-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Ο άλλος λόγος ειναι οτι αποφάσισαμε με τον αδελφό μου (και συνέταιρο) να παλέψουμε εντός ευρώ να κρατήσουμε την εταιρία όρθια.
Πραγματικά εύχομαι να το καταφέρετε!!
-
LIMITED ONE ποιο το αντικειμενο της εταιρειας σας αν επιτρεπεται?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Προσωπικά αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, έχω επιστρέψει στον Καναδά.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δεν βρίσκω τον λόγο.
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €. -
Και μακάρι να συνεχίσει με επιτυχία η επιχείρηση Δία για πολλά χρόνια ακόμα.
Εγώ όμως βρίσκω τον λόγο και αν ξαναέρθει δραχμή θα ακολουθήσω τον limited one.
Γιατί πολύ απλά θα γυρίσουμε στο 1953 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €.Δεν παλεύεσαι βρε παιδί μου...!
Δηλαδή όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη πριν το 2002 δεν θα έχουν πρόβλημα; Αυτό είναι το κριτήριο;
-
Πάντως το 1953 έγινε η υποτίμηση 100 % επί Μαρκεζίνη , η οποία καθάρισε το πληθωριστικό τοπίο της κατοχής και του εμφυλίου και επί 20 χρόνια είχαμε ανάπτυξη 4-6 % τον χρόνο και σταθερή τιμή με δολλάριο και χρυσή λίρα .
Επί της ουσίας όπως έχω ξαναπεί , με δρχ και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό η χώρα θα καταστραφεί , εκτός αν αντιδράσουμε γρήγορα και το παίξουμε όπως οι Ρουμάνοι με τον Τσαουσέσκου και σφίξουν οι πολιτικοί πρωκτοί....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ο άλλος λόγος ειναι οτι αποφάσισαμε με τον αδελφό μου (και συνέταιρο) να παλέψουμε εντός ευρώ να κρατήσουμε την εταιρία όρθια.
Πραγματικά εύχομαι να το καταφέρετε!!
Καλημέρα Φάνη! Σε ευχαριστώ!
LIMITED ONE ποιο το αντικειμενο της εταιρειας σας αν επιτρεπεται?
Η εταιρία έχει δυο δραστηριότητες. Καφετέρια & εμπόριο αρωμάτων χώρου, απολυμαντικά τουαλέτας, είδη καθαρισμού, χαρτικά και απορρυπαντικά.
Προσωπικά αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, έχω επιστρέψει στον Καναδά.
Δεν βρίσκω τον λόγο.
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €.Καλημέρα Δια, δεν με έχει πείσει κανένας οτι η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα θα μας σώσει. Το αντίθετο πιστεύω εγώ προσωπικά.
-
Προσωπικά αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, έχω επιστρέψει στον Καναδά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δεν βρίσκω τον λόγο.
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €.Αυτος ο ανθρωπος που γραφει το παραπανω, που δεν καταλαβαινει τι σημαινει επιστροφη σε εθνικο νομισμα (και ποσο παντελως διαφορετικο και ασχετο ειναι με το να ειχαμε παραμεινει εξ'αρχης σε αυτο), και μαλιστα σε μια χωρα που η οικονομια της ειναι για τα σκουπιδια (και ακομα χειροτερα δεν καταλαβαινει οτι μεγαλυτερο θεμα και απο την επιστροφη στο εθνικο νομισμα ειναι ακριβως οτι η οικονομια της εχει καταντησει για τα σκουπιδια, με τη πορεια των τελευταιων δεκαετιων που εχει), βγαινει στα φορουμ και μας κανει μαθημα περι οικονομιας και λυσεων των προβληματων της ελληνικης οικονομιας.
-
Δημοκρατία έχουμε και όλοι δικαιούμαστε να θέτουμε την άποψή μας. Προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι το πρόβλημα το νόμισμα αλλά ο τρόπος που το αντλούμε και το χρησιμοποιούμε. Επίσης το σκληρό νόμισμα δεν είναι κατάλληλο για όλες τις οικονομίες...
-
Ναι, βεβαια την αποψη του τη θετει κουνωντας το δαχτυλο σε ολους τους αλλους, την ιδια στιγμη που τα επιχειρηματα του ειναι επιπεδου 'με δραχμη η τυροπιτα ειχε 100 δρχ, τωρα εχει 340'...
Και εχεις δικιο: το προβλημα δεν ειναι το νομισμα απο μονο του αλλα η οικονομια μας που ειναι για τα σκουπιδια και οι νοοτροπιες που την εκαναν τετοια. ΑΛΛΑ, αυτο δεν ακυρωνει το οτι ΚΑΙ η επιστροφη σε εθνικο νομισμα (που ακριβως λογω της οικονομιας για τα σκουπιδια, θα ειναι χαρτοπετσετακι) θα ειναι καταστροφη. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.
-
Στην δεύτερη παράγραφο έχεις απόλυτο δίκιο. Εάν δεν ανασυγκροτηθεί η Ελληνική οικονομία στη σωστή κατεύθυνση που ναι... δεν θα είναι αρεστή για κάποιες συντεχνίες - ομάδες εργαζομένων με τη δραχμή η κατάρρευση θα έρθει γρηγορότερα και θα είναι ολοκληρωτική.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €.
Δεν παλεύεσαι βρε παιδί μου...!
Δηλαδή όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη πριν το 2002 δεν θα έχουν πρόβλημα; Αυτό είναι το κριτήριο;
Αυτό κατάλαβες;
Εννοώ ότι το νόμισμα από μόνο του δεν λέει τίποτα.Αυτος ο ανθρωπος που γραφει το παραπανω, που δεν καταλαβαινει τι σημαινει επιστροφη σε εθνικο νομισμα (και ποσο παντελως διαφορετικο και ασχετο ειναι με το να ειχαμε παραμεινει εξ'αρχης σε αυτο), και μαλιστα σε μια χωρα που η οικονομια της ειναι για τα σκουπιδια (και ακομα χειροτερα δεν καταλαβαινει οτι μεγαλυτερο θεμα και απο την επιστροφη στο εθνικο νομισμα ειναι ακριβως οτι η οικονομια της εχει καταντησει για τα σκουπιδια, με τη πορεια των τελευταιων δεκαετιων που εχει), βγαινει στα φορουμ και μας κανει μαθημα περι οικονομιας και λυσεων των προβληματων της ελληνικης οικονομιας.
Προτού επιτεθείς σε κάποιον, προσπάθησε να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί.
Καλημέρα Δια, δεν με έχει πείσει κανένας οτι η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα θα μας σώσει. Το αντίθετο πιστεύω εγώ προσωπικά.
Καλησπέρα limited. Δεν υπονόησα ότι θα μας σώσει η Δρχ. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έφευγες αν γίνονταν αυτή η αλλαγή, χωρίς πρώτα να δεις πως θα πάει το πράγμα. Σαν να συνδέεις δηλαδή την επιτυχία της επιχείρησής σου με το €, ενώ θα σε συνέφερε ένα φτηνότερο νόμισμα καθώς είσαι στον τουρισμό. Φυσικά καταλαβαίνω την ανησυχία της διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
-
...
Προτού επιτεθείς σε κάποιον, προσπάθησε να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί.
Ναι ναι, 'δεν καταλαβα':
Η οικογενειακή επιχείρηση που έχω είναι από το 1953 και με Δρχ και με €.
Δεν παλεύεσαι βρε παιδί μου...!
Αυτό κατάλαβες;
Εννοώ ότι το νόμισμα από μόνο του δεν λέει τίποτα.Στο οποιο ημουν σαφεστατος:
Αυτος ο ανθρωπος που γραφει το παραπανω, που δεν καταλαβαινει τι σημαινει επιστροφη σε εθνικο νομισμα (και ποσο παντελως διαφορετικο και ασχετο ειναι με το να ειχαμε παραμεινει εξ'αρχης σε αυτο)
κοινως, αυτο που εγραψες αρχικα και μας ξανα-'εξηγεις' τωρα γιατι 'δεν καταλαβαμε' (τρομαρα σου...), ειναι παντελως ασχετο με την ελληνικη σημερινη πραγματικοτητα. Κοινως, ακυρο τελειως το επιχειρημα, για την ελλαδα του σημερα.
Να το πω πιο απλα: το οτι το νομισμα δεν εχει τοση σημασια οσο το τι το κανεις, και το τι κανεις με αυτο, και κυριως το τι οικονομια εχεις, ειναι προφανες και σωστο. Οποτε μας δηλωνεις το προφανες. Ωραια. Ειναι ομως και παντελως αχρηστο ως επιχειρημα για το θεμα που συζηταμε στο τοπικ.
Και επιβεβαιωνεις οτι δεν καταλαβαινεις τι σημανει επιστροφη σε εθνικο ΑΧΡΗΣΤΟ λογω της συγκεκριμενης οικονομιας νομισμα, στο bold:
Καλησπέρα limited. Δεν υπονόησα ότι θα μας σώσει η Δρχ. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έφευγες αν γίνονταν αυτή η αλλαγή, χωρίς πρώτα να δεις πως θα πάει το πράγμα. Σαν να συνδέεις δηλαδή την επιτυχία της επιχείρησής σου με το €, ενώ θα σε συνέφερε ένα φτηνότερο νόμισμα καθώς είσαι στον τουρισμό. Φυσικά καταλαβαίνω την ανησυχία της διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
Και ναι, ενα φθηνοτερο νομισμα θα συνεφερε οποιον ξενο ερχεται να ακουμησει το δικο του σκληρο (νομισμα...) εδω, αλλα αυτο γιατι με τη σκουπιδοδραχμη εμεις οι ελληνες θα 'πουλιομαστε' (εννοω οι υπηρεσιες μας) ΤΣΑΜΠΑ για το ξενο. Τωρα το πως θα εχεις ξενοδοχειο οταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο προμηθειες θα ειναι απλησιαστα ακριβα, και οι υπαλληλοι σου θα πληρωνονται με αχρηστα χαρτοπετσετακια, υποθετω ειναι κατι που μπορουμε να το ανακαλυψουμε απο πχ τη Βενεζουελα...
-
Ειλικρινά χαίρομαι με τις τοποθετήσεις του Δια γιατί κι εγώ αυτό εννοώ. Επαναλαμβάνω όμως πως το σκληρό νόμισμα δεν μπορεί να είναι καλό για όλες τις οικονομίες. Στην περίπτωση της Ελλάδας συνδυάστηκε επιπλέον με πολύ κακές πολιτικές και διασπάθιση Δημόσιου χρήματος και το κακό δεν άργησε να έρθει.
-
Ας μου εξηγησει ο οποιοσδηποτε ρε παιδια τι σχεση εχει το σωστο επιχειρημα 'το νομισμα δεν εχει σημασια/ειναι εργαλειο, αυτο που εχει σημασια ειναι η κατασταση/αποδοτικοτητα/λειτουργικοτητα της οικονομιας της χωρας' που το ξερουμε ολοι, με τη συζητηση του τοπικ για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε εθνικο νομισμα, ΕΝΩ μαλιστα ειμαστε στη κατασταση που ειμαστε...
Δηλαδη δε καταλαβαινετε οτι το ΜΟΝΟ που θα συμβει θα ειναι η φτηνοποιηση ολων μας, απεναντι σε οποιον κατεχει δυνατο νομισμα? Δεν καταλαβαινετε οτι αντιστοιχα θα αδυνατουμε να προμηθευτουμε το οτιδηποτε, ειτε ειναι σωβρακα ειτε ειναι πχ καυσιμα?
Τα νησια, μια που μιλατε για τουρισμο, παραγουν ρευμα για τη ρευματοδοτηση τους καιγοντας πετρελαιο ρε πστ μου, και εσεις μου λετε για τουρισμο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, βεβαια την αποψη του τη θετει κουνωντας το δαχτυλο σε ολους τους αλλους, την ιδια στιγμη που τα επιχειρηματα του ειναι επιπεδου 'με δραχμη η τυροπιτα ειχε 100 δρχ, τωρα εχει 340'...Και εχεις δικιο: το προβλημα δεν ειναι το νομισμα απο μονο του αλλα η οικονομια μας που ειναι για τα σκουπιδια και οι νοοτροπιες που την εκαναν τετοια. ΑΛΛΑ, αυτο δεν ακυρωνει το οτι ΚΑΙ η επιστροφη σε εθνικο νομισμα (που ακριβως λογω της οικονομιας για τα σκουπιδια, θα ειναι χαρτοπετσετακι) θα ειναι καταστροφη. Το ενα δεν αποκλειει το αλλο.
Τελικά είσαστε άσχετοι τι είναι το νόμισμα και πως επιδρά στο εμπόριο ενός κράτους.
Ας μου πει ένας εκ των λαλίστατων φίλων το εξής. Αν παράγεις 10 ευρώ και σε φορολογούν 11 ευρώ υπάρχει ελπίδα?
Αυτή η φορολογία λέγετε ευρώ ( όχι χρέος ) Εκτός αν θέλετε να μείνουμε στο ευρώ χωρίς ευρώ.
Λέτε ότι με αυτούς τους πολιτικούς με ευρώ ή δραχμή είναι το ίδιο γιατί δεν φταίει το νόμισμα αλλά οι πολιτικοί μας.
Ωραία και τι κάνετε για να αλλάξει αυτό? .... τίποτα... αφού πάτε και τους ξανά ψηφίζετε για να παραμείνουμε στο ευρώ. -
^να μια 'παραθεση αποψης' που 'ειναι σεβαστη'. . Τα παρακατω απο ανθρωπο που εχει κανει τη συνδεση:
επιστροφη σε εθνικο νομισμα = εξοδος απο την ΕΕ = επιστροφη σε εθνικο δικαιο και απαγκσιτρωση απο το κοινοτικο = δυνατοτητα αυτονομης νομοθετησης = δυνατοτητα ποινικοποιησης εκ των υστερων των πραξεων των πολιτικων που οταν τις εκαναν δεν ηταν παρανομες, η οποια νομοθετηση θα γινει απο (ποιους αλλους? ) τους πολιτικους = 'για αυτο δεν θα φυγουμε απο το ευρω, να με ακουτε εμενα'Ο χρήστης seismic έγραψε:
α) Τελικά είσαστε άσχετοι τι είναι το νόμισμα και πως επιδρά στο εμπόριο ενός κράτους.
Ας μου πει ένας εκ των λαλίστατων φίλων το εξής. β) Αν παράγεις 10 ευρώ και σε φορολογούν 11 ευρώ υπάρχει ελπίδα?
Αυτή η φορολογία λέγετε ευρώ ( όχι χρέος ) Εκτός αν θέλετε να μείνουμε στο ευρώ χωρίς ευρώ.α) ναι, εμεις ειμαστε οι ασχετοι, με τα παραπανω που εχεις γραψει
β) για καποιο λογο νομιζεις οτι με δραχμη θα αλλαξει κατι προς το καλυτερο, ως προς τη φορολογια. Ή εισαι και εσυ του 'ας το δοκιμασουμε και αυτο'? -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
[
Λέτε ότι με αυτούς τους πολιτικούς με ευρώ ή δραχμή είναι το ίδιο γιατί δεν φταίει το νόμισμα αλλά οι πολιτικοί μας.
Ωραία και τι κάνετε για να αλλάξει αυτό? .... τίποτα... αφού πάτε και τους ξανά ψηφίζετε για να παραμείνουμε στο ευρώ.Οχι, λεμε οτι φταιει ο για το πουτσο λαος που ειμαστε. Που νομιζει οτι του οφειλουν να καλοπερναει, και οτι μερικοι μαλακες θα εργαζονται για να χρηματοδοτουν τη κοινωνια και τη ζωαρα της.
Και ο λογος που τους 'ψηφιζουμε', 'για να μεινουμε στο ευρω' ειναι οτι με δραχμη θα εχουμε ΣΦΑΓΗ μεταξυ μας.
Αλλα εγω το ξαναλεω: ΔΡΑΧΜΗ ΧΘΕΣ ΡΕ, να στρωσουν λιγο χαρακτηρα μερικοι
-
α) ναι, εμεις ειμαστε οι ασχετοι, με τα παραπανω που εχεις γραψει
β) για καποιο λογο νομιζεις οτι με δραχμη θα αλλαξει κατι προς το καλυτερο, ως προς τη φορολογια. Ή εισαι και εσυ του 'ας το δοκιμασουμε και αυτο'?Όχι με την δραχμή θα αλλάξει η φορολογία για τους εξής λόγους.
α) Υπάρχει καταπάτηση του Ελληνικού συντάγματος και κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας την οποία κάποιοι πολιτικοί υπέγραψαν για να μείνουμε στο ευρώ. Αν αυτοί οι πολιτικοί δεν δικαστούν διαγραφή του χρέους δεν γίνεται. Αν δικαστούν τότε το χρέος διαγράφεται βάση των διεθνών κανονισμών. Αν διαγραφή το χρέος μονομερώς η φορολογία θα γίνει κανονική και όχι εξοντωτική.
β) Η ανάπτυξη θα είναι δεδομένη αφού δεν θα μπορούμε να εισάγουμε φθηνά αυτοκίνητα θα κατασκευάζουμε τα δικά μας.
Ο τουρισμός θα διπλασιαστεί.
γ)Αν δεν υπάρχουν οι δεσμεύσεις που μας επιβάλει η Ευρώπη στο να μην καλλιεργούμε και να μην παράγουμε τίποτα εκτός του τουρισμού θα ανοίξει τον δρόμο για επενδύσεις. Όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα θα ρίξουν την φορολογία.
Με δραχμή το χρέος θα διαγραφεί αλλά μην περιμένετε αυτό να γίνει από αυτούς που το υπέγραψαν.
Δέστε και κανένα βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=kMMp6GbarxM -
θα 'κατασκευαζουμε τα δικα μας' αυτοκινητα. Με νεραιδοσκονη, γαλα γαιδουρας, λιγο Νερο Καματερου και πανω απ'ολα ηλιο και καλη διαθεση (που ως γνωστον ο ηλιος δημιουργει).
'Ο τουρισμος θα διπλασιαστει', οταν τα περισσοτερα νησια μας καινε πετρελαιο για να εχουν ρευμα.
Θα διαγραφει μονομερως το χρεος (μα γιατι δεν το εχουμε κανει τοσο καιρο? Τι χαζοι που ειμαστε), αλλα με βαση διεθνεις κανονισμους. ΚΑΙ μονομερως ( = κανω οτι γουσταρω), ΚΑΙ βασει διεθνων κανονισμων. Α συγνωμη, μαλλον εννοει οτι υπαρχουν διεθνεις κανονισμοι που λενε οτι καποιος δικαιουται να αποφασιζει μονομερως το τι θα κανει για τα λεφτα που χρωσταει.
Αν θα δικαστουν οι πολιτικοι (βασει νομων που δεν υπαρχουν, για πραξεις που δεν ηταν παρανομες οταν εγιναν), τοτε 'θα διαγραφει το χρεος βασει διεθνων κανονισμων' γιατι αφου εμεις αποφασισαμε να τους δικασουμε, οι διεθνεις κανονισμοι λενε οτι τα υπολοιπα κρατη θα μας χαρισουν τα λεφτα που μας εδωσαν.
Η ΕΕ που μας εχει δωσει αμετρητα δις ευρω σε επιδοτησεις τις οποιες εμεις καναμε ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ, 'μας επιβαλλει να μη καλλιεργουμε και να μη παραγουμε τιποτα.
Και το παραπανω 'θα ανοιξει το δρομο για επενδυσεις' οταν εμεις δεν θα εχουμε ουτε βενζινη για τα παπακια μας.
^ Αυτο το ατομο ψηφιζει, και εδω μεσα 'εκφραζει αποψη που πρεπει να ειναι σεβαστη' με πηγες κατι 'pentapostagma' και το ΕΠΑΜ ρε φιλε, και μαλιστα με υφακι 'πςςςςςς, γατακια που δεν ξερετε τι σας γινεται, δειτε και κανα βιντεο να ξεστραβωθειτε'
Ευρώ ή δραχμή?