-
Ερώτηση στα 27Κ τελική παίρνεις άλλο c suv/cross αυτόματο ντίζελ με κλίμα ,acc , LKA, φώτα led έστω εκο, κάμερα οπισθοπορειας, αισθητήρες μπρος πίσω, αναδιπλουμενους εκτός από γκραντλαντ;
-
Ερώτηση στα 27Κ τελική παίρνεις άλλο c suv/cross αυτόματο ντίζελ με κλίμα ,acc , LKA, φώτα led έστω εκο, κάμερα οπισθοπορειας, αισθητήρες μπρος πίσω, αναδιπλουμενους εκτός από γκραντλαντ;
Το C4 με καμια έκπτωση πόσο πάει; Βέβαια το Grandland υπερτερεί πολύ σε χώρους.
-
Οχι και πάρα πολύ.... Μη νομίζεις.
Γενικως το grandland είναι ένα 3008...οποτε καταλαβαίνετε. Είναι φοβερό vfm.
-
Πίσω που το είδα αφού βολεύτηκα στην θέση μου δεν έχει περισσότερο χώρο από το c4 , φυσικά είναι φαρδύτερο αισθητά και έχει 140 σχεδόν λτ παραπάνω χώρο αποσκευών.
Το c4 δεν παίζει όταν είχα ρωτήσει καμιά προσφορά.
Πας στο shine pack για να πάρεις το acc έχει βέβαια επιπλέον Μπουφόν αντί για κλειδί αλλά πιάνει τα 28500....
Το Όπελ από την άλλη χωρίς να το έχω οδηγήσει το ταμπλό του είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του με διαφορά. Ενώ δείχνει στιβαρό και αρκετά ακλόνητο κούνησα την κεντρική κονσόλα δεν έκανε κιχ έχει εμφάνιση 5ετιας...
Πόρτα πολύ ωραίο κλείσιμο χερούλια που γκρινιάζουν για τριξιματα δεν άκουσα κάτι αλλά μάλλον φταίει το ότι η απασφαληση του έχει μεγάλη διαδρομή και ίσως με τον καιρό αποκτά μποσικα.
Εργονομικά πάντως ο λεβιές ταχυτήτων σε σχέση με τον τεμπέλη δεν έχει καλή θέση. Ακόμα και για τον δικό μου πήχη και παλάμη που είναι μεγάλη δεν είχαν καλή μεταξύ τους σχέση με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να σπας πολύ τον καρπό θα έπρεπε ή ο τεμπέλης να ήταν πιο χαμηλά ή η κονσόλα με τον λεβιέ πιο ψηλά.
Κλασικά μου είπαν σε λίγες μέρες παίρνουν όλα τα αμάξια παντού αυξήσεις! Λόγω ανατίμησης του χάλυβα μου είπε.
Λόγω δουλειάς γνωρίζω ότι ο χάλυβας το τελευταίο τρίμηνο τρέχει τρελό ραλυ ανόδου δεν ξέρω αν θα περάσει όντως και πόσο άμεσα στα αμάξια.
Φυσικά ο χάλυβας ως χρηματιστήριο ανεβαίνει και κατεβαίνει , τώρα πρέπει να βρίσκεται στα ψηλότερα της τελευταίας διετίας τουλάχιστον. Όταν δλδ σε λίγους μήνες θα αποκλιμακώσει θα κατέβουν οι τιμές;
-
Πάντως θεωρώ ότι το αμάξι με ένα φρεσκαρισμα στην μάσκα , αλά μόκα και ένα νέο ταμπλό ομοίως αλά μόκα χωρίς φυσικά να ξεφευγε η τιμή του θα απογειονοταν σε πωλήσεις.
-
-
Ναι καλά...
-
Θα γίνει face lift σύντομα, αλλά όχι πολλά πολλά εσωτερικά.
Εμένα η καινούργια μάσκα Visor σαν εταιρική ταυτότητα μου αρέσει. Είναι κάπως αυστηρή, για 'Γερμανική' εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα έχει και τη μοντερνια της.
Κάποιοι φίλοι νομίζω είπαν ότι πήραν κάτι 500αρικα έκπτωση στο C4, άλλα έχει την πλατφόρμα Β, με ότι συνεπάγεται αυτό, κυρίως στο πλάτος όπως είπες.
Εμένα προσωπικά Crossland/Grandland σχεδιαστικά μου φαίνονται ξεπερασμένα ήδη, αλλά σίγουρα καλά value for money.
Από χώρους καμπίνας θα έλεγα ότι καλύτερο θα ήταν κάνα Sportage, αλλά έχει πολλές ελλείψεις σε σύγχρονα συστήματα (τουλάχιστον στη βασική) και το mild hybrid diesel κόβει πολύ από το χώρο αποσκευών.
Το C5 Aircross δεν αρέσει σε κανέναν;! Μου αρέσει τρελά για κάποιο λόγο και το εσωτερικό του (χωρίς πολλά καλά υλικά) έχει μια φρέσκια σχεδίαση, για μένα η καλύτερη σε Citroen αυτή τη στιγμή (και από το C4).
@parikon kαι μένα μου είχαν πει για αυξήσεις στην Opel, αλλά αλήθεια σου έστειλαν αυτή την εικόνα με τις αυξήσεις έτσι ξερά;;!
-
Ε όχι είχε και κείμενο αλλά είπα να μην το στείλω. Με θέμα: Εκτακτα νέα
Σήμερα το πρωί, η Opel Hellas, ο Εισαγωγέας των Αυτοκινήτων Opel για την Ελλάδα, μας Ανακοίνωσε πως η Πανδημία, έχει Οδηγήσει Παγκοσμίως, σε Μεγάλη Έλλειψη Πρώτων Υλών (κυρίως σε Ηλεκτρονικά Εξαρτήματα) με συνέπεια την Πολύ Μεγάλη Αύξηση του Κόστους Παραγωγής και των Μεταφορικών
Η παρούσα Ενημέρωση, Δεν είναι κάποιο «κόλπο» Marketing ! Οι παρακάτω Αυξήσεις, θα Τεθούν σε Ισχύ, από την επόμενη Παρασκευή, 09/04: Θεωρήσαμε Χρέος και Υποχρέωσή μας, να Μεταφέρουμε αυτήν τη Σημαντική Πληροφόρηση, σε Όλους τους Ενδιαφερόμενους Επισκέπτες μας. Εάν σας Ενδιαφέρει να Αποκτήσετε το Νέο σας Opel, στις σημερινές Μειωμένες Τιμές, ΠΡΙΝ έρθουν οι προαναφερθείσες Αυξήσεις, Παρακαλώ να Επικοινωνήσετε με ένα Σύμβουλο Πωλήσεων, το αργότερο έως την Πέμπτη 08/04. Ευχαριστώ και Ζητάμε Συγνώμη για την Αναστάτωση και την τόσο πιεστική Καταληκτική Ημερομηνία.
-
Τα ίδια είπε και σε εμένα ως 9/4 λόγω αύξησης του χάλυβα....
-
Πολύ ενδιαφέρον. Για να δούμε!
Πάντως, το έλεγα τις προάλλες και σε αυτό το φόρουμ, ζούμε τα αποτελέσματα της πανδημίας πλέον, υπάρχει ανατίμηση προϊόντων, αγαθών και τροφίμων. Ακίνητα αποκτούν μεγάλη αξία, ενοίκια επίσης, δεν βλέπω πτωτικές τάσεις σύντομα.
Ας πούμε το Mokka, πιστεύω, και μου το είπαν και σε Opel, δεν μπορεί να μείνει σε αυτές τις τιμές, παρά είναι φθηνό για τόσο σύγχρονο αυτοκίνητο. Θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις από εδώ και πέρα, και όχι πάντα υπέρ του καταναλωτή. Αν νομίζετε ότι κάτι σας ταιριάζει και πιστεύετε ότι η τιμή είναι δίκαιη, καλύτερα να το παίρνετε απόφαση αλλιώς η επόμενη ευκαιρία μπορεί να αργήσει να βρεθει
Όταν κάποιες εταιρίες δίνουν τέλος 2021 για παραλαβή πρέπει να το σκεφτείς δίπλα, αν βρεις ετοιμοπαραδοτο που καλύπτει τα θέλω σου.
-
Εντάξει θα κάνουν αυξήσεις γιατί νομίζουν ότι ο μήνας έχει ΕΝΝΙΑ....
Την επομένη όμως θα έχει ΔΕΚΑ , έρχεται και το Πάσχα και θα αρχίσουν οι εκπτώσεις .
Το ότι το ΜΟΚΚΑ θα πάρει 2000 είναι εντελώς για γέλια .
Το αμάξι έχει μόνο ΕΝΑ αντίπαλο , το ΠΟΥΜΑ....
Είναι και τα δύο μπάνικα και ΠΟΛΥ στενάχωρα . Συν το γεγονός ότι το ΜΟΚΚΑ έχει και τις στενές πόρτες του Κόρσα και του 208.
Το Κρόσλαντ έχει νέα μάσκα και παλιό εσωτερικό , όπως και το Γκράντλαντ.
Αλλά σε 2 μήνες θα έλθει το νέο Αιρκρός . Στάνταρ τα λέντ , 9άρα οθόνη , νέα καθίσματα και θα κάνει 3-6000 κάτω από το Μόκκα με ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ χώρους . Θα υστερεί μόνο στα συστήματα ασφαλείας , που έχει λιγότερα , αν όμως το παραγγείλεις με 300 ευρώ τα βάζεις .
Το Μόκκα με +2000 θα είναι ακριβότερο από το 4 που είναι άλλη κλάσης και θα ακουμπάει το 2008 , που έχει μεγαλύτερους χώρους από το Μόκκα.
Ακόμα αν πάρει 1400 το Γκράντλαντ , πάλι θα περνάει το 5αιρκρος και θα ακουμπάει το 3008 που στην έκδοση Ακτιβ+ είναι αρκετά πλήρης.
Θα κάνει φέις λίφτ το Γκράντλαντ , αλλά σαν το Κρόσλαντ και το προβληματικό εσωτερικό θα παραμείνει .
Του χρόνου θα κάνει φέις λίφτ το 5 αιρκρος που θα φορέσει τα λέντ από την αρχή , θα βάλει την εξέλιξη της ανάρτησης που φοράει η 4 , θα μεγαλώσει τις οθόνες κλπ και πάλι θα είναι στην αγορά .
Δεν ξέρω τι βλέπουν αυτοί στην Οπελ που κάνουν συνέχεια παιχνίδι με τις τιμές και τους εξοπλισμούς και τις εκπτώσεις . Απλά τσαντίζουν τον κόσμο .
-
Μήπως οι ανατιμήσεις είναι πρωταπριλιάτικές?
-
Αν στο facelift που αναμένεται εκτός από τη μούρη δεν βάλουν τουλάχιστον 9' οθόνη και ηλεκτρονικο καντράν (μην πω και τα εμπρός καθισματα που σχεδιαστικά είναι κατώτερου επιπέδου) σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει πολύ το μοντέλο...
-
Έτσι είναι. Το γκραντλαντ πχ είναι από το 2016 κάνει πενιχρές πωλήσεις παρότι είναι πράγματι vfm εδώ και 1-2 χρόνια , γιατί αρχικά οι τιμές του ήταν επιπέδου 3008, και δεν έχει κάνει ακόμα ανανέωση. Και θα κάνει ανανέωση του χρόνου και θα αλλάξει μόνο την μάσκα; Και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με 7αρα οθονη και αισθητική του 2015 ως το 2025?
Εδώ το 3008 που σαρώνει και κυκλοφόρησε παράλληλα με το Όπελ έκανε φρεσκαρισμα μέσα έξω παρότι δεν το χρειαζόταν εδώ και 6 μήνες σχεδόν 2 χρόνια δλδ νωρίτερα από το Όπελ μόνο και μόνο για να διατηρήσει την φρεσκάδα του και φυσικά για να τσιμπήσει την ήδη φουσκωμένη τιμή του ....
Το μόκα μετά πως θα χτυπήσει το πούμα; Με 21000 παίρνεις σχεδόν κομπλέ το Φορντ και παίρνεις και δύο βαλίτσες παραπάνω! Με πόρτες από κορσα και με 350λτ ποιος θα το πάρει όταν πρέπει να σκάσει και 22-23Κ?
-
Μόνο την μάσκα....
Το υπόλοιπο το βλέπουμε και είναι το ίδιο...
https://es.motor1.com/news/495863/opel-grandlandx-2021-restyling-fotos-mokka/
-
Είναι και τα δύο μπάνικα και ΠΟΛΥ στενάχωρα . Συν το γεγονός ότι το ΜΟΚΚΑ έχει και τις στενές πόρτες του Κόρσα και του 208.
Ξεχνάς ότι δεν είναι όλοι γιγαντόσωμοι και ότι για τον περισσότερο κόσμο οι χώροι είναι επαρκείς.
-
Το μεγαλυτερο προτερημα του Grandland ειναι το VFM που προτασσει, ειδικα σε σχεση με το 3008/C5
Με 21500 (μεταλλικο) η 20500 (λευκο) επαιρνες πολυ αυτοκινητο για τα λεφτα σου, μια ολοκληρωμενη προταση που δεν της ελειπε τιποτα. Οταν αγοραζεις CSUV σε αυτην την τιμη με καλο επιπεδο εξοπλισμου, προφανως μπορεις να κανεις καποιες 'εκπτωσεις' στα επιμερους αρνητικα.
Ποτε δεν καταλαβα γιατι να δωσεις παραπανω χρηματα και να αγορασει καποιος το 3008. Εαν βγαλουμε στην ακρη το καθαρα αισθητικο τομεα γιατι να δωσεις 3-4 χιλιαρικα παραπανω για να πας στο 3008 που ουτε καλυτερη ποιοτητα εχει, ουτε καλυτερο μοτερ, ουτε καλυτερη αναρτηση?
Σε καθε περιπτωση, προσωπικα δεν θεωρω σωστη τιμη οτιδηποτε πανω απο τα 22k για το Grandland, δεν μπορω να καταλαβω την τιμολογιακη πολιτικη του PSA. Βασει των ιδιων ανατιμησεων το 3008 που θα φτασει δλδ?
-
Το 3008 δεν είναι απλά 3-4000 ακριβότερο από το γκραντλαντ στην παραπάνω διαμόρφωση του αυτόματου ντίζελ που βγαίνει με την προσφορά 27Κ με αρκετά έξτρα όπως το acc που είναι επιπέδου allure + θες 36-37Κ χωρίς έκπτωση στο 3008. Εξοφρενικα δλδ περισσότερα για ίδιο κινητήρα κιβώτιο και τόσα ίδια μηχανικά μέρη.
Παρόλα αυτά το Όπελ με το αναχρονιστικό ταμπλό του και με την συντηρητική φάτσα δεν γίνεται Ελκυστικό.
Με φρεσκαρισμςνη μάσκα αλλά κυρίως πιο ωραίο ταμπλό σε αυτήν την τιμή θα έκοβε κώλους.
-
Ανοίγει πολυ η ψαλίδα, όντως
Απο εκεί και περα,προσωπικά δεν κατάλαβα γιατι να πληρώσεις το ίδιο αυτοκίνητο 20%-30% πανω χωρις καποιο ουσιαστικο όφελος, αλλα ίσως το βλέπω εντελώς τεχνοκρατικά
Προφανώς έγκειται στο πόσο κοστολογεί ο καθένας το αισθητικό
Opel GrandLand X