-
Αυτό δεν το ήξερα, παρόλο αυτά εμάς σαν χρήστες μας ενδιαφέρει το πρακτικό μέρος και θεωρώ ότι όταν κάνεις τέτοια επιλογή ως αυτοκινητοβιομηχανία φροντίζεις η αυτονομία να είναι επαρκής για τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο.
Χωρίς να το έχω κάνει αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία η συνολική του αυτονομία και με τα 2 καύσιμα μέσα στην πόλη δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 350χλμ.
Και για να εξηγούμε εμένα προσωπικά με εξυπηρετεί στην καθημερινότητά μου και το πήρα θεωρώντας ότι αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία 2 με 3 φορές το χρόνο που φεύγω εκτός, βέβαια περίμενα περισσότερο αυτονομία με τις αλλαγές που έκαναν (6χυτο + δεξαμενή).
Δεδομένο των προσωπικών συμβιβασμών που έκανα δεν σας κρύβω ότι έχω δεύτερες σκέψεις μήπως τελικά έπρεπε να πάρω πετρέλαιο και να πήγαινα σε ένα αυτοκίνητο που θα με βόλευε ως χωρητικότητα περισσότερο και θα έβγαινε και αυτόματο που ήταν ένα βασικό ζητούμενο για εμένα. Αλλά τέλος πάντων η επιλογή έγινε (το golf tgi δεν ήταν διαθέσιμο από πέρυσι) και αποκλειστικά λόγω κόστος καυσίμου κατέληξα να πάρω για βασικό οικογενειακό αυτοκίνητο το συγκεκριμένο. -
Χμμμ.. Δεν τα ήξερα όλα αυτά τα νομικα-τεχνικα...
Πάντως από ότι φαίνεται αυτά τα αυτοκίνητα είναι για τιυς ανθρώπους που κάνουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα και υπάρχει κάπου στη διαδρομή τους ενα πρατήριο ΦΑ... τουλάχιστον για την χώρα μας που δεν έχει πολλές υποδομές ΦΑ.. -
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το Polo 1.0 115ps. Αρχικά είχα απορρίψει το αυτόματο κιβώτιο, εν τούτοις οδήγησα σήμερα κάποιο και μου άρεσε αρκετά. Είχε κανονικό mode με αλλαγή στις ~2000 στροφές, ένα sport mode που άλλαζε πολύ πιο ψηλά (~5000 στροφές) και ένα manual που άλλαζες ταχύτητες με 'μπρος/πίσω' στο λεβιέ. Οπότε ακόμα και στην περίπτωση που θες να οδηγήσεις με χειροκίνητο κιβώτιο, μπορείς να αρκεστείς και σε αυτό.
Έχω μια εικόνα για το DSG, ξέρω ότι υπήρξε προβληματικό κτλ, αλλά διάβασα ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα στο 7τάχυτο του Polo. Ισχύει; Αξίζει να το δω χάριν ευκολίας στη μετακίνηση ή να παραμείνω στο χειροκίνητο; Επειδή κάπου έχω χαθεί θα ήθελα γνώμες κατόχων με τη συγκεκριμένη έκδοση του DSG, για αυτό και γράφω εδώ. Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης butters έγραψε:
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το Polo 1.0 115ps. Αρχικά είχα απορρίψει το αυτόματο κιβώτιο, εν τούτοις οδήγησα σήμερα κάποιο και μου άρεσε αρκετά. Είχε κανονικό mode με αλλαγή στις ~2000 στροφές, ένα sport mode που άλλαζε πολύ πιο ψηλά (~5000 στροφές) και ένα manual που άλλαζες ταχύτητες με 'μπρος/πίσω' στο λεβιέ. Οπότε ακόμα και στην περίπτωση που θες να οδηγήσεις με χειροκίνητο κιβώτιο, μπορείς να αρκεστείς και σε αυτό.Έχω μια εικόνα για το DSG, ξέρω ότι υπήρξε προβληματικό κτλ, αλλά διάβασα ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα στο 7τάχυτο του Polo. Ισχύει; Αξίζει να το δω χάριν ευκολίας στη μετακίνηση ή να παραμείνω στο χειροκίνητο; Επειδή κάπου έχω χαθεί θα ήθελα γνώμες κατόχων με τη συγκεκριμένη έκδοση του DSG, για αυτό και γράφω εδώ. Ευχαριστώ
Ίσως να βρεις αυτό που ψάχνεις στο vwclub.. Αν έχει αλλάξει ο κωδικός τότε είναι νεα έκδοση αλλιώς είναι ο παλιός. Βέβαια και το παλιό κλασσικό 7speed να είναι δεν νωμιζο να έχει θέμα μιας και έχει μικρή ροπή ο 1.0.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το Polo 1.0 115ps. Αρχικά είχα απορρίψει το αυτόματο κιβώτιο, εν τούτοις οδήγησα σήμερα κάποιο και μου άρεσε αρκετά. Είχε κανονικό mode με αλλαγή στις ~2000 στροφές, ένα sport mode που άλλαζε πολύ πιο ψηλά (~5000 στροφές) και ένα manual που άλλαζες ταχύτητες με 'μπρος/πίσω' στο λεβιέ. Οπότε ακόμα και στην περίπτωση που θες να οδηγήσεις με χειροκίνητο κιβώτιο, μπορείς να αρκεστείς και σε αυτό.Έχω μια εικόνα για το DSG, ξέρω ότι υπήρξε προβληματικό κτλ, αλλά διάβασα ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα στο 7τάχυτο του Polo. Ισχύει; Αξίζει να το δω χάριν ευκολίας στη μετακίνηση ή να παραμείνω στο χειροκίνητο; Επειδή κάπου έχω χαθεί θα ήθελα γνώμες κατόχων με τη συγκεκριμένη έκδοση του DSG, για αυτό και γράφω εδώ. Ευχαριστώ
εχω το 1.0/115/dsg και εχω γραψει τις εντυπωσεις μου πριν μερικες σελιδες. Αν εχεις σκοπο να αγορασεις το αυτοκινητο, ως αυτοκινητο πολης, θα σου προτεινα να κοιταξεις το υβριδικο yaris. Αν ομως το θελεις για να μεταφερεις κοσμο ή/και να κανεις μερικα ταξιδακια, τοτε θεωρω οτι το polo θα σε ικανοποιησει. Ειδικα στην εκδοση highline (που απο οτι θυμαμαι μονο αυτηπροσφερεται με dsg) που εχει και adaptive cruise control. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι τα θεμετα αξιοπιστιας με τα dsg εχουν ξεπεραστει. Παντως το αυτοματο κιβωτιο προσφερει τοσο μεγαλη ευκολια, ειδικα μεσα στην πολη, που δεν το σκεφτηκα καν να αγοραζα χειροκινητο κιβωτιο. Θεωρω τον κινητηρα καταπληκτικο! Πολλοι ιπποι (για το συγκεκριμενο αμαξωμα) και αρκετα οικονομικος
Εννοειται ομως να κοιταξεις και τον αμεσο ανταγωνισμο, πριν αποφασισεις τελικα (π.χ. fiesta, hyundai, suzuki κτλπ).
-
Έχω μια εικόνα για το DSG, ξέρω ότι υπήρξε προβληματικό κτλ, αλλά διάβασα ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα στο 7τάχυτο του Polo. Ισχύει; Αξίζει να το δω χάριν ευκολίας στη μετακίνηση ή να παραμείνω στο χειροκίνητο; Επειδή κάπου έχω χαθεί θα ήθελα γνώμες κατόχων με τη συγκεκριμένη έκδοση του DSG, για αυτό και γράφω εδώ. ΕυχαριστώΕξαρτάται που θα κινείσαι κυρίως. Το DSG έχει μεγάλη φθορά (και πιθανότητα αστοχίας λόγω υψηλώς θερμοκρασιών) στην συνεχόμενη κίνηση μέσα στην πόλη και στο συνεχές σταμάτα-ξεκίνα. Εαν το θές αποκλειστικά για πόλη, καλύτερα να αποφύγεις το DSG. Αλλά για κίνηση αποκλειστικά σε πόλης, επίσης το αυτόματο κιβώτιο είναι 'μονόδρομος'. Εδώ είναι φάουλ της VW, που έχει το DSG για κάθε χρήση και δεν έχει και ένα κλασσικό αυτόματο για τα αυτοκίνητα πόλης (όπως είχε παλιά το Polo κλασσικό αυτόματο).
-
Δε ξέρω από πού βγάζεις τα παραπάνω συμπεράσματα .Άλλα ήταν τα προβλήματα του dsg αρχικά και δεν είχαν σχέση με τη χρήση πόλης ούτε με υπερθέρμανση.
Επίσης δεν είναι προνόμιο της vw η χρήση dsg σε μικρά αυτοκίνητα.BMW Renault τα χρησιμοποιουν επίσης,γιατί έχουν πολλά πλεονεκτήματα,ειδικά για τη συγκεκριμένη χρήση.
Η σύγκριση με τα παλιά αυτόματα του polo είναι άκυρη.Ασε που και αυτά έβγαζαν βλάβες...
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk -
Υποτιθεται οτι τα προβληματα εχουν λυθει μετα την τελευταια μεγαλη ανακληση που εγινε το 2013. Υπαρχει λημμα ακομα και στην wikipedia σχετικα με το dsg και τα προβληματα που εχει βγαλει
-
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το Polo 1.0 115ps.
Τελικά δεν έβγαλα άκρη με κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα DSG και πήρα ένα χειροκίνητο καινούριο. Ενώ τα είχα προσέξει πολύ την πάτησα με τη στάνταρ οθόνη. Και αυτό γιατί ενώ στο Ibiza με €200 έπαιρνες μια SD Card για να έχεις σύνδεση για Android Auto, στο Polo δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από ό,τι ξέρω. Νομίζω είναι ακριβώς η ίδια οθόνη / σύστημα.
Χρησιμοποιώ πολύ GPS στο αυτοκίνητο και θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα Android auto / navigation. Γνωρίζει κανείς καμιά λύση; Ευχαριστώ!
-
butters wrote:
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για το Polo 1.0 115ps.
Τελικά δεν έβγαλα άκρη με κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα DSG και πήρα ένα χειροκίνητο καινούριο. Ενώ τα είχα προσέξει πολύ την πάτησα με τη στάνταρ οθόνη. Και αυτό γιατί ενώ στο Ibiza με €200 έπαιρνες μια SD Card για να έχεις σύνδεση για Android Auto, στο Polo δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από ό,τι ξέρω. Νομίζω είναι ακριβώς η ίδια οθόνη / σύστημα.
Χρησιμοποιώ πολύ GPS στο αυτοκίνητο και θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα Android auto / navigation. Γνωρίζει κανείς καμιά λύση; Ευχαριστώ!
Το apple carplay - android auto δεν έχουν καμμία σχέση με SD cards. Αν έχεις την 8αρα (νομίζω) οθόνη έχεις android auto. H SD card είναι για το εργοστασιακό Navi. Για να δουλέψει το android auto πρέπει να έχεις εγκαταστήσει την εφαρμογή στο κινητό, το έχεις κάνει αυτό;
-
Έχει την 6.5' οθόνη και δεν συνδέεται με Android Auto... Οπότε κοιτάζω για SD με navi ή άλλες εναλλακτικές. Αδιανότητο ότι δεν δίνουν καμία επιλογή ενώ παρέχουν οθόνη 6.5'
-
Με SD δεν θα καταφέρεις τίποτα. Φοβάμαι ότι μόνη σου λύση θα είναι να το ξηλωσεις όλο και να βάλεις κάποιο android σύστημα
-
Εγώ πάντως αυτό που ξέρω είναι οτι το app connect όπως το λέει η vw ενεργοποιείτε στην αντιπροσωπεία και μετά την αγορά μέσω κάποιου κωδικού με κόστος γύρω στα 200€.
-
Αν γίνεται αυτό, τέλεια!
Πλήρωσε τους και θα έχεις android auto. Για εμένα, σίγουρα αξίζει τα 200 ευρώ
-
Να ρωτήσω εγώ τώρα..το android auto το κατέβασες στο κινητό σου ;;
-
Ωραίες οι σπορ εκδόσεις του πόλο, ειδικά εμφανισιακά.
Ωρίμασε πολύ.
-
Στις αρχές του μήνα ενοικίασα για μία βδομάδα ένα VW Polo 1.0 tsi Comfortline (95 hp) σε χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Το αυτοκίνητο ήταν παραγωγής 03/2019 αλλά είχε προλάβει να 'γράψει' 12.000 χλμ. Έμεινε στην κατοχή μου για μία βδομάδα και σχεδόν 1500 χλμ σε κάθε μορφής οδικό δίκτυο (πόλη, επαρχιακός, αυτοκινητόδρομος). Θεωρώ ότι λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων μπορούν πιο εύκολα να βγουν κάποια αντικειμενικά συμπεράσματα.
Α. Γενικά - Εξωτερικό
Το αυτοκίνητο έχει ένα όμορφο αμάξωμα το οποίο δεν προκαλεί ενθουσιασμό αλλά ούτε απογοητεύει. Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι λίγο μεγαλύτερες από το παρελθόν. Το αυτοκίνητο δεν εμφανίζει 'κρυφά σημεία' σε ορατότητα, οι πόρτες ανοίγουν σε μεγάλη γωνία και η 5η πόρτα ανασηκώνεται εύκολα αποκαλύπτοντας ένα επίπεδο και ικανοποιητικότατο χώρο αποσκευών ο οποίος χωράει 3 βαλίτσες (καμπίνας αεροσκάφους), 2 χαρτοφύλακες και 1 σακ βουαγιάζ (μικρό) χωρίς ιδιαίτερα θέματα διευθετήσεων. Μοναδική ένσταση και μάλλον πηγή μελλοντικής αστοχίας η εξωτερική χειρολαβή του πορτ μπαγκάζ που είναι το σήμα της VW η οποία δεν δείχνει ιδιαίτερα στιβαρή (ενδέχεται να δημιουργηθεί τζόγος στο μέλλον).
Β. Εσωτερικό - Εξοπλισμός
Το αυτοκίνητο είναι ιδεατό χωροταξικά για 4 ενήλικες κανονικού αναστήματος οι οποίοι θα βολευτούν σχετικά εύκολα και θα έχουν στην διάθεσή τους καλούς χώρους και κορυφαίο χώρο αποσκευών για την κατηγορία. Επιπλέον για τους πίσω υπάρχουν και δύο θύρες Usb και ποτηροθήκες στις πόρτες (που χωράνε μπουκάλι νερού του 1 λίτρου). Τα πλαστικά χαμηλά στις πόρτες είναι πολύ σκληρά (άλλοι μπορούν να τα πουν και χοντροκομμένα). Στο ταμπλό βελτιώνεται η κατάσταση με καλύτερης ποιότητας πλαστικό. Το χειρότερο σημείο είναι το τιμόνι το οποίο δεν έχει κάποια αφρώδη (τουλάχιστον) επένδυση αλλά αντιθέτως ένα πολύ σκληρό πλαστικό που παραπέμπει σε φτηνοκατασκευή. Πάνω στο τιμόνι υπάρχουν χειριστήρια για το cruise control (το οποίο είναι adaptive με speed limiter), για το σύστημα ψυχαγωγίας πολυμέσων και λοιπά κουμπιά για να παραπέμπουν στις διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τα παράθυρα είναι όλα (4) ηλεκτρικά, οι καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι (όχι αναδιπλούμενοι), τα μπροστινά καθίσματα είναι θερμαινόμενα, υπάρχει διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρες και στους δύο προφυλακτήρες (για παρκάρισμα και οδήγηση - ρύθμιση αποστάσεων ασφαλείας). Τα μπροστινά καθίσματα είναι άνετα με μόνη ένσταση ότι το δεξί πόδι του οδηγού (1,87μ) ενδέχεται να βρίσκει στο πλάι της κονσόλας το οποίο ενοχλεί σε πολύωρες διαδρομές. Όλοι οι διακόπτες είναι στις σωστές θέσεις και αποστάσεις και εύκολα προσαρμόζεται ο οποιοσδήποτε. Θετικό είναι η αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων (έβρεχε και συχνά και τα τούνελ ήταν αρκετά). Το navigation ήταν πολύ καλό και απεικονιζόταν σε μία οθόνη 8 (?) ιντσών και επιπρόσθετα στην δευτερεύουσα οθόνη ανάμεσα στα όργανα του οδηγού. Απλά σε πολλαπλές ελικοειδείς αλλαγές (σπάνια) ενδέχεται να πρέπει να κοιτάξεις την κεντρική οθόνη για να κατευθυνθείς σωστά (την πάτησα μία δύο φορές) καθώς δεν μπορεί η δευτερεύουσα οθόνη να απεικονίσει σχηματικά την σωστή κατεύθυνση. Από πλευράς εξοπλισμού θεωρώ ότι ήταν υπερπλήρες το αυτοκίνητο κυρίως σε θέματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.
Γ. Κινητήρας - Κιβώτιο
Ο κινητήρας παρότι 3 κύλινδρος σε καμία φάση της λειτουργίας του δεν είχε κραδασμούς και συνεργαζόταν άψογα με το σύστημα start-stop. (Σε αντίθεση με το polo του 2006 - 1.2 3κύλινδρο που έχω παρόμοια εμπειρία λόγω κατοχής από οικείο άτομο που μέχρι να ζεσταθεί κόμπιαζε στιγμιαία και έτρεμε). Από τις 1500 σαλ και παραπάνω το αυτοκίνητο επιτάχυνε δυνατά (λόγω υπερτροφοδότησης η οποία ήταν διακριτικότατη και δεν ακουγόταν κανένας χαρακτηριστικός ήχος (π.χ σφύριγμα). Το κιβώτιο είναι 5αρι σε σωστή κλιμάκωση αλλά χειρότερο σε αίσθηση από το Polo του 2006 (το οποίο είναι ανώτερο και με πιο μαλακές - εύκολες αλλαγές). Πάντως δεν είναι και λαστιχένια η αίσθηση αλλά είναι μία οπισθοδρόμηση (σε σχέση με το παρελθόν). Η 6η ταχύτητα φαίνεται ότι κόπηκε για λόγους οικονομίας (προφανώς μαζί με τα ταμπούρα στον πίσω άξονα). Η μέση κατανάλωση ήταν 5,5 λίτρα ανά 100Km και για τα 1500 χλμ, η οποία είναι εξαιρετική καθώς το αυτοκίνητο είχε πάντα τουλάχιστον 2 - 3 άτομα μέσα και μερικές αποσκευές. Εκτιμάται ότι σε αθηναϊκά μποτιλιαρίσματα το νούμερο αυτό θα γίνεται 7-8 λίτρα. (Αν και υπάρχει και το Start - Stop).
Δ. Οδηγική συμπεριφορά - Φρένα
Δεν παρατηρήθηκε κάτι το μεμπτόν καθώς τα ηλεκτρονικά (ESP + ηλεκτρονικό διαφορικό) επεμβαίνουν διακριτικά (δεν το κατάλαβα να σπινάρει ποτέ ακόμα και σε εκκίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα) και άμεσα. Το αυτοκίνητο εκπέμπει την γνωστή στιβαρότητα της VW κατά την οδήγηση. Το τιμόνι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση (ηλεκτρική κρεμαγιέρα) κόβει αρκετά σε επιτόπιους ελιγμούς και δεν είναι πληροφοριακό. Τα φρένα ήταν άμεσα χωρίς νεκρή διαδρομή και ιδιαίτερα δυνατά. (Οι οδηγικοί πειραματισμοί είναι κολάσιμοι στην κεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτονται εύκολα τα οδηγικά χαρακτηριστικά του κάθε οχήματος. Αντίθετα στην Ελλάδα μία γρήγορη βόλτα Αθήνα - Κάρυστος - Αθήνα και έμαθες τα πάντα). Η ανάρτηση πίσω ο κλασικός ημιάκαμπτος ο οποίος δεν ενοχλεί ούτε ενθουσιάζει
Ε. Λοιπά Σημεία
Το αυτοκίνητο ήταν στιβαρό και δεν έτριζε καθόλου (παρότι ήταν ενοικιαζόμενο). Αρνητικό σημείο για εμένα ήταν ότι κρατώντας την πόρτα του οδηγού από ψηλά στην κάσα (για να την κλείσω προσωρινά με κατεβασμένο παράθυρο) το στεγανοποιητικό λάστιχο έφυγε από την θέση του (και ξανατοποθετήθηκε εύκολα) καθώς δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σταθεροποιητής παρά μόνο η δυνατότητα σφήνωσης του συγκεκριμένου υλικού το οποίο δεν δείχνει υψηλής ποιότητας σε σχέση με το κόστος του οχήματος. (Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρχουν προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο).
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι είναι καλά εξοπλισμένο μικρό αυτοκίνητο (ιδεατό για μικρές οικογένειες) με χαμηλή κατανάλωση, ιδιαίτερα πολιτισμένο, άνετο και ταξιδιάρικο που καλύπτει αρκετές ανάγκες. Πάντως προσωπικά θα προτιμούσα να το είχα με χρονομίσθωση και όχι στην κατοχή μου (όπως κατά κύριο λόγο συμβαίνει στην Ευρώπη) ιδίως σε περίπτωση εκτός εγγύησης καθώς η πολυπλοκότητα των ηλεκτρομηχανικών μερών και ηλεκτρονικών δεν προδιαθέτουν για πολυετή συμβίωση....
-
Ηθελα απλα να αναφερω οτι οποιος ενδιαφερεται, να παει να μιλησει με ελληνικη αντιπροσωπεια για τα επιπεδα εξοπλισμου εδω, διοτι το αυτοκινητο που ειχε στη διαθεση του ο φιλος δεν ειναι βασικη εκδοση. Εργοστασιακο navi + active info display.
δισκοφρενα πισω βαζουν στην εκδοση με τους 115 ιππους απο οτι εχω καταλαβει. Οι 2 usb πισω, πιθανως ειναι προσθηκη του MY2019
Σχετικα με την καταναλωση ειναι ακριβως οπως τα λες. 7-8.5 μεσα στην αθηνα και
-
Περί του θορύβου που ρωτάς απλά θέλω να σχολιάσω ότι σήμερα έκανα test drive το προηγούμενης γενιάς Α1, είχα κάνει και το πόλο πριν κάνα δύο μήνες και μου φάνηκε πολύ ποιο θορυβώδες σε ταχύτητες άνω των 80χλμ το πόλο.
-
Απο θορυβο πως σου φανηκε; θεωρω οτι εχει εξαιρετικη ηχομονωση, σε σημειο που οταν το πρωτοπηρα δεν καταλαβαινα αν ειναι αναμμενη η μηχανη ή οχι.
[/quote]
Είναι πάρα πολύ καλό στην ηχομόνωση καθώς δεν ακούγεται τίποτα πριν τις 3000 σαλ….
Νέο VW Polo