-
Ο μόνος λόγος να συμπεριφέρθηκε καλύτερα με αυξημένη πίεση είναι ότι πριν δίπλωνε το πλαϊνό. Κατά τα άλλα η μεγαλύτερη πίεση δεν δίνει καλύτερη πρόσφυση, το αντίθετο μάλιστα. Πιο πιθανό βρίσκω ο οδηγός να ήταν πιο απαλός στις κινήσεις του (καθώς ήταν υποψιασμένος) την 2η φορά και για αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα.
-
Εγω ημουν βρε συ στο τιμονι..και το πατησα στην στροφη το ιδιο και εχω ξαναπερασει πολλες φορες με τα ολα μεσα. Μια χαρα κραταει.
Το γνωριζω για την υψηλοτερη πιεση και τη προσφυση...δεν ειμαστε χθεσινοι.
Καποια στιγμη θα δω την πιεση πισω να πω τα bar και ετσι θα δουμε αν ηταν πολυ λιγοτερα. Δεν θυμαμαι τωρα νουμερα εχει περασει πανω απο ετος.
-
Και γιατί το συσχετίζεις με το Allgrip?Αφου στο normal για άσφαλτο λογικά δεν θα ήταν και στο Grandland και στο DS7?Κι εμένα η αυξημένη πίεση ως λογική χειρότερη πρόσφυση θα προσφέρει για αυτό προσπαθώ να καταλάβω πώς συσχετίζεται το allgrip με αυτό...
-
Σαν εκδοση το λεω. Για να ξερετε σε ποια εκδοση το ειδα. Μπορει σε αλλες εκδοσεις να μην υπαρχει το προβλημα.
Για παραδειγμα στην all grip δεν μπορεις να βαλεις αλλα ελαστικα και διαστασεις ως παραγγελια, ερχεται με συγκεκριμενα.
-
Οπως εχω πει δεν το εχω δει απο κοντα. Μόνο ότι εχω δει στο ιντερνετ και μετρησεις χωρων που εχω βρει. Στις μετρησεις που είδα το τελευταιο c suv για ποδια πισω. Θα το δω απο κοντά κάποια στιγμη.
Εσυ ποσα χλμ εχεις κάνει ? τι αρνητικα έχεις δει περα απο τα χερουλια που εχουμε ακουσει? ποιοτητα κυλισης? κοπαναει καθολου πισω? ψαρευει καθολου πισω σε αναπηδηση με χλμ?
βενζινη εχεις ή ντιζελ? αν εχεις ντιζελ η κατανάλωση πέφτει κατω από 6.5?
Sorry για την καθυστέρηση.
Χλμ σχεδόν 30.000 σε 21 μήνες. 1.6 D ΑΤ6.
Στα χερούλια όντως έχω θέμα στου συνοδηγού μόνο που συντονίζουν. Όχι κάτι άλλο ιδιαίτερο. Τα κλασσικά, όπως turbo lag, αλλά και αυτό μαθαίνεται.
Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, όσες φορές έχει κοπανήσει είναι με 3-4 άτομα μέσα. Ίσως λόγω μαλακής ανάρτησης. Για ψάρεμα δεν έχω καταλάβει κάτι.
Κατανάλωση. Στην αρχή που προερχόμουν από Prius έβλεπα 6,2. Καλοκαίρι βέβαια. Μετά που ίσως βάρυνε το πόδι, παίζω από 6,5 έως 6,8. Όχι παραπάνω.
-
Παιδιά σκεφτομαι σοβαρά την αγορα του grandland 2020 edition έχοντας δοκιμάσει όλον σχεδόν τον ανταγωνισμό. Το grandland και το 2008 είναι οι κύριες επιλογές και είναι στην ίδια τιμή. Εντάξει υπάρχει μια μικρή διαφορά σε χώρους αλλά δεν είναι deal breaker. Αυτό που με κάνει να διστάζω όσον αφορά και τα 2 είναι η απόκριση του 1.5 diesel (130hp και 100hp για Opel/Peugeot αντίστοιχα). Διέκρινα μια υστέρηση και απροθυμία να ανεβάσει στροφες σε αντίθεση με άλλα diesel όπως πχ το Sportage mild hybrid, το Tiguan/caroq ακόμα και το kadjar. Το ίδιο και το 2008 το οποίο ίσως δικαιολογείται από τους 30 ίππους λιγότερους. Από την άλλη μου φάνηκε ότι είναι πολύ οικονομικός.
-
Το ΣΚ προσπάθησα να βάλω ένα ρεαλιστικο οριο κατώτερης κατανάλωσης (με λογικές ταχύτητες) και πραγματικά έχω μείνει άναυδος με τις τιμες του 1.2 βενζίνης.
Το αυτοκίνητο είναι μισογεμάτο, δλδ 2 ενήλικες+ 1 παιδί και μισό περίπου πορτ μπαγκαζ.
Φουλαρισμα στην Καλαμαριά. Ταξίδι στις Σέρρες, επιστροφή Βριλήσσια, συνολική διαδρομή περίπου 640 χλμ και το trip computer δείχνει ακόμη 100 χλμ ως ακτίνα δράσης. 700 χλμ με ένα ντεπόζιτο είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό!
Ταχύτητες ταξιδιού σταθερά 120-125 χλμ/ω, μερικές προσπεράσεις με 130-140 χλμ/ω και σε μερικές ανηφόρες πτώση στα 100 χλμ/ω
-
Μετά συγχωρήσεως, αλλά η ουσία είναι ότι μας δίνεις τις μισές (και τις λιγότερο χρήσιμες) πληροφορίες. Το πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας σου δίνει (μη γνωρίζοντας μάλιστα τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ) είναι πολύ λιγότερο χρήσιμο από τη μέση κατανάλωση που σου έδειξε για το ταξίδι αυτό και κυρίως από την πραγματική κατανάλωση που θα έβλεπες αν γέμιζες πριν και μετά το ταξίδι.
Μην παρεξηγηθώ, δεν σου τη λέω και σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας. Απλώς δίνω την άποψη μου για το πως θα ήταν πιο χρήσιμη η ανάρτηση σου.
-
Με τις πληροφορίες που μας εδωσε εδωσε και με δεδομένο οτι το αμαξι έχει 53 λίτρα ντεπόζιτο, βγαίνει μια κατανάλωση περίπου 7,5 λίτρα/100 χλμ. Νορμάλ μου φαίνεται... Αλήθεια πόσο σου εβγαζε εσένα; Και ποσα χιλιόμετρα έχει διανύσει το αμάξι σου...?
-
Κοίτα, προσπάθησα να δώσω μια εικόνα της αυτονομιας οσο πιο κοντα σε αληθινές συνθήκες.
Δλδ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με μια μεση φόρτωση, με μια μεση χρήση,πόσα χλμ μπορεί να βγάλει με ένα φουλαρισμα σε ένα ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο (σε ψιλοιδανικές συνθήκες είναι η αλήθεια καθώς δεν υπήρξαν μεγάλες αυξομειώσεις).
Το ρεζερβουαρ σύμφωνα με τον κατασκευαστή ειναι 53lt με 6 lt να απομένουν μόλις ανάψει το λαμπάκι (που στο δικό μου ταξίδι δεν άναψε ακόμη)
Η μεση κατανάλωση που μου δείχνει το trip computer είναι 7 , εάν το δεχτούμε ως αληθές, δεδομένου ότι δεν τέλειωσαν εντελως τα 53lt
Εδώ και καιρο χρησιμοποιώ το Fuelio για να καταγράφω τα φουλαρισματα/καταναλωσεις και εντός Αθηνών μου βγάζει 8.34
-
Μια χαρά αληθης είναι η κατανάλωση που δείχνει το τριπ κομπιουτερ. Στα νέα αυτοκίνητα, και για λόγους απόδοσης και για λόγους καυσαερίων ο εγκέφαλος είναι σε θέση να γνωρίζει και να ρυθμίζει πόσο καύσιμο ψεκάζει σε κάθε κύκλο σε επίπεδο ml.
Ο εγκέφαλος είναι αυτός που ρυθμίζει συνεχώς το μείγμα. Αλίμονο αν δεν ήξερε πόσο ψεκάζει!
Αυτό με τα γεμίσματα είχε νόημα πριν από 20-25 χρόνια. Σήμερα εγώ εμπιστεύομαι τον εγκέφαλο και το τριπ του καινούριου αυτοκινήτου μου πολύ περισσότερο από την αντλία.
-
Να σε ρωτήσω κάτι; Το αυτοκίνητο σου δε γνωρίζει την ακριβή ταχύτητα του οποιαδήποτε στιγμή; Κι όμως το ταχύμετρο κλέβει...
Κατ' αντιστοιχία, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι υπάρχουν ουκ ολίγα αυτοκίνητα στα οποία το trip computer 'κλέβει' στον υπολογισμό της μέσης κατανάλωσης.
Επίσης εσένα τι σε απασχολεί; Η θεωρητική μέση κατανάλωση που μπορεί να δείχνει το trip computer ή το πόσα λίτρα χρειάζεσαι για να γεμίσεις (και άρα έκαψες) και πόσο στοιχίζουν στην τσέπη σου;
End of story!
-
Πήρα σήμερα προσφορά για grand x 1.2 βενζίνη 2020 edition από Opel Sinis 21000€Δεν είναι τέλεια η τιμή με ατέλεια για τη συγκεκριμένη έκδοση;;το θεωρώ ευκαιρία τι λέτε;;
-
Πηγαινε παρε και προφορα απο την Dion motors στην οδο Λαγκαδα.Εγω απο εκει πηρα καλυτερη τιμη απο οτι μου εδεινε ο Sinis....
-
Πήρα σήμερα προσφορά για grand x 1.2 βενζίνη 2020 edition από Opel Sinis 21000€Δεν είναι τέλεια η τιμή με ατέλεια για τη συγκεκριμένη έκδοση;;το θεωρώ ευκαιρία τι λέτε;;
Γενικά είναι πολύ καλό value for money το αυτοκίνητο. Κοίταξες και τίποτα άλλο;
Εγώ προσωπικά στην κατηγορία του και το στυλ του θα προτιμούσα C5 Aircross, αλλά όπως είναι φυσιολογικό έχουν πολλά κοινά στοιχεία τα 2 τους.
-
Θα πάω ναι γιατί μένω και δυτικά σου κάνε κανένα δώρο εκτός από έκπτωση;;για να ξέρω τι να ζητήσω!
-
paristhess wrote:
Γενικά είναι πολύ καλό value for money το αυτοκίνητο. Κοίταξες και τίποτα άλλο;
Εγώ προσωπικά στην κατηγορία του και το στυλ του θα προτιμούσα C5 Aircross, αλλά όπως είναι φυσιολογικό έχουν πολλά κοινά στοιχεία τα 2 τους.
Προτιμω το grandland εμφανισιακά αλλά αυτά είναι γούστα βέβαια!!
-
Εμείς πήραμε το Combo.Μας έκαναν δώρο τον συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά επειδή ήθελα να βάλω καλό συναγερμό και gps tracker (σε φίλο) μου εβαλαν πατάκια λαστιχένια τα γνήσια.Παντως εμένα μου έδωσαν πολύ καλύτερη τιμή από τον Sinis και γενικά ήταν άψογοι και ο Γιώργος και ο Δημήτρης.....
-
Εμείς πήραμε το Combo.Μας έκαναν δώρο τον συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά επειδή ήθελα να βάλω καλό συναγερμό και gps tracker (σε φίλο) μου εβαλαν πατάκια λαστιχένια τα γνήσια.Παντως εμένα μου έδωσαν πολύ καλύτερη τιμή από τον Sinis και γενικά ήταν άψογοι και ο Γιώργος και ο Δημήτρης.....
Παει το s cross το έδωσες? το πηρες το οπελ? αν ναι καλοτάξιδο και πες μου πως το βλεπεις σε σχεση με το σουζουκι.
-
Ευχαριστω πολυ.Δεν το εδωσα το Suzuki αλλα προσπαθω να το πουλησω (με μιση καρδια βεβαια) γιατι δεν κανω πλεον χλμ και θελω να παρω ενα πιο μικρο για την συζυγο...Ναι το εχουμε απο τον Οκτωβρη το Combo.Καμια σχεση τα 2 αυτοκινητα μεταξυ τους φιλε.Το S cross all grip ειναι αλλο αυτοκινητο.....
Opel GrandLand X