-
Χμμμ, στο τσέχικο site έχουν βάλει configurator. Δεν βλέπω τον 1.5 TSI να είναι 4χ4. Τουλάχιστον είναι DSG.
-
Τιμές στην Αγγλία.
http://www.skoda.co.uk/why-skoda/skoda-karoq
Ψιλοεπιβεβαιώνεται πως τετρακίνητο θα είναι μόνο με τον δίλιτρο diesel.
-
Αν επέλεγα τώρα αυτοκίνητο, θα ήταν χαλαρά ανάμεσα στις πρώτες μου επιλογές.
-
Δύσκολα θα εμπλεκα με VAG αλλά και εγώ το ίδιο. Θα περίμενα όμως και το πιο μοντέρνο (και σίγουρα ακριβότερο...) TRoc.
-
Δεν είναι παράλογο να μπαίνει σε σύγκριση με το troc ωστόσο το karoq είναι μόλις έιναι μια κατηγορία πάνω σε χώρους.
-
95% και εγώ το Karoq θα επέλεγα εάν αγόραζα αυτοκίνητο τώρα. Κρατάω 2 επιφυλάξεις μόνο:
- Ποιότητα κύλισης (γιατί του Tiguan δεν με έπεισε)
- Το ότι είναι VAG.
-
Αυτή τη μάσκα...δεν μπορούν να την αλλάξουν;; πππφφφφ
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
95% και εγώ το Karoq θα επέλεγα εάν αγόραζα αυτοκίνητο τώρα. Κρατάω 2 επιφυλάξεις μόνο:- Ποιότητα κύλισης (γιατί του Tiguan δεν με έπεισε)
- Το ότι είναι VAG.
Για το 2 συμφωνώ απολύτως. Η ποιότητα κύλισης νομίζω θα είναι λίγο κατώτερη του Tiguan το οποίο δεν τη λες και κακή
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Για το 2 συμφωνώ απολύτως. Η ποιότητα κύλισης νομίζω θα είναι λίγο κατώτερη του Tiguan το οποίο δεν τη λες και κακήΣπύρο, εμένα η ποιότητα κύλισης του Tiguan (σημειώνω ότι φόραγε 18'' ζάντες όμως) με απογοήτευσε. Σκέψου ότι το Kuga ST line (με 18'' και σπορ ανάρτηση) είχε αρκετά καλύτερη ποιότητα κύλισης και άνεσης από το Tiguan που οδήγησα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
95% και εγώ το Karoq θα επέλεγα εάν αγόραζα αυτοκίνητο τώρα. Κρατάω 2 επιφυλάξεις μόνο:- Ποιότητα κύλισης (γιατί του Tiguan δεν με έπεισε)
- Το ότι είναι VAG.
Ειδα ενα στον δρομο, μεγαλο αλλα ασχημο μπροστα και πισω. Γιατι θα το επελεγες σε σχεση με Κουγκα? Εγω θα επελεγα Kuga St Line.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ειδα ενα στον δρομο, μεγαλο αλλα ασχημο μπροστα και πισω. Γιατι θα το επελεγες σε σχεση με Κουγκα? Εγω θα επελεγα Kuga St Line.Άγη, δύσκολο να είδες Karoq....δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα! Μήπως εννοείς Kodiaq?
Θα το επέλεγα (εάν ήταν καλό σε ποιότητα κύλισης / άνεσης) επειδή είναι λίγο πιο μικρό από το Kuga και επειδή εικάζω ότι θα είναι σε τιμή < €20.000. Εάν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, τότε Kuga και πάλι (business όμως όπως και πήρα, όχι ST Line).
-
Mαλλον αλλα σχεδιαστικα το ιδιο ειναι. Καταλαβα ποιο λες τωρα.
-
Λοιπόν, μετά την εκτεταμένη επίσκεψή μου σε Skoda και το test-drive σε δύο εκδόσεις του Kodiaq (δείτε στο Οδήγησα), έχω και μερικές, ας πούμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για το Karoq. Λογικά θα είναι στην έκθεση 1-10/11, και υπάρχει μια -μικρή ? ελάχιστη ?- πιθανότητα να παίρνουν παραγγελίες. Που σημαίνει ότι θα υπάρχουν εκδόσεις, εξοπλισμοί και τιμές. Παραδόσεις όμως θα είναι μάλλον αρχές Φεβρουαρίου, οπότε θα έχουμε το παράδοξο να μπορείς να παραγγείλεις σήμερα ένα Kodiaq, το Karoq μετά από κανά μήνα (και αν...) και να παραλάβεις το Karoq 2+ μήνες νωρίτερα από το Kodiaq
To Karoq θα έχει αρκετά προχωρημένα features σε σχέση με το Kodiaq, ακόμα και για το θέμα της πρακτικότητας (που το Kodiaq γ@#$ και δέρνει). Θα είναι με 1.0Τ και 1.5Τ, και σίγουρα το μικρό diesel, υποθέτω ότι θα έρθει και με τον μεγάλο. Και όπως ίσως έχετε δει και από τα specs, ενώ θα είναι μια κατηγορία κάτω από το Kodiaq, θα κάνει το ίδιο κόλπο με αυτό: πρακτικά θα έχει χώρους που θα πλησιάζουν την από πάνω κατηγορία.
Φαίνεται ότι η Skoda έχει μεγάλα σχέδια για το Karoq, και υπάρχει άκρα μυστικότητα και πέπλο μυστηρίου σχετικά με τις τιμές. Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι/πωλητές δεν ξέρουν τίποτα, αλλά από ότι καταλαβαίνουν, το Karoq θέλει να χτυπήσει στα ίσα το QQ (και στη τιμή), το 1.0Τ θα είναι φτηνότερο από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο, ενώ το 1.5Τ θα κινηθεί κάπου ανάμεσα σε S-Cross/Kuga, κάπου στα 23? 24? χλρ
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι/πωλητές δεν ξέρουν τίποτα, αλλά από ότι καταλαβαίνουν, το Karoq θέλει να χτυπήσει στα ίσα το QQ (και στη τιμή), το 1.0Τ θα είναι φτηνότερο από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο, ενώ το 1.5Τ θα κινηθεί κάπου ανάμεσα σε S-Cross/Kuga, κάπου στα 23? 24? χλρΓια το QQ πιθανά θα το ανταγωνιστεί άμεσα τιμολογιακά,αλλά για το Scross 1.4 και Kuga 1.5 το βλέπω λίγο δύσκολο.Και τα δύο έχουν ελάχιστα πάνω από 22000 με πολύ καλό έως πλούσιο εξοπλισμό και με το Scross σ'αυτή την τιμή (περίπου 22.200) να έχει + την τετρακίνηση.
-
Εξαρτάται πως θα ειναι και στο δρόμο το αμάξι, τι χώρους θα προσφέρει σε σχέση με τα αλλα, τι καταναλώσεις. Αν υπερτερεί σ αυτά, μια χαρά θ ανταγωνιστεί και το kuga πχ κι ας ειναι λίγο ακριβότερο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το Karoq φαίνεται να είναι τουλάχιστον 100Kg ελαφρύτερο από το Kuga, πράγμα που σημαίνει καλύτερες επιδόσεις (0-100: 10.7, έναντι 12.7 του Kuga και τελική 188 έναντι 173 για τις βασικές diesel εκδόσεις) και λογικά χαμηλότερη κατανάλωση από το Kuga.
Επίσης, οι χώροι του πιθανότατα θα είναι παρόμοιοι αν όχι καλύτεροι του Kuga, παρά το αρκετά μικρότερο εξωτερικό του μήκος (αν λάβουμε υπόψη μας τους αντίστοιχους χώρους του Ateca πάνω στο οποίο βασίζεται).
-
Σαν χώρους το Karoq φαίνεται να έχει γενικότερα τους καλύτερους στην κατηγορία, και σίγουρα έχει το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Επίσης με τον 1.5EVO φαίνεται να έχει και τις καλύτερες επιδόσεις. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να τιμολογήσει κάπου κοντά στα 22Κ, γιατί αν ξεφύγει προς τα 24-25Κ, θα χλωμιάσει λίγο. Επίσης είναι και θέμα εξοπλισμού, Kuga και S-Cross στα 22Κ είναι πρακτικά κομπλέ, ενώ το Kuga στα 25Κ έχει τα πάντα.
Αν λοιπόν ξεκινήσει (με τον 1.5Τ) από τα 22, και στα 25Κ είναι η Style με full εξοπλισμό, τότε ναι, θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό με όλα. Όσο για το QQ, όντως θέλει να το χτυπήσει με τον μικρό diesel, οπότε εκεί σίγουρα θέλουν να το ρίξουν κάτω από τα 22Κ.
-
The Ace, δεν θα είναι 4κίνητος ο 1.5, ε?
-
Για να μη το δίνουν ούτε καν στο UK, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Μόνο με DSG το βλέπω, και 4κίνηση μόνο στο μεγάλο diesel, άρα συμπεραίνω ότι έτσι θα έρθει και Ελλάδα.
-
Σύμφωνα με την Γερμανική wikipedia, τετρακίνητο θα είναι το δυνατό δίλιτρο diesel με τα 190 άλογα και κατ'επιλογή τετρακίνητο οι εκδόσεις με τα 150 άλογα (βενζίνης 1.5TSI και diesel 2.0TDI).
Skoda Karoq