-
Καλό μήνα και από μένα. Παρακολουθώ το νήμα αρκετό καιρό μιας και με ενδιαφέρει το αμάξι. Το παρήγγειλα μέσω leasing πριν από 2 εβδομάδες και μου είπαν από την leasing πως το αμάξι δεν μπορεί να παραγγελθεί γιατί τους ενημέρωσαν από ΚΑΡΕΝΤΑ πως σταμάτησε η παραγωτή με τον 1.5 κινητήρα. Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό; Περιμένω και εγώ ενημέρωση.
-
Πρώτη φορά το ακούω αυτό!!!
Μήπως απλά υπάρχει προσωρινή διακοπή της παραγωγής με αυτό το κινητήρα? Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να σταματήσει η παραγωγή με αυτό τον κινητήρα, αφού είναι καινούργιος και επίσης είναι ο ιδανικός για αυτό το αυτοκίνητο.
-
Στην Skoda λένε πάντως το καλοκαίρι θα κλείσει το εργοστάσιο για 2 μήνες για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν για τους νέους κανονισμούς στους ρύπους. Κάτι αντίστοιχο θα είναι. Προσωρινό.
-
Τελικά ισχύει η αλλαγή στις μετρήσεις...
Όπως αναφέρει σταματάει προσωρινά η παραγωγή του λόγω της μετάβασης από κινητήρες με πρότυπο μέτρησης NEDC, στους αντίστοιχους με πρότυπο WLTP.Από Ιούλιο θα ξανά αρχίσει η παραγωγή του αλλά αυτό οδηγεί σε αρκετά μεγάλους χρόνους παράδοσης (εκτίμηση για τέλη Οκτωβρίου/Νοέμβριο).
-
Καλησπερα και απο μενα . Επιβεβαιώνω πως για τα 1500 κυβικά υπάρχει έλλειψη στην αγορά και θα παει με παραγγελία για νεα αγορά , οποτε υπολογίζεται τέλη Σεπτέμβρη . Επισης φημολογείται απο vw πως θα υπάρχει αύξηση τιμής γύρω στα 800ευρω λογω μεγάλης ζήτησης του συγκεκριμένου μοντέλου .
Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζει κανενας στην έκδοση 1500 experience αν περιλαμβάνονται και τα ταπακια που γράφουν t-roc . Το ρωτάω γτ ενω μολις συμφώνησα για το τελευταίο διαθέσιμο απο την καρεντα αλλα δν μου το δίνουν με τα ταπακια t-roc αλλα απλα vw. Ισχυρίζονται κιολας πως χρεώνονται έξτρα , ενω με automarin που ειχα μιλήσει μου είπαν πάντα την έκδοση experience την δίνουν με ταπακια t-roc. -
Είναι κούκλα!
Τέλειο χρώμα μέσα - έξω! -
Ο χρήστης troc13 έγραψε:
Καλησπερα και απο μενα . Επιβεβαιώνω πως για τα 1500 κυβικά υπάρχει έλλειψη στην αγορά και θα παει με παραγγελία για νεα αγορά , οποτε υπολογίζεται τέλη Σεπτέμβρη . Επισης φημολογείται απο vw πως θα υπάρχει αύξηση τιμής γύρω στα 800ευρω λογω μεγάλης ζήτησης του συγκεκριμένου μοντέλου .
Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζει κανενας στην έκδοση 1500 experience αν περιλαμβάνονται και τα ταπακια που γράφουν t-roc . Το ρωτάω γτ ενω μολις συμφώνησα για το τελευταίο διαθέσιμο απο την καρεντα αλλα δν μου το δίνουν με τα ταπακια t-roc αλλα απλα vw. Ισχυρίζονται κιολας πως χρεώνονται έξτρα , ενω με automarin που ειχα μιλήσει μου είπαν πάντα την έκδοση experience την δίνουν με ταπακια t-roc.Καλύτερα να φτιαξουν την ποιότητα μέσα και ας κάνουν μετα την αύξηση τιμών.
Ας βαλουν διακοσμητικό φιλέτο στις πίσω πόρτες, ύφασμα τουλάχιστον στις εμπρός πόρτες και μονωτικο υλικο τυπου μοκετα στους πισω θόλους όπως έχουν και τα polo (τωρα έχουν μόνο πλαστικό κάλυμμα). Για μαλακα πλαστικά θα περιμένουμε το face-lift. -
Εγώ ενημερώθηκα πως για όλα τα αμάξια που θα διακοπεί προσωρινά η παραγωγή τους (δεν είναι μόνο το t-roc) μετά την επανέναρξη τοποθέτησης παραγγελιών τα αυτοκίνητα θα παράγονται με Model Year 2019 για το οποίο θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση της λιανικής τιμής κατά 1,8%. Εγώ είχα ζητήσει το 1.5 Experience White Silver, ηλιοροφή και sport pack. Θα πρέπει να δω αν βγάζοντας το μεταλλικό θα πέφτω κάτω από τα 20.000 ΛΤΠΦ. Αλλιώς θα πρέπει να βγάλω και κάτι ακόμη. Πχ το sport pack. Αν ανοίξουν οι παραγγελίες... Αλλιώς πρέπει να κοιτάξω κάτι αντίστοιχο σε άλλη μάρκα. (τωρινό αμάξι Pasat).
-
Καλησπέρα σας,
παρακολουθώ από το Μάρτιο τη συζήτηση περί t-roc. Από 28 Απριλίου έχει γίνει παραγγελία στην Auto Club, για ένα t roc experience 1.5lt , λευκού χρώματος, μιας και η μόνη μου καούρα για μια ηλιοροφή πήγε περίπατο μπροστά στην προοπτική να βάλουμε στην άκρη 1200ευρώ (δύσκολες εποχές γαρ, το αυτοκίνητο θα πληρωθεί μετρητοίς κλπ). Ομολογώ ότι η πρώτη μου επαφή με το αυτοκίνητο τον Νοε. 2017 ήταν αρνητική. Η σύζυγος ξετρελάθηκε μόλις το είδε στην έκθεση, εγώ απόλυτα αρνητικός σε ότι είχε να κανει με suv, παραλίγο να βγάλω τα συκωτια μου βλέποντας επιπλέον τα σκληρά πλαστικά και το κίτρινο φιλέτο στο εσωτερικό.Παρένθεση εδώ, σημειώνω ότι οδηγούσα Golf IV , μοντ. 2000, 1.6, με 150.000km, 18 χρόνια δεν έκανε κιχ, σερβις αντιπροσωπείας, μου έπιαναν τον π@π@, αλλά χαλάλι, κανένα πρόβλημα ποτέ, ούτε παράθυρα έπεσαν, 2 φορές άλλαξα ένα πίσω στοπ λαμπάκι, η μπαταρία μαμάς άντεξε 10 χρόνια (την κοιτούσαν στο σέρβις σαν ουφο το 2009) και επωλήθη πρόσφατα στο μέγιστο - εκτιμώ - της τιμής που θα ήταν εφικτό.
Η αναζήτηση είχε ξεκινήσει με πρώτη επιλογή V40 cc (μιλάμε πάντα για βενζίνη, κάνω 8000km το χρόνο εκτός Αθήνας, για την Αθήνα ένα yaris 1.3, μοντ.2006 με 80.000km έχει αναλάβει να κάνει τα άλλο 7000km πρπ). Το οδήγησα 2-3 φορές ωραίο, ποιοτικό, αλλά....πορτ μπαγκαζ 340lt, 360lt του golf...χειρότερα θα πηγαίναμε ταξίδι.....
Συνεχίσαμε με ένα πέρασμα στο focus 1.5, το οδήγησα, εκπληκτικά στημένο, ακλόνητο, έμπαινες στις στροφές όπως ερχόσουν κι έβγαινες ατσαλάκωτος, όχι τόσο απτά ποιοτικό σαν το volvo, αλλά η αίσθηση οδηγικά με έκανε να ξεχάσω το 350lt πορτ μπαγκαζ, θα έκανα την παραγγελία τον Φεβρουάριο, αλλά πηγαίνοντας για το st line μου είπαν...τέλος εποχής, δεν υπήρχε εν όψιν έλευσης νέου τον Ιούλιο μάλλον....πάει κι αυτό.....
Τρίτη επιλογή honda civic 1.5, ραντεβού για τεστ ντραιβ, μπαίνω, βάζω μπρος, ξεκινάω, ανοίγω το στόμα....και ακόμα και τώρα που γράφω τα σαγόνια μου είναι κάτω και το στόμα φυσικά ανοιχτό. Αυτοκίνητο-έπος, οδηγική τελειότητα, κάθεσαι και το φοράς, δεν θέλεις να βγεις, ήχος μελωδία, εμφάνιση.....μμμ..λίγο εξεζητημένη για τα γούστα μου, θά θελα χρόνο για να συντελεστεί το μυστήριο της χώνεψης, αλλά με αυτό το υπερ-όπλο...θα συντελείτο εκ του ασφαλούς....πάω να το παραγγείλω λέω...αλλά.... από Μάρτιο, παράδοση Νοέμβριο, ε, όχι, δεν θα περιμένω 7 μήνες....λυπάμαι.....
Πού το αφήσαμε....Golf VII 130 ή 150......η σύζυγος απόλυτα αρνητική, να αλλάξουμε είπαμε....βλέπω το t roc σε μια βόλτα στην αντιπροσωπεία για τελική προσφορά για Golf και παζάρια.....ως suv απορρίπτεται...αλλά...ωραία μούρη με τα φουλ λεντ μπροστά, ωραίο πίσω κ@λαράκι για suv, έστω κι αν είναι φεικ οι απολήξεις, ωραίες πλαινές γραμμώσεις... ένα θέμα με τους θόλους ως suv και τα λάστιχα τό χω αλλά......πάμε μέσα.....μαύρα φιλέτα για τα χρώματά μου....οκ...σκληρά πλαστικά, το είπαμε...θα παραμείνω να χαιδεύω πράγματα με ανθρώπινου τύπου φίντμπακ κι όχι τα πλαστικά του t roc, active info , infotainment απολύτως του γούστου μου και μάλλον παραπάνω από ότι ανέμενα....χώροι καλοί για 3μελή οικογένεια, 440lt χώρος αποσκευων,σαφώς πάνω από τα 360lt του golf, εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης σχεδόν στην κορυφή με τα δεδομένα της εποχής...εδώ είμαστε....ας ρίξουμε μια ματιά στην αντίστοιχη αγορά....Ατεκα, Καροκ απορρίπτονται λόγω εξωτερικής εμφάνισης (υποκειμενικό σαφώς), Q2 να μασάς και να φτύνεις από εξωτερική εμφάνιση (υποκειμενικό) και για να φτάσει τον εξοπλισμό του t roc φτάναμε σε Α class (αντικειμενικό και σαφές).....βουρ στους αντιπροσώπους, οδήγησα ενα χιλιάρι..μόνο τέτοιο είχαν, πολύ καλή αίσθηση, σαν να ήμουν σε κανονικό αυτοκίνητο όχι υπερυψωμένο δλδ,(οπότε κατ αναλογίαν το 1.5lt θάταν σαφως ανώτερο από άποψη απόδοσης στο πάνω όριο τουλάχιστον) η καλύτερη έκπτωση και προσφορά στην Auto Club (συναγερμός, μαύρα τζάμια, 25% έκπτωση στα σερβις εκεί δια βίου)...και παραγγελία.....και τώρα αναμονή......ελπίζω όχι μέχρι τέλη Ιούλη....Αυγούστου.
Υ.Γ.1 Συγγνώμη για το σεντόνι, θα τα λέμε ελπίζω με τους ήδη κατόχους ή τους πιθανά μελλοντικούς.
Υ.Γ.2 Ελπίζω να βγει όσο αξιόπιστο ήταν το δικό μου Golf IV, γιατί ξεπέρασα πολλές αγκυλώσεις μου για να φτάσω σε αυτό...όπως την αγορά ψιλό-suv, αγορά ακριβού προϊόντος που μόλις μπαίνει στην αγορά και πιθανά να βγάλει παιδικές ασθένειες, σχετικά το ίδιο ισχύει και για τον 1,5 EVO , σκληρά πλαστικά πού όταν τα πρωτοείδα έφυγα τρέχοντας (τρέμω στην ιδέα να αρχίσουν να τρίζουν, στο Golf τα τελευταία 2-3 χρόνια κάτι ψιλοέτριζε από την ποτηροθήκη μάλλον και μου άναβαν τα λαμπάκια) ....να το εκτιμήσει αν έχει τέτοια δυνατότητα, ώστε να μην το μετανιώσω...
-
Ωραίος ο φίλος! Με το καλό να παραλάβεις!
Λίγο πολύ τα ίδια αυτοκίνητα κοιτάμε αλλά εγώ ΔΕΝ πρόκειται να καταλήξω σε suv (όσο και αν θέλει και η δική μου η γυναίκα ) -
Αντιστάσου μέχρις εσχάτων.....εγώ έπεσα μαχόμενος....το πολεμούσα χρόνια....αλλά εν τέλει εντάξει.....φαίνεται να είναι όσο πιο κοντά θα μπορούσε να είναι σε κάτι...μη-suv
-
Είναι πολύ χαμηλό το t-roc. Νομίζω σαν το toyota chr το οποίο οδήγησα και δεν είχε συμπεριφορά 'ψηλού'.
-
Το κοιτούσα...εμφανισιακά ενδιαφέρον...καίτοι δεν θα πήγαινα να το παρκάρω στη σελήνη....ή που θα φτιάχνουν επιτάφιους αισθητικά και οδηγικά....αβένσις και κορόλα...ή chr...δεν υπάρχει μέτρο....;;......αλλά στις πίσω θέσεις....αν το v40 το λες...ελαφρά στενάχωρο....αυτό είναι απόλυτα κλειστοφοβικό....και με μικρό χώρο αποσκευών...
κι αν λέω εξεζητημένο για τα δεδομένα μου το σιβικ....δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη για αυτό...
-
Φίλε chrszchs δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω. Σαν να διάβαζα τη δική μου ιστορία. Πέρασα περίπου από τα ίδια αυτοκίνητα με την ίδια διακριτική 'επιθυμία¨ της συζύγου για suv και όντας 3μελής οικογένεια και εμείς. Είδα V40cc, Ford Kuga, Mercedes GLA, Karoq, Ford Focus, Nissan QQ και 2-3 ακόμη. Είχα καταλήξει στο V40cc και έχοντας τώρα Passat είπαμε να περάσουμε από την VW. Η σύζυγος με το που είδε το T-Roc σε White Silver, sport pack, ηλιοροφές κλπ είπε εδώ είμαστε. Και εμένα μου άρεσε και εξωτερικά και λόγω Active Info Display και του πακέτου συστημάτων. Αλλά εδώ εμένα η ιστορία πάει αντίστροφα. Βάζω παραγγελία (μέσω leasing) και τρώω άκυρο λόγω της προσωρινής διακοπής. Οπότε πάμε για Νοέμβριο και με αυξημένη τιμή. Ας κοιτάξω και τίποτα άλλο σκέφτομαι. Επισκέπτομαι Honda/Mitsubishi για να δω τα Eclipse Cross, Honda HRV και Honda Civic. To Eclipse αρκετά ογκώδες για τα γούστα μου αλλά ωραίο και σύγχρονο. Στα
-
Ουτε συζήτηση....παρτο παρτο παρτο.....ειναι νο1.....και το νο2 απλά δεν φαίνεται πίσω του....ειναι πολυ μακρια.....τα αλλα 4.....γκολφ, φοκους, βι40, αστρα, απλά υπάρχουν το ενα λιγο πανω, το άλλο λίγο κατω.....αυτό είναι απο αλλού....και για αλλου....και αφου οι χρόνοι ειναι ιδιοι....δεν μπορει να υπάρχουν άλλα διλημματα για αυτο το αυτοκινητο
-
Νομίζω αυτό θα κάνω. Αλλά για να μη ξεφεύγουμε από τα πλαίσια του νήματος, θεωρώ το T-Roc μια εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία. Και όμορφο και με πολλά συστήματα. Ξεχωρίζει και πιστεύω πως θα το χαρεί όποιος το πάρει.
-
Καταρχήν φίλε chrdscsadgdfzzzzz με το καλό να παραλάβεις. Νομίζω με την μέχρι τώρα εμπειρία μου, το αμάξι θα σε αποζημιώσει και πόσο μάλλον με αυτόν τον κινητήρα που το πήρες.
Πάντως από αυτά που διαβάζω απ' όλους και σύμφωνα και με τη δικιά μου εμπειρία, οι γυναίκες μας έχουν τρελαθεί με το t-roc. Είναι φανερό οτι αυτές κινούν την αγορά, αλλιώς όλοι με Civic θα κυκλοφορούσαμε...
Να μαστε καλά να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας απ'το αμάξι λοιπόν.Υ.Γ. όσο για τα πλαστικά μην χαλιέσαι. Και εγώ από αμάξι με μαλακά πλαστικά ερχόμενος, στην αρχή μου κακοφάνηκε, αλλά και καλομονταρισμένα είναι και μετά από λίγο τα ξεχνάς.
-
Μετά από 2+ μήνες και 2.500χλμ με το t-roc (1.0 TSI, advance, pure white, φιμέ πίσω παράθυρα) , παραμένω εντυπωσιασμένος από τη συνολική του ποιότητα και οδήγηση. Μ' αρέσει τρομερά, είναι πολύ ευέλικτο μέσα στην πόλη και απολαυστικό στην εθνική. Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια και τα γνωστά σκληρά πλαστικά τα ξεχνάς από την πρώτη μέρα. Κι αν αρχίσω να γράφω για το πόσοι με σταματάνε (κυριολεκτικά) για να με ρωτήσουν για εντυπώσεις, θα κουραστώ να γράφω. Αρκεί να αναφέρω ότι κάποιος σε φανάρι, έκανε δύο θέσεις όπισθεν(!) για να έρθει δίπλα μου να με ρωτήσει, ενώ άλλος με πήρε στο κατόπι μέχρι το σπίτι όπου πρώτα μου ζήτησε συγνώμη που με ακολούθησε και μετά άρχισε να με ρωτάει. Τα δε σχόλια για την εμφάνισή του εξαιρετικά κολακευτικά κι από τα δύο φύλα. Το μόνο που μένει πλέον (και σημαντικότερο) είναι ν' αποδειχτεί και αξιόπιστο στό χρόνο.
-
μια απο τα ίδια και εγώ, τα ίδια βιώματα με τους συμφορουμίτες, ένιωσα απίστευτη ανακούφιση που διάβασα τα μηνήματά σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το δικό μου βασανιστικό δίλλημα: αυτή τη στιγμή είμαι με golf 6, DSG, 160hp, 1.4TSI highline έκδοση. Πολύ ευχαριστημένος τα 8 έτη που έχω συμβιώσει μαζί του και σίγουρα το αυτόματο είναι κάτι που έχω βολευτεί. Έκανα το λάθος και άρχισα να ψάχνομαι για SUV και έπεσα κατευθείαν πάνω στο T-ROC που όντως τεχνολογικά είναι στην τελευταία γραμμή. Πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο και τα έξτρα χρήματα (ανταλλαγή) να παω τώρα στο T-ROC 1.0 Advance (μηχανικό κιβώτιο), ή να περιμένω για το τις νέες παραγγελίες απο Σεπτέμβριο για DSG ?
-
Θα αντέξεις τέτοιο downgrade?
VW T-Roc