-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
νομιζω οτι το clima σε αυτοκινητο των +20.000,00€ πρεπει να ειναι στον βασικο εξοπλισμο.Εγω νομίζω ότι εν έτη 2017 όλα τα αυτοκίνητα,ακόμη και τα μικρά, πρέπει να έχουν κλιμα. Σιγά την σπουδαία και ακριβη τεχνολογία. Ωστόσο μάλλον θεωρώ την μη αναβάθμιση από ac σε clima γυφτιά πάρα ουσιαστική έλλειψη και ειλικρινά ασχέτως φορολογικών κλιμάκων νομιζω ότι δεν αξίζει τα λεφτά της.
-
στην συγκεκριμενη περιπτωση βεβαια που για να βαλεις κλιματισμο αλλαζεις και κλιμακα,εννοειται οτι δεν αξιζει τα λεφτα του με τιποτα!!!!!!!!!!!!!
συγγνωμη που επαναλαμβανομαι,αλλα αν ειχαν διαμορφωσει ετσι τις τιμες στα εξτρα δεν θα ειχαν και περισσοτερο κερδος:δηλ αν εγω επαιρνα αυριο το karoq και μπορουσα να βαλω κλιματισμο χωρις να ανεβει κλιμακα,θα το εκανα σιγουρα (αρα θα πληρωνα πιο πολλα για το αυτοκινητο, αρα καλυτερα για τον πωλητη, σωστα;)τωρα οχι μονο δεν θα βαλει καποιος, αλλα μπορει για καποιον να ειναι και αποτρεπτικο για αγορα και να κοιταξει για αλλο αυτοκινητο. -
Οπως θα βρεθει ενας να μη το αγορασει λογω μη κλιματισμου ετσι θα βρεθουν αλλοι 100 που θα το παρουν λογω εξαιρετικης τιμης και ας εχει ac
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Οπως θα βρεθει ενας να μη το αγορασει λογω μη κλιματισμου ετσι θα βρεθουν αλλοι 100 που θα το παρουν λογω εξαιρετικης τιμης και ας εχει acΣωστο και αυτο
Στάλθηκε από το HTC One A9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αμάξι έχει βασικές εκδόσεις με τεράστιες ελλείψεις οπότε αν δεν είσαι κολλημένος με την μάρκα , μάλλον κοιτάς αλλού . Δεν νοείται σήμερα αμάξι αυτού του μεγέθους και σε αυτά τα λεφτά να μην έχει κλίμα και αυτόματα φώτα - καθαριστήρες .
Διασκεδάζω μάλιστα διαβάζοντας τα κριτήρια που έχουν κάποιοι . Είναι πολύ ελαστικά ανάλογα με την μάρκα που γουστάρουν .
Σκάζουν από αντικειμενικότητα οι τύποι... -
οκ αυτόματα φώτα - καθαριστήρες, αλλα να μην εχει κλιματισμο και εγω το θεωρω απαραδεκτοκαι το εχω γραψει παραπανω
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το αμάξι έχει βασικές εκδόσεις με τεράστιες ελλείψεις οπότε αν δεν είσαι κολλημένος με την μάρκα , μάλλον κοιτάς αλλού . Δεν νοείται σήμερα αμάξι αυτού του μεγέθους και σε αυτά τα λεφτά να μην έχει κλίμα και αυτόματα φώτα - καθαριστήρες .Σε αυτό το μέγεθος και στα 21.900€ του diesel ποιο ανταγωνιστικό μοντέλο θα αγόραζες;
-
Εγώ πάντως δεν θεωρώ τον αυτόματο κλιματισμό τόσο απαραίτητο. Μια χαρά έκανα τη δουλειά μου και στα προηγούμενα αυτοκίνητα με το χειροκίνητο σύστημα. Και σίγουρα είναι ποιο απλό για κάποιον οδηγό μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλει να μπλέκει με κουμπάκια και ρυθμίσεις.
Το ίδιο και για τα αυτόματα φώτα, η μόνη πρακτική χρήση τους είναι στα τούνελ. Αλλιώς μια φορά τα ανάβεις το βράδυ και άλλη μια τα σβήνεις.Οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες μάλλον είναι πιο σημαντικοί γιατί μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσεις την ταχύτητα αρκετές φορές σε μια διαδρομή.
-
στην τιμη των 21.900,00€ νομιζω οτι υπαρχουν επιλογες οι οποιες ειναι και καλυτερα εξοπλισμενες:s-cross 1.6 gl+, renault kadjar 1.5 dci expression. αυτα μου ερχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη.ισως να υπαρχουν και 1-2 επιλογες ακομα
-
Διασκεδάζω μάλιστα διαβάζοντας τα κριτήρια που έχουν κάποιοι . Είναι πολύ ελαστικά ανάλογα με την μάρκα που γουστάρουν .
Σκάζουν από αντικειμενικότητα οι τύποι...Έλα μου ντε!
Πάντως, αρκετά χιουμοριστικό που υπάρχουν και αυτά τα λαστιχωτά κριτήρια του κάθε τύπου που είναι προσωπικά και σκάζουν από υποκειμενικότητα.. -
Τα αυτόματα φώτα - καθαριστήρες θα έπρεπε να είναι βασικά στην Ελλάδα με τους ηλίθιους ελληναράδες οδηγούς που οδηγούν στα τούνελ με +40-50 από τα όρια , αλλά με τα φώτα σβηστά .
Και έχουμε πάρα πολλά τούνελ πλέον και αν γίνει καμία στραβή θα έχουμε θέματα . Ακόμα η τεράστια διαφορά φωτεινότητας μεταξύ του ήλιου και του τούνελ είναι πολύ πιο προβληματική σε σχέση με την Ευρωπαική μούχλα .
Τώρα στο τι αγοράζεις με 22000 , ίσως πολλά .
Μπορεί να έχει μήκος 4,38 , αλλά το μεταξόνιο είναι 2,63 . Το όπελ crossland είναι μεν 4,21 αλλά το μεταξόνιο είναι 2,60 .
Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι 520 έναντι 410 , αλλά με το συρόμενο κάθισμα το δεύτερο φτάνει και αυτό τα 520 .
Με τα 22000 παίρνεις είτε τον 110 με αυτόματο , είτε τον 100 ντίζελ με χειροκίνητο , αλλά με εξοπλισμό γύρω στις 5 φορές καλύτερο από το Κάροκ .
Είναι λοιπόν ανταγωνιστής ?
Το 2008 με τα 120 ντίζελ που είναι καλύτερος κινητήρας δεν είναι ανταγωνιστής ?
Το Κατζάρ ?
Και έρχονται και άλλα .
Αρα η επιλογή είναι ξεκάθαρη . Η 10-15 εκ μήκος χωρίς ανάλογο μεταξόνιο , ουσιαστικά καλύτερο χώρο αποσκευών και ΑΔΕΙΟ αμάξι , ή μικρότερο χώρο αποσκευών και επαρκή , αλλά εξοπλισμό , πιθανόν αυτόματο κιβώτιο και καλύτερους κινητήρες .
-
Έχεις πλάκα πάντως...τα κριτήρια σου είναι υπερ-ελαστικά! Το Karoq είναι ΑΔΕΙΟ με A/C και χωρίς αισθητήρες φώτων και καθαριστήρων, στις 22.000 ενώ το 3008 στις €26.400 με τα 100 άλογα, χωρίς αισθητήρες, με A/C και με τάσια, είναι μια χαρά.
ΥΓ: Δεν είμαι υπέρμαχος του VAG (το αντίθετο...δεν θα αγόραζα ποτέ), αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
-
Δεν συγκρίνεις Μοντέλες με Νοικοκυρές με ποδίτσα ....
-
Δεν συγκρίνεις Μοντέλες με Νοικοκυρές με ποδίτσα ....Εξαρτάται τι θέλει ο καθένας!
Επίσης η μοντέλα μπορεί να είναι πανέμορφη να την κοιτάς, αλλά στην 'ουσία' η νοικοκυρά να είναι καλύτερη....οπότε δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
-
Από τα παραπάνω, έχω την εντύπωση πως πρακτικά ανταγωνιστές του είναι μόνο το SCross (για όποιον μπορεί να αποδεχθεί την αισθητική του) και το Kadjar με τις νέες μειωμένες τιμές.
Τα 2008 και Crossland, παρά τα 'κόλπα' με τα συρόμενα καθίσματα, δε παύουν να είναι μια κατηγορία κάτω σε χώρους. -
συμφωνω. και εγω νομιζω οτι με αυτα μπορει να συγκριθει.τα αλλα νομιζω ειναι μιση κατηγορια κατω απο το karoq.
ειδικα το s-cross στα 22.000,00€ παιρνεις την εκδοση gl+ οπου εχει τα παντα(μεχρι και full led φωτα)+αυτοματο ή τετρακινηση.και κινητηρα 1.4 ο οποιος απο οτι εχω διαβασει ειναι πολυ καλος και πολυ οικονομικος.βεβαια ειναι το θεμα της αισθητικης που μπαινει στη μεση.
το kadjar εχει πληρη εξοπλισμο σε αυτα τα λεφτα με τον 1.2 κινητηρα,αλλα οχι αυτοματο.και βεβαια, αφου μιλαω τωρα για βενζινη και οχι diesel που ειπε ο φιλος παραπανω (αν και για τα δυο παραπανω υπαρχουν και οι εκδοσεις diesel σε αντιστοιχες τιμες) δεν γινεται να ξεχασουμε το ford kuga που καλως υπενθυμισε και ο Αmarinos
-
....Διασκεδάζω μάλιστα διαβάζοντας τα κριτήρια που έχουν κάποιοι . Είναι πολύ ελαστικά ανάλογα με την μάρκα που γουστάρουν .
Σκάζουν από αντικειμενικότητα οι τύποι...Όπως σου έχω ξαναπεί (πολλές φορές, όπως και καμιά 20αρια άλλα παιδιά εδώ μέσα), το να μιλάς εσύ για αντικειμενικότητα, ελαστικά κριτήρια κλπ, είναι λόγος για απευθείας παράθεση του emoji πόσο μάλλον όταν αφορά γαλλικά σε αντιπαράθεση με γερμανικά (ή στην περίπτωση αυτή, 'τύποις γερμανικά'). Δεν είναι ότι απλά δεν είσαι αντικειμενικός, είσαι τέρμα και σφόδρα προκατειλημμένος. Το πως και γιατί, είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση και δικαίωμα, απλώς μην προσπαθείς να πείσεις οποιονδήποτε άλλο, ή να χρησιμοποιείς λέξεις όπως 'αντικειμενικότητα' στις κρίσεις σου. Το ίδιο ακριβώς έχω πει και στο nono, για τους ίδιους πάνω-κάτω λόγους.
Για να το λήξουμε το θέμα -καθώς αν είσαι αντικειμενικός, η πραγματικότητα είναι εύκολα ορατή- το Karoq αλλά και το Kodiaq είναι αρκετά καλά τιμολογημένα, και μάλιστα ειδικά στην Ελλάδα, σε σημείο που να 'ενοχλούνται' άλλες Skoda σε άλλες χώρες. Από την άλλη, το 3008 είναι -πιθανότατα ηθελημένα- αρκετά ακριβά τιμολογημένο, τόσο σε σχέση με τον προκάτοχό του, όσο και σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους του. Και επειδή αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις χώρες, το βλέπω ως κεντρική επιλογή της Peugeot και όχι απλά για 'αστοχία' ή καπρίτσιο του Έλληνα εισαγωγέα. Και όπως επίσης έχω ήδη πει, το να θεωρείσαι premium (ή σε οικονομικούς όρους, luxury item) δεν είναι απλά θέμα δήλωσης πρόθεσης ('είμαι premium'), αλλά περιέχει πολλά και διαφορετικά στοιχεία, και μόνο ελάχιστα από αυτά δικαιολογούν αυτή τη κίνηση της Peugeot.
Οπότε (ξανα)καταλήγουμε στο -προφανές, για τους αντικειμενικούς κριτές- συμπέρασμα. Το Karoq, μαζί με το S-Cross και το Kuga, είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερα τιμολογημένες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στα μεσαία (ή compact) SUV. Και βάζω το Karoq εσκεμμένα στα compact, και όχι στα sub-compact, γιατί από πλευράς χώρων και διαστάσεων με αυτά συγκρίνεται και όχι με τα πιο μικρά. Καθώς, όπως και με το Kodiaq, η Skoda προσπαθεί να μπει σφήνα ανάμεσα στις κατηγορίες, προσφέροντας χώρους της από πάνω κατηγορίας σε τιμές της από κάτω κατηγορίας. Και ξαναλέω ότι το Kodiaq δεν το βάζω καν στην εξίσωση, καθώς στα 22Κ€ (αλλά και μέχρι τα 30Κ€) πρακτικά παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο, για όποιον ενδιαφέρεται κυρίως για χώρους (σε 5- ή 7-θέσια διάταξη)
-
Είπα εγώ πουθενά πως είμαι αντικειμενικός ?
Αλλοι παριστάνουν τους αντικειμενικούς .
Τα ίδια ισχύουν και για τον Νονό .
Εχουμε πήξει στους αντικειμενικούς που τους φταίει μόνο το 3008 , ενώ τα ματάκια τους βλέπουν όμορφα τα πάντα...
Για τους χώρους θα πάω μια βόλτα και θα κρίνω .
Αλλωστε είμαι εξαιρετικό μέτρο λόγω διαστάσεων ....
-
Α ΟΚ, είπα και εγώ
-
Σε πετρελαιο στα ιδια χρηματα με καλυτερο εξοπλισμο
- Νεο Qashqai (σε παρομοιο μεγεθος με μικροτερο πορτ παγκαζ (sic)
- Suzuki S cross
- Renault Kadjar
Και ΦΥΣΙΚΑ KIA SPORTAGE ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...(Μοντέλο με πολυ καλες πωλησεις στο εξωτερικο και εξαιρετικες μετρησεις αξιοπιστιας...
Skoda Karoq