-
Καλησπερα. Γραφτηκα να παρω μερικες γνωμες για αυτοκινητο που προβλεπεται να αγορασω πριν τη δημιουργια οικογενειας καθως σε λιγους μηνες παντρευομαι οποτε αργοτερα προβλεπεται να στενεψουν τα περιθωρια.
15 χρονια τωρα οδηγω αυτοκινητα βαρετα, πανω κατω τα ιδια. Πρωτα ενα Αστρα, καπου καπου ενα μικρα και πιο προσφατα ενα ΚΙΑ RIO που μολις πουλησα. Θελω να παρω ενα αμαξι για να ευχαριστηθω οδηγικα, πριν καταληξω κλασικος μεσηλικας με station wagon γεματο ποδηλατα και καροτσακια. Ειμαι ωριμος οδηγος, δεν εχω σκοπο να κανω καγκουριες. Απλα να μην οδηγαω κουβα με ροδες που με παει απο το Α στο Β για μια φορα.
Απο τη πωληση του ΡΙΟ και λιγο κομποδεμα που υπαρχει στην ακρη υπολογιζω μεχρι ενα 14αρι για το αμαξι και αλλα 2 χιλιαρικα για φρεσκα λαστιχα, πιθανα μαζεματα οπως αμορτισερ και τα σχετικα.
Ο κυβισμος δεν ειναι θεμα στο κατω κατω για 1-2 χρονια που πιστευω θα το κρατησω δε με νοιαζουν τα τελη κυκλοφοριας.
Περνανε διαφορες σκεψεις απο το μυαλο μου αλλα νομιζω πως καταληγω καπου αναμεσα σε Nissan 350Z και Alfa Brera.
Καποιοι μου ειπαν για ΡΧ8 αλλα δεν εμπιστευομαι τοσο ιδιαιτερο κινητηρα, δεν εχω και δε θελω να χασω χρονο σε συνεργεια για ψαξιμο.
Δε με ενδιαφερει για καμπριο γιατι δε μου αρεσει να τραβαω τα βλεματα πανω μου και θα το χω μονιμα κλειστο.
Εχετε τιποτα να προτεινετε η καποια γνωμη;
-
Καλησπερα. Γραφτηκα να παρω μερικες γνωμες για αυτοκινητο που προβλεπεται να αγορασω πριν τη δημιουργια οικογενειας καθως σε λιγους μηνες παντρευομαι οποτε αργοτερα προβλεπεται να στενεψουν τα περιθωρια.
15 χρονια τωρα οδηγω αυτοκινητα βαρετα, πανω κατω τα ιδια. Πρωτα ενα Αστρα, καπου καπου ενα μικρα και πιο προσφατα ενα ΚΙΑ RIO που μολις πουλησα. Θελω να παρω ενα αμαξι για να ευχαριστηθω οδηγικα, πριν καταληξω κλασικος μεσηλικας με station wagon γεματο ποδηλατα και καροτσακια. Ειμαι ωριμος οδηγος, δεν εχω σκοπο να κανω καγκουριες. Απλα να μην οδηγαω κουβα με ροδες που με παει απο το Α στο Β για μια φορα.
Απο τη πωληση του ΡΙΟ και λιγο κομποδεμα που υπαρχει στην ακρη υπολογιζω μεχρι ενα 14αρι για το αμαξι και αλλα 2 χιλιαρικα για φρεσκα λαστιχα, πιθανα μαζεματα οπως αμορτισερ και τα σχετικα.
Ο κυβισμος δεν ειναι θεμα στο κατω κατω για 1-2 χρονια που πιστευω θα το κρατησω δε με νοιαζουν τα τελη κυκλοφοριας.
Περνανε διαφορες σκεψεις απο το μυαλο μου αλλα νομιζω πως καταληγω καπου αναμεσα σε Nissan 350Z και Alfa Brera.
Καποιοι μου ειπαν για ΡΧ8 αλλα δεν εμπιστευομαι τοσο ιδιαιτερο κινητηρα, δεν εχω και δε θελω να χασω χρονο σε συνεργεια για ψαξιμο.
Δε με ενδιαφερει για καμπριο γιατι δε μου αρεσει να τραβαω τα βλεματα πανω μου και θα το χω μονιμα κλειστο.
-
-
Καλωσόρισες στο forum!Μου άνοιξες τη διάθεση με το πρώτο σου post,ενδιαφέρουσα προσέγγιση αν και θεωρώ πως το βλέπεις ''κάπως'' το θέμα γάμος/οικογένεια...αν το προσεγγίσεις σωστά,μπορεί να μην είναι τόσο δεσμευτικό και πιεστικό...και φυσικά μπορείς και τότε να έχεις ένα αμάξι με χώρους το οποίο όμως δε θα είναι ''τάφος'' αλλά θα μπορεί να βγάζει γούστα
Ως προς το ερώτημά σου,αν έχεις τη δυνατότητα για Brera,μην το κουβεντιάζεις,είναι τόσο όμορφη...καλό έλεγχο και βουρ!
Yπάρχουν βέβαια πολλές ακόμα λύσεις:κάποια τριάρα BMW, Μini cooper s, scirocco, mx5, s2000, opel gt, seat leon fr, z4, s3 κ.ο.κ.Ωστόσο αν ήμουν στη θέση σου και με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες παντρεύεσαι και ότι ίσως να δυσκολευτείς να μεταπουλήσεις τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν,θα εξέταζα και την εναλλακτική να συνεχίσω να μαζεύω χρήματα ώστε να πάρω μια και καλή ένα μεγάλο αλλά δυνατό και καλοστημένο αμάξι(π.χ. Α4 ή Octavia) με προοπτική να το κρατήσω για αρκετά χρόνια
-
Ευχαριστω για το καλωσορισμα και την απαντηση.
Η αληθεια ειναι πως δε το βλεπω καθολου πιεστικα, ισως ετσι το εκανα να φανει. Απλα επειδη ξερω οτι οι αναγκες θα αλλαξουν τελειως εν καιρο, θα χρειαστει να κατευθυνθω σε αλλου τυπου οχημα οταν με το καλο γινει αυτο.
Ειναι συνειδητη αποφαση να θυσιασω οποιο μελλοντικο εξτρα κομποδεμα ωστε αντι να παρω ενα Α4 1800αρι σε 2 χρονια (λεμε τωρα) που δε θα χει κατι να δωσει σε συγκριση με ενα καθαροτερο σπορ αμαξι οπως η Brera ας πουμε.
Λεω βα παρω τωρα κατι που να ευχαριστηθω και για μετα βλεπουμε, θα τη βγαζω με κανενα μεταχειρο focus που λεει ο λογος. Γι αυτο δε θελω μικρομεσαιο τουρμπατο τυπου GTI,RS γιατι ξερω οτι σε τετοιο κλασικο μικρομεσαιο θα καταληξω παλι σε 2 χρονια οποτε τωρα ειναι ευκαιρια για μια αλλαγη. -
Ο χρήστης sportexakias έγραψε:
...πριν τη δημιουργια οικογενειας καθως σε λιγους μηνες παντρευομαι...... Nissan 350Z και Alfa Brera...
Γάμος σε λίγους μήνες = Δημιουργία οικογένειας.
Το Nissan 350Z και η Alfa Brera που κολλάνε;
Το έτερο ήμισυ έχει ρωτηθεί για το θέμα αυτό;Πάντως έτσι όπως το βλέπω εγώ το θέμα είναι σαν να δηλώνεις ότι δεν θέλεις να παντρευτείς και ότι δεν θέλεις να κάνεις οικογένεια.
Στη θέση σου θα κοίταζα κάποιο αυτοκίνητο που να τα συνδυάζει όλα.
Θα συμφωνούσα για τα παραπάνω αυτοκίνητα αν υπήρχε και άλλο αυτοκίνητο οικογενειακό ή κάποιο απλό 5θυρο.
-
Εγω παλι θεωρω οτι αν παρεις τωρα το αμαξι που λες και μετα αναγλαστεις λογω μικροτερου μπατζετ να πας σε κατι ψοφιο θα ξενερωσεις παρα πολυ......
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Εγω παλι θεωρω οτι αν παρεις τωρα το αμαξι που λες και μετα αναγλαστεις λογω μικροτερου μπατζετ να πας σε κατι ψοφιο θα ξενερωσεις παρα πολυ......Δεν είναι απαραίτητο. Προσωπικά πήγα από Ζ4 (218ps) στην 116i (136ps) και δεν ξενέρωσα (ΟΚ, ξενέρωσα ελάχιστα). Αρκεί:
α) να έχεις χαρεί το γρήγορο αυτοκίνητο
β) να είναι συνειδητοποιημένη η επιλογή. -
Με δεδομένο οτι γάμος-->οικογένεια -->χώροι θα κοίταζα segment c/d.
Μια 159 Tbi σου κανει νομιζω ή μια 170αρα giulietta. Αλλιως κάτι σε σειρά 1/3 Τούρμπο βενζίνη ή α4
-
Ισως βρεις καποιο ΤΤ Mk2 με πολλα χλμ σε αυτα τα χρηματα.
Θα το απολαυσεις πολυ , ειναι γρηγορο, ασφαλες αλλα και all around πρακτικο. Τοσο πρακτικο που θα σε καλυψει και τα πρωτα χρονια που θα κανεις παιδια , ωστε να μην χρειαζεται να το ξεφορτωθεις γρηγορα. Οσοι βλεπουν το πορτ-μπαγκαζ του in action δεν πιστευουν τα ματια τους για ενα αμαξι αυτης της κατηγοριας. -
Δε θελω να παω σε μικρομεσαιο η οικογενειακο τωρα γιατι δε χρειαζομαι τους χωρους του και προτιμω να ριξω τα χρηματα για κατι πιο σπορ και ενδιαφερον.
Η μελλοντικη συζυγος μου ειναι σκεπτικη αλλα συμφωνη κι αυτη θελει να παει καμια βολτα με κατι ενδιαφερον τωρα που γυρναει η ευκαιρια. Η αγορα μας θα γινει με τη προοπτικη να πουληθει αμεσως μολις,οταν,αν με το καλο εχουμε εξελιξεις που το απαιτουν.
Το συντομοτερο που θα μπορουσα να χρειαστω χωρους ειναι σε 1-1.5 χρονο Και αυτο ειναι το διαστημα που θελω να εκμεταλλευτω για να χαρω ενα τετοιο αυτοκινητο, δεδομενου οτι δεν προβλεπεται η δυνατοτητα να χω δυο αυτοκινητα στο μελλον.
Τα ΤΤ ειναι τελεια για τη περιπτωση αλλα παρα πολυ ακριβα,δεν εχω δει κατι καλο σε αυτα τα χρηματα.
-
Εννοειται να την κανεις την κινηση τωρα που μπορεις και εφοσον το θες και ασε κατι μιζερα ποστ στη μιζερια τους...
Αποψη μου παρε κατι που μεσα σε 9 μηνες εγκυμοσυνης να μπορει να πουληθει. Δλδ τα 3500 κυβικα του 350z πολυ δυσκολα θα τα ξαναδιωξεις.Ναι μεν ευκαιριες, αλλα μονο αν θελεις να τα κρατησεις παρα πολλα χρονια και εχεις κανει ενα στοιχειωδες πλανο. Μ αυτα υπαρχει ο κινδυνος να μη μπορεσεις να τα διωξεις.
Το καλο με τη brera ειναι οτι εχει καααπως καλυτερους χωρους αν φυσικα δε σ ενοχλει η δυσκολια προσβασης πισω για το παιδι ή αν η συζυγος δεν εχει αντιρρηση να καθεται εκει πισω διπλα στο μπεμπε. Θελω να πω οτι σχεδον 3-4ετια μπορεις να κρατησεις ενα τετοιο αμαξι με παραχωρησεις Μεχρι φυσικα να κανεις και δευτερο οποτε μετα game over
Θα σου ελεγα λοιπον να κοιταξεις για κατι με στοιχειωδεις χωρους. Οχι TT, RCZ κτλπ.. Κανα a5 βρισκεις? 325 e92? Laguna coupe gt (αυτo να ξερεις βεβαια δυσκολα ξαναπουλιεται) και brera.
Πες μας λιγο και το budget. -
Πάρε κάτι πισωκίνητο.
My 2 cents.
-
Alfa GT δίλιτρη?
http://www.car.gr/8413490-alfa-romeo-gt-dinstictiveΜεγαλύτεροι χώροι από την Brera (με ένα παιδί σε ψιλοχωράει) και το ίδιο γρήγορη με την 2.2. Ακόμη και στα μισά λεφτά να την δώσεις οι απώλειες θα είναι μικρές.
-
Συγκρατημενη και καλη λυση η GT απ ολες τις αποψεις αλλα αν μπορει να παει σε καποιο αυτοκινητο μιας γενιας μπροστα θα ηταν μαλλον καλυτερα.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Ισως βρεις καποιο ΤΤ Mk2 με πολλα χλμ σε αυτα τα χρηματα.+1
-
πάρε μια Giulietta (για τώρα άλλα και για μετά τον γάμο + παιδάκια). Θα σε καλύψει....
-
Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος να κοιταξω Alfa GT αντι για Brera εφοσον το οικονομικο με καλυπτει για τη δευτερη;
Το μπατζετ ειναι πανω απο 14 χιλιαδες.
Κλασικο μικρομεσαιο δε θελω για τους λογους που εγραψα παραπανω.
-
H GT είναι ελαφρύτερη και πιο παιχνιδιάρα στον δρόμο. Η Brera όμως είναι νεότερη με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία και παθητική ασφάλεια.
-
Ο χρήστης sportexakias έγραψε:
....Καποιοι μου ειπαν για ΡΧ8 αλλα δεν εμπιστευομαι τοσο ιδιαιτερο κινητηρα, δεν εχω και δε θελω να χασω χρονο σε συνεργεια για ψαξιμο...Το μοναδικό αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει όλα όσα θες, με λογικότατο κόστος, χωρίς πολλές παραχωρήσεις, και μάλιστα μπορείς να το κρατήσεις και ως οικογενειακό, και το έχεις απορρίψει ήδη
Δεν χρειάζεται ούτε ψάξιμο, ούτε συνεργεία ούτε τίποτα τέτοιο δραματικό και ακραίο. Ένα καλό συνολικό κοίταγμα σε ένα 'εξουσιοδοτημένο' (σε quotes γιατί έχουμε τη γνωστή ιστορία με τη Mazda), και θα ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει και τι χρειάζεται το αυτοκίνητο. Το μοναδικό που αλλάζει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είναι ο wankel, για τον οποίο θες μια καλή μέτρηση συμπίεσης και έλεγχο αν έχουν γίνει ήδη οι 2-3 απαραίτητες ενέργειες για να κρατήσει καιρό.
Αυτή τη στιγμή μπορείς με 7-8Κ μετρητό στο χέρι να βρεις ένα άριστο Cosmo, και να σου μείνουν τα υπόλοιπα χρήματα στο χέρι να κάνεις όλα τα απαραίτητα για το γάμο
Τελευταιο (;) μη-οικογενειακο αμαξι