-
No blind spot monitoring
-
@Fanis with love hahah
-
@Fanis with love hahah
Ευτυχώς είναι για το Κόνα που δεν με ενδιαφέρει ούτως ή άλλως!
-
Πάρα πολύ ενδιαφέρον το νέο Kona.
Μέχρι 4,20μ. μήκος,μοτερούκλα 1.6 198hp,άμεσο ως αυτόματο με τα paddles,καλό φρενάρισμα 100-0/ 37,3μ., με ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος ως b-crossover για να γλυτώνεις το κατά δύναμη από τους κ@λόδρομους της πόλης και να μπαίνεις-βγαίνεις άνετα για μας τα παππούδια , άριστο LaneKeepAssist κα υποφερτές καταναλώσεις 7,3lt/100 αστικά/ 6,0 υπεραστικά.
Ωραίο και το χρωματάκι. Mε αυτόν το κινητήρα κι ας μην ήταν 4κίνητο κι N-line (για πιο άνεση),θα το σκεφτόμουν πολύ,μα πολύ σοβαρά... (τιμοκαταλόγου επιτρέποντος..)
-
Και νυχτερινή οδήγηση του νέου Kona 1.6T (αν βαριέστε τη στατική παρουσίαση,πάτε στο 15:30 απ'όπου ξεκινάει η οδήγηση).Για τους χώρους -που λέει πως είναι ικανοποιητικοί- ο ασιάτης είναι ~ 1.87-1.88μ. ύψος
Όσον αφορά το αυτόματο DCT (Fanis ακούει; ) στο βιντεάκι του αμέσως προηγ. ποστ μου από το 10:15-11:00 δείχνει τα ανεβάσματα και κατεβάσματα του που αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία,μου φάνηκαν καλά από τα paddles. Για να λέμε όμως την αλήθεια, σ'αυτό το νυχτερινό βίντεο ο ίδιος ο ασιάτης θεωρεί -σαν αίσθηση- τα torque converter σαν καλύτερα,ακολουθούμενα από τα DCT και τέλος τα CVT.
Εκθειάζει ξανά τον κινητήρα (έκανε 2-3 φορές ανοίγματα,γιατί του αρέσει πολύ η λειτουργία κι η απόκρισή του) και σαν βασικό μείον αναφέρει τους εξωτ. θορύβους σε υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο (κάτι που δικαιολογείται κάπως λόγω ύψους ως suv/crossover). Επίσης το συγκεκριμένο έχει blind spot monitoring.
-
Φάνης ακούει και βγάζει σπυριά με τα DCT....αχαχαχα!!
-
Ηρθε Ελλαδα το νεο ασχημοπαπο!!!
https://www.hyundai.gr/new-hyundai-kona/
https://www.car.gr/33871010-hyundai-kona-1-0-exclusive
Και με diesel hybrid 48V (Lap ακουει...)
-
Ακουει ακουει!
Αντε χαρας Ευαγγελία για τους dieselaτους.
Παντως τον ειχαν σταματήσει απο το kona θυμαμαι, τωρα τον ξαναγυριζουν.
Ωραιο έγινε, το imt με συμπλέκτη είναι;
-
Ακουει ακουει!
Δεν το μελετησα ακομη το ΙΜΤ...παντως diesel μεχρι και το καλοκαιρι που ειχα ρωτησει μπορουσες να παραγγειλεις δεν ειχε σταματησει ποτε....
-
Ηρθε Ελλαδα το νεο ασχημοπαπο!!!
Eμένα πάντως μου αρέσει,περισσότερο από το προηγούμενο.Kαι το εσωτερικό έχει γίνει έναν τόνο πιο ποιοτικό και με βελτιωμένη άνεση κι οδική συμπεριφορά.
Κι ο τιμοκατάλογος
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2020/11/pricelist-kona-facelift-ice.pdf
Υ.Γ. Άραγε σε έκδοση N-line δε θα το φέρουν ή ίσως αργότερα;
-
Ναι το εσωτερικο και η οθονη φαινονται αναβαθμισμενα ελαφρως.
Ποσο χωρο αποσκευων θα χανει με το hydrid αραγε...
-
Δεν χάνει.Eίχε προβλεφθεί ο χώρος για μπαταρία,από το προfl.
Μάλιστα,σε μερικά κορεάτικα (στα αγγλικά) review λένε ότι κερδίζει και 9 λίτρα (370lt σύνολο από 361lt)
-
dgrgtc wrote:
Δεν χάνει.Eίχε προβλεφθεί ο χώρος για μπαταρία,από το προfl.
Μάλιστα,σε μερικά κορεάτικα (στα αγγλικά) review λένε ότι κερδίζει και 9 λίτρα (370lt σύνολο από 361lt)
Δεν θα εχει ρεζερβα σιγουρα...
-
Lap wrote:
Ακουει ακουει!
Δεν το μελετησα ακομη το ΙΜΤ...παντως diesel μεχρι και το καλοκαιρι που ειχα ρωτησει μπορουσες να παραγγειλεις δεν ειχε σταματησει ποτε....
Ναι στο stonic ειχα παει. Περισυ πηγα στο kona. Γενικα εχω δει το 90% των μοντελων (για κοινους θνητους) σε αντιπρποσωπειες, ωστε να εχω μια γενικη στατικη αποψη, αλλα χανω το μετρημα και τις εποχες.
-
Είναι facelift ή καινούργιο μοντέλο?
-
Facelift.
-
...το νεο ασχημοπαπο!!!
...
Εντελώς λέμε.
-
...
Και ο τιμοκατάλογος
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2020/11/pricelist-kona-facelift-ice.pdf
Από 18000euro. Δεν το λες και VFM.
Είμαι περίεργος να δω εξοπλισμούς.
-
dgrgtc wrote:
...το νεο ασχημοπαπο!!!
Εντελώς λέμε.
Το ασχημόπαπο έχει πλακωθεί στο μέηκ-απ και τις μοδάτες πινελιές, σε βαθμό που έχοντας πιει κανά δυο μπύρες, αν δεν απαγορευόταν απ' το νόμο θα το σκεφτόταν κάποιος να έμπαινε, να το κάνει ένα τεστ ντράιβ, κι ως γνωστόν ποτέ δεν ξέρεις τί κατάληξη θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κατάσταση... σίγουρα πάντως το 'καινούριο' πολλοί περισσότεροι από πριν θα έμπαιναν, να το οδηγήσουν...
-
Το μοντέλο αναφοράς για εμένα μεταξύ των Kona είναι το full hybrid, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την τιμή και τον εξοπλισμό του.
Hyundai Kona