-
Κοιτά και εγώ γκολφ έχω τώρα απλα συμβαίνει να μην είναι τούρμπο αλλά ουτε και προβολακια έχει.......χαχαχαχα
-
Επιστρεφοντας υστερα απο καιρο στην Ελλαδα (ελπιζω προσωρινα) μολις παρελαβα με leasing το 1.0 115 DSG. Εχω οδηγησει παρα πολλα αυτοκινητα τα τελευταια χρονια ταξιδευοντας, ενω τα τελευταια μου αυτοκινητα στην Ελλαδα ηταν το προηγουμενο Tiguan 1.5 και μια 996. Λογω της γελοίας φορολογιας κι επειδη το ηθελα αυτοματο με clima κι αισθητηρες και με δεδομενο οτι δεν θελω πια στην ελλαδα να δινω ουτε ευρω γι αυτοκινητο που δεν μου ειναι απαραιτητο, αναγκαστηκα να το παρω γυμνο με την 5ιντση οθονη και σιδερενια ζαντα, (τουλαχιστον εχει το αυτοματο φρεναρισμα, cruise control και αισθητηρα φωτων) αλλα και να περιμενω τριμηνο για παραδοση.
Πολυ ικανοποιημενος απο ποιοτητα, κυλιση, ανεση ενω ο συνδυασμος κινητηρα dsg ειναι εκπληκτικος. Η αισθηση ειναι οτι εχει πολυ μεγαλυτερη ιπποδυναμη (μαλλον επειδη ειναι τοσο ελαφρυ) και με πολυ γραμμικη αποδοση. Μου θυμισε τον κλασσικο 1.8Τ. Εχω δοκιμασει αυτοματα απο πολλες εταιρείες (citroen, opel, toyota, peugeot) μονο σε Audi και BMW εχω δει αντιστοιχα ομαλη και γρηγορη λειτουργια. απορω πως τα αγοραζει ο κοσμος. Τα πλαστικα σκληρα αλλα δεν δειχνουν ως τετοια. Το απλο ηχοσυστημα ειναι επαρκες αλλα η μικρη οθονη ειναι ανορθογραφια. Λειτουργικα μου λειπει το wireless charging .
Τα μονα που με χαλανε ειναι το start/stop που μαλλον ειναι το πιο αργο που εχω δοκιμασει και η ενεργοποιηση των αισθητηρων parking απο τα μηχανακια στην κινηση που δεν εχω βρει πως μπορω να το διορθωσω. νομιζω οτι αν το κανεις mute μια φορα μενει ετσι αλλα δεν ειμαι ακομα βεβαιος (Θα το γυρισω ισως στην manual επιλογη)
καταναλωση δεν ξερω γιατι ειμαι συνεχεια στην κινηση.
Κλεινοντας με τις πρωτες εντυπωσεις να πω οτι ειμαι τοσο ενθουσιασμενος με τον κινητηρα/κιβωτιο που αν εχω προσβαση στο μελλον σε εταιρικο η εκλογικευτει η φορολογια και παω σε Q2 ή Τ-ROC η επιλογη μου δεν θα ειναι ο 1.5 αλλα παλι ο 1.0.
-
γιατί δεν έβαλες ζάντες+καλή οθόνη? 500 ευρώ δεν έχει το πακέτο?
καλοτάξιδο.
το είδα από κοντά, χωρίς να το οδηγήσω.
πολύ καλές εντυπώσεις. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα σεατ ίμπιζα που είναι όμορφο μέσα έξω και κυρίως, καταπληκτικοί χώροι!!! από τα λίγα μικρά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πραγματικά ως οικογενειακά. καμία σχέση με FABIA, C3, 208, MITO-PUNTO, YARIS.
και επίσης οι τιμές του καταπληκτικές! -
Οι επιδοσεις του 1.0TSI 115 ειναι απο τις πιο σβελτες στην κατηγορια και αν εξαιρεσει κανεις ισως την αισθηση του 3κιλυνδρου χαμηλα που ειναι σε ολα τα χιλιαρια 3cyl ετσι,μια χαρα μοτερακι ειναι.
-
Ζαντες οθονη επρεπε να βαλω, αλλα μετραγα και τα cents. Εκ των υστερων βλεπω οτι επρεπε, δεδομενου μαλιστα οτι ειναι παλι 15αρες που δυστυχως χρειαζονται στην Αθηνα. Δεν θα το ελεγα παλιοτερα προτιμωντας την εμφανιση αλλα βλεποντας ποσο ισοπεδωτικό ειναι το παχυ προφιλ προτεινω 15αρες!
Το μοτερακι δεν βλεπω να υστερει ιδιαιτερα, δεν ξερω σε χειροκινητο αλλα με το DSG να κανει κουμαντο παει σφαιρα και απο σταση. Αυτο που δεν περιμενα ειναι το ποσο ευκολα μαζευει χιλιομετρα στα 80-130+ οπου ειναι και το πιο χρησιμο απο αποψη ασφαλειας.
Ο ηχος ΟΚ, αν πιεστει δειχνει οτι ειναι τρικυλινδρο αλλα προς το παρον δεν το πιεζω (δεν εχει και νοημα). Επισης δεν εχω δοκιμασει την λειτουργια του DSG σε sport αλλα νομιζω οτι ο κινητηρας θα κανει φασαρια.
Θα ενημερωσω.
-
Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κανείς αν το νέο Ibiza δέχεται εργοστασιακό συναγερμό;
Στο configurator της SEAT UK υπάρχει ως επιλογή, στο αντίστοιχο Ελληνικό δε βλέπω κάτι.
Αν δεν υφίσταται στην Ελλάδα εργοστασιακός συναγερμός, γίνεται άραγε να τοποθετηθεί aftermarket ο οποίος να συνεργάζεται με το Κeyless Entry της έκδοσης Xcellence; -
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κανείς αν το νέο Ibiza δέχεται εργοστασιακό συναγερμό;
Στο configurator της SEAT UK υπάρχει ως επιλογή, στο αντίστοιχο Ελληνικό δε βλέπω κάτι.
Αν δεν υφίσταται στην Ελλάδα εργοστασιακός συναγερμός, γίνεται άραγε να τοποθετηθεί aftermarket ο οποίος να συνεργάζεται με το Κeyless Entry της έκδοσης Xcellence;Δυσκολο να μην υπαρχει επιλογη για εργοστασιακο
-
Αν δεν υφίσταται στην Ελλάδα εργοστασιακός συναγερμός, γίνεται άραγε να τοποθετηθεί aftermarket ο οποίος να συνεργάζεται με το Κeyless Entry της έκδοσης Xcellence;Όποτε βλέπεις να υπάρχει σε μια χώρα εργοστασιακός εξοπλισμός που δεν υπάρχει σε άλλη,
σημαίνει απλά ότι είναι θέμα εισαγωγέα με ποιο προεπιλεγμένο εξοπλισμό παραγγέλνει τις δικές του εισαγωγές.Για την ιστορία, εργοστασιακός εξοπλισμός ασφαλώς είναι διαθέσιμος,
και χοντρικά χρειάζεται
6F0947105 πλαφονιέρα
5Q0951605A σειρήνα
6F1971503 στήριγμα σειρήνας
N10609201, N01508210 παξιμάδια
5Q0951177 αισθητήρες
80A953236 διακόπτες
(8Z0919242A4PK διακοσμητικό λυχνίας, αν δεν υπήρχε
5P0919238 λυχνία, αν δεν υπήρχε)
8K0973703, 8E0971832 φίσες-καλώδια,αν δεν υπάρχουν
κλπ κλπ που δεν ξέρεις πόσα ακόμα θα χρειαστούν, πόσο ποιοτικά θα τοποθετηθούν κι αν τελικά θα δουλέψουνκοινώς
τον εργοστασιακό συναγερμό τον παραγγέλνεις με ειδική παραγγελία από την αρχή,
θα βγει και πιο φτηνά
αλλιώς πας σε aftermarket. -
Σε ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική απάντηση! Να ενημερώσω κι εγώ με τη σειρά μου ότι έκτοτε περιμένω απάντηση από τη SEAT Ελλάδος σχετικά με το κόστος του εργοστασιακού συναγερμού. Η αλήθεια είναι ότι με έχουν προβληματίσει τα όσα διαβάζω πχ στο θέμα του νέου Fiesta σχετικά με τους aftermarket συναγερμούς.
-
Δύο βδομάδες μετά, κι ακόμα περιμένω. Είμαι με τα λεφτά στο χέρι, ρωτάω κάτι απλό, και με έχουν στο περίμενε. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν χρειαστώ υποστήριξη μετά την αγορά...
-
Δύο βδομάδες μετά, κι ακόμα περιμένω. Είμαι με τα λεφτά στο χέρι, ρωτάω κάτι απλό, και με έχουν στο περίμενε. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν χρειαστώ υποστήριξη μετά την αγορά...Μιλα με τη seat makris.
-
Δύο βδομάδες μετά, κι ακόμα περιμένω. Είμαι με τα λεφτά στο χέρι, ρωτάω κάτι απλό, και με έχουν στο περίμενε. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν χρειαστώ υποστήριξη μετά την αγορά...Για μια αίσθηση του ύψους του κόστους στο περίπου του εργοστασιακού συναγερμού,
'Σύστημα συναγερμού με εφεδρική κόρνα, προστασία ρυμούλκησης και περιμετρική-εσωτερική παρακολούθηση' [WAS]
στο αγγλικό φυλλάδιο
https://web1.seat.co.uk/sites/default/f ... r-2017.pdf
£155 (με ΦΠΑ Αγγλίας)
στο γερμανικό φυλλάδιο
http://media.seat.de/flv/seatde/pdf/SEA ... eDaten.pdf
270 € (με ΦΠΑ Γερμανίας) -
Καλησπέρα!
Έχει πάρει κανείς πρόσφατα προσφορά για το Style+ ή το FR+; -
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Καλησπέρα!
Έχει πάρει κανείς πρόσφατα προσφορά για το Style+ ή το FR+;Είχα πάρει για αυτόματο Style Plus στις 21/12/2017 από Κατάκης (Θεσσαλονίκη)
-
600 ευρώ έξοδα????
τι χρεώνουν ρε παιδιά???
-
Κάποιες αντιπροσωπείες υποχρεώνουν τους εμπόρους σε έξοδα 'προετοιμασίας και παράδοσης'. Το ποσό είναι περίπου στα 300euro.
Κάποιες άλλες αντιπροσωπείες ζητάνε μόνο το κόστος πινακίδων και τα τέλη. Στο δικό μου π.χ. μου ζήτησαν μόνο 200euro.
-
Τα γνωρίζω ήδη φίλτατε και συμφωνώ μαζί σου. Τα έξοδα μεταφοράς είναι ψιλο-στάνταρ σε κάθε αμάξι, όπου και αν βρίσκεσαι (ακόμα και Αθήνα) είναι περίπου 150 ευρώ. Μετά έχουμε πινακίδες και τέλη, άλλα 150 περίπου. Άντε να δικαιολογήσω και ένα κατοστάρικο για προετοιμασία (γελάει κόσμος, τζάμπα λεφτά για να σου βγάλουν τις ζελατίνες και να στο πλύνουν). Btw, έκανες καλό deal.
Απλά, τα 600 ακούγονται και είναι πολλά. 100-150 (το λιγότερο) περισσότερα από τον μέσο όρο.
-
από xplicit
Τα έξοδα μεταφοράς είναι ψιλο-στάνταρ σε κάθε αμάξι, όπου και αν βρίσκεσαι (ακόμα και Αθήνα) είναι περίπου 150 ευρώ.Όταν έπαιρνα προσφορές (τον Δεκέμβριο) έξοδα μεταφοράς στη seat έβγαινε 335.
Στη suzuki 320.
Στη hyndai δεν είχαν τέτοιο έξοδο αλλά 420 με αιτιολόγηση τέλη ταξινόμησης & τέλη κυκλοφορίας. Μάλλον είναι ενσωματωμένο & σίγουρα πιο λογικό (κανα 200αρι).Γενικά το 600αρι στη seat δεν το γλυτώνεις. Αντε να βγεί 10-15 ευρώ κάτω. Αν δούν ωστόσο οτι θίγεις το θέμα βοηθάει
στη συζήτηση αν έχεις πάει για να πάρεις κάτι καλύτερο σαν προσφορά. -
.. και στη nissan 300 όλα μαζί, κοκ..
Ξέρω φίλε μου τι γίνεται, απλά τα 600 είναι αρκετά. Δεκέμβρη που πήρα και γω προσφορά για arona, μου είχαν πει 500.
-
Στη Ford παιδιά εγώ που πήρα το Fiesta δεν μου έβαλαν κανένα τέτοιο έξοδο. Μου έχουν κάνει αναλυτικό κοστολόγιο και δεν έχουν βάλει πουθενά έξοδα προετοιμασίας.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Seat Ibiza 2017 (Mk 5)