-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Σαν να παντρεύεσαι μια «σαύρα» επειδή είναι πχ καλη νοικοκυρά.Δεν είναι το ίδιο, γιατί την γυναίκα την βλέπεις, το εξωτερικό του αυτοκινήτου δεν το βλέπεις όταν οδηγείς.
Να μου πείς για το εσωτερικό (να είναι όμορφο και εργονομικό) που περνάς μέσα την ώρα σου, το καταλαβαίνω. Τέσπα, γούστα είναι αυτά....σε κάποιους (λίγους είναι η αλήθεια) εξ ημών αρέσει το S Cross. Προσωπικά, εάν ήταν καλύτερη η αντιπροσωπεία και η τιμολόγηση όταν πήρα το Ford, με το S Cross θα κυκλοφορούσα τώρα...και αυτόματο και 4κίνητο!
-
Καλα του φανακου το γουστο ειναι γνωστο. Του αρεσει του λουγκα το εσωτερικο που δεναρεσει στο 99% οπως επισης ειναι λογικο να του αρεσει το σκρος
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι συγνώμη έχεις δίκιο αλλά το συγκεκριμένο όπως είπα και παραπάνω δεν το βάζω μέσα γιατί δεν το θεωρώ επιλογή αυτή τη στιγμη.
Το ότι δεν το θεωρείς επιλογή εσύ (δλδ. εσκεμμένα το αγνοείς) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν προσφέρει παραπάνω εξοπλισμό στην ίδια τιμή. Δέχομαι το υποκειμενικό κριτήριο, αλλά αντικειμενικά υπάρχει το αυτοκίνητο και δεν γίνεται να αφαιρείται από μια συζήτηση επειδή κάποιος συνομιλητής θεωρεί ότι δεν υπάρχει!
Απλά το σουζουκι δεν βλέπεται... ότι και να δίνει....
- Καθαρά υποκειμενικό, εμένα π.χ μου αρέσει.
- Όταν το οδηγείς, δεν το βλέπεις, αλλά απολαμβάνεις κινητήρα και οδήγηση.
- Το αυτοκίνητο δεν είναι η εμφάνιση, αλλά πλαίσιο, κινητήρας, φρένα, τιμόνι, κράτημα, τεχνολογία, επιδόσεις κλπ.
+100000 σε όλα. Τα έχω πει και εγώ. .. αλλά ειδικά όταν διαβάζω κάτι αφοριστικά μου έρχονται αναμνήσεις σχολείου...
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).Αυτή η λογική με ξεπερνάει... Βάσει αυτής της λογικής στη σύγκριση χωράνε και τα χιλιάρια με τα 100+ άλογα και τα δίλιτρα με τα 200 άλογα κ.ο.κ.!
-
Ρε σεις ήμαρτον. Το Karoq κόστιζει περίπου 4-5000 παραπάνω για να πάρεις τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδιες εκτός δρόμου δυνατότητες ...Τι δεν καταλαβαίνουμε..... αυτό έλειπε να μην σου έδινε κάτι σε αυτά τα λεφτά... Εγώ ας πούμε δεν θα τα έδινα αυτά τα λεφτά για αυτές τις διαφορές.....Δεν ξέρω νιώθω ότι κάνουμε κύκλους ή ότι δεν καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).
Αυτή η λογική με ξεπερνάει... Βάσει αυτής της λογικής στη σύγκριση χωράνε και τα χιλιάρια με τα 100+ άλογα και τα δίλιτρα με τα 200 άλογα κ.ο.κ.!
ίδιες επιδόσεις θα ήταν πιο εύκολονοητο?
-
Μα όλοι την προσωπική μας άποψη καταθέτουμε δεν είμαστε αυθεντίες. Απλά με επιχειρήματα προσπαθούμε να στηρίξουμε την άποψή μας. Δε χρειάζεται να μειώνουμε κάποιον που δεν συμφωνεί μαζί μας ή έχει άλλη λογική.
Αναλόγως με την ιδιοσυγκρασία του καθένα που τα διαβάζει ταυτίζεται ή όχι μαζί μας.
Το υποκειμενικό είναι το μέγα κριτήριο ότι και να λέει ο καθένας.
Για μένα ας πούμε το suzuki δε συγκρίνεται ούτε με το QQ. Μέσα, είναι από άλλη εποχή. Δε με νοιάζει αν τρίζει ή όχι αλλά δε μπορώ να το βλέπω ρε παιδί μου. Γενικά από άποψη ποιότητας κατασκευής και δε μιλάω δε σπάει δε χαλάει, μιλάω για απτή ποιότητα αίσθησης και κύλισης δε συγκρίνεται με τα ευρωπαϊκά (και του QQ συμπεριλαμβανομένου).
Το δε Focus είπα και νωρίτερα τους λόγους που το απέκλεισα. Δεν είπα απλά πως έτσι θέλω και το βγάζω από τη σύγκριση. Είναι παλιό μοντέλο, βαρύ (και κατ' επέκταση αργό και κοστοβόρο σε καύσιμο) και απλά έχει ένα περιτύλιγμα εξοπλισμού επειδή πάει για αντικατάσταση. Αν κάποιον δεν τον νοιάζει τότε μεγειά του και καλορίζικο. Να δούμε τι τιμή θα έχει το καινούργιο και τι εξοπλισμό και μετά να τα ξαναπούμε. -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Το δε Focus είπα και νωρίτερα τους λόγους που το απέκλεισα.Το kia ceed το έχεις δει?
-
Δεν εννοούσα Focus, Kuga εννοούσα, οπότε το ceed είναι άλλη κατηγορία. Παντως στην ίδια κατηγορία και το Hyundai και το ΚΙΑ τα είχα απορρίψει κυρίως για τους πολύ πιο 'βρώμικους' κινητήρες, ειδικά το Hyundai. Για τι ΚΙΑ είχα διαβάσει και κακές κριτικές για την οδηγική συμπεριφορά του.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
με 22500 euro,αγοράζεις Scross GL+ 1.4 140hp 4χ4 (άρα ίδια αναλογία ιπποδύναμης/κ.εκ. κινητήρα).
Αυτή η λογική με ξεπερνάει... Βάσει αυτής της λογικής στη σύγκριση χωράνε και τα χιλιάρια με τα 100+ άλογα και τα δίλιτρα με τα 200 άλογα κ.ο.κ.!
Δε νομίζω να είμαι χαζός και να μην μπορώ να εννοήσω! Αυτό που γράφτηκε, όπως γράφτηκε, απλώς δεν έστεκε. Επίσης δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες εσύ.
Σου είναι ευκολονόητα αυτά που έγραψα; Αν όχι, πες μου να σου τα εξηγήσω παραπάνω...
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Καλα του φανακου το γουστο ειναι γνωστο. Του αρεσει του λουγκα το εσωτερικο που δεναρεσει στο 99% οπως επισης ειναι λογικο να του αρεσει το σκροςMε 5.5% market share (έναντι 6% του εκπληκτικού Tiguan που δεν βλέπεται μέσα-έξω) το 99% δεν ευσταθεί. Τώρα εάν εσένα σου αρέσει να βλέπεις εσωτερικό 20ετίας, δικαίωμά σου...αλλά δεν είναι θέσφατο το γούστο σου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλα του φανακου το γουστο ειναι γνωστο. Του αρεσει του λουγκα το εσωτερικο που δεναρεσει στο 99% οπως επισης ειναι λογικο να του αρεσει το σκρος
Mε 5.5% market share (έναντι 6% του εκπληκτικού Tiguan που δεν βλέπεται μέσα-έξω) το 99% δεν ευσταθεί. Τώρα εάν εσένα σου αρέσει να βλέπεις εσωτερικό 20ετίας, δικαίωμά σου...αλλά δεν είναι θέσφατο το γούστο σου.
Οτι πεις
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Οτι πειςΣαφώς!
-
Αν του Tiquan είναι 10ετίας, τότε του Scross τι είναι; Μάλλον 10ετία του 80'
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δε νομίζω να είμαι χαζός και να μην μπορώ να εννοήσω! Αυτό που γράφτηκε, όπως γράφτηκε, απλώς δεν έστεκε. Επίσης δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έγραψες εσύ.
Σου είναι ευκολονόητα αυτά που έγραψα; Αν όχι, πες μου να σου τα εξηγήσω παραπάνω...
Ναι,έχεις δίκιο harisma23.Λάθος όπως το διατύπωσα.To σωστό είναι όπως λέει κι ο ignantios,οι ίδιες επιδόσεις ανεξαρτήτου κινητήρα και ιπποδύναμης (άλλωστε σε διαφορετικούς κινητήρες και με διαφορετικές ιπποδυνάμεις -μέσα σε κάποια λογικά πλαίσια βέβαια- μπορεί να υπάρχουν παραπλήσιες επιδόσεις λόγω περισσότερου-λιγότερου βάρους,καλής-κακής αεροδυναμικής κ.ά.)
Πάντως,-ασχέτως με το θέμα-έχω δει ότι αρκετοί θεωρούν μια αναλογία ιπποδύναμη/χωρητικ.κινητήρα κοντά στο 1:10 σαν τη 'χρυσή τομή'. Π.χ. αν σε κάποιον αναφερόμενος στη σημερινή εποχή, πεις ότι ένας 1200άρης βγάζει 60-70 άλογα θα του φανεί λίγο,αν πάλι πεις πως ο 1200άρης βγάζει 170-180 άλογα θα πει πως είναι υπερπιεσμένος. -
Η όλη συζήτηση με φαίνεται ότι γίνεται χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν οτι δεν είναι διαγωνισμός για το ποιό αμάξι έχει την στα λιγότερα λεφτά. Είναι για το ποιο αμαξι ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες σύμφωνα με το μέγιστο όριο του καθενός.
Εμένα το XC40 στα 42k εκπλήρωνε λιγότερες ανάγκες από το 32k Karoq. Δε σημαίνει ότι το Karoq είναι 'καλύτερο', αλλά απλώς οτι κόλλησε καλύτερα στο τρίπτυχο χώροι, ασφάλεια, ευκολίες σε κατω απο 4,5μ που ήταν το κυρίαρχο σε μένα σε σχεση με άλλο που δίκαια θεωρεί το αμάξι οδηγική απόλαυση κυρίως.
-
Το τελευταίο δεν κατάλαβα. Ποιο θεωρείς οδηγική απόλαυση;
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
:twisted: Αν του Tiquan είναι 10ετίας, τότε του Scross τι είναι; Μάλλον 10ετία του 80'Βασικά εμένα το εσωτερικό του Kuga μου είχε κάνει πολύ άσχημη εντύπωση.Τόσο λόγω υλικών όσο και λόγω σχεδίου.
Δε θα άντεχα να το βλέπω κάθε μέρα.
Γενικά το εσωτερικό της προηγούμενης γενιάς των Ford ήταν ψιλοτραγικά.Ευτυχώς τα καινούρια (Focus-Fiesta)τα βελτίωσαν πολύ. -
Θα υπάρξει κι αυτό το Karoq παιδιά..
https://www.metanoauto.com/modules.php? ... ic&t=13828
-
Re: Skoda Karoq
από stefan147 » 22 Οκτ 2018 07:34
Μάλλον πρόκειται για έκδοση με ΛΤΠΦ κάτω από 17Κ που θέλει να μπει στα χωράφια των εταιρικών στόλων που αλωνίζει το QQ.Μα συγνώμη, η έκδοση ambition 1.6TDI με μεταλλικό χωρίς κάποια εξτρά π.χ. δεν είναι ήδη κάτω από 17k ???
Skoda Karoq