-
[Δημοσίευσηαπό tolis233 » 24 Ιουν 2018 20:33
Καλησπέρα σας,πρώτη φορά γράφω στο forum αν κι σας παρακολουθώ αρκετά το τελευταίο διάστημα.Ενδιαφέρομαι για ambition 1,6 diesel.Οι κάτοχοι μπορούν να μου πουν με το navigation μέσω κινητού αν σας είναι εύχρηστο?έχετε καποια δυσκολία?και αν είστε ευχαριστημένοι με τις αντιπροσωπείες.Γιατί έχω πάει 2 φορές και δεν ξέρουν να μου απαντήσουν σε τεχνικά θέματα?Π.χ δεν ήξερε ο πωλητης αν χρειάζεται κάμερα οπισθοπορείας μαζι με το park assist....και αν στην απλη έκδοση έχει φλας στους καθρέφτες.
Ευχαριστώ!]Καλημέρα, tolis233 και εμένα ο πωλητής μου είπε ότι ίσως δεν υποστηρίζουν το Android Auto όλα τα κινητά και ότι η google δεν υποστηρίζει την εφαρμογή για την Ελλάδα, αλλά δεν ήξερε με σιγουριά. Οπότε σκεφτόμουν πολύ να το βάλω. Λόγω μεγάλου κόστους αποφάσισα να μην το κάνω.
Τελικά με ένα καλώδιο και το κινητό σου έχεις κανονικά navigation από την google το οποίο παίζει πάρα πολύ καλά και φυσικά φέρνει και πληροφορίες για κίνηση στους δρόμους. Και συνειδητοποίησα ότι θα τα έκλαιγα τα χίλια τόσα ευρώ αν είχα βάλλει navi.
Την διαδικασία για να το βάλω την βρήκα μέσω αυτού του βίντεο
Youtube Videoτο οποίο στις λεπτομέρειες κάτω από το βίντεο έχει τις οδηγίες:
Android Auto in Greece Το αυτοκίνητο ΔΕΝ έχει GPS, Voice Commands ή Car-Net! Οι λειτουργίες που δείχνουμε γίνονται με ένα απλό Smart Phone (Android) με έκδοση 5.0+ συνδεδεμένο με USB! Για να κάνετε εγκατάσταση ή update την εφαρμογή Android Auto 1) ακολουθείται τα βήματα στο video: https://youtu.be/l_uqN0csJPM 2) τα link των εφαρμογών είναι τα παρακάτω Ημερομηνία Update των Links: 20-02-2018 http://bit.ly/aa30570554 http://bit.ly/aa30570553 Το πρώτο link είναι σίγουρα για το κινητό σας, αν δεν κάνει την εγκατάσταση τότε χρησιμοποιείτε το δεύτερο.
-
Πραγματικά δουλεύει. Ακόμα και σε μένα που έχω το S8 όταν το έβαλα το android auto δεν δούλευε. Όταν άνοιγα την εφαρμογή μου έβγαζε μήνυμα πως δεν λειτουργούν τα google play services. Μου είπε κάποιος από εδώ να το συνδέσω πρώτα
με το αμάξι και ως δια μαγείας μόλις το έκανα έπαιξε.
Ακόμα όμως και χωρίς android auto μπορείς να χρησιμοποιήσεις το mirrorlink όπου υποστηρίζει to sygic. Το sygic το κατεβάζεις δωρεάν και έχεις 7 μέρες full premium services trial που περιλαμβάνει ότι έχει το google και πολλά παραπάνω. Είναι γενικά ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα που απλά δεν έχει την ευκολία του gmaps. Μετά από τις 7 μέρες συνεχίζει να λειτουργεί με χάρτες που ούτως η άλλως κατεβάζεις δωρεάν και ανανεώνεις, αλλά χάνεις τα premium services που αν δεν κάνω λάθος συμπεριλαμβάνουν και την φωνητική καθοδήγηση. Αν θελήσεις όμως να αγοράσεις την premium license κοστίζει (με μια προσφορά που τρέχει) 50 Ε, για την έκδοση αυτοκινήτου, και είναι για πάντα. Εγώ την αγόρασα και έχω έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης που είναι σαν να είναι εργοστασιακό με ανανέωση χαρτών για πάντα και premium features που πραγματικά αξίζει. -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Πραγματικά δουλεύει. Ακόμα και σε μένα που έχω το S8 όταν το έβαλα το android auto δεν δούλευε. Όταν άνοιγα την εφαρμογή μου έβγαζε μήνυμα πως δεν λειτουργούν τα google play services. Μου είπε κάποιος από εδώ να το συνδέσω πρώτα
με το αμάξι και ως δια μαγείας μόλις το έκανα έπαιξε.
Ακόμα όμως και χωρίς android auto μπορείς να χρησιμοποιήσεις το mirrorlink όπου υποστηρίζει to sygic. Το sygic το κατεβάζεις δωρεάν και έχεις 7 μέρες full premium services trial που περιλαμβάνει ότι έχει το google και πολλά παραπάνω. Είναι γενικά ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα που απλά δεν έχει την ευκολία του gmaps. Μετά από τις 7 μέρες συνεχίζει να λειτουργεί με χάρτες που ούτως η άλλως κατεβάζεις δωρεάν και ανανεώνεις, αλλά χάνεις τα premium services που αν δεν κάνω λάθος συμπεριλαμβάνουν και την φωνητική καθοδήγηση. Αν θελήσεις όμως να αγοράσεις την premium license κοστίζει (με μια προσφορά που τρέχει) 50 Ε, για την έκδοση αυτοκινήτου, και είναι για πάντα. Εγώ την αγόρασα και έχω έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης που είναι σαν να είναι εργοστασιακό με ανανέωση χαρτών για πάντα και premium features που πραγματικά αξίζει.Αλέξανδρε τρέχει ικανοποιητικά το sygic;
Ρωτάω γιατί στο ταπεινό 108 παίζει μεν αλλά η απόκριση αν πατήσεις κάτι στην οθόνη είναι αργή. Βέβαια ρυθμίζεις τη διαδρομή από το κινητό και μετά συνδέεις, αλλά προτιμότερο να έκανες όλες τις ρυθμίσεις από την οθόνη.
Επίσης που έχει 50 ; Συνήθως οι επίσημες προσφορες είναι για την απλή έκδοση που δεν υποστηρίζει mirrorlink. Το παρακολουθούσα καιρό και δεν έβρισκα προσφορά. Τελικά το πήρα στα 80 που είναι η στανταρ τιμή.
Σημειωτέον ότι στην έκδοση με την υποστήριξη mirrorlink παίζει σε μια μόνο συσκευή. Αν πας να βαλεις άλλη σου βγάζει μήνυμα για μεταφορά της άδειας.
Επίσης μετά τη λήξη του trial δεν βλέπεις τίποτα. Ανοίγει το προγραμμα αλλά δεν μπορείς να πλοηγηθείς.
Το δοκιμαστικό το έχει για να ελεγχθεί η συμβατότητα προφανώς. -
Η απόκριση γενικά στο infotainment είναι άψογη. Και στο sygic πολύ γρήγορη και όλα γίνονται από την οθόνη.
Η προσφορά μου ερχόταν με mail αφού γράφτηκα. Σύμφωνα με αυτό, η κανονική τιμή για την έκδοση car connect ήταν 10,99 και με 55% έκπτωση 49.99Ε.
https://eshop.sygic.com/en/car-navigation
Για τη συσκευή που λες δεν ξέρω δεν έχω άλλο αμάξι για να δοκιμάσω.
Επίσης η trial δεν μου είχε λήξει για να ξέρω τι γίνεται, σε φίλο πάντως που την έχει δουλεύει κανονικά offline αλλά χωρίς φωνητική καθοδήγηση. -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Η απόκριση γενικά στο infotainment είναι άψογη. Και στο sygic πολύ γρήγορη και όλα γίνονται από την οθόνη.
Η προσφορά μου ερχόταν με mail αφού γράφτηκα. Σύμφωνα με αυτό, η κανονική τιμή για την έκδοση car connect ήταν 10,99 και με 55% έκπτωση 49.99Ε.
https://eshop.sygic.com/en/car-navigation
Για τη συσκευή που λες δεν ξέρω δεν έχω άλλο αμάξι για να δοκιμάσω.
Επίσης η trial δεν μου είχε λήξει για να ξέρω τι γίνεται, σε φίλο πάντως που την έχει δουλεύει κανονικά offline αλλά χωρίς φωνητική καθοδήγηση.Ευχαριστώ!
Πολύ καλη η έκπτωση στα 50 και με ισχύ μέχρι 2/7!
Το πρόγραμμα πραγματικά αξίζει! -
Ο χρήστης KIR2 έγραψε:
Στο σέρβις, της Honda τουλάχιστον ειναι αξιοπιστο!
Οταν πηγα να δω το hrv και ζήτησα τεστ ντραιβ μου απαντάει ο πωλητής :αν έρθει καποιου πελάτη για σερβις θα σε φωναξω να το πάρεις ...
Α τοσο καλα...θεουλης... κοκκινο πανι πλεον κι αυτος και ο πωλητης, απατεωνες και οι δυο. Εν τω μεταξυ το site δειχνει ΞΕΝΑΚΗ ως εξουσιοδοτημενο service. Ειναι κι αυτο μια λυση.Ρωτησα σημερα εναν πωλητη του και δεν ηξερε ακριβως να μου πει...
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
Ευτυχώς που πήρες την προκαταβολή πίσω.
Απορώ πως έχει καταφέρει να λειτουργεί ακόμη ο Καλλιγας...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Στο σέρβις, της Honda τουλάχιστον ειναι αξιοπιστο!
Οταν πηγα να δω το hrv και ζήτησα τεστ ντραιβ μου απαντάει ο πωλητής :αν έρθει καποιου πελάτη για σερβις θα σε φωναξω να το πάρεις ...
Α τοσο καλα...θεουλης... κοκκινο πανι πλεον κι αυτος και ο πωλητης, απατεωνες και οι δυο. Εν τω μεταξυ το site δειχνει ΞΕΝΑΚΗ ως εξουσιοδοτημενο service. Ειναι κι αυτο μια λυση.Ρωτησα σημερα εναν πωλητη του και δεν ηξερε ακριβως να μου πει...
Ευτυχώς που πήρες την προκαταβολή πίσω.
Απορώ πως έχει καταφέρει να λειτουργεί ακόμη ο Καλλιγας...Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Καλα ας μην την εδινε αν μπορουσε. Εν τω μεταξυ και ο πωλητης εξισουεγαλος απατεωνας. 'Μεσα απριλιου το εχεις'. Μετα εγινε αρχες Μαιου. Μετα τελη Μαιου. Μετα μαλιστα εφτασε Αθηνα στις 4 Ιουνιου. Να σημειωσω οτι καποια στιγμη η Kosmocar με ενημερωσε, μετα απο παλαιοτερο τηλεφωνημα μου, οτι ο Καλλιγας δεν εχει τις πωλησεις Skoda αλλα βαζει αλλον dealer, οποτε ειπα κι εγω οτι θα δωσω τα υπολοιπα στον Dealer και οχι στον απατεωνα κι ας τα βρουν μαζι. Μετα του εδωσα , αφου εφτασε το Karoq οπως οι ιδιοι ειπαν, τις υπευθυνες δηλωσεις και τη χαρτουρα για την ατελεια λογω τριτεκνιας. Την επομενη με διαβεβαιωσαν οτι τις εστειλαν Αθηνα για να μην εχουμε καθυστερησεις. Να μην πω κι αλλα, καθε 2 μερες μου ελεγαν (εγω επαιρνα, αυτοι ποτε) οτι απο μερα σε μερα θα πληρωσω να μου το στείλουν. Επειδη ομως μου εστειλε ο Καλιγας λογαριασμο της εταιριας του στα μεσα Ιουνιου για να πληρωσω κι εγω στο μεταξυ ειχα συλλεξει πληροφοριες απο Kosmocar, Τελωνειο, Εκτελωνιστη και τον Dealer με τον οποιο συνεργαζοταν,οτι ποτε δεν τους δοθηκε καποια παραγγελία, πηγα στο καταστημα και τους εβαλα τις φωνες. Εκει, στις 24 Ιουνιου αν θυμαμαι καλα με διαβεβαίωσαν οτι στις 5 το απογευμα θα εληγε το θεμα, για αυτους μαλλον και οχι για μενα αφου ηξερα οτι δεν υπηρχε αυτοκινητο. Το απογευμα ζητησα τα χρηματα και ημουν με το χερι στη σκανδαλη (ας μην πω καλύτερα τι εννοω, παντως δεν αναφερομαι στα νομικα μετρα προστασιας που ετσι κι αλλιως ηταν δεδομενα). Την επομενη τα εβαλε. Καποια στιγμη οταν βρω χρονο θα τον κρεμασω στα μανταλακια σε ξεχωριστη ενοτητα στο forum γιατι απλα ετσι πρεπει, να μην σπαταλαω και τον χωρο και τον χρονο των μελων εδω.
-
Τελικά από την εφαρμογή MySkoda βλέπεις πότε κατασκευάστηκε το αυτοκίμητό σου.
Το δικό μου 17 Μαίου 2018. Οπότε ήταν φρέσκο φρέσκο. -
Το myskoda απ όσο ξέρω γράφει ποτέ παρέλαβε η αντιπροσωπεία απο το Ελληνικό τελωνείο.
Επίσης αν τα λάστιχα σου όπως μου είπες ειναι τον τρίτο, εκ των πραγμάτων δε μπορεί να χει 2 μήνες διαφορά.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Επίσης αν τα λάστιχα σου όπως μου είπες ειναι τον τρίτο, εκ των πραγμάτων δε μπορεί να χει 2 μήνες διαφορά.
Γιατί?
-
Γιατί το εργοστάσιο παραγωγής του karoq δεν προλαβαίνει να βγάζει αμάξια γι αυτό και ζήτησε τη βοήθεια από το Μαμά εργοστάσιο της vw να παράγει και αυτό αμάξια.
Επίσης το εργοστάσιο της Skoda έχει αναφέρει και παλιότερα πως έχει πρόβλημα σε χώρους οπότε είναι δύσκολο να έχει στοκ λάστιχο τουλάχιστον 1+ μήνα.
Εν τέλει. Για να μας φύγει και μας η απορία να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ας πάει να δει το καρτελάκι της ζώνης ασφαλείας γράφει αναλυτική ημερομηνία παραγωγής με απόκλιση + - 5 μέρες.
-
Μ' αρέσει που παίρνεις σαν δεδομένο πως οι εταιρίες ελαστικών με το που φτιάχνουν τα ελαστικά τα ντανιάζουν στις αποθήκες των αυτοκινητοβιομηχανιών.
-
Δεν μας λες όμως τι γράφει και το ταμπελακι της ζώνης σου να ήμαστε όλοι καλυμμένοι να επιβεβαιώσω και γω το λάθος μου...
-
Δεν έχει καρτελάκι στη ζώνη
-
Πτώση τιμής στο Karoq, ξεκινάει από 19480 ευρώ πλέον στη νέα έκδοση Comfort
-
Δεν παρεσυρε ομως προς τα κατω τις τιμες και στις αλλες εκδοσεις
-
Πάντως διακρίνω μια προχειρότητα στη Σκόντα.
Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τον προηγούμενο τιμοκατάλογο που έβγαλε, στον οποίον είχε καταργήσει την έκδοση του 1.0 tsi με dsg, ο οποίος έλεγε ότι θα ήταν διαθέσιμος από αρχές του 2019 ξανά.
Και γενικά η νέα έκδοση δεν άλλαξε τις τιμές των άλλων εκδόσεων καθόλου. -
Απ' ότι είδα ισχύει για μια νέα έκδοση comfort που δίνει μόνο στον 1.0 TSI και στον 1.6D.
Η ambition και η style είναι πιο πάνω εκδόσεις γι’ αυτό και δεν αλλάζει η τιμή.
Δεν ξέρω ο εξοπλισμός αν έχει αλλάξει σε όλες τις εκδόσεις. -
Με μια πρόχειρη ματιά στο site ο εξοπλισμός των παλιών εκδόσεν δεν άλλαξε. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με τον έξτρα εξοπλισμό
-
Η comfort δεν νομίζει ότι αξίζει με τέτοιες ελλείψεις στον εξοπλισμό. Όλο ένα λάθος στην τιμολόγηση του συγκεκριμένου μοντέλου και ειναι πραγματικά κρίμα γιατί είναι ένα πολύ καλο αυτοκίνητο.
Skoda Karoq