-
MONMAN, ευχαριστώ!
Μια παρατήρηση, 2 φορες μου χτύπησε η προειδοποιηση το RBSγια ενδεχόμενη συγκρουση όταν οι μπροστα ηταν σταματημένοι και εγω δε πατησα φρένο με τη μία.. τη μια φορά μαλιστα (οχι οτι θα γινοταν ατυχημα) αλλά οντως δεν ειχα δει οτι ο μπροστα σταματουσε σιγα σιγα μιας και εγω επαιζα με το κλιματιστικο..
Θα πρεπει να ψαξω αν μειωνεται η ένταση του ήχου παντως μιας και ειναι λίγο δυνατός. -
Καλοτάξιδο Αλέξανδρε....να το χαρείς με Υγεία!! Σούπερ είναι!!
-
Ευχαριστώ Φάνη! Οπως λές, Υγεία για όλους μας πρώτα και καλές διαδρομές.
-
Αρχίσαμε.. Πάει συνεργείο μιας και η μια πίσω πόρτα δεν ανοίγει με τη καμία. Το χερούλι δε κουνιεται καν...
Λένε δεν μοιαζει με ηλεκτρολογικό θέμα, αλλά θέμα φανοποιϊας. Οποτε μάλλον λύση πόρτας και αρμολόγηση.
Ετσι, γιατι δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε καλοκαιριάτικα. -
Παιδική ασθένεια. Τίποτα το ιδιαίτερο για να σε χαλάσει. Απλά λίγη σπατάλη χρόνου για την διόρθωση.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Αρχίσαμε.. Πάει συνεργείο μιας και η μια πίσω πόρτα δεν ανοίγει με τη καμία. Το χερούλι δε κουνιεται καν...
Λένε δεν μοιαζει με ηλεκτρολογικό θέμα, αλλά θέμα φανοποιϊας. Οποτε μάλλον λύση πόρτας και αρμολόγηση.
Ετσι, γιατι δουλειά δεν είχαμε να κάνουμε καλοκαιριάτικα.Eύχομαι να είναι ελάχιστη ταλαιπωρία,αλλά σε κατανοώ γιατί σου σπάει τα νεύρα,ιδίως όταν είναι σε καινούριο αυτοκίνητο λίγων ημερών.
-
Νέο Suzuki Swift Sport .
Οι πρώτες φωτογραφίες που δίνονται από τη Suzuki το παρουσιάζουν σε κίτρινο χρώμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξοπλίζεται με τον 1400άρη υπερτροφοδοτούμενο boosterjet με τους 140 ίππους και τα 220Νm ροπής.
Το νέο μικρό θα δίνει έμφαση στο χαμηλό βάρος –οι έως τώρα εκτιμήσεις μιλούν για κάτω από 1.000 κιλά- και στη σπορ συμπεριφορά.
Αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Ναι έχεις δίκιο, φοράει το 6αρι αυτόματο με μετατροπέα ροπής της Αϊσιν.
Καλά, να μη κατηγορώ και τον υπάλληλο, δεν εχω καμια ιδιαίτερη γνώση στα αυτόματα και ούτε προσπάθησα να του δέιξω οτι γενικά κάτι ξέρω από αυτοκίνητα, οπότε και ο άνθρωπος ε, το έιπε πιο περιγραφικά.Να σημειώσουμε ότι κιβώτια με μετατροπέα ροπής είναι αλεξίσφαιρα αν και η οικονομία καυσίμου υποφέρει λιγάκι...
-
Καλά, έχουν βγάλει κι αυτά τα προβλήματά τους. Εξαρτάται από την υλοποίηση.
-
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Να σημειώσουμε ότι κιβώτια με μετατροπέα ροπής είναι αλεξίσφαιρα αν και η οικονομία καυσίμου υποφέρει λιγάκι...Καλά, έχουν βγάλει κι αυτά τα προβλήματά τους. Εξαρτάται από την υλοποίηση.
Φαντάζομαι το συγκεκριμένο μιας και ειναι από ΟΕΜ να έχει φορεθέι δε διάφορα μοντέλα άρα και να ειναι δοκιμασμένο σε αντίθεση με το dsg που αν καταλαβάινω ήταν/ειναι εσωτερικής παραγωγής του vag γκρουπ.
REALZEUS, ξέρεις για ποια μοντέλα έχουν ακουστει θέματα; Εννοείς συγκεκριμενα για αυτοκίνητα με κιβωτια της Αϊσιν; -
Και η VW από την Borg Warner τα προμηθεύεται.
Γενικά μιλούσα, ότι έχουν υπάρξει και πολλά παθιάρικα αυτόματα με μετατροπέα. Ο gatoz έλεγε πρόσφατα για το Χ5 ενός συγγενή του που έχει αλλάξει ήδη δυο φορές...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και η VW από την Borg Warner τα προμηθεύεται.Δε το ήξερα... πως και η VW δε τους έκλεισε το σπίτι μετα το χαμό με τα dsg? Ας ελπίσουμε στην 'ιαπωνικήαξιοπιστία'
-
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
δοκιμη του boosterjet με το αυτοματοΕιναι σκληρός και ειρωνικός πολλές φορές, αλλά μου έκανε εντύπωση που γενικά ειπε θετικά λόγια. Γενικά τα πέτυχε πολύ καλά το θετικά και αρνητικά του αυτοκινήτου..
-
-
η γωνια ληψης ειναι, το σποιλερ μπαινει πιο μεσα απο τη μαυρη ακμη...r.s.
τέλη ιουλιου, κυριακή...
παραλια, ραστωνη
νουνος βλεπει βιντεο σουζουκι σουφτ
και παρατηρει σε συγκεκριμενη στιγμη 1cm που δεν του κολλάει στο μάτι...
πρεπει να το κοιταξεις γκοντφαδερ, να σου γνωρισω καμμιά κοπελίτσα μηπως γινεις φάδερ? -
Ο νονός εχει δίκιο (ευτυχως το δικό μου ειναι μάυρο και κρύβει όλες αυτες τις τσαπατσουλιές).
Τη γερμανική ακρίβεια και λεπτομέρεια δε τη φτάνει κανείς.
Και που να δείτε στο εσωτερικό λεπτομέρειες που δειχνουν γρήγορο σχεδιασμό, μη προσοχή στη σύνδεση σχημάτων και όγκων (οχι συναρμογή). -
Γατε ειναι που κοντοζυγωνει η αδεια αλλα ακομα δεν εφτασε
Ρε τι φαδερ μου λες τωρα και μου χει φαει τ αυτια η αλλη για παντριες -
Και το 'σεντόνι' που γράφτηκε ανα διαστήματα και που περιγράφει την εμπειρία μου συμβίωσης με το Σουιφτ εδώ και ένα μήνα σε αστικές διαδρομές και στις καλοκαιρινές διακοπές (ταξίδι στη Ν. Πελοπόννησο).
ΑΝΑΓΚΕΣ
Μικρο/Μικρομεσαίο με αυτοματο κιβώτιο με δυνατότητα επιλογής ταχυτήτων με τιμή γύρω στα 15.000 . 95% οδήγηση μέσα στη πόλη, 5% σε κάνα ταξίδι εκτός Αθηνών. Θα το οδηγώ εγώ και η σύζυγός μου που οδηγεί μόνο αυτόματο αυτοκίνητο…
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρόνια οδηγούσα διάφορα αυτοκίνητα VW/Audi. Στην ουσία σε αυτά έμαθα να οδηγώ και τέτοια ήταν και τα προσωπικά μου αυτοκίνητα αργότερα. Ωστόσο, επειδή έπρεπε το αυτοκίνητο να είναι αυτόματο, λόγω των θεμάτων με τα DSG αποκλείστηκε αμέσως όλο το γκρουπ.
Γαλλικά, το Κλιό μου άρεσε από έξω αλλα μέσα το μαύρο γυαλιστερό πλαστικό σε ταμπλο, τιμόνι όπως και η φάτσα κάρτα θύρα usb (που δεν αλλάξαν στο φεισ-λιφτ από όσο είδα) με κάναν να το αποκλείσω. Το C3 ήταν συμπαθητικό αλλά μια ο υπερβολικά χαριτοδιπλωμένος χαρακτήρας του (για εμένα) όπως και τα καθίσματα-πολυθρόνες μπροστά, δε μου έκαναν κλικ. Επίσης, 2 φίλοι με C3 πρώτης γενιάς είχαν θέματα (ηλεκτρολογικά κυρίως) οπότε τέλος και αυτό.
Φορτν, Οπελ αποκλείστηκαν καθώς οι μάρκες, ως μάρκες δε μου έλεγαν τίποτα παρ’ολο που σίγουρα οι προτάσεις τους είναι αξιολογότατες και μάλλον «καλύτερες» από τη τελική επιλογή μου.
Ιταλία… πικρή ιστορία. Ιδανικά ήθελα να υπάρχει ένα νέο Πουντο, ανταγωνιστικό, σπιρτόζικο και ιταλιάνικης αισθητικής. Δυστυχώς το μόνο νέο που ακούσαμε από τη Φιατι ήταν το …. Τίπο….
Πάμε Ασια μεριά, για τους παραπάνω λόγους αποκλειστήκαν ΚΙΑ, Χιουνταϊ παρά το ότι μοντέλα τους έχουν αρχίσει να μου είναι πολύ συμπαθητικά.
Τογιοτα λοιπόν. Καιρό έκανα έτσι έρευνα αγορας και το Γιαρις ηταν μέσα στη λίστα ως λύση απλά αξιοπιστίας. Με το ζόρι (πολύ ζορι) το χώνεψα ως αυτοκίνητο αλλά έγινε η αλλαγή πριν λίγους μήνες που του (σορρυ) γ**μησαν τη μάνα αισθητικά οπότε έφυγε και αυτό από τη λίστα.
Το Σουιφτ το κοιταζα ενώ ήμουν Ταιβαν μιας και ο αδερφος της γυναίκας μου το είχε σε αυτόματο και ήταν συμπαθητικό αλλά δεν υπήρχε έκδοση με αυτόματο και χειροκίνητες αλλαγές. Ελα όμως που εκεί αρχες ’17 ανακοινώθηκε το νέο Σουιφτ….ΕΠΙΛΟΓΗ
Ναι, δεν ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Εμφανισιακά αποδεκτό σχήμα που δε με προσβάλει με Γαλλικές/Ιαπωνικές ακρότητες αλλά από την άλλη δεν έχει τη λιτότητα και την αρμονία ενός Γερμανικού VAG (εξακολουθώ φίλος του γκρουπ). Εσωτερικά, όμορφο τιμόνι, το υπόλοιπο… οκ ας πουμε. Τα σκληρά πλαστικά δε με απασχόλησαν ποτέ. Άλλωστε και το Λεξους της γυναίκας μου (RX ’10) τίγκα στο σκληρό πλαστικό, Λουπο που οδηγούσα, σκληρό πλαστικό και κανένα δεν έκανε κιχ ποτέ.
Από την άλλη, με τον καιρό που το κοίταζα τα βιντεο για το συγκεκριμένο και από την άλλη η παραμονή μου στην Ασία, οι επίσκέψεις μου στην Ιαπωνία και συνεργασία με Ιαπωνικές εταιρίες με έκαναν να συμπαθήσω αρκετά τη βιομηχανία τους και τους «περίεργους» «περιθωριακούς» πια κατασκευαστές (πχ. Σουζουκι και την άλλη μου νεα αγάπη τα Σουμπαρου…) ή συσκευές σε στυλ Panasonic/Hitachi/Zojirushi Ε, βαλτε λίγο και τη συμβία (Ταιβανέζα) με αγάπη σε οτιδήποτε Ιαπωνικό, οπότε «έκλεισε» η επιλογή.ΑΓΟΡΑ
Στην αρχή με οριο τα 15.000, κοιταζα το 1.2 gl+ με cvt και τιμή (τελική) 15.000. Όμως ήταν 3 πράγματα που δε μπορούσα να χωνέψω με τίποτα στη συγκεκριμένη έκδοση με α) αυτόματο κιβώτιο χωρίς χειροκίνητες επιλογές β) προσκέφαλα χωρίς ρύθμιση στο πίσω κάθισμα και γ) η μάλλον άχρωμη άοσμη εμφάνιση εξωτερικά της συγκεκριμένης έκδοσης με χαζές ζάντες αλουμινίου και τίποτα που να δίνει λίγο χαρακτήρα σε ένα μπερδεμένο εξωτερικό σχεδιασμό (δυναμικό σχετικά μπρος, αρκετά θηλυπρεπές πίσω).
Οπότε μαζεύω τα κουράγια μου και κάνω την υπέρβαση και παμε στα 17.700 για τη 1.0 glx με αυτόματο 6-ταχυτο και αλλαγές πίσω από το τιμόνι. Μαζί, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα πίσω, φωτα led μπρος/πισω που αλλάζουν το χαρακτήρα του αυτοκινήτου (ιδίως τα πίσω το βράδυ), ζάντες λίγο πιο αποδεκτές.
Επίσης, παίρνεις στη συγκεκριμένη έκδοση και όλα τα ρανταρ του κόσμου που πραγματικά με αφήνουν αδιάφορο και τσαντίζομαι που τα «πλήρωσα» απλά για να έχω τα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά που ήθελα και είμαι σίγουρος ανέβασαν τη τελική τιμή… Τι να κάνουμε..
Πρόλαβα λοιπόν το τελευταίο που ήταν ήδη στο καράβι και παρέλαβα αρχές Ιουλη, αλλιώς για τη συγκεκριμένη έκδοση, καλό Οκτώβρη! Μαύρο ήταν οπότε για άλλη μια φορά δε διάλεξα εγώ χρώμα αλλά η τύχη (ήθελα το ασημί ). Όπως μου είπαν, και το περίμενα, η συγκεκριμένη έκδοση πουλάει ελάχιστα άρα στοκάρουν λίγα αυτοκίνητα.ΓΕΝΙΚΑ
Μέχρι στιγμής είμαι στα 1.500 χλμ. και μόλις γύρισα από ταξίδι στη Πελοπόννησο. Μέση κατανάλωση στα 5.5 στις διαδρομές, 6 στο ταξίδι με κλιματισμό και ταχύτητες 120-140.
ΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
α) Ναι, αστείο, αλλά πρώτα απ’όλα δε μου αρέσει η πλαστικούρα κλειδί της Σουζουκι και που στην ουσια δε σε αφήνει απλά να κλειδώσει με κλειδί αν δε θες συναγερμό μιας και το κλειδί είναι αποσπώμενο κομμάτι μέταλλο που βγαινει εντελώς από το πλαστικό κέλυφος. Ελεος.
β) Τα ρανταρ! Lane departure / Assitive Breake έχουν απενεργοποιηθεί από την πρώτη βδομάδα. Ελεος και απλά ξανά ΕΛΕΟΣ με αυτές τους έιδους τις τεχνολογίες. Ναι, είναι οκ για καποιες συγκεκριμένες συνθήκες και οδηγούς αλλά όχι για εμένα όταν οδηγώ μέσα στην Αθήνα σε κανιβαλικές συνθήκες και στενά. Μπλιμπλικια που απλά τα μισώ. Από όσο ακούω, υπάρχουν παράπονα και από άλλες εταιρίες, οπότε αυτό δε το θεωρω πρόβλημα της Σουζουκι μόνο αλλά γενικό. Δε τα ήθελα στον εξοπλισμό αλλά αναγκαστικά τα πληρώνεις και τα παίρνεις με την glx έκδοση.
Εστειλα ήδη μειλ στο Σακιανάκη για να το απενεργοποιήσω μόνιμα. Θα στείλω μειλ και στην Ιαπωνία.
γ) Το κάθισμα του συνοδηγού είναι λίγο χαμηλό (δε ρυθμίζεται σε καμία έκδοση).
δ) Το πλαστικό μπράτσο της πόρτας είναι αρκετά λεπτό άρα δε μπορώ, με κλειστό τζαμι, να βάλω τον αγκώνα σε φάση ταρίφα… σπαστικό.
ε) Το ινφοτεϊνμεντ… ψιλο-γιαπωνεζίλα… δε το χρησιμοποιώ ποτέ. Μόνο η γυναίκα μου για μουσική/ράδιο. Το gps άχρηστο μιας νομιζα ότι εστω με το car play θα έβλεπα το google map από το iphone μου αλλά δεν… θέλει jailbreak το κινητό (προβλημα όχι μόνο στη Σουζουκι φυσικά..). Γενικά στο off…ιδανικά, θα το ξήλωνα και θα έβαζα το ραδιόφωνο της βασικής έκδοσης (με κουμπια και απλή vfd οθόνη) αλλά έλα που θέλω τη κάμερα οπισθοπορείας.
στ) Το τιμόνι λίγο ελαφρούλι. Θα ήθελα έξω από τη πόλη να είναι λίγο πιο σφιχτό. Όχι κακό πάντως.
ζ) Η κάμερα οπισθοπορείας έχει σταθερούς augmented reality οδηγούς και όχι κινούμενους ανάλογα με τη θέση του τιμονιού. Τρομερή γυφτιά.
η) Ο συναγερμός-δώρο κάνει διαολεμένο θόρυβο στο βαλε/βγαλε και ιδίως στη πιλοτή ο αντίλαλος είναι δραματικός… σκιάζει κόσμο. Αν και άλλος που έχει φιλος σε VW Polo από Καρέντα είναι ακόμα πιο δυνατός. Μου είπαν ότι είναι ετσι όλοι… Αν κάποιος ξέρει αν μπορεί να μειωθεί ο ήχος ας μου πει παρακαλω..
θ) Το βιβλίο οδηγιών που δίνει η αντιπροσωπεία (εκδόσεις Σαρακάκη.. χεχε) είναι του προηγούμενου μοντέλου….. Ελεος και παλι… ψάχνω να βρω Pdf στα αγγλικά αλλιώς θα έχω τη γυναίκα μου να ψάξει το επίσημο στα γιαπωνέζικα και να μου κάνει μαθήματα.
ι) Οι πλαστικές λεπτομέρειες σε σημεία όπως πόρτες και πορτμπαγκαζ. Εννοώ ασφάλειες πχ για να μην ανοίγουν τα παιδιά πορτες κλπ στο εσωτερικό των πορτών που μοιάζουν με πλαστικά κομμάτια από Kinder έκπληξη.
κ) Το καθρεφτάκι για πίσω που σε ανώμαλο δρόμο τρεμοπαίζει το γυαλί (όχι όλο το σύστημα) και σου «θολωνει» καπως την εικόνα. Το ίδιο και ταχυτητες πάνω από 80 στην Εθνική. Εκνευριστικότατο.
λ) Το αυτοκίνητο, μπηκε στο σερβις τη 2η βδομάδα για το χερούλι της πισω πόρτας που νεκρώθηκε. Η συμπεριφορά στο Σερβις ήταν σε φάση μάστορι της γειτονιάς (δηλαδή καμία σχέση με την οργάνωση της Καρέντα.. μην ξανακούσω κανενα να τη βρίζει…). Το φτιάξαν σε μιση ώρα… ειχα φύγει ήδη και με το που έφτασα σε ραντεβού μου είπαν να πάω να το πάρω… θα μπορούσα φυσικά να περιμένω λίγο και να μη τρεχω πέρα-δώθε.. Λιγο ανοργάνωτοι δηλαδή.
μ) Το ρεζερβουαρ είναι πολύ μικρό (37λιτρα).. οσο και του Λούπο. Κάθε λίγο και λιγάκι σε βενζινάδικο.
ν) Εντονο χτύπημα της ανάρτησης στις εγκάρσιες ανωμαλίες
ξ) Εντονοι αεροδυναμικοί θόρυβοι στην Εθνική από τα 80χλμ. που δε σε αφήνουν να εκμεταλλευτείς το κινητήρα.
ο)ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
α) Είναι made in Japan. Πέρα από την όποια ποιότητα, μου αρέσει που ένας Χιρόσι το έβγαλε από το εργοστάσιο. Μου αρέσει που μικρα πλαστικά κομματάκια στο αυτοκίνητο γράφουν made in Japan.
β) Οκ, είναι καινούργιο ακόμα, αλλά είναι πιο «δεμένο» από όσο νόμιζα ότι ένα Γιαπωνέζικο θα είναι.
γ) Το πλαίσιο το αισθάνομαι ελαφρύ και σφιχτό. Μου αρέσει να στρίβω σβέλτα το τέρμα Φιλελλήνων στο κέντρο για να βγω Βασ. Αμαλίας και να το αισθάνομαι το αυτοκίνητο «τρένο». Αν και πιο ελαφρύ από το Α1, είναι αρκετά κοντά σε «πάτημα» (χειρότερη ηχομόνωση όμως) αλλά πολύ πιο swift/agile.
Στο ταξίδι στα στροφυλίκα της Μάνης ήταν πολύ ωραιο. Τρένο στη στροφή και ο κινητήρας το έσπρωχνε ωραία στις εξόδους. Οσοι ντοπιοι μου κολλούσαν στου επαρχιακούς δρομους, στα στροφυλίκα τους ξέφευγα λίγο.
δ) Το αυτόματο έχει καλή λειτουργία γενικά και τα paddles κατεβάζουν/ανεβάζουν ικανοποιητικά γρήγορα για τη κατηγορία του αυτοκινήτου (οκ, με το συγκρίνετε με Μ3 και Φερράρι..). Γενικά όμως το έχω πάντα στο D (αυτόματο). Βεβαια, αν και νόμιζα ότι θα παίζω με τα paddles μόνο σε τίποτα διαδρομές προς το Σούνιο ή σε καμια ορεινή διαδρομή, τελικά και μέσα στη κίνηση παίζω μαζί τους για να ακολουθώ τη κίνηση και να ειμαι πιο «ευέλικτος» … αλλιώς… Θα προτιμούσα όμως αλλαγές από το λεβιέ και όχι με τα αυτάκια μιας και είναι μικρά (όπως σε πολλά αυτοκίνητα) και σε στροφή φυσικά δε τα βρίσκεις με τίποτα.
ε) Ο κινητήρας αν και στην αρχή μου φάνηκε ψόφιος σε συνδυασμό με το κιβώτιο, όσο παει αρπάζει πιο εύκολα.. μια στιγμή μαλιστα που πατησα το πενταλ βαθιά από ψιλο-σταση μέσα σε κίνηση, μου έκανε ένα όμορφο ξεσπασμα και ξέφυγα από τρολευ και ταξί
στ) Τα καθίσματα άνετα και ψιλο-μπακετ. Μια χαρά.
ζ) Εργονομικό το εσωτερικό και καλή αίσθηση των χειριστηρίων (κατώτερα βέβαια από Αουντι… σνιφ σνιφ.. μου λείπουν τόσο τα σαγρε μεταλλικά χειριστήρια κλιματισμού και ραδιοφώνου…).
η) Χαρακτήρας… τελικά το συνήθισα σχεδιαστικά, βοηθάει και το μαύρο χρώμα που κρύβει τις όποιες φλυαρίες και το κάνει να δείχνει πιο δεμένο.
θ) Τα πίσω LED φανάρια το βράδυ. Ναι, δε τα βλέπω εγώ αλλά μ’αρέσει που ξέρω ότι υπάρχουν εκεί πίσω.
ι) Το κλιματιστικό πολύ καλή απόδοση μέσα στο καύσωνα. Περίμενα να είναι ψιλοαπάτη.
κ) Πολύ μικρός κύκλος στροφής που κανει τις αναστροφές σε αστικούς και επαρχιακούς δρόμους παιχνιδάκι.
λ) Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει ένα χαρακτήρα (με τις παραξενιές του και τη φτήνια του) που μόνο κάποια αυτοκινητάκια της Φιατ μου έβγαζαν (όχι το επιτηδευμένο 500.. μιλαω για ταπεινά Παντα, Ντομπλο, Qubo που έχω οδηγήσει σα νοικιαρικα.. τα πρακτικά τους αυτοκίνητα). Ισως ένα understated χαρακτήρα που έχουν αλλά με κάποια twists. Λίγο το αθλητικό του ελαφρύ στυλ σε σχέση με τη φακλανοποίηση και σχεδιαστική φλυαρία που επικρατεί πια σε Γαλλους, Ιταλούς, πια και Γερμανούς, η Σουζουκι έχει τραβήξει ένα δικό της δρόμο που όπως και να έχει εκτιμώ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Στα χρήματα που έδωσα, έπαιρνα καλές εκδόσεις σε Πολο, Φιεστα κλπ κλπ. Αν απόφασιζα αποκλειστικά εγώ και το VAG group δεν είχε τα θέματα με το dsg, μάλλον δε θα κοίταζα κάτι άλλο και θα πήγαινα καρφί σε αυτό.
Γενικά από το Σουζούκι δεν εχω κάποιες εκπλήξεις θετικές ή αρνητικές. Είναι όπως περίπου το περίμενα. Ένα καλό όχημα-εργαλείο. Αν παραμείνει λειτουργικά ως είναι, είναι μια καλή λύση για αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να κάνει και κάποια (ήρεμα) ταξιδιάκια.
Για εμένα ήταν σχεδόν μονόδρομος για τους λόγους που εξήγησα αρχικά. Ωστόσο, θεωρώ ότι αξίζει μόνο η φτηνή έκδοση μιας και η μεσαία και τοπ (gl+ / glx) απλά πάνε πιο πάνω τιμολογιακά και δε δικαιολογούνται τα χρήματα με τον παραπάνω εξοπλισμό όταν το αυτοκίνητο σα «βάση» είναι «φτηνό». Εδώ, βγάζω το καπέλο στου Γερμανούς που δινουν μια καλή βάση (ναι ρε, ακόμα και η καλα στρωμένη μοκετα με τις κρυμμένες βίδες κοστίζει και εγω εκτιμώ αυτή τη λεπτομέρεια σε σχέση με τον Ιάπωνα που σου έχει μια βελέτζα και τη βίδα φάτσα κάρτα όπως τη κάρφωσε ο Χιροσι).Θεωρώ πια οτι μετά την συμβιωσή μου με το Σουιφτ μέχρι τώρα, ότι το πάτημα, η ηχομόνωση και το «βαρος» ενός Πόλο, τελικά τα βάζω σε μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το πιο τσαχπίνικο χαρακτήρα του Σουιφτ, που τελικά για αυτοκίνητο πόλης με δυαντότητες ταξιδιών, μάλλον είναι μικρότερης προτεραιότητας (ισως όχι στις σπορ εκδόσεις τους).
Αν μετα την εμπειρία το ξανασκεφτόμουν, για τους λόγους που ανέφερα μάλλον εκεί θα κατέληγα πάλι, ξανά μέσα από την εις άτοπον απαγωγή και όχι απλά για να επιβεβαιώσω τη τελική επιλογή μου. Και πάλι, αν το VAG γκρουπ δεν ειχε τα θέματα με το dsg θα έπαιρνα το πόλο «χθες» χωρις καν να το δοκιμάσω.
-
Ένα σωρό σοβαρά αυτοκίνητα υπάρχουν κι εσύ ερωτεύτηκες τα VAG...
Νέο Suzuki Swift 2017