Πήγα για test drive το focus και το βρήκα πολύ καλό οδηγικά μέσα στην πόλη. Από χώρους είναι πολύ άνετο και μόνο στο χώρο αποσκευών υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό (316 lt).
Είδα επίσης το Toyota Auris αν και δεν υπήρχε για test drive. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης γινόταν αναφορά σχεδόν αποκλειστικά στην αξιοπιστία της εταιρείας και το after sales και λιγότερο στο αυτοκίνητο. Οκ, αλλά κούρασε σε σημείο που ήθελα να φύγω.
Στα της σύγκρισης τώρα.
Για το Focus Trend: 1.0 κυβικά, 3 κύλινδρο μοτέρ με τούρμπο, 100 άλογα, 5 ταχύτητες, 17 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/ταμπούρα πίσω,
Α/C, 6 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός/πίσω, φώρα ημέρας αλογόνου, 316 lt χώρος αποσκευών, 5 χρόνια εγγύηση (2 εργοστασιακή +3 Ford Protect) ή 100.000 χλμ.
Για το Auris Live: 1.33 κυβικά, 4 κύλινδρο μοτέρ ατμοσφαιρικό, 99 άλογα, 6 ταχύτητες, 13 κιλά ροπή, αερ. δισκόφρενα εμπρός/δισκόφρενα πίσω,
Μεγάλη οθόνη (όχι αφής), κλιματισμός, 7 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, φώτα ημέρας LED, 360 lt χώρος αποσκευών,6 χρόνια εγγύηση ή 180.000χλμ και δυνατότητα επέκτασης +2 χρόνια με 110€.
Το Auris δίνει την αίσθηση στιβαρού αυτοκινήτου και το εσωτερικό είναι αρκετά ποιοτικό. Σε σχέση με το Focus έχει λιγότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών (π.χ. εμένα ακουμπούσαν στο κάθισμα). Ο χώρος των αποσκευών αν και διαφημίζεται μεγαλύτερος από του Focus εμένα μου φάνηκε ίδιος. Το Focus είναι επίσης ποιοτικό με μεγάλους χώρους και άνετα καθίσματα.
Στις παραπάνω βασικές εκδόσεις το Auris είναι περίπου 1.800€ πιο ακριβό. Επίσης με τη διαφορά αυτή πηγαίνεις στην έκδοση του Focus με τα 125 άλογα, 20 κιλά ροπή, 6 ταχύτητες και δισκόφρενα εμπρός/πίσω.
Ποια είναι η άποψή σας; Το νέο Astra αξίζει να το δω ή θα είναι πιο ακριβό;
Ευχαριστώ.