-
Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω,
απ' το Leon και απ' το Golf
ποιο να διαλέξω;
Το Leon το αγαπώ,
μα μ' αρέσει και το GolfΧρήσιμες διευκρινίσεις:
Κάνω κάπου 15.000-20.000 χλμ το χρόνο, σχεδόν αποκλειστικά σε ταξίδια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, οπότε ψάχνω για άνετο και οικονομικό χιλιομετροφάγο και με ικανότητα να κάνει γρήγορες και ασφαλείς προσπεράσεις (γενικώς δεν τρέχω ιδιαίτερα, άντε μέχρι 130-140).Δεδομένου ότι Leon και Golf είναι σχεδόν ίδια αλλά το Leon πολύ πιο φτηνό (Leon 1.0 ECO TSI 115HP Style DSG:~18500 ενώ Golf 1.0 TSI 110PS DSG7 COMFORTLINE:~22.000), αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα του Golf που να δικαιολογεί την διαφορά της τιμής. Είναι κάτι που δεν βλέπω;
Επίσης αξίζει να δω τον 1.6 TDi ή το πιο δυνατό 1.4 (αισίως 1.5) TSi;
Έχει κάποιος από εσάς το TSi ή το TDi να μου πει εντυπώσεις από εθνική, κατανάλωση, ρεπτρίζ, αξιοπιστία;Επίσης κοίταξα και το Megane, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία της Renault, και επίσης κατά πόσον είναι καλύτερο του Golf/Leon στον ανοικτό δρόμο (και οι αντιπροσωπίες δε σε αφήνουν να κάνεις ένα σοβαρό test drive πλέον ).
-
ποιο να διαλέξω;
Το Leon το αγαπώ,
Κάνω κάπου 15.000-20.000 χλμ το χρόνο, σχεδόν αποκλειστικά σε ταξίδια στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, οπότε ψάχνω για άνετο και οικονομικό χιλιομετροφάγο και με ικανότητα να κάνει γρήγορες και ασφαλείς προσπεράσεις (γενικώς δεν τρέχω ιδιαίτερα, άντε μέχρι 130-140).Δεδομένου ότι Leon και Golf είναι σχεδόν ίδια αλλά το Leon πολύ πιο φτηνό (Leon 1.0 ECO TSI 115HP Style DSG:~18500 ενώ Golf 1.0 TSI 110PS DSG7 COMFORTLINE:~22.000), αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα του Golf που να δικαιολογεί την διαφορά της τιμής. Είναι κάτι που δεν βλέπω;
Έχει κάποιος από εσάς το TSi ή το TDi να μου πει εντυπώσεις από εθνική, κατανάλωση, ρεπτρίζ, αξιοπιστία;Επίσης κοίταξα και το Megane, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία της Renault, και επίσης κατά πόσον είναι καλύτερο του Golf/Leon στον ανοικτό δρόμο (και οι αντιπροσωπίες δε σε αφήνουν να κάνεις ένα σοβαρό test drive πλέον ).
-
ποιο να διαλέξω;
Το Leon το αγαπώ,
-
Πάρε το Λεόν . Ετσι την αξιοπιστία των γερμανών θα την πληρώσεις φτηνότερα .
Το ίδιο φτηνότερα θα πληρώσεις και το αμάξι .
Αρα το σύνολο αμάξι και συχνές βλάβες θα σου έρθει πολύ πιο φτηνά .... -
Το Λεον δεν ειναι τοσο ομορφο οσο το γκολφ, ομως ειναι εξισου καλο αφου μοιραζονται τα ιδια μηχανικα μερη. Σαν αποτελεσμα πιθανοτατα να εχεις το ιδιο ... ενω θα εξασφαλισεις και το καυσιμο της πρωτης χρονιας απο τη διαφορα τιμης.
-
Αυτή την στιγμή το Leon είναι στα καλύτερα του.
Συμφωνώ και με τους δύο από πάνω! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το Λεον δεν ειναι τοσο ομορφο οσο το γκολφ, ομως ειναι εξισου καλο αφου μοιραζονται τα ιδια μηχανικα μερη. Σαν αποτελεσμα πιθανοτατα να εχεις το ιδιο ... ενω θα εξασφαλισεις και το καυσιμο της πρωτης χρονιας απο τη διαφορα τιμης.Βασικά το Leon είναι καλύτερα στημένο. Το Golf έχει απλά πιο ποιοτικό σαλόνι.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Πολύ περισσότερο εξοπλισμό το golf απο το leon. Πιο ομορφο για μένα επίσης. Καλύτερη πώληση στο μελλον. Επίσης ο χιλιαρης απο τους πιο οικονομικους βενζίνης της κατηγοριας. Κάτω απο 6 λίτρα μέση κατανάλωση!!!
-
Στα 22000 σκέφτεσαι και το Α3 και γενικά τα premium της κατηγορίας.
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Πολύ περισσότερο εξοπλισμό το golf απο το leon. Πιο ομορφο για μένα επίσης. Καλύτερη πώληση στο μελλον. Επίσης ο χιλιαρης απο τους πιο οικονομικους βενζίνης της κατηγοριας. Κάτω απο 6 λίτρα μέση κατανάλωση!!!Κοίταξα online τον εξοπλισμό και έχει ένα pdf του 2015 για το leon.
Ημερομηνία Έκδοςησ Εντφπου 09/07/2015
Νομίζω στο fl έχουν αλλάξει οι επιλογές του εξοπλισμού.
-
Δεν θα σχολιάσω την γερμανική αξιοπιστία καθώς τα τελευταία χρόνια είναι κι αυτή για τα μπάζα. Απλώς να ξέρεις πως το golf και γενικά τα vw είναι καλύτερα ποιοτικά από skoda-seat, ενώ τα audi καλύτερα και απτα 3. Δηλαδή για να καταλάβεις πέρα από το εσωτερικό το οποίο του γκολφ είναι σαφώς καλύτερο από του λεόν, ότι έχει να κάνει με σύστημα διεύθυνσης, πέδησης, τιμόνι κλπ του γκολφ είναι καλύτερα τα εξαρτήματα.
Και επίσης να σημειώσω: προσπάθησε να αποφύγεις βενζινοκινητήρες για τους εξής λόγους: προβλήματα σε: καδένες χρονισμού, πολλαπλασιαστές, αντλίες νερού, πράγματα που η vw τα υπερκοστολογεί υπερβολικά. Σύν το πιο συχνό σέρβις που οι αντιπροσωπέίες σε γδύνουν στην κυριολεξία
Από την άλλη για τα diesel: μακρύτερη περίοδος για σέρβις, δεν έχει αναλώσιμα τύπου μπουζί, πολλαπλασιαστές κλπ, αντέχουν πιο πολλά χιλιόμετρα, καίνε σαφώς λιγότερο, δεν καίνε λάδια. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να σου βγάλει το ντίζελ είναι καμια αντλία καυσίμου που άντε να στοιχίσει κανα 200άρι. Ο tsi θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο.
Αυτά από μέναΥΓ: Μακριά από γαλλικά. Έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά στα συστήματα διεύθυνσης (πχ για να αλλάξεις φούσκα ημιαξονίου πρέπει να πάρεις ολόκληρο ημιαξόνιο πράγμα που ανεβάζει το κόστος συντήρησης στο Θεό)
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στη τυχόν μεταπώληση θα βγάλεις σίγουρα τα μισα χρήματα της διαφοράς τιμής. Στο μεταξύ θα οδηγεις ενα πολύ ομορφότερο αυτοκίνητο και πιο ποιοτικό. Για τον κινητήρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Σε αυτά τα χρήματα εγώ θα κοιτούσα και το kuga.
-
Ο χρήστης zvoulg έγραψε:
ότι έχει να κάνει με σύστημα διεύθυνσης, πέδησης, τιμόνι κλπ του γκολφ είναι καλύτερα τα εξαρτήματαΑν δεν τρολλάρεις, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Γιατί κοιτάω κωδικούς από περιέργεια,
και δεν τα βρίσκω έτσι που λες, μάλλον πανοιότυπα τα βρίσκω τα εξαρτήματα ειδικά εκεί.VW, Audi, SEAT, Skoda στα μικρομεσαία είναι η ίδια κόπια πάνω κάτω μέχρι και στο σασί.
Γιατί εντάξει να λέμε υπερβολές γενικά, αλλά όχι τόσο.
ΥΓ: Τo Golf είναι εμφανώς υπερτιμημένο.
Δε γίνεται πχ τα πίσω πάνελ να είναι σκληρό πλαστικό και να έχει εμφανείς βίδες χαμηλά
και παρά ταύτα να ζητάς premium τιμές και να περνιέσαι για near premium.
Αν πληρώνεις premium τιμή, μάλλον σκέφτεσαι κι άλλες επιλογές. -
Επειδή έχω audi a3 και έχω αλλάξει 2 golf επιτρέψτε μου να το εξηγήσω. Με μια αναζήτηση σε προγράμματα τύπου tecdoc (με κωδικούς ανταλλακτικών) ή με κάποιον γνωστό σε μαγαζί ανταλλακτικών θα συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί μεταξύ vw, audi, skoda-seat (έχει σημασία που τα 2 τελευταία έχουν παύλα) είναι διαφορετικοί. Οι κινητήρες είναι ίδιοι, όχι όμως και τα υπόλοιπα. Μπορεί όλα να προσθιοκίνητα βασίζονται στην ίδια mqb πλατφόρμα εδώ και χρόνια, τα golf έχουν καλύτερα ανταλλακτικά τύπου ψαλίδια, ακρόμπαρα, μπιλιοφόρους κλπ από τα seat και τα skoda που μοιράζονται εντελώς τους κωδικούς. Δεν λέω πως τα golf έχουν καλύτερη συμπεριφορά, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, απλά έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις ζημιές. Το vw group επουδενί δεν θέλει να χαλάει το όνομα της μητρικής vw, δεν το νοιάζει τόσο όμως για τα σκοντοσέατ, καθώς από μόνα τους αποτελούν πιο χαμηλή κατηγορία. Ούτε τα audi είναι πολύ καλά, η ποιότητά τους έίναι κάτω του μετρίου αλλά πολύ καλύτερη σε σχέση με σκοντοσέατ που είναι κάκιστη.
Για μένα όμως δεν έχει τόσο σημασία η μάρκα, αυτό που έχει σημασία είναι η αποφυγή βενζινοκινητήρων καθώς καίνε και είναι και ζημιάρικοι.
Και επίσης μιας και είδα κάτι για dsg αυτόματα, αφόυ κινείσαι σε εθνική προτίμησε το μηχανικό, το οποίο και πιο φτηνό είναι, και ηλεκτρονικά δεν έχει, και πιο φτηνά υγρά έχει, και στην εθνική δεν είναι τόσο κουραστικό αφού κολλάς της έκτη και πας. Άλλωστε τα diesel λόγω ροπής δεν χρειάζονται τόσο συχνές αλλαγές. Εγώ με το α3 1.6 tdi κάνω άνετες προσπεράσεις με έκτη στα 120kmh στην εθνική και δεν περνώ ποτέ τα 6 λίτρα στα 100.Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης zvoulg έγραψε:
Επειδή έχω audi a3 και έχω αλλάξει 2 golf επιτρέψτε μου να το εξηγήσω. Με μια αναζήτηση σε προγράμματα τύπου tecdoc (με κωδικούς ανταλλακτικών) ή με κάποιον γνωστό σε μαγαζί ανταλλακτικών θα συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί μεταξύ vw, audi, skoda-seat (έχει σημασία που τα 2 τελευταία έχουν παύλα) είναι διαφορετικοί. Οι κινητήρες είναι ίδιοι, όχι όμως και τα υπόλοιπα. Μπορεί όλα να προσθιοκίνητα βασίζονται στην ίδια mqb πλατφόρμα εδώ και χρόνια, τα golf έχουν καλύτερα ανταλλακτικά τύπου ψαλίδια, ακρόμπαρα, μπιλιοφόρους κλπ από τα seat και τα skoda που μοιράζονται εντελώς τους κωδικούς. Δεν λέω πως τα golf έχουν καλύτερη συμπεριφορά, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, απλά έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις ζημιές. Το vw group επουδενί δεν θέλει να χαλάει το όνομα της μητρικής vw, δεν το νοιάζει τόσο όμως για τα σκοντοσέατ, καθώς από μόνα τους αποτελούν πιο χαμηλή κατηγορία. Ούτε τα audi είναι πολύ καλά, η ποιότητά τους έίναι κάτω του μετρίου αλλά πολύ καλύτερη σε σχέση με σκοντοσέατ που είναι κάκιστη.
Για μένα όμως δεν έχει τόσο σημασία η μάρκα, αυτό που έχει σημασία είναι η αποφυγή βενζινοκινητήρων καθώς καίνε και είναι και ζημιάρικοι.
Και επίσης μιας και είδα κάτι για dsg αυτόματα, αφόυ κινείσαι σε εθνική προτίμησε το μηχανικό, το οποίο και πιο φτηνό είναι, και ηλεκτρονικά δεν έχει, και πιο φτηνά υγρά έχει, και στην εθνική δεν είναι τόσο κουραστικό αφού κολλάς της έκτη και πας. Άλλωστε τα diesel λόγω ροπής δεν χρειάζονται τόσο συχνές αλλαγές. Εγώ με το α3 1.6 tdi κάνω άνετες προσπεράσεις με έκτη στα 120kmh στην εθνική και δεν περνώ ποτέ τα 6 λίτρα στα 100.Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
βεβαίως δε θα είχα πρόβλημα να μπούμε στην κουβέντα
αλλά κι εγώ με την όποια εμπειρία μου με αυτοκίνητα του γκρουπ από διάφορες μάρκες μάλιστα
έχω γνωρίσει ότι τους κωδικούς ανταλλακτικών τους αναζητούμε στο ΕΤΚΑ
https://de.wikipedia.org/wiki/ETKAΕνημερωτικά για εσάς,
Tecdoc επίσημο εργαλείο του VW group δεν υπάρχει
και επικαλούμαι τους γνωρίζοντες κι εδώ μέσα.Online υπάρχει το ΕΤΚΑ σε διάφορες ιστοσελίδες
και να αναφέρω μία ifinterface.com.
Mια απλή αναζήτηση ανταλλακτικό προς ανταλλακτικό, σασί προς σασί, εξάρτημα προς εξάρτημα
αποδεικνύει του λόγου το αληθές
ότι εγώ έχω δίκιο κι εσείς άδικο.Ευχαριστώ αλλά δε θα μπω σε συζήτηση για το εμφανές,
ή για aftermarket ανταλλακτικά όπως μάλλον ρωτήσατε και σας είπαν στα ανταλλακτικάδικα της γειτονιάς.ΥΓ:
προφανώς δε θα υπεισέλθω στο σύνολο των ανταλλακτικών
αλλά ενδεικτικά από αυτά που αναφέρατε ένα παράδειγμα όπως ζητάτε
5Q0407271B
Leon-Golf-Octavia -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
βεβαίως δέχομαι να μπούμε στην κουβέντα
αλλά κι εγώ με την όποια εμπειρία μου με αυτοκίνητα του γκρουπ από διάφορες μάρκες
έχω γνωρίσει ότι του κωδικούς ανταλλακτικών τους αναζητούμε στο ΕΤΚΑ
και επικαλούμαι τους γνωρίζοντες κι εδώ μέσα.Online υπάρχει το ΕΤΚΑ σε διάφορες ιστοσελίδες
Mια απλή αναζήτηση ανταλλακτικό προς ανταλλακτικό, σασί προς σασί, εξάρτημα προς εξάρτημα
ότι εγώ έχω δίκιο κι εσείς άδικο.Ευχαριστώ αλλά δε θα μπω σε συζήτηση για το εμφανές,
ή για aftermarket ανταλλακτικά όπως μάλλον ρωτήσατε και σας είπαν στα ανταλλακτικάδικα της γειτονιάς.Το etka είναι μια υπηρεσία που χρηματοδοτεί η vw και παρουσιάζει μια γενική εικόνα των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Οι κωδικοί είναι ίδιοι σε όλα του γκρουπ, αυτό που αλλάζει είναι ότι τα εξαρτήματα που αποτελούν ένα σέατ και εκείνα που αποτελούν ένα γκολφ μπορεί να είναι το ίδιο 'σχέδιο' αλλά δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Αυτό που λέώ τώρα ισχύει για τα γνήσια και όχι τα aftermarket του 'ανταλλακτικάδικου της γειτονιάς'. Τα εξαρτήματα των σέατ-σκόντα, των vw και των audi κατασκευάζονται σε άλλη γραμμή παραγωγής. Και όποιος είναι κορόιδο θα πει ότι το aftermarket του ανταλλακτικάδικου δεν είναι καλό ενώ το γνήσιο της αντιπροσωπείας είναι, χωρίς να συνειδητοποιήσει ποτέ ότι οι αντιπροσωπείες μας κλέβουνε κανονικά και με το νόμο, με τα δωρεάν σέρβις και τις εγγυήσεις. Δεν είναι τυχαίο που το vw group βανδάλισε τον χώρο του αυτοκινήτου, και ακολουθούν και οι υπόλοιποι τώρα. Προσωπικά έχω αλλάξει 4 vw, μου άρεσαν πάντα κι ας μου έχουν φάει αρκετά λεφτά, αλλά σε ορισμένα πράγματα καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί.
Και για να μην ξεφεύγουμε, προτίμησε φίλε Danis ένα γκολφ έναντι του σέατ, και αν το αντέχεις οικονομικά ένα α3.Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης zvoulg έγραψε:
αλλά κι εγώ με την όποια εμπειρία μου με αυτοκίνητα του γκρουπ από διάφορες μάρκες
ή για aftermarket ανταλλακτικά όπως μάλλον ρωτήσατε και σας είπαν στα ανταλλακτικάδικα της γειτονιάς.Το etka είναι μια υπηρεσία που χρηματοδοτεί η vw και παρουσιάζει μια γενική εικόνα των εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Οι κωδικοί είναι ίδιοι σε όλα του γκρουπ, αυτό που αλλάζει είναι ότι τα εξαρτήματα που αποτελούν ένα σέατ και εκείνα που αποτελούν ένα γκολφ μπορεί να είναι το ίδιο 'σχέδιο' αλλά δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Αυτό που λέώ τώρα ισχύει για τα γνήσια και όχι τα aftermarket του 'ανταλλακτικάδικου της γειτονιάς'. Τα εξαρτήματα των σέατ-σκόντα, των vw και των audi κατασκευάζονται σε άλλη γραμμή παραγωγής. Και όποιος είναι κορόιδο θα πει ότι το aftermarket του ανταλλακτικάδικου δεν είναι καλό ενώ το γνήσιο της αντιπροσωπείας είναι, χωρίς να συνειδητοποιήσει ποτέ ότι οι αντιπροσωπείες μας κλέβουνε κανονικά και με το νόμο, με τα δωρεάν σέρβις και τις εγγυήσεις. Δεν είναι τυχαίο που το vw group βανδάλισε τον χώρο του αυτοκινήτου, και ακολουθούν και οι υπόλοιποι τώρα. Προσωπικά έχω αλλάξει 4 vw, μου άρεσαν πάντα κι ας μου έχουν φάει αρκετά λεφτά, αλλά σε ορισμένα πράγματα καλό είναι να είμαστε αντικειμενικοί.
Και για να μην ξεφεύγουμε, προτίμησε φίλε Danis ένα γκολφ έναντι του σέατ, και αν το αντέχεις οικονομικά ένα α3.Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
To ΕΤΚΑ είναι το επίσημο εργαλείο του γκρουπ
και η μοναδική επίσημη και πλήρης βάση δεδομένων όπως μαρτυρά το όνομα Elektronischer Teilekatalog.
Επειδή αναφερθήκατε σε κάποιο tecdoc, γι' αυτό κάνουμε την κουβέντα.Πάμε παρακάτω στις προδιαγραφές που λέτε.
Δεν μπορώ να εικάσω όσο δεν μπορείτε κι εσείς.
Μιλάμε και για 'προδιαγραφές', επειδή προηγουμένως μιλήσατε για διαφορετικά εξαρτήματα.
Βέβαια τώρα που γυρνάμε την κουβέντα στο ότι έχουμε να κάνουμε με ίδια μηχανολογικά εξαρτήματα
απλά εσείς εικάζετε πως κάτι βρε διάολε πρέπει να διαφέρει...Το ότι εικάζετε πως υπάρχουν γραμμές παραγωγής εξαρτημάτων που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία των κατόχων
είναι δικαίωμά σας βέβαια
αλλά προσωπικά η εμπειρία μου μου επιτρέπει να κρατώ επιφυλάξεις για να μη χρειαστεί να εξηγήσω σχετικά.υγ: το μόνο που παράγεται στην μονάδα παραγωγής τοπικά είναι το σασί (και αν),
τα εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής έρχονται από άλλα σημεία -
Ο χρήστης zvoulg έγραψε:
Aφού είναι ίδιοι κωδικοί πως είναι διαφορετικά εξαρτήματα;
Κορόιδεψε και εσύ τον εαυτό σου ότι πληρώνεις παραπάνω γιατι.........έτσι. -
Μεταξύ των δύο και έχοντας οδηγήσει το Γκολφ, το Λεών ούτε θα το κοίταγα, εκτός και αν ήθελα κάτι πιο οικονομικό. Μπαίνεις μέσα στο Γκολφ και έχεις ,άνεση ησυχία, τάξη και ασφάλεια, αισθάνεσαι καλά, για μένα δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας. Τώρα για οδηγική ευχαρίστηση κ.λ.π. όλα σχετικά είναι, όλα συνηθίζονται και δεν ενοχλούν. Πάντως όταν θέλω να χαλαρώσω η ακόμα και να πάω γρήγορα καραγούστάρω να είχα το Γκολφ, όμως π.χ. με Πεζό πάω πάντα γρήγορα, δεν υπάρχει χαλάρωση
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Μεταξύ των δύο και έχοντας οδηγήσει το Γκολφ, το Λεών ούτε θα το κοίταγα, εκτός και αν ήθελα κάτι πιο οικονομικό. Μπαίνεις μέσα στο Γκολφ και έχεις ,άνεση ησυχία, τάξη και ασφάλεια, αισθάνεσαι καλά, για μένα δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας. Τώρα για οδηγική ευχαρίστηση κ.λ.π. όλα σχετικά είναι, όλα συνηθίζονται και δεν ενοχλούν. Πάντως όταν θέλω να χαλαρώσω η ακόμα και να πάω γρήγορα καραγούστάρω να είχα το Γκολφ, όμως π.χ. με Πεζό πάω πάντα γρήγορα, δεν υπάρχει χαλάρωσηΑφού έχεις Πεζώ
και στο Λεόν όταν μπεις δε θα ξανακοιτάξεις το δικό σου!Πέρα από τα αστεία,
το Golf είναι υπερτιμημένο και στα λεφτά που ζητάει
ξεκινάς να ψάχνεις premium και πιο ποιοτικές προτάσεις. -
Αν εχεις τα λεφτα για golf και σου αρεσει πας σε golf.
Αν παλι ζοριζεσαι και σου αρεσει και το leon πας σε leon.Το golf ειναι τοσα χρονια στην κορυφη επειδη all around ικανοποιει καθε τομεα (αφαλεια, ευκολια, οδηγοκεντρικοτητα, ποιοτητα, χωρους, κρατηματα, αρκετες επιλογες εξοπλισμου-κινητηρων, ανεση κλπ).
Τα seat απο την αλλη μεχρι πριν λιγα χρονια ειχαν ποιοτητα σε αρνητικο προσημο δε θα τα κοιταγα καν. Εμπαινες σε leon και σου βγαζε τη φτήνια.
Ομως εχουν εξελιχθει, βελτιωθει και αποτελουν καλες vfm προτασεις.Οπότε κοιτας το budget σου και αποφασιζεις αναλόγως.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Leon, Golf ή άλλο;