-
Καλησπέρα. Χρειάζομαι μερικές γνώμες για την αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου. Το budget είναι στα 15.000.
Οι απαιτήσεις είναι: αξιοπιστία, ασφάλεια, χώροι, καλή κατανάλωση μέσα στην πόλη (όσο γίνεται). Βενζίνη κατά προτίμηση μιας και δεν θα ξεπερνά τα 15.000χλμ ετησίως.
Μέχρι στιγμής κοιτάω τα εξής:
- Nissan Pulsar Energy 1.2 DIG-T 115PS
- Seat Leon Reference 1.2TSI 110PS ή 1.0TSI 115PS
- Ford Focus Trend 1.0 Ecoboost (100PS ή 125PS)
- Skoda Rapid Spaceback Active 1.2 TSI 110PS
Στο πρώτο έχει γίνει και test drive. Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που αξίζει να δω;
Αν υπάρχουν κάτοχοι των παραπάνω που μπορούν να με κατατοπίσουν θα ήταν ιδανικό.
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα. Χρειάζομαι μερικές γνώμες για την αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου. Το budget είναι στα 15.000.
Οι απαιτήσεις είναι: αξιοπιστία, ασφάλεια, χώροι, καλή κατανάλωση μέσα στην πόλη (όσο γίνεται). Βενζίνη κατά προτίμηση μιας και δεν θα ξεπερνά τα 15.000χλμ ετησίως.
Στο πρώτο έχει γίνει και test drive. Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που αξίζει να δω;
Αν υπάρχουν κάτοχοι των παραπάνω που μπορούν να με κατατοπίσουν θα ήταν ιδανικό.
Ευχαριστώ
-
Ευχαριστώ
-
Fiat tipo;
-
Αν ενδιαφέρουν οι χώροι, τότε το Pulsar είναι η πρώτη επιλογή. Αν ενδιαφέρει η οδήγηση, τότε παίζεται μεταξύ Leon και Focus. Το Rapid είναι ουσιαστικά αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας.
-
Στην κατηγορια παιζει και το 301 της πεζω. Αυτο και το scoda rapid στα χρηματα και στην κατηγορια ειναι πολυ ισορροπημενες προτασεις. Τα focus leon πιο οδηγοκεντρικα ενω το pulsar αποτελει ασφαλεστατη αξιοπιστη επιλογη. Απο την citroen δες και τον κακτο που ειναι για εμενα πιο πολυσυνθετος ο ρολος του.
-
Θα επέλεγα κάποιο από τα τρία πρώτα της λίστας με κριτήρια τον εξοπλισμό,την εμπιστοσύνη που μου εμπνέει η εταιρεία(και ο τοπικός αντιπρόσωπος,αν δε ζεις σε Αττική/Θεσ/κη) και φυσικά αυτό που θα μου άρεσε περισσότερο κατά την οδήγηση.
-
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια.
Τα sedan (βλ, 301 peugeot) τα έχω αποκλείσει λόγω δυσκολίας ανεύρεσης πάρκινγκ.
Το Tipo αν και έχει καλή τιμή ωστόσο δεν αναφέρεται τίποτα στο site της fiat για την ασφάλειά του. Σε αναζήτηση στο euroncap διαπίστωσα ότι έχει μόλις 3 αστέρια όταν τα υπόλοιπα έχουν 5.
Σήμερα είδα το Leon το οποίο είναι αρκετά ποιοτικό και οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο. Μου είπαν ότι σε 1 μήνα από τώρα θα έρθει με νέο facelift και με τον κινητήρα 1.0TSI 115PS στην βασική έκδοση reference η οποία με το κλειδί στο χέρι θα κοστίζει 17.000€... Μάλλον θα πρέπει να το αποκλείσω αφού ξεπερνά το budget. Πάντως, πολλά χρήματα για βασική έκδοση, με a/c, χωρίς cruise control, με τάσια, χωρίς βαμμένα χερούλια και καθρέπτες και ούτε καν διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα.
To Focus είναι το επόμενο για δοκιμή.
-
Πήγα για test drive το focus και το βρήκα πολύ καλό οδηγικά μέσα στην πόλη. Από χώρους είναι πολύ άνετο και μόνο στο χώρο αποσκευών υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό (316 lt).
Είδα επίσης το Toyota Auris αν και δεν υπήρχε για test drive. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γινόταν αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιοπιστία της εταιρείας και το after sales και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Οκ, αλλά κούρασε σε σημείο που ήθελα να φύγω.
Στα της σύγκρισης τώρα.
Για το Focus Trend: 1.0 κυβικά, 3 κύλινδρο μοτέρ με τούρμπο, 100 άλογα, 5 ταχύτητες, 17 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/ταμπούρα πίσω,
Α/C, 6 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός/πίσω, φώρα ημέρας αλογόνου, 316 lt χώρος αποσκευών, 5 χρόνια εγγύηση (2 εργοστασιακή +3 Ford Protect) ή 100.000 χλμ.Για το Auris Live: 1.33 κυβικά, 4 κύλινδρο μοτέρ ατμοσφαιρικό, 99 άλογα, 6 ταχύτητες, 13 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/δισκόφρενα πίσω,
Μεγάλη οθόνη (όχι αφής), κλιματισμός, 7 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, φώτα ημέρας LED, 360 lt χώρος αποσκευών,6 χρόνια εγγύηση ή 180.000χλμ και δυνατότητα επέκτασης +2 χρόνια με 110€.Το Auris δίνει την αίσθηση στιβαρού αυτοκινήτου και το εσωτερικό είναι αρκετά ποιοτικό. Σε σχέση με το Focus έχει λιγότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών (π.χ. εμένα ακουμπούσαν στο κάθισμα). Ο χώρος των αποσκευών αν και διαφημίζεται μεγαλύτερος από του Focus εμένα μου φάνηκε ίδιος. Το Focus είναι επίσης ποιοτικό με μεγάλους χώρους και άνετα καθίσματα.
Στις παραπάνω βασικές εκδόσεις το Auris είναι περίπου 1.800€ πιο ακριβό. Επίσης με τη διαφορά αυτή πηγαίνεις στην έκδοση του Focus με τα 125 άλογα, 20 κιλά ροπή, 6 ταχύτητες και δισκόφρενα εμπρός/πίσω.Ποια είναι η άποψή σας; Το νέο Astra αξίζει να το δω ή θα είναι πιο ακριβό;
Ευχαριστώ. -
Έχει δίκιο για την ασφάλεια του Tipo! Βέβαια τα περισσότερα τα χάνει γιατί δεν έχει αυτά τα σύγχρονα μπλιμπλικια ασφαλείας που είναι στην ουσία άχρηστα (αλλαγή λωρίδας κτλ.) αλλά και πάλι έχει χαμηλές βαθμολογίες στην πρόσκρουση.
Από τα 2 που κοιτάς εγώ θα διάλεγα το focus γιατί είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση.
Αν και δε σε ενδιαφέρουν τα σεντάν, η opel τρέχει μια έκπτωση 2.500 Ευρώ στο νέο αστρα σεντάν. Δε χάνεις να πας μια βόλτα μήπως δίνουν τίποτα και στο hatchback. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Έχει δίκιο για την ασφάλεια του Tipo! Βέβαια τα περισσότερα τα χάνει γιατί δεν έχει αυτά τα σύγχρονα μπλιμπλικια ασφαλείας που είναι στην ουσία άχρηστα (αλλαγή λωρίδας κτλ.) αλλά και πάλι έχει χαμηλές βαθμολογίες στην πρόσκρουση.
Από τα 2 που κοιτάς εγώ θα διάλεγα το focus γιατί είναι πιο ευχάριστο στην οδήγηση.
Αν και δε σε ενδιαφέρουν τα σεντάν, η opel τρέχει μια έκπτωση 2.500 Ευρώ στο νέο αστρα σεντάν. Δε χάνεις να πας μια βόλτα μήπως δίνουν τίποτα και στο hatchback.Ευχαριστώ sargus. Θα πάω να το δω.
Τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας θα είναι στάνταρ στο αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια όπως τα ABS, ESP κτλ. Ειδικά το σύστημα αλλαγής λωρίδας πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο στην περίπτωση που οδηγείς νύχτα και πιθανώς κουρασμένος. Όλα τα υπόλοιπα χρήσιμα μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικά χωρίς αστυνόμευση.
-
Ο χρήστης manman έγραψε:
Πήγα για test drive το focus και το βρήκα πολύ καλό οδηγικά μέσα στην πόλη. Από χώρους είναι πολύ άνετο και μόνο στο χώρο αποσκευών υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό (316 lt).Είδα επίσης το Toyota Auris αν και δεν υπήρχε για test drive. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γινόταν αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιοπιστία της εταιρείας και το after sales και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Οκ, αλλά κούρασε σε σημείο που ήθελα να φύγω.
Στα της σύγκρισης τώρα.
Για το Focus Trend: 1.0 κυβικά, 3 κύλινδρο μοτέρ με τούρμπο, 100 άλογα, 5 ταχύτητες, 17 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/ταμπούρα πίσω,
Α/C, 6 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός/πίσω, φώρα ημέρας αλογόνου, 316 lt χώρος αποσκευών, 5 χρόνια εγγύηση (2 εργοστασιακή +3 Ford Protect) ή 100.000 χλμ.Για το Auris Live: 1.33 κυβικά, 4 κύλινδρο μοτέρ ατμοσφαιρικό, 99 άλογα, 6 ταχύτητες, 13 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/δισκόφρενα πίσω,
Μεγάλη οθόνη (όχι αφής), κλιματισμός, 7 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, φώτα ημέρας LED, 360 lt χώρος αποσκευών,6 χρόνια εγγύηση ή 180.000χλμ και δυνατότητα επέκτασης +2 χρόνια με 110€.Το Auris δίνει την αίσθηση στιβαρού αυτοκινήτου και το εσωτερικό είναι αρκετά ποιοτικό. Σε σχέση με το Focus έχει λιγότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών (π.χ. εμένα ακουμπούσαν στο κάθισμα). Ο χώρος των αποσκευών αν και διαφημίζεται μεγαλύτερος από του Focus εμένα μου φάνηκε ίδιος. Το Focus είναι επίσης ποιοτικό με μεγάλους χώρους και άνετα καθίσματα.
Στις παραπάνω βασικές εκδόσεις το Auris είναι περίπου 1.800€ πιο ακριβό. Επίσης με τη διαφορά αυτή πηγαίνεις στην έκδοση του Focus με τα 125 άλογα, 20 κιλά ροπή, 6 ταχύτητες και δισκόφρενα εμπρός/πίσω.Ποια είναι η άποψή σας; Το νέο Astra αξίζει να το δω ή θα είναι πιο ακριβό;
Ευχαριστώ.Τιμή για το focus δεν είπες..
-
Το Auris παρόλο που σε κούρασε ο πωλητής είναι αλήθεια πως και πολύ αξιόπιστο είναι ενώ και το after sales της ΤΟΥΟΤΑ είναι υπεράνω κριτικής. Αποκλείω το focus να έχει σε βάθος χρόνου την ίδια αξιοπιστία. Σίγουρα όμως οδηγικά έχει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα και επ ουδενί δεν είναι βαρετό. Για το opel δεν ξέρω αλλά αν ήταν να κοιτάξω αυτό θα προτιμούσα πρώτα να πάω στο leon.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Πήγα για test drive το focus και το βρήκα πολύ καλό οδηγικά μέσα στην πόλη. Από χώρους είναι πολύ άνετο και μόνο στο χώρο αποσκευών υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό (316 lt).
Είδα επίσης το Toyota Auris αν και δεν υπήρχε για test drive. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γινόταν αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιοπιστία της εταιρείας και το after sales και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Οκ, αλλά κούρασε σε σημείο που ήθελα να φύγω.
Στα της σύγκρισης τώρα.
Ευχαριστώ.Τιμή για το focus δεν είπες..
Focus 1.0 100ps - 14.7K €, Focus 1.0 125ps - 16.5K €, Auris 1.33 99ps - 16.6K €
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το Auris παρόλο που σε κούρασε ο πωλητής είναι αλήθεια πως και πολύ αξιόπιστο είναι ενώ και το after sales της ΤΟΥΟΤΑ είναι υπεράνω κριτικής. Αποκλείω το focus να έχει σε βάθος χρόνου την ίδια αξιοπιστία. Σίγουρα όμως οδηγικά έχει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα και επ ουδενί δεν είναι βαρετό. Για το opel δεν ξέρω αλλά αν ήταν να κοιτάξω αυτό θα προτιμούσα πρώτα να πάω στο leon.Δεν θα διαφωνήσω αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία. Το ίδιο αναφέρουν και τα διεθνή reports αξιοπιστίας. Αλλά πραγματικά κούρασε γιατί είπαμε εντέλει λιγότερα για το αυτοκίνητο! Δες το ως επένδυση έλεγε και λίγο πολύ όλοι οι άλλοι κατασκευαστές, π.χ. Nissan, Honda, Ford, κτλ. δεν είναι και τόσο καλοί.
-
Ε τι να πει ο κακομοίρης; Να στο δώσει να το οδηγήσεις και να ξενερώσεις;
Το Focus είναι σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο. Προτίμησε το 125άρι αν μπορείς.
-
Ο χρήστης manman έγραψε:
Είδα επίσης το Toyota Auris αν και δεν υπήρχε για test drive. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γινόταν αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιοπιστία της εταιρείας και το after sales και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Οκ, αλλά κούρασε σε σημείο που ήθελα να φύγω
Εμ τι άλλο να σου πουν για το Auris για να το πουλήσουν.. Βρήκαν να που για την αξιοπιστία μιας και τίποτα άλλο θετικό δεν έχει... Ούτε για εμφάνιση και χώρους μπορούσαν να πουν γιατί μάτια έχουμε.. ούτε για κινητήρες και οδική συμπεριφορά γιατί θα γελουσαν και οι πέτρες.. Νιώθω ότι στην Toyota την 6η εγγύηση στην ουσία την χρεώνουν 2000 € γιατί δε γίνεται να σου ζητουν 16.700 για το Auris με τον ξεπερασμενο ατμοσφαιρικό κινητήρα με πολύ μικρή ροπη και μαλιστα στη βασική εξοπλιστικη έκδοση με αρκετές ελληψεις και για ένα μοντέλο που έχει 4,5 χρόνια στην αγορά.. Για μένα 14 το πολύ χιλιάρικα έπρεπε να σου δίνουν το Auris.. Όσο για το tipo που λες ότι έχει 3 αστέρια στην ασφάλεια πίστεψε με πως αν έκανε τεστ αυτή τη στιγμή ο euroncap στο focus και Auris, 3 αστέρια θα περναν και αυτά τώρα, καθώς πλέον έχει αυστηρηνει πολύ ο τρόπος αξιολόγησης από τότε που βαθμολογηθηκαν αυτά τα 2..
Το tipo στην ατμοσφαιρικη έκδοση έχει συμφέρουσα τιμή και από τους καλύτερους χώρους σε αντίθεση με focus και Auris που έχουν τους χειρότερους στην κατηγορία.. το καλό βέβαια στο Auris είναι ότι δεν έχει κεντρικό τούνελ μετάδοσης και αυτό ευνοεί πολύ τους χώρους για τους πίσω αλλά ο χώρος για τα γόνατα είναι χειρότερος από το μικρότερο yaris -
Citroen C4 Cactus 1,2 82HP εκδοση FEEL...?
Πρεπει να ειναι κοντα στο 15αρι...
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Όσο για το tipo που λες ότι έχει 3 αστέρια στην ασφάλεια πίστεψε με πως αν έκανε τεστ αυτή τη στιγμή ο euroncap στο focus και Auris, 3 αστέρια θα περναν και αυτά τώρα, καθώς πλέον έχει αυστηρηνει πολύ ο τρόπος αξιολόγησης από τότε που βαθμολογηθηκαν αυτά τα 2..Σωστό αυτο. Αν θυμάμαι καλά πήρε πάνω από 80% στην εμπρόσθια πρόσκρουση, δεν είναι άσχημα....
Και με το safety pack έχει 4 αστέρια.
Εγώ νομίζω να κάνεις έναν κόπο να δεις και το Tipo. Πάρε το με το safety pack -
2017 και ακομα ταμπουρα πισω. Ας βαλουν και μπροστα να σταματησουμε να ψαχνομαστε. Kia ceed του 2007 μπρος πισω δισκοφρενα 115000χμ και δεν εχω αλλαξει τακακια. Focus καινουργιο σοβαρο αυτοκινητο και πισω ταμπουρα....
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βοήθεια με αγορά νέου αυτοκινήτου