έγραψε:
...μόνο συναγερμό (δώρο) δεν είχαν να μου βάλουνΚαλύτερα....περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά προστασία προσφέρουν.
-
Καλορίζικο με πολλά κι ευχάριστα χλμ!
-
Καλησπέρα,
κατ αρχάς θα είναι ένα σεντόνι, προσπαθώντας να είναι πλήρες κατά τις δυνατότητες και τα δεδομένα μου και την πρώτη επαφή μου με το αυτοκίνητο...και προς χρήση για τον δυνάμει κάτοχο με τις λέξεις του μέσου χρήστη...Μιλάμε λοιπόν για το 1.5lt EVO experience με sport pack.Μετά από μια εβδομάδα, 650kmεκ των οποίων τα 500 σε ανοιχτό δρόμο και τα 150 στην Αθήνα και σε ώρες μη αιχμής, τα πράγματα υπό τα όμματά μου έχουν ως εξής:...στη διαδρομή απο την έκθεση για το σπίτι, άνετο, ήσυχο, επιβλητικό εκ του πλάτους του, με εντυπωσιακή οθόνη active info display (AIF) και οθόνη infotainment. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα αρχικά τα πλαστικά, κάποια στιγμη τα ακούμπησα κιόλας...εντάξει, 650km δεν ακούγεται τπτ, αλλά είπαμε, ελπίζω μέχρι το 2022 που θα έχω διανύσει 30-40.000km να μην έχει χρειαστεί να αναφερθώ σε αυτά...όσο περνάνε οι μέρες δεν μου φαίνονται δυσάρεστα στην όψη...ίσως δεν αναφερόμουν καν αν δεν με εκνεύριζαν εμφανείς τσιπιές. Δλδ. πόσο θα στοίχιζαν 2 φιλέτα στην εσωτερική επένδυση των δύο πίσω θυρών, όπως και στις μπροστά, με την εντυπωσιακή κόκκινη φωτιζόμενη (sport pack) ή λευκή φωτιζόμενη γραμμή και ο κρυφός φωτισμός στις 2 πίσω λαβές για το ανοιγμα των θυρών...όπως μπροστά; Έλεος...
ΧΩΡΟΙ-ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
Πολύ ωραία οπτικά τα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές (sport pack) και το λευκό δέρμα σε μικρή έκταση στο πλάι (τόσο-όσο), προσφέρουν και πολύ καλή πλευρική στήριξη. Εύκολα βρίσκει κανείς την ιδανική θέση τόσο κατα το εμπρός - πίσω , όσο και στην πλέτη που ρυθμίζεται συνεχόμενα με επιπλέον την παρουσία της οσφυικής στήριξης. Οι χώροι για τα πόδια μπροστά υπεραρκετοί, όπως και για μικροαντικείμενα, κινητά με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης και 2 usb, στις οποίες ακόμα δεν εχω καταφέρει να κουμπώσω στικάκι, ευτυχώς όμως το κάνει ο 10χρονος γιος μου έχοντας άγνοια κινδύνου, όταν όμως κουμπώνει διαβάζεται απρόσκοπτα και με τη μία. Το ντουλαπάκι μεγάλο και οι αποθηκευτικοί χώροι στις πόρτες επίσης μεγάλοι, εκτιμώ ότι χωράν 1,5lt μπουκάλι και φωτιζόμενοι. Το ντουλαπάκι κάτω απο το συρόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο φαίνεται μικρό σε χωρητικότητα, είναι όμως βαθύ και εξ αυτού λίγο άβολο αν χρειαστεί να ψάξεις...τα ποδωστήρια από αλουμίνιο (sport pack) ωραία αν τύχει να ρίξεις μια ματιά
Οι χώροι πίσω...είμαι 1,77m, όταν κάθομαι πίσω από το ρυθμισμένο κάθισμα μου τα γόνατά μου απέχουν 10cm από την πλάτη, για το κεφάλι δεν το συζητώ ...και από την εικόνα που έλαβα, 3 ενήλικες των διαστάσεών μου θα ταξιδέψουν ικανοποιητικά (με τον μεσαίο να κάνει τις σχετικές παραχωρήσεις όπως σε κάθε αυτοκίνητο). Αν κάποιος ταξιδεύει συνήθως με άλλους 4 ενήλικες ύψους 1,85m+, οι 3 πίσω θα έχουν θέματα.
Πορτ-μπαγκάζ 415lt με ρεζέρβα ανάγκης, νομίζω με καλύπτει απόλυτα έχοντας στο νου ότι ο μεσος όρος των μικρομεσαίων ε;iναι περί τα 370lt.
Κάθεσαι λοιπόν στη σωστή θέση και απλώνοντας τα χέρια σου δεξιά ή αριστερά, ακουμπάς τα πάντα...οπότε εργονομικά είμαστε άψογοι...διζωνικός κλιματισμός, αλάρμ, κουμπί mode για eco, normal, sport, individual (sport pack) και start stop τό οποίο είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί by default, οπότε κάθε φορά πρέπει να συνηθίσω να βάζω μπρος και να το απενεργοποιώ, για το οποίο υπερθεμάτισε και ο τεχνικός υπεύθυνος του service με τον οποίο μίλησα, προκειμένου να μην αλλάξω μπαταρία σε 2-3 χρόνια.
Με τα κουμπιά στο τιμόνι εξοικειώθηκα όσο οδηγουσα στην κίνηση των πρωτων 80km,όλα φαίνονται στο AID, δυστυχώς για μερικές ενδείξεις δεν είναι σύμμαχος ο συνδυασμός μυωπίας με γυαλιά και ρημάδας πρεσβυωπίας...αλλά δεν φταίει η VW για αυτό.
Επίλεξα να φαίνεται στροφόμετρο-ταχύμετρο και ενδιάμεσα ή πυξίδα. Τα υπόλοιπα παρέχουν εντυπωσιακές ενδείξεις και γραφικά αλλά μου φαίνονται λίγο παράταιρα για αυτοκίνητο (ακόμα).Ας πάω να δουλέψω καμια ωρίτσα να βγάλω τη δόση του αυγούστου και θα επανέλθω.....
-
Όμορφη περιγραφή!!!!!
-
....συνεχίζοντας.....
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Από την έναρξη είναι πολιτισμένη και με χαμηλό θόρυβο, αλλά και κατά το ταξίδι με 140km/h συζητούσαμε με φυσιολογικά dB και ακουγόμασταν στο πίσω κάθισμα με το ραδιόφωνο σχετικά χαμηλά...ίσα να ακούγεται. Ο ήχος όταν το ανοίξεις ακούγεται πολύ καλός και μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις ρυθμίσεις για να βελτιωθεί ακόμα λίγο. Σημειωτέον ότι δεν θέλω να έχω home cinema 7.1 στο αυτοκίνητο, μου αρκεί να ακούω χωρίς να τσιρίζει, χωρίς να μπουκώνει, με λίγα μπάσα,σχετικά ποιοτικά στα πλαίσια ενός αυτοκινήτου και σε ένταση που να μπορείς να ζήσεις άνετα σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο. Και μέχρις εκεί το κάνει πάρα πολύ καλά.
Με το mode στο eco, δεν 'αρπάζει' καθόλου εύκολα, λειτουργεί ως ένα αυτοκίνητο συμβατικό..με 100 πιθανώς ίππους να προσπαθούν να κινήσουν 1300kg κι εξ αυτού μου φαίνεται ότι θα ισορροπώ στην οικονομία με την απενεργοποίηση που θα κάνω στο start-stop κινούμενος μέσα στην πόλη.
Στο normal, 'αρπάζει' λίγο γρηγορότερα και σαφώς καλύτερα, δείχνει σαφώς πιο ψυχωμένος, χωρίς ξεσπάσματα.
Στο sport, στις 1400-1500rpm έχει ξυπνήσει άμεσα κι έντονα κι αν είσαι αποφασιστικός και συνεχίσεις να πατάς το δεξί σου πόδι νιώθεις λίγο ένα μικρό τίναγμα και την πλάτη να ακουμπάει σε αυτή του καθίσματος.
Από εκεί και πέρα , οι ανωμαλίες φιλτράρονται ικανοποιητικά, δεδομένου και των σφιχτά εκτιμώ ρυθμισμένων αναρτήσεων. Δεν σε κουράζει, ούτε στο πίσω κάθισμα όπως μου είπαν και σε ανθρώπινους ρυθμούς δεν καταλαβαίνουν απολύτως τπτ. Οι ενδοιασμοί μου αρχικά για τον ημιάκαμπτο πίσω (μα ημιάκαμπτος το 2018 σε 27.000 ευρώ αυτοκίνητο γαμ@ το τύχη μου..) αμβλύνονται ελαφρά αφού σε καμία από τις 2 ή 3 περιπτώσεις έντονης εγκάρσιας ανωμαλίας του δρόμου σε ταυτόχρονη καμπή δεν ένοιωσα να αναπηδάει ή να ξεκολλάει εν γένει το πίσω μέρος.
Το οδήγησα σε ανοιχτό δρόμο με κίνηση, με ταχύτητες 50 - 80km/h για απόσταση 100km και πολύ ανετότερα για τα υπόλοιπα 130km, όπου και έθεσα σε λειτουργία το adaptive cruise control (ACC) στα 140km/h. Ρυθμίστηκε πανεύκολα, δεικνύεται με ωραία γραφικά, και την απόσταση από το μπροστινό την ρύθμισε μόνο του προφανώς από την by default ρύθμιση και δεν το πείραξα. Επιτάχυνε και φρέναρε άψογα, είναι λίγο τρομακτικό στην αρχή , μετά συνηθίζεις. Με το ACC επιταχύνει ακόμα και με 6η κι από τα 80km/h ακόμα και σε ελαφρά ανωφέρεια, ράθυμα στην αρχή...κι από τις 2000rpm και πάνω (ή με την κατάλληλη σχέση) τόσο εντυπωσιακά, τόσο τρομακτικά, σχεδόν σαν ηλεκτρικό μέχρι τη ρυθμισμένη 140km/h.
Το lane assist ενεργοποιείται από τα 75km/h όταν δεις το σηματάκι στο κάτω μέρος του AID να γίνεται πράσινο και αν πας να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας το τιμόνι βαραίνει ξαφνικά και δεν σε αφήνει...παρά αν επιμείνεις. Τράβηξα τα χέρια μου... ίσα μόλις.... και το άφησα, έστριψε μόνο του ακολουθώντας τη διαγράμμιση του οδοστρώματος όπως παρατηρούσα από τους δυο εξωτερικούς καθρέφτες και κάποια στιγμή έκανε γκλον κι έγραψε 'αναλάβατε τη διεύθυνση του οχήματος' αλλά συνέχιζε να πορεύεται και το άφησα να πάρει κι ελαφρά καμπή...το έκανε....
Στην ευθεία στον αυτοκινητόδρομο, πολύ σταθερό, ευθύβολο, δεν φυσούσε για να δω πόσο ευπρόσβλητο είναι και περιμένω με αγωνία να τύχει για να το διαπιστώσω κι αυτό. Σε 1 - 2 στροφές που πήγα συνειδητά επειδή τις ήξερα με λίγο περισσότερα δεν ένοιωσα έντονη κλίση ούτε κάτι να παρεμβαίνει.
Το τιμόνι ικανοποιητικό, ένοιωθα πού πατούσαν οι ρόδες κάθε στιγμή και πού κοιτούσαν όταν το έστριβα, λίγο ή πολύ.
Ο επιλογέας κουμπώνει εύκολα, άνετα και θετικά, λίγο θέλω για να συνηθίσω το 5η προς 6η.
Η απενεργοποίηση κυλίνδρων, στο φάσμα των στροφών που μου προτάθηκε να οδηγώ μέχρι τα πρώτα τουλάχιστον 1500km (3000 ως 3500rpm) λειτουργεί συνεχώς, αναλόγως με το πώς...και πόσο βαριά πέφτει το πόδι πάνω στο δεξί ποδωστήριο. Ο μόνος τρόπος να το αντιληφθεί κανείς, είναι να κοιτάζει στο πάνω μέρος του AID όπου συνεχώς αναβοσβήνει ένα μικρό φωτάκι που γράφει eco. Με άλλον τρόπο δεν γίνεται αντιληπτό.ΦΡΕΝΑ
Πολύ πολύ αποτελεσματικά. Μια φορά στην πρώτη βόλτα στη Βουλιαγμένης πετάχτηκε αδέσποτο και κοκκάλωσε πατώντας το δυνατά από τα 50 περίπου km/h.
Με ACC στα 140km/h, βλέπω τον δεξιά κινούμενο ότι θα βγει αριστερά σε σαφώς μικρότερη απόσταση από αυτή που έχω διαπιστώσει ότι θα φρενάρει. Σκέφτομαι ακαριαία το αφήσω και προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο. Πριν ολοκληρώσω τη σκέψη βγαίνει αριστερά και μόλις τον είδε το ραντάρ φρέναρε τρομακτικά δυνατά κάνοντας έναν δυνατό θόρυβο γκαπ, έβγαλε κόκκινη ένδειξη επικείμενης σύγκρουσης κι αντανακλαστικά βέβαια φρέναρα κι εγώ..κατέβασα ταχύτητες...προσπέρασε ο μπροστά, μπήκε δεξιά...κι άρχισε να ανεβαίνει μόνο του...μόνο ταχύτητες άλλαζα (εκεί ένοιωσα να μου λείπει ένα DSG, αλλά ας τα έφτιαχναν αξιόπιστα...) μέχρι τα 140km/h.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Φτάσαμε μετά από 230km και βουρ στο βενζινάδικο. Φουλάρω 27 ευρώ, δεν ασχολούμαι με ενδείξεις για την ώρα, πάω σπίτι, χαρτάκι μολυβάκι, αποτέλεσμα: 6,4 ευρώ / km ή 16,7lt/230km ή 7,3lt/100km, με τη βενζίνη 1,61.
Not bad εκτιμώ για πρώτο ταξίδι και με μεικτές για ταξίδι συνθήκες διαδρομής.ΛΑΣΤΙΧΑ
Φοράει BRIDGESTONE TURANZA 215/55/17, πίεση μου είπε ο τεχνικός σύμβουλος 35 και να μην εμπιστεύομαι τον ηλεκτρονικό δείκτη.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Οι σταθμοί FM πανεύκολα μπορούν να ανευρεθούν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα και να αποθηκευτούν σε 18 θέσεις μνήμης.
Άψογο και παιδικά εύκολο στη χρήση GPS. Έβαλα πανεύκολα και κλείδωσε ακαριαία μία διεύθυνση, μου παρέσχε 3 εναλλακτικές διαδρομές με πράσινο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, επίλεξα τυχαία χωρίς να ασχοληθώ τη μια και με καθοδήγησε μια χαρά.
Το στίγμα είναι συνεχώς διαθέσιμο στο χάρτη ακόμα και κατά τη διάβαση σε τούνελ (όχι σε όλα τα τούνελ).
Τα σήματα με τα όρια ταχύτητας τα διαβάζει αμέσως. Λίγο υπερβάλλει με το απαγορευτικό προσπέρασης, το οποίο έβλεπα στην οθόνη πολύ συχνότερα από ότι στο δρόμο. Οψόμεθα κι επ αυτού.Μου λείπει ακόμα να ψάξω όλο το μενού και τα υπομενού. Μετράει μέσους όρους, μέσες τιμές, γραφήματα, ραβδογράμματα, τρίγωνα, τετράγωνα, κόλουρους κώνους...καλά...δεν καίγομαι κιόλας, νομίζω είμαι στο 100% των απαραίτητων και στο 80% των τριτοτέταρτων.
Αυτές ήταν λοιπόν εν συνόλω κι όσο αναλυτικά μπορούσα οι πρώτες εντυπώσεις απο την πρώτη βδομάδα συμβίωσης με το t roc.
Στη διάθεση του οποιουδήποτε δυνάμει ή ήδη κατόχου, αν μπορώ να απαντήσω.... -
Κάτι σου έχει ξεφύγει στους υπολογισμούς σου: 7,3 lt/100 Km δίνουν μια κατανάλωση της τάξης των 11,7 Ευρώ / 100 Km.
Κατά τ' άλλα ξεπέρνα τη φοβία σου για το S&S και όλη την παραφιλολογία που σερβίρουν οι ελληνάρες ειδικοί και 'ειδικοί'. Το σύστημα στην πράξη κάνει εντός πόλης μια οικονομία 0,5-1 lt/100 Km. Αν κάνεις 10.000 Km εντός πόλης κάθε χρόνο, θα γλιτώνεις 80-160 Ευρώ το χρόνο με τη χρήση του. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ακόμη κι αν σου χαλάσει η μπαταρία στα 3 χρόνια αντί των 5 (χάριν παραδείγματος), θα έχεις γλιτώσει πολύ περισσότερα με τη χρήση του S&S.
Όσον αφορά τα λάστιχα, ξέχνα τι σου είπε ο τεχνικός σύμβουλος και ξεκίνα με την πίεση που γράφει ο κατασκευαστής στο σχετικό πινακάκι. Αν κάτι δε σου αρέσει, τότε ψάξου με άλλες πιέσεις.
Κατά τ' άλλα, καλοτάξιδο!
-
Ευχαριστώ κατ αρχάς,
ναι , όντως τα 7,3 είναι 11,7 ευρώ/100km (ο δαίμων της αντιγραφής από το χαρτάκι...).
Όσον αφορά στο start stop έχεις πιθανότατα δίκιο και έχει να κάνει με την φοβία μου παρά με την ουσία της ύπαρξής του. Βέβαια. το χρόνο κάνω απο 7.500km ....και δεν μπορώ να θυμηθώ χρονιά που έφτασα τα 9.000km....εκ των οποίων πολύ χοντρικά το 60-70% είναι εκτός Αθήνας.
Στο πινακάκι λέει 32...και μάλλον αυτό θα κάνω...
-
....συνεχίζοντας.....
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
Από την έναρξη είναι πολιτισμένη και με χαμηλό θόρυβο, αλλά και κατά το ταξίδι με 140km/h συζητούσαμε με φυσιολογικά dB και ακουγόμασταν στο πίσω κάθισμα με το ραδιόφωνο σχετικά χαμηλά...ίσα να ακούγεται. Ο ήχος όταν το ανοίξεις ακούγεται πολύ καλός και μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις ρυθμίσεις για να βελτιωθεί ακόμα λίγο. Σημειωτέον ότι δεν θέλω να έχω home cinema 7.1 στο αυτοκίνητο, μου αρκεί να ακούω χωρίς να τσιρίζει, χωρίς να μπουκώνει, με λίγα μπάσα,σχετικά ποιοτικά στα πλαίσια ενός αυτοκινήτου και σε ένταση που να μπορείς να ζήσεις άνετα σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο. Και μέχρις εκεί το κάνει πάρα πολύ καλά.
Με το mode στο eco, δεν 'αρπάζει' καθόλου εύκολα, λειτουργεί ως ένα αυτοκίνητο συμβατικό..με 100 πιθανώς ίππους να προσπαθούν να κινήσουν 1300kg κι εξ αυτού μου φαίνεται ότι θα ισορροπώ στην οικονομία με την απενεργοποίηση που θα κάνω στο start-stop κινούμενος μέσα στην πόλη.
Στο normal, 'αρπάζει' λίγο γρηγορότερα και σαφώς καλύτερα, δείχνει σαφώς πιο ψυχωμένος, χωρίς ξεσπάσματα.
Στο sport, στις 1400-1500rpm έχει ξυπνήσει άμεσα κι έντονα κι αν είσαι αποφασιστικός και συνεχίσεις να πατάς το δεξί σου πόδι νιώθεις λίγο ένα μικρό τίναγμα και την πλάτη να ακουμπάει σε αυτή του καθίσματος.
Από εκεί και πέρα , οι ανωμαλίες φιλτράρονται ικανοποιητικά, δεδομένου και των σφιχτά εκτιμώ ρυθμισμένων αναρτήσεων. Δεν σε κουράζει, ούτε στο πίσω κάθισμα όπως μου είπαν και σε ανθρώπινους ρυθμούς δεν καταλαβαίνουν απολύτως τπτ. Οι ενδοιασμοί μου αρχικά για τον ημιάκαμπτο πίσω (μα ημιάκαμπτος το 2018 σε 27.000 ευρώ αυτοκίνητο γαμ@ το τύχη μου..) αμβλύνονται ελαφρά αφού σε καμία από τις 2 ή 3 περιπτώσεις έντονης εγκάρσιας ανωμαλίας του δρόμου σε ταυτόχρονη καμπή δεν ένοιωσα να αναπηδάει ή να ξεκολλάει εν γένει το πίσω μέρος.
Το οδήγησα σε ανοιχτό δρόμο με κίνηση, με ταχύτητες 50 - 80km/h για απόσταση 100km και πολύ ανετότερα για τα υπόλοιπα 130km, όπου και έθεσα σε λειτουργία το adaptive cruise control (ACC) στα 140km/h. Ρυθμίστηκε πανεύκολα, δεικνύεται με ωραία γραφικά, και την απόσταση από το μπροστινό την ρύθμισε μόνο του προφανώς από την by default ρύθμιση και δεν το πείραξα. Επιτάχυνε και φρέναρε άψογα, είναι λίγο τρομακτικό στην αρχή , μετά συνηθίζεις. Με το ACC επιταχύνει ακόμα και με 6η κι από τα 80km/h ακόμα και σε ελαφρά ανωφέρεια, ράθυμα στην αρχή...κι από τις 2000rpm και πάνω (ή με την κατάλληλη σχέση) τόσο εντυπωσιακά, τόσο τρομακτικά, σχεδόν σαν ηλεκτρικό μέχρι τη ρυθμισμένη 140km/h.
Το lane assist ενεργοποιείται από τα 75km/h όταν δεις το σηματάκι στο κάτω μέρος του AID να γίνεται πράσινο και αν πας να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας το τιμόνι βαραίνει ξαφνικά και δεν σε αφήνει...παρά αν επιμείνεις. Τράβηξα τα χέρια μου... ίσα μόλις.... και το άφησα, έστριψε μόνο του ακολουθώντας τη διαγράμμιση του οδοστρώματος όπως παρατηρούσα από τους δυο εξωτερικούς καθρέφτες και κάποια στιγμή έκανε γκλον κι έγραψε 'αναλάβατε τη διεύθυνση του οχήματος' αλλά συνέχιζε να πορεύεται και το άφησα να πάρει κι ελαφρά καμπή...το έκανε....
Στην ευθεία στον αυτοκινητόδρομο, πολύ σταθερό, ευθύβολο, δεν φυσούσε για να δω πόσο ευπρόσβλητο είναι και περιμένω με αγωνία να τύχει για να το διαπιστώσω κι αυτό. Σε 1 - 2 στροφές που πήγα συνειδητά επειδή τις ήξερα με λίγο περισσότερα δεν ένοιωσα έντονη κλίση ούτε κάτι να παρεμβαίνει.
Το τιμόνι ικανοποιητικό, ένοιωθα πού πατούσαν οι ρόδες κάθε στιγμή και πού κοιτούσαν όταν το έστριβα, λίγο ή πολύ.
Ο επιλογέας κουμπώνει εύκολα, άνετα και θετικά, λίγο θέλω για να συνηθίσω το 5η προς 6η.
Η απενεργοποίηση κυλίνδρων, στο φάσμα των στροφών που μου προτάθηκε να οδηγώ μέχρι τα πρώτα τουλάχιστον 1500km (3000 ως 3500rpm) λειτουργεί συνεχώς, αναλόγως με το πώς...και πόσο βαριά πέφτει το πόδι πάνω στο δεξί ποδωστήριο. Ο μόνος τρόπος να το αντιληφθεί κανείς, είναι να κοιτάζει στο πάνω μέρος του AID όπου συνεχώς αναβοσβήνει ένα μικρό φωτάκι που γράφει eco. Με άλλον τρόπο δεν γίνεται αντιληπτό.ΦΡΕΝΑ
Πολύ πολύ αποτελεσματικά. Μια φορά στην πρώτη βόλτα στη Βουλιαγμένης πετάχτηκε αδέσποτο και κοκκάλωσε πατώντας το δυνατά από τα 50 περίπου km/h.
Με ACC στα 140km/h, βλέπω τον δεξιά κινούμενο ότι θα βγει αριστερά σε σαφώς μικρότερη απόσταση από αυτή που έχω διαπιστώσει ότι θα φρενάρει. Σκέφτομαι ακαριαία το αφήσω και προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο. Πριν ολοκληρώσω τη σκέψη βγαίνει αριστερά και μόλις τον είδε το ραντάρ φρέναρε τρομακτικά δυνατά κάνοντας έναν δυνατό θόρυβο γκαπ, έβγαλε κόκκινη ένδειξη επικείμενης σύγκρουσης κι αντανακλαστικά βέβαια φρέναρα κι εγώ..κατέβασα ταχύτητες...προσπέρασε ο μπροστά, μπήκε δεξιά...κι άρχισε να ανεβαίνει μόνο του...μόνο ταχύτητες άλλαζα (εκεί ένοιωσα να μου λείπει ένα DSG, αλλά ας τα έφτιαχναν αξιόπιστα...) μέχρι τα 140km/h.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Φτάσαμε μετά από 230km και βουρ στο βενζινάδικο. Φουλάρω 27 ευρώ, δεν ασχολούμαι με ενδείξεις για την ώρα, πάω σπίτι, χαρτάκι μολυβάκι, αποτέλεσμα: 6,4 ευρώ / km ή 16,7lt/230km ή 7,3lt/100km, με τη βενζίνη 1,61.
Not bad εκτιμώ για πρώτο ταξίδι και με μεικτές για ταξίδι συνθήκες διαδρομής.ΛΑΣΤΙΧΑ
Φοράει BRIDGESTONE TURANZA 215/55/17, πίεση μου είπε ο τεχνικός σύμβουλος 35 και να μην εμπιστεύομαι τον ηλεκτρονικό δείκτη.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Οι σταθμοί FM πανεύκολα μπορούν να ανευρεθούν είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα και να αποθηκευτούν σε 18 θέσεις μνήμης.
Άψογο και παιδικά εύκολο στη χρήση GPS. Έβαλα πανεύκολα και κλείδωσε ακαριαία μία διεύθυνση, μου παρέσχε 3 εναλλακτικές διαδρομές με πράσινο πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, επίλεξα τυχαία χωρίς να ασχοληθώ τη μια και με καθοδήγησε μια χαρά.
Το στίγμα είναι συνεχώς διαθέσιμο στο χάρτη ακόμα και κατά τη διάβαση σε τούνελ (όχι σε όλα τα τούνελ).
Τα σήματα με τα όρια ταχύτητας τα διαβάζει αμέσως. Λίγο υπερβάλλει με το απαγορευτικό προσπέρασης, το οποίο έβλεπα στην οθόνη πολύ συχνότερα από ότι στο δρόμο. Οψόμεθα κι επ αυτού.Μου λείπει ακόμα να ψάξω όλο το μενού και τα υπομενού. Μετράει μέσους όρους, μέσες τιμές, γραφήματα, ραβδογράμματα, τρίγωνα, τετράγωνα, κόλουρους κώνους...καλά...δεν καίγομαι κιόλας, νομίζω είμαι στο 100% των απαραίτητων και στο 80% των τριτοτέταρτων.
Αυτές ήταν λοιπόν εν συνόλω κι όσο αναλυτικά μπορούσα οι πρώτες εντυπώσεις απο την πρώτη βδομάδα συμβίωσης με το t roc.
Στη διάθεση του οποιουδήποτε δυνάμει ή ήδη κατόχου, αν μπορώ να απαντήσω....Πολύ καλές και ουσιαστικές εντυπώσεις βλέπω. Το μόνο που θα διαφωνήσω είναι για το dsg. Εγώ το έχω βολευτει και με το golf 6 δε μου έχει βγάλει πρόβλημα. Πλέον δε το αλλάζω για μηχανικό, ακόμα και premium κατηγορία να είναι με τα ίδια λεφτά !!!!
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!!
Εγώ μετά από 580 χιλιομετρα ακόμα με το πρώτο γέμισμα είμαι στα 6.9λιτρα / 100 χλμ με σχετικά συντηρητική οδήγηση και μισά χιλιομετρα εθνική μισά πόλη.
Στην εθνική με δυο άτομα και μια βαλίτσα παρατήρησα ότι μέχρι τα 100-110 με cruise control η κατανάλωση είναι αρκετά καλή όχι πάνω από 6.2 ενώ συχνά πυκνά μπαίνει και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου και φτάνει στα 4,5-5-5 ανάλογα με την κλίση του δρόμου. Στα 120 χιλιομετρα σε ευθεία όχι πάνω από 7.2 και από εκεί και πέρα όσο πατάς γκάζι ανεβαίνει.
Μπήκαν και οι απαραίτητες προσθήκες για καλοκαίρι αντιηλιακες μεμβράνες και κάλυμμα πορτ μπαγκαζ για να πετάμε άφοβα βατραχοπέδιλα για να μεταφέρουμε και κανα ξύλο το χειμώνα..
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και σε εσένα...!!
όλες αυτές τις λεπτομέρειες από τα 1500 - 2000km και μετά που θα αρχίσω να το οδηγώ πιο κοντά στο σύνηθές μου και που δεν θα κάθομαι με μολύβι και χαρτί αλλά απλά θα ρίχνω καμιά ματιά στα δεδομένα...και πάντως δεν θα κοιτάζω και πολύ, αφού προτιμώ να χαίρομαι και να κάνω ότι μου κατέβει (στα πλαίσια του φυσιολογικού βέβαια) από το να κυνηγάω ρεκόρ κατανάλωσης....μαύρα τζάμια είχε στις πίσω πόρτες και πίσω παρμπρίζ (μαμάς) και μου έκαναν δώρο τα δυο μπροστινά οπότε είμαι οκ με αυτό.....ένα κάλυμμα λαστιχένιο είδα εκεί για το πάτωμα του πορτ μπαγκάζ και δεν ρώτησα εν τέλει πόσο κοστίζει...αν και η μοκέτα του παλιού στο χώρο αποσκευών ήταν σαν καινούρια 18χρόνια μετά.....
όσον αφορά στο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων μέχρι τις 3500rpm δεν μπαίνει συχνά πυκνά....μπαινοβγαίνει ανά πάσα στιγμή και ώρα όπως παρατηρούσα...
Παρεμπιπτόντως....αυτο το καλυμμα ναι....πόσο πήγε το μαλλί;
φωτογραφίες..ναι...έχω...αλλά δεν ξέρω πως ανεβάζουν -
Ευχαριστώ,
Το κάλυμμα έχει 58 ευρώ, αργότερα θα βγουν και aftermarket φθηνότερα σίγουρα. Δεν το θεωρώ απαραίτητο... το πήρα κυρίως επειδή έχουμε σπίτι σε ορεινό χωριό και συχνά πρέπει να κουβαλάω ξύλα και κανένα δοχείο πετρέλαιο το οποίο άμα στάξει χρειάζεται μέρες να ξεμυρίσει. Έχε υπόψιν σου ότι είναι κομμένο και ραμμένο για όταν το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ είναι στην επάνω θέση που υπάρχουν τα πλαϊνά κενά. Στην κάτω θέση δεν υπάρχουν οπότε εκεί θα διπλώνει λογικά προς τα πάνω στις δυο γωνίες. Θα το δοκιμάσω αύριο..
Σίγουρα ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι για να βγάλεις από τη μύγα ξίγκι καθώς θεωρώ πως προσανατολίζεται κυρίως σε κοινό που έχει κάποιες απαιτήσεις όσον αφορά τις επιδόσεις!!
Για φωτογραφίες πρέπει να τις ανεβάσεις σε κάποιο site σαν αυτό μια μια:
https://imgur.com/upload
μετά κάνεις copy ένα λινκ που δίνει για κάθε μια και το βάζεις στην απάντηση, το επιλέγεις και πατάς το κουμπάκι Img ώστε να μπει το λινκ ανάμεσα στα δύο img tags. Αν είναι δύσκολο δεν πειράζει έτσι και αλλιώς το έχω δει σχεδόν σε όλα τα χρώματα -
Ακούω για ετήσια χιλιόμετρα 7.500 και 10.000.
Μα καλά οι δουλειές σας είναι κάτω από τα σπίτια σας??Τι να πούνε άλλοι που κάνουν 80 χλμ καθε μερα για την δουλειά τους με Ι.Χ. αυτοκίνητο που καίει βενζίνη..
Για τον εαυτό μου μιλάω.
Τυχεροι! -
Ευχαριστώ κατ αρχάς,ναι , όντως τα 7,3 είναι 11,7 ευρώ/100km (ο δαίμων της αντιγραφής από το χαρτάκι...).
Όσον αφορά στο start stop έχεις πιθανότατα δίκιο και έχει να κάνει με την φοβία μου παρά με την ουσία της ύπαρξής του. Βέβαια. το χρόνο κάνω απο 7.500km ....και δεν μπορώ να θυμηθώ χρονιά που έφτασα τα 9.000km....εκ των οποίων πολύ χοντρικά το 60-70% είναι εκτός Αθήνας.
Στο πινακάκι λέει 32...και μάλλον αυτό θα κάνω...
Παιδιά, να βάζετε πίεση όση λέει ο κατασκευαστής και να την τσεκάρετε μετά την παραλαβή. Εγώ την τσέκαρα μετά από 2 μήνες και μου είχαν βάλει 35 μπροστά και 36 πίσω, όση λέει ο κατασκευαστής όταν είναι φορτωμένο, ενώ σχεδόν πάντα είμαι μόνος μου μέσα, με αποτέλεσμα όταν το έβαλα στο 32 να είναι πιο μαλακό το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν κάποια κοπανήματα που είχα με περισσότερη πίεση.
-
Ο χρήστης chronis.marinis έγραψε:
Ακούω για ετήσια χιλιόμετρα 7.500 και 10.000.
Μα καλά οι δουλειές σας είναι κάτω από τα σπίτια σας??Τι να πούνε άλλοι που κάνουν 80 χλμ καθε μερα για την δουλειά τους με Ι.Χ. αυτοκίνητο που καίει βενζίνη..
Για τον εαυτό μου μιλάω.
Τυχεροι!Σου ριχνω στα αυτιά, πανω από 100 άνετα.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σε αυτό το επίπεδο μακαρίζω την τύχη μου....κι όχι μονο την τύχη... που η δουλειά απέχει 800m από το σπίτι μου...οπότε το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ όταν βρέχει...πολύ...προκειμένου να περάσω πριν απο το σχολείο...
Από την άλλη μεριά όμως...πολλές φορές γύρισα σπίτι μου στις 11 το βράδυ...με ενδιάμεσο 2-4 που η απόσταση με διευκολύνει να επιστρέψω για φαγητό....
Όλα τα πράγματα έχουν πλεονεκτήματα....έχουν όμως και μειονεκτήματα...
-
Γεια σας και απο μενα.Μηπως γνωριζει καποιος αν το ψηφιακο καντραν παει υποχρεωτικα με το navigation και ποιες ειναι οι τιμες για να το βαλεις;
-
Καλησπέρα,
η active info display οθόνη είναι πακέτο με την οθόνη discover media 8'' που περιλαμβάνει και το navi...τα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην έκδοση experience. Η έκδοση advance δεν περιλαμβάνει active info display οθόνη και αντί για την discover media 8' με navi ,περιλαμβάνεται η composition media 8' χωρίς navi. Εκεί, μπορείς να συνδεσεις το κινητό σου και να πάρεις τον πλοηγό δια του mirror link (προβολή δλδ. το κινητού στην composition media). Η διαφορά της έκδοσης experience από την έκδοση advance είναι 1900 ευρώ και θεωρώ ότι αξίζει κάθε ευρώ από τα 1900 επιπλέον για να πάρεις την expirience (απίστευτο για new entry μοντέλο γερμανικής προελέυσεως αλλά το είδα κι αυτό). Το να προσθέσεις την active info στην έκδοση advance, νομίζω ότι θα ΄ναι εντελώς ασύμφορο οικονομικά και πέραν κάθε λογικής ερμηνείας. -
Ο χρήστης bikas4 έγραψε:
Γεια σας και απο μενα.Μηπως γνωριζει καποιος αν το ψηφιακο καντραν παει υποχρεωτικα με το navigation και ποιες ειναι οι τιμες για να το βαλεις;όχι φίλε μου δεν πάει υποχρεωτικά με το navi, τουλάχιστον μέχρι και προχθές που ρώτησα σε αντιπρόσωπο.
Η τιμή είναι 414,00 ευρώ και μπαινει στην advance.
Active Info Display - Πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων (οθόνη TFT 10,3'') 414,00 € -
Καλησπέρα και από μενα .
Εχοντας φτάσει τα 2500χλμ με το αυτοκινητο έχω να δηλώσω τα εξής .
είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο !!!
Καταρχήν απόλυτα ικανοποιημένος από το infotainment του αυτοκινήτου , πολύ πρακτικές σχεδόν όλες οι λειτουργίες και εύκολες στην χρήση χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλιο οδηγιών χρήσης . Η μάλλον σχεδόν όλες γιατι με την ενεργοποίηση του cruise control δυσκολεύτηκα λιγο να το ενεργοποιήσω , ενώ όριζα ταχύητα . (αλλά είπαμε δν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω βιβλίο κατασκευαστη , ντρεπομαι που το λέω αλλά λόγω φόρτου εργασιάς τον τελευταίο μήνα δν προλαβα να ασχοληθω) H ψηφιακή οθόνη και η βασική του οθόνη μου αρέσουν τόσο πολύ που μετάνιωσα που δεν ήθελα αρχικά τα έξτρα που πήρα . Τα εξτρα του αυτοκινήτου ΑΞΙΖΟΥΝ τελικά τα λεφτά τους !! . (εδω να υπενθυμίσω πως πήρα το 1.5 experience αυτόματο , ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, NAVIGATOR, ΝΙΚΕΛ ΠΕΡΙΜΕΤΡ. ΣΑΛΟΝΙ ΜΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ SPORT PACK, που έχει ΦΑΣΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΡΑΦΕΣ, ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΦΡΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΦΙΜΕ ΠΙΣΩ ΤΖΑΜΙΑ, ΠΕΝΤΑΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ GRIP CONTROL) ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ., δν ήθελα αρχικά τόσο φορτωμένο αυτοκίνητο λόγω κόστους και πίστευα πως δν χρειάζομαι τα εξτρα αυτά, πόσο μάλλον να τα πληρώσω κιόλας, επειδή όμως ήταν το μόνο διαθέσιμο 1.5 που έβρισκα το πήρα και ευτυχως έχω ενθουσιαστεί με όλα τα έξτρα αν εξαιρέσεις τις κόκκινες δαγκάνες και την μαύρη οροφη που δν μου λένε και κάτι . φωτογραφίες δν ανεβάζω γιατί απότι έχω δει ήδη ανεβηκαν πολλές στο grey indium Που έχω και στην συγκεκριμένη εκδοση )
Ως προς τα μηχανικά τώρα , δν ξαναείχα αυτόματο αν και είχα οδηγήσει αρκετές φορές . το κιβώτιο του φίλοι μου είναι εκπληκτικο !!! αθορυβο και γρήγορο !! δν καταλαβαινω ούτε πότε ανεβάζει ουτε πότε κατεβάζει ταχύτητες . συνήθως έχω την επιλογή νορμαλ αλλά εχω δοκιμάσει και την eco ( δεν είναι ψόφιο το αμάξι ) και την σπόρτ (καλή αλλά με καλύπτει κ το νορμάλ, οπότε γτ να ανεβάζω κατανάλωση . Το αυτόματο χειρόφρενο πολύ βολικό και πρακτικό , μόνιμα έχω το autohold . H μηχανή του αυτοκινήτου πολύ αθόρυβη και πολύ σπιρτόζα . Δεν περίμενα ότι θα σπινάρει στην εκκίνηση τόσο εύκολα . είχα δοκιμάσει στο test drive , το 1000αρι και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος , τελικά αποφάσισα να πάρω το 1.5 από φόβο μην κρεμάσει το turbo μετά από χρόνια . Τελικά είναι απόλαυση να πας με 120 εθνικη και πατώντας το γκάζι να κολλάς πίσω στο κάθισμα και όταν κοιτάς το καντράν να έχει φτάσει 170... τα 0-100 το αυτοκίνητο τα πιάνει για πλάκα .
Μία άλλη φοβία μου που καταρίφθηκε είναι το πλάγιασμα του και το κράτημα του στις στροφές . Καταρχήν δν πλαγιάζει σχεδόν καθόλου !! εμένα δν με ενοχλεί και τόσο αυτό αλλα είναι πολύ ξεκουραστο για συνοδηγους και πίσω καθίσματα, για να μην ζαλίζονται . εγω είχα κοντό αμάξι πρίν και λόγω υψους του Τ-ROC φοβόμουν το πλάγιασμα, αλλά ευτυχώς πολύ λιγότερο από τα προηγούμενα κοντά αυτοκίνητα που είχα . Ως προς το κράτημα δν το συζητώ!! δν έχω καταφέρει ακόμα να νιώσω πρόσφυση ή ελαφρύ γλιστημα σε στροφή ... το περισσότερο που έχω πάει είναι 120 σε στροφή δομοκού!! προφανώς όχι απότομη , αλλά αν δν δοκίμαζα , σίγουρα δν θα πήγαινα τόσο .
Ενα αλλο θετικό του αμαξιού που δν υπολόγιζα είναι η ηχομόνωση της καμπίνας !! δν ακούγεται μηχανή και σχεδόν τπτ απ'έξω. μου έτυχε να με φωνάξει φίλος από το πεζοδρόμιο και δν άκουσα τπτ!! προφανώς με κλειστά τζάμια όλα αυτά , γτ όταν ανοίξεις παραθυρα , νιώθεις άλλο αμάξι! παλιότερα ταξίδευα και με λίγο ανοιχτο παράθυρο που κ που να ανανεώνεται αέρας! πλέον δν θέλω με τπτ να ανοίξω παράθυρα .
ως προς την άνεση χώρου είμαι αρκετά ικανοποιημένος , θεωρώ πως καλύπτει 4μελη οικογένεια , πόσο μάλλον εμένα που είμαι απλά παντρεμένος . Βλέπωντας πάντως τους χώρους του τ-ροκ απορώ για ποιο λόγο κάποιοι αγοράζουν mercedes glr ή audi q2 , που υστερούν αρκετά σε άνεση ! τέσπα εμένα με καλύπτει σε χώρους και μου φαίνεται αρκετά μικρή η διαφορά από το τιγκουάν !
ένα μείον που θεωρούσα πρίν αγοράσω το αυτοκίνητο , αλλά πλέον απορώ γτ αναφέρεται είναι τα φτηνά πλαστικά του αυτοκινήτου ! εμένα μου αρέσουν κάθε μέρα και πιο πολύ και ειδικά τα γυαλιστερά φιλέτα σε πόρτες , ταμπλο και λεβιέ, θεωρώ ότι είναι η τάση και για τα επόμενα μοντέλα!
στα αρνητικά θα έλεγα την μικρο γυφτιά να μην έχουν και οι πίσω πόρτες πλαστικά φιλέτα με κόκκινη λεντ γραμμή και κρυφό λεντ φωτισμό . κρίμα σε experience εκδοση αυτό να λείπει . επίσης στεναχωρέθηκα αρκετα όταν συνηδητοποίησα πως οι εκδόσεις experience του εξωτερικού έχουν και άλλα εξτρα που εδώ λείπουν . (όπως ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες , κλείδωμα και ξεκλείδωμα χωρίς κλειδί αλλά με χειρολαβη , κουμπια επικοινωνίας στο φως στην οροφή κτλπ)
ένα ακόμη μικρό μειον θα έλεγα ότι είναι η κατανάλωση του , εγώ έχω μέσο όρο 8.5λτ/100χλμ . βέβαια το πατάω λίγο λόγω αρχής και θεωρώ θα πέσει στο 8 , αλλά από καινούριο αυτοκίνητο περίμενα κατι καλύτερο . βεβαια σε συντηρητικο οδήγημα με λειτουργία 2 κυλίνδρων (που επίσης δν καταλαβαίνεις πότε ενεργοποιείται και πότε όχι) εύκολα πας σε μέση κατανάλωση 6.5 που είναι καλή για τέτοιο αμάξι ! αλλά δύσκολα αντιστέκεσαι πιστεύω στο γκάζι έχοντας 150hp!!
τελευταία θα έλεγα , πως δν εχω καταλαβει πως επηρεαζεται το start-stop συστημα σε στάση ανάλογα με πάτημα του φρένου! άλλοτε πεφτουν στροφές στο μηδεν άλλοτε στο ρελαντι! τεσπα είπαμε θα διαβάσω και βιβλίο και θα τα βρώ!!
anyway αρκετα σας κούρασα, στο διαταύτα θα έλεγα πως εγω έψαχνα για ιαπωνικο suv , για διάφορους λόγους κατέληξα στο τ-ροκ αλλά δν το μετάνιωσα στιγμη! πλέον το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν και απ'οτι φαίνεται θα αποτελέσει το επόμενο best seller της volkwagen group!!!
VW T-Roc