-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το να συγκρίνουμε στα ίδια λεφτά ένα γκράντλαντ με ένα αρόνα , είναι σαν να συγκρίνουμε ένα 5άρι διαμέρισμα με μια γκαρσονιέρα ... [emoji38]Σε αυτή την κατηγορία μεγέθους μόνο το δίλημμα Κάροκ-Γκράντλαντ , μια και το Τ-ροκ μόνο λόγω της εμφάνισης του μπορεί να το δει κάποιος για αγορά , αφού είναι μικρό και ακριβό .
Αν κατέβουμε κατηγορία μεγέθους τότε το Αιρκρός με την 130άρα βενζίνη στην πιο πλούσια έκδοση είναι στα 20000 και θα του μείνουν και λεφτά . Και προφανώς θα παίζουν εκπτώσεις και εκεί .
Βρε cruiser στην δική σου λογική πατάω , που προτιμάς πάντα ένα Β πλήρως εξοπλισμένο από ένα C φτωχό εξοπλιστικά.
Δεν ξέρω αν το Grandland είναι επαρκώς εξοπλισμένο στα 22-23Κ , αν είναι δεν το συζητώ αυτό θα επέλεγα.
Η διαφορά μας είναι πως εγώ προτιμώ το Arona γιατί με τον 1.5 θα πετάει, και χωράνε μέχρι τα 22.000+ led φώτα , 18αρες ζανταρες , και ωραίο χρωματακι, ενώ εσύ προτιμάς το Aircross καθώς δίνεις προτεραιότητα σε χώρους και άνεση.
Ως προς τα Opel και αξιοπιστία , δεν νομίζω να είναι πιο ζημιαρικα από τα VW , τα ίδια είναι περίπου σε αξιοπιστία , και κυρίως πονάνε σε κάποια περιφερειακά του κινητήρα που και στην VW έχουν βελτιωθεί και το Grandland πλέον χρησιμοποιεί τους κινητήρες της PSA που έχουν λύσει σχεδόν όλα τα θέματα του παρελθόντος.
Μια χαρά το Grandland λοιπόν από εμένα αν παίζει σε αυτή την τιμή λόγω χώρων αν και θα έριχνα και επιπλέον μια ματιά και στο Sportage 1.7 diesel που παίζει σε φοβερή τιμή και με αξιοπρεπέστατο εξοπλισμό.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Οι κινητηρες του PSA οι ντιζελ δεν ειχαν θεματα για να λυσουν.
Τις 18αρες ζανταρες απεφυγε τες μ οποιονδηποτε τροπο σε τετοιας κατηγοριας οχημα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οι κινητηρες του PSA οι ντιζελ δεν ειχαν θεματα για να λυσουν.
Τις 18αρες ζανταρες απεφυγε τες μ οποιονδηποτε τροπο σε τετοιας κατηγοριας οχημα.Δεν ξέρω ρε γμτ , ομορφαίνουν πολύ την εικόνα ειδικά των περιπτέρων - suv , που έχουν μεγαλύτερη απόσταση οι θόλοι από τον τροχό ενώ δεν νομίζω πως χειροτερεύει η άνεση πολύ αφού φοράνε 50 αρι προφίλ και σε φάρδος παίζουν έως τα 215-225 αν δεν κάνω λάθος που δεν κάνει διαφορά στις επιδόσεις.
Για off-road καταστάσεις δεν το συζητώ, το 95% των αυτοκινήτων αυτών θα πάνε εκεί που πάει και οποιοδήποτε χαμηλό Σεντάν - χατσμπακ.
Ασε που είναι ο πιο φτηνός και εύκολος τρόπος βελτίωσης του πατήματος ενός αυτοκινήτου σε νορμάλ συνθήκες.
Επίσης είναι και φτηνή η αγορά τους με 600 περίπου ευρώ για ζάντες και λάστιχα (1000+ έχουν στο CHR που κοιτούσα), aftermarket θα χρειαστείς τουλάχιστον τα τριπλάσια ειδικά με αυτές τις ειδικές διαστάσεις ελαστικών για 18αρηδες τροχούς.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Το T-Roc στη μεσαία έκδοση (advance) έρχεται με αλουμινένιες ζάντες 16', οι οποίες δεν είναι ακριβώς όμορφες, είναι ωστόσο ενδιαφέρουσες (πρωτότυπες σίγουρα). Με επιπλέον 350 ευρώ παίρνεις τις 17 ιντσών ζάντες 'Kulmbach' που είναι πολύ ωραιότερες στο αυτοκίνητο (υποκειμενικό φυσικά). Αυτό, λέτε, θα υποβάθμιζε την συνολική άνεση της ανάρτησης ή θα ήταν μικρή η διαφορά;
-
Είσαι σίγουρος για τις σιδερένιες? Μήπως είναι αλουμινίου σε ένα πολυακτινο σχέδιο?
Μεταξύ των 2 θα διάλεγα το karoq. Στα ίδια χρήματα το karoq και το ateca σου προσφέρουν περισσότερα. Το t-roc το έκανα td και όντας κάτοχος vw, τολμώ να πω πως δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Κάπως άχρωμο και υπερτιμημένο. Σε περιβάλλον εσωτερικά πιο πολύ πλησιάζει στο polo παρά στο golf. Υστερεί σε αυτό που λέμε ποιοτητα, δίνοντας έτσι επιπλέον πόντους στα ομόσταυβλά του.
Προσωπικά θα το αγόραζα μόνο για να έχω κάτι διαφορετικό, διότι στο μάτι είναι αρκετά όμορφο. Οδηγικά θα προτιμούσα κάποιο από τα άλλα 2.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ξαναδιαβασε.Σαργε ειλικρινά αν το εχεις γραψει και εσυ,εγω δε το διαβασα!
Χαριτολογώ, και όχι, δεν το έχω γράψει κάπου εδώ απλά το λέω στον περίγυρο μου .
-
Οπώς έχω γράψει και στο φόρουμ της VW είμαι κατενθουσιασμένη με το t roc!
Ο προβληματισμός μου είναι όλα αυτα τα μηχανολογικά προβλήματα που παρουσιάζει η VW...
Μιλάμε για το 1.5 TSI (150 PS) DSG advance εκδοση..Η εναλλακτική μου ειναι το qq 1.2LT DIG-T 115HP CVT n-connecta εκδοση. Πέραν των τριγμών που τα αναφέρουν πολλοί υπάρχουν άλλα προβλήματα;
Μεταξύ των 2 πιο ειναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση; ποιο είναι πιθανότερο ναμου δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα;
Δεν θέλω να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στα συνεργία και φοβάμαι ότι ο κίνδυνος να συμβεί αυτο με την VW είναι μεγαλύτερος... -
Το ότι έχουν κάνει κάποιοι καραμέλα τα προβλήματα στα vag, δε σημαίνει πως τα καινούρια δεν είναι αξιόπιστα. Είναι καινούριο αμάξι, με καινούριο στην πιάτσα κινητήρα (ΜΟΝΟΤΟΥΡΜΠΙΝΟΣ, επίσης ο 1.4 tsi turbo 125ps πωλείται μέχρι και τώρα, σε αντίθεση με τον 1.4 turbo-compressor 160ps που έχει καταργηθεί καιρό τώρα..).
Το καινούριο qq είναι ποιοτικότερο από τον προκάτοχό του.
Ίσως το t-roc να ναι καλύτερο στην κατανάλωση λόγω dsg. Με ελαφρύ πόδι τα ίδια θα σου καίνε. Αν πάλι σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η κατανάλωση ίσως να κοιτάξεις κάτι φθηνότερο ή να πας σε άλλη κατηγορία.
Με σωστή και τυπική συντήρηση τα συνεργεία θα τα βλέπεις μόνο στα services..
-
Όσον αφορά στα σέρβις σε αυτό σκοπεύω να είναι πολύ τυπική και μόνο στην αντιπροσωπία..
-
Άλλη κατηγορία το QQ , μεγαλύτερο, πραγματικό SUV, και πολύ καλύτερο εξοπλισμό ή N connecta από την advance του T-ROC, και αντικείμενα πιο όμορφο νομίζω σε αυτή την έκδοση από το T-Roc
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/10932152/Από τη άλλη όμως το 1.2 θα είναι τάφος σε σχέση με το 1.5 DSG το οποίο θα είναι πύραυλος , απόλαυση πραγματικά.
Εγώ πάντως επειδή βλέπω πως το QQ CVT n-connecta έχει 25.800 θα σου ξαναπροτείνω το 1.5 experience στα ίδια χρήματα χωρίς όμως το DSG το οποίο από πλευράς εξοπλισμού είναι κορυφαίο και θα χρυσωσει το χάπι της έλλειψης αυτόματου κιβωτίου.
Επίσης αν δεν κάνω λάθος το CVT είναι πολύ κατώτερο από το DSG και ίσως να μην σε καλύψει απόλυτα.
Ως προς την αξιοπιστία το Nissan είναι θεωρητικά καλύτερο , αλλά και η VW έχει λύσει τα θέματα του παρελθόντος νομίζω ακόμη και στα DSG.
Διάβασε καλά τα ψιλά γράμματα της εγγύησης που δίνει η VW και εξέτασε το ενδεχόμενο επέκτασης οπωσδήποτε σε καλή τιμή.Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης savi24 έγραψε:
Οπώς έχω γράψει και στο φόρουμ της VW είμαι κατενθουσιασμένη με το t roc!
Ο προβληματισμός μου είναι όλα αυτα τα μηχανολογικά προβλήματα που παρουσιάζει η VW...
Μιλάμε για το 1.5 TSI (150 PS) DSG advance εκδοση..Η εναλλακτική μου ειναι το qq 1.2LT DIG-T 115HP CVT n-connecta εκδοση. Πέραν των τριγμών που τα αναφέρουν πολλοί υπάρχουν άλλα προβλήματα;
Μεταξύ των 2 πιο ειναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση; ποιο είναι πιθανότερο ναμου δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα;
Δεν θέλω να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στα συνεργία και φοβάμαι ότι ο κίνδυνος να συμβεί αυτο με την VW είναι μεγαλύτερος...Η κατανάλωση του 1.5 είναι πολύ καλή στην πόλη γιατί έχει την απομόνωση κυλίνδρων. Και το λέω αυτό ενώ δεν χωνεύω την VW με όλα αυτά που κάνει, αλλά ο κινητήρας αυτός δεν παίζεται. Η αξιοπιστία του μένει να αποδειχθεί...
Ο αδελφός μου πάντως παρέλαβε προχτές το δικό του 1.5 DSG T-roc!
-
Αφού σου αρέσουν και τα δύο, βάλε εκτός από τον παράγοντα αξιοπιστία και τον παράγοντα συντήρηση.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Μεταξύ αυτόματου και χειροκίνητου η επιλογή θα είναι αυτόματο γιατί τα τελευταία 10 χρόνια από τότε δήλ που εβγαλα την άδεια δεν εχω ξαναπιασει χειροκίνητο:)
Η experience εκδοση είναι αυτή που στα ξενα σάιτ τηs vw παρουσιάζεται ως η sport σωστα; που εσωτερικα τα κσθίσματα ειναι μαύρα με ασπρο δερμα περιμετρικά και κοκκινες γραμμες;
-
Γενικά μικρες αποστάσεις θα διανύω, μένω και σε νησί.
-
σκεψου και το θεμα εγγυηση....
μεχρι 4 χρονια (2 + 2) και 60000 χλμ (80000??) VW
6 χρονια (3 + 3) και 150000χλμ ΝΙSSAN
κοστος service περιπου τα ιδια νομιζω... -
Ο χρήστης savi24 έγραψε:
Γενικά μικρες αποστάσεις θα διανύω, μένω και σε νησί.Ωπα...
Για τον τοπικο αντιπροσωπο τι ακουγεται? -
3+3 για την Nissan ή 3+2?
Έχω την εντύπωση ότι ισχύει το δεύτερο... -
εχει και το ενα και το αλλο... 650ε τα 2 , 980ε τα 3
-
Το νησί είναι η Κύπρος οπότε από πλευράς αντιπροσωπείας τα πράγματα είναι οκ.
Εδώ η vw δίνει εγγύηση 5 χρόνια ενώ η Nissan 7.Ένα άλλο ερώτημα που θέλω να κάνω ( δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να άνοιγα άλλο ανεξάρτητο θέμα ) ποια η γνώμη σας για αγορά μεταχειρησμένου του 2015 και μετά απο Αγγλία; gla ή x1
Αξίζει σε σχεση με ενα καινουργιο troc?Όπως ξανα ανέφερα το μόνο προβλημα μου με την VW είναι τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει που με έχουν φοβήσει··.
Ειδικά όσοι πήρα το golf το 2009/2010 μου λένε ότι για προβλήματα με το gearbox και ότι οι επισκέψεις στην αντιπροσωπεία είναι ακρετά συχνές και το κοστος αυξημένο···Ενδεικτικά βρίσκω τα πάρα κάτω γύρω στις 20000-22000λίρες
https://www.autotrader.co.uk/classified ... 7xl&page=2
https://www.autotrader.co.uk/classified ... 7xl&page=1
https://www.autotrader.co.uk/classified ... 7xl&page=1
https://www.autotrader.co.uk/classified ... ENZ&page=1
Το τ-roc αυτόματο βενζινοκίνητο design εκδόση με κάποια extra που θα βάλω όπως τις ασημί ραγιες οροφης, το app connetion και το easy pack το παίρνω 23.000€
Και το qq 1.2 βενζινοκινητο αυτόματο n connecta εκδοση το παίρνω 22.400€. Στο οποια θα καταλήξω δεδομένου ότι απορριψω τις άλλες επιλογες.
-
Έχω ένα budget x. Σε αυτά τα χρήματα θα προτιμήσω να πάρω ένα καινούριο παρά ένα μεταχειρισμένο.
Το t-roc το είχα και γω στη λίστα. Πήγα με τη σύζυγο για ένα td να το δούμε από κοντά. Δεν μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ποιοτικά το Polo είναι σαφώς ανώτερο (όντας αρκετά φθηνότερο), καθώς και το golf που είναι στην ίδια τιμή. Έχω ένα scirocco το οποίο αγόρασα το 11 περί τα 24000. Έκανα μια σύγκριση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, όσον αφορά τα υλικά. Καμία σχέση. Σκληρά καθολικά πλαστικά στο εσωτερικό, απουσία ταπετσαρίας από τις πόρτες και απουσία μόνωσης τύπου μοκέτας από τους πίσω θόλους (!). Θα σου πω πως και αεροδυναμικά το t-roc ακουγόταν περισσότερο στο δρόμο, αλλά το sciroccο θα μου πεις έχει πιο σπορ προσανατολισμό.
Το qashqai από την άλλη έχει τις ελλείψεις του t-roc. Επίσης, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ίσως υστερεί στην τεχνολογία του κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων σε σχέση με το t-roc.
Αν και vag-ίτης επιλέγω qashqai..
VW T-Roc