-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Επισης, νιωθετε ανετα με το Start&Stop σε τουρμποκινητηρα?
Οχι καθόλου! Για αυτο και κατα 99% το εχω απενεργοποιημενο.
+1 , αλλά και ατμοσφαιρικός να ήταν ο κινητήρας δεν θα ένιωθα άνετα.
Βασικα εννουσα αν κανει κακο στον τουρμποκινηρα το Start&Stop αλλα η παραπανω απαντηση οτι δηλαδη μιλαμε για συνθηκες πολης και οχι για ηδη ξεσκισμενο κινητηρα νομιζω ειναι σωστη. Ωστοσο συνεχιζουν να υπαρχουν γκριζες ζωνες οσον αφορα την προθερμανση/θερμοκρασια του λαδιου πριν την εκκινηση, και την μικρη αναμονη πριν το σβησιμο του κινητηρα. Αναφερομαι γενικα στα τουρμπο. Και λεγοντας γκριζες ζωνες, εννοω αν εχουμε καποιον μπουσουλα για το πως/σε ποσο χρονο θα φερουμε το λαδι στη σωστη θερμοκρασια, η ποσο πρεπει να περιμενουμε πριν το σβησιμο. Θεωρω οτι με το timer ειχε λυθει το τελευταιο, στον 1.0 TSI βλεπω οτι δεν υπάρχει timer αλλα μια αλλη προσεγγιση που ισως λυνει και το πρωτο θεμα απλα για μενα ειναι σιγουρα κινεζικα.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να αγχώνεσαι. Ξεκινάς να οδηγάς φυσιολογικά (χωρίς προθέρμανση), στα περισσότερα αυτοκίνητα σε 15 με 20 λεπτά max οι θερμοκρασίες λαδιού-νερού είναι εκεί που πρέπει οπότε και μπορείς να πιέσεις το μοτέρ άφοβα. Όταν παρκάρεις -αν δεν έχει προηγηθεί σκίσιμο- αρκούν λίγα δευτερόλεπτα στο ρελαντί ή και καθόλου. Αλλιώς (μετά από πολύ γρήγορο ταξίδι ή σκίσιμο) το αφήνεις να δουλέψει στο ρελαντί 3-4 λεπτά και μετά σβήνεις. Είχα turbo βενζίνη (και μάλιστα βελτιωμένο) και τώρα diesel, συνολικά και με τα 2 έχω κάνει πάνω από 200.000 χλμ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
-
Και μια ακόμη συμβουλή είναι πως στα τουρμπάκια ποτέ δεν τα ζορίζεις σε χαμηλές στροφές και με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο.
Δηλαδή σε ακραίο σενάριο , αν ρολάρεις με 1700-2000 στροφές με 5ή ή 6ή ποτέ μην πατάς τέρμα το γκάζι για να επιταχύνεις.
Μπορεί να νομίζεις ότι λόγω αυξημενης ροπής δεν υπάρχει θέμα αλλά είναι ότι χειρότερο ειδικά για τους μικρούς τούρμπο κινητήρες.Το λέω γιατί οι περισσότεροι νομίζουν ότι η αυξημένη ροπή των τούρμπο σου επιτρέπει να γλιτώσεις το κατέβασμα 1 ή 2 σχέσεων αλλά είναι λάθος.
Είναι πιο σημαντικό το κατέβασμα από ότι στα ατμοσφαιρικά.Το καλύτερο είναι να επιταχύνεις σχετικά πιο γρήγορα πάντα στην επιθυμητή ταχύτητα από ότι με ένα ατμοσφαιρικό.
Κάποιοι ισχυρίζονται (μιλάμε για λεπτομέρειες τώρα) πως πρέπει να προσέχεις και τα κατεβάσματα λίγο παραπάνω δηλαδή να μην πέφτουν πολύ οι στροφές του κινητήρα μεταξύ των αλλαγων , χρειάζεται καμιά φορά διπλογκαζαρισμα που λέμε , πχ αυτό το τέλειο ταίριασμα που κάνει το DSG όταν κατεβάζεις.
Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Τα μοτερ με τουρμπο δεν θελουν και ΤΗΝ ιδιαιτερη μεταχειριση. Ξεκινας χαλαρα μεχρι να ανεβασει θερμοκρασια το μοτερ, οπως λιγο πολυ κανουν και οι περισσοτεροι και στα ατμοσφαιρικα. Μετα απο 'σκισιμο' ή μεγαλο ταξιδι, απλα οδηγεις χαλαρα τα τελευταια 5 λεπτα πριν φτασεις στον προορισμο σου και εισαι οκ. Το τελευταιο μονο και μονο για να μην υπαρξουν επικαθισεις απο λαδια στην τουρμπινα.
Ενα turbo timer σε αυτους τους κινητηρες δεν το θεωρω απαραιτητο. Αν βαλεις μεγαλυτερη τουρμπινα ή σηκωσεις πιεση, εκει να το δεχθω.
Εχω tsi τουρμπο με κοντα 100k απροβληματιστα χλμ και η τουρμπινα δεν εχει κανει κιχ.
Επισης, περασα απο αντιπροσωπεια skoda και ρωτησα ποτε θα φερουν. Τελη Δεκ με αρχες Ιαν μου ειπαν πως τα πρωτα αυτοκινητα θα ναι σις αντιπροσωπειες. Αυτα για βιτρινα, td αργοτερα.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Τα μοτερ με τουρμπο δεν θελουν και ΤΗΝ ιδιαιτερη μεταχειριση. Ξεκινας χαλαρα μεχρι να ανεβασει θερμοκρασια το μοτερ, οπως λιγο πολυ κανουν και οι περισσοτεροι και στα ατμοσφαιρικα. Μετα απο 'σκισιμο' ή μεγαλο ταξιδι, απλα οδηγεις χαλαρα τα τελευταια 5 λεπτα πριν φτασεις στον προορισμο σου και εισαι οκ. Το τελευταιο μονο και μονο για να μην υπαρξουν επικαθισεις απο λαδια στην τουρμπινα.Α να γεια σου!
Θαρρείς και μιλάμε για τίποτα διαστημόπλοια. Καθημερινοί κινητήρες είναι, δεν θέλουν τίποτα το ιδιαίτερο.
-
Για οποιον ενδιαφερεται:
http://www.newsauto.gr/test-drive/test- ... di-116-hp/
Ερωτηση-υποθεση: θεωρειτε ότι ο 1.0 tsi ειναι πιο γρηγορος απο τον 1.6 tdi; Οχι στο 0-100, αλλα σε ρεπριζ κτλ, εχοντας σαν παραδειγμα το αντιστοιχο ateca με τους αντιστοιχους κινητηρες
-
Ναι, σε μετρήσεις που κοίταγα κάποια στιγμή το Ateca (σε κάποιο ισπανικό forum- site) το 1.0 αρι ηταν...παναλάφρως ποιο γρήγορο (κατι σε 0,2 - 0,3) και ακπομα πιο παναλάφρως σε ρεπριζ.
Επίσης είχαν πολυυυ μικρη διαφορά σε κατανάλωση εντός πόλης (κάτι σε 0,6 - 0,7 αν θυμάμαι καλά) και λίγο πάνω απο μονάδα εκτός (μετρημένα σε ρεζερβουαρ για την ιδια διαδρομή.)Δεν εχω λινκ, αν googlareis 'vs' μεταξύ τους κάπου θα το πετύχεις.
Το πόσο μπορεί να πάνε σε remap βέβαια, this is other priest's gospel...
-
Οκ καταλαβα.Επειδη γενικα και σε αλλες τετοιες περιπτωσεις (kadjar 1.5 vs 1.2 κτλ) παντα το μικρο βενζινη ηταν γρηγοροτερο σε ολες τις μετρησεις απο το αντιστοιχο ντιζελ, αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις ο βενζινης ηταν 1.2 και οχι 1.0 οπως του vwgroup.
-
Πανω κατω το ιδιο πανε. Στα δεκατα παιζουν. Ομως αλλο 6 λιτρα επι 1,50 και αλλο 5 λιτρα επι 1,20 ιδιως αν κανεις πολλα χλμ
-
Οχι τα χλμ ειναι λιγα και γενικα δεν με ενδιαφερει το ντιζελ, αν και εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα το οικονομικο κομματι.
Απλα θελω να δω αν ο 1.0 επαρκει ή οχι. -
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Οχι τα χλμ ειναι λιγα και γενικα δεν με ενδιαφερει το ντιζελ, αν και εχεις απολυτο δικιο οσον αφορα το οικονομικο κομματι.
Απλα θελω να δω αν ο 1.0 επαρκει ή οχι.Μια χαρα επαρκει αρκει να μη θες επιδοσεις 1.6 τουρμπο
-
1.6 τουρμπο οχι βεβαια.αλλα κατι παραπανω απο 1.6 ατμοσφαιρα
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
1.6 τουρμπο οχι βεβαια.αλλα κατι παραπανω απο 1.6 ατμοσφαιραΟσους μηχανικους ρωτησα μου λενε να μην παω για τον 1000αρη. Οχι για λογους επιδοσεων αλλα δεν τον εμπιστευονται λογω του εργου που καλειται να διεκπεραιωσει. Επισης Λιγο πολυ ολοι μου ειπαν οχι diesel διοτι λογω των μικρων διαδρομων μου και της οδηγησης σε πολη αργα η γρηγορα θα εχω θεμα μαζι του. Προτιμουσα 1000αρη απο diesel οποτε το κοστος ανεβαινει 2.000.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Ειμαι σε μεγαλη σκεψη για τον 1.0 tsi.τον φοβαμαι και επειδη θελω αυτοματο οπωσδηποτε ο 1.5 παει στα 26.500,00 ευρω,ποσο απαγορευτικο.συν οτι πρεπει να προσθεσω αλλα 650 για clima μιας και μιλαμε για ambition.πλεον εξεταζω και αλλες επιλογες....αν και το αυτοκινητο το ειδα στην εκθεση και εντυπωσιαστηκα μπορω να πω
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν θέλεις και tsi και dsg σε τρώει ο τέτοιος σου
-
Αν θέλεις και tsi και dsg σε τρώει ο τέτοιος σουλες ε;
οι πιθανοτητες ειναι εναντιον μου λες;
φουλ αξιοπιστια ε;;;;; -
Αντικειμενικά η γνώμη μου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα αφού δεν είμαι μηχανικός σε εξουσιοδοτημένο η εξειδικευμένο συνεργείο vw , που κατά την γνώμη μου είναι οι μόνοι που τα λεγόμενα τους μπορούν θεωρηθούν αξιόπιστα, αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για την αξιοπιστία ούτε των tsi ούτε του dsg. Εν κατακλείδι αν και δεν θα απέκλεια σαν αγορά dsg tdi η tsi χειροκίνητου, για tsi με dsg θα ένιωθα ότι πηγαίνω γυρεύοντας.
-
Αντικειμενικά η γνώμη μου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα αφού δεν είμαι μηχανικός σε εξουσιοδοτημένο η εξειδικευμένο συνεργείο vw , που κατά την γνώμη μου είναι οι μόνοι που τα λεγόμενα τους μπορούν θεωρηθούν αξιόπιστα, αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για την αξιοπιστία ούτε των tsi ούτε του dsg. Εν κατακλείδι αν και δεν θα απέκλεια σαν αγορά dsg tdi η tsi χειροκίνητου, για tsi με dsg θα ένιωθα ότι πηγαίνω γυρεύοντας.χιουμορ κανω, ετσι και αλλιως και εγω διαβαζω και ακουω διαφορα.
το προηγουμενο αυτοκινητο μου ηταν του ομιλου (ειχα μερικα παραπονακια), η αδερφη μου εχει του ομιλου αυτοκινητο(οτι προβληματα ειχε επιλυθηκαν μεσω εγγυησης).
γενικα νομιζω οτι το αυτοκινητο ειναι λαχειο, αλλα αναλογα με την επιλογη κατασκευαστη μπορει να κερδισεις και το τζακ ποτ -
Εάν θες TSI & DSG, προχωράς με leasing και δεν σε ενδιαφέρει η όποια ζημιά προκύψει!
-
ειναι και αυτο μια επιλογη που μεταθετει τα οποια προβληματα προκυψουν
Skoda Karoq