-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Για πες λεπτομερειες για το αυτοματο φρεναρισμα, το βρηκες χαλια στο αλλο θρεντ.Εγω μονο τεστ ντραιβ το εκανα και το βρηκα σωστο ως συστημα. Δηλαδη το αφησα λιγο να τσουλησει με πανω απο 25-30 χλμ/ωρα το αμαξι πριν φρεναρω στο φαναρι πισω απο το μπροστινο αυτοκινητο, με την καρδια μου να σφιγγεται και να τρεμω απο τον φοβο καθως ηταν και τεστ ντραιβ, και οντως καρφωσε τα φρενα και βαραγε η ηχητικη ειδοποιηση
Στην αρχη εβγαλε νομιζω μια κοκκινη ειδοποιηση στην οθονη, κοιταξα πολυ γρηγορα την οθονη καθως κοιταγα μπροστα ιδρωμενος αλλα μετα ξαφνικα ακους τα φρενα με ενα ηχο σαν γκραου. Το ποδι παντως το ειχα ετοιμο για καρφωμα στο φρενο.
Το ανταπτιβ κρουιζ κοντρολ ηταν με μια λεξη αψογο.
Lap, τα έχω ξαναγράψει όπως λες. Το σύστημα ΔΕΝ δουλεύει σωστά από ιδία εμπειρία. Το έχω αναφέρει με μειλ στο Σφακιανάκη και στο σερβις. Δε ξέρω αν το μεταφέρουν στην Ιαπωνία. Προφανώς όχι μιας και πρόσφατα βγηκε θεμα με το ΑΕΒ του Τζιμνι.
https://www.motor1.com/news/298310/suzuki-jimny-looks-like-its-chocking-due-to-aeb-problem/
Εμένα αντιστοιχα σε ιδια περίπτωση μου τσαρουχωσε τα φρένα. Ευτυχως δεν έρχόταν άλλος από πίσω.
Ή άλλο που συμβαινει συχνα, ειναι να πηγαινεις ωράια και καλά και οταν σου μπαινει μπροστα μηχανάκι, το ΑΕΒ επεμβαινει. Ο κινδυνος ο από πίσω σου να σου σκασει από πίσω ειναι γενικά μεγάλος σε τέτοιες φάσεις.
Στο μειλ ζητησα μόνιμη απενεργοποίηση, μου έιπαν δε γίνεται και ανέφερα οτι σε περίπτωση που με τρακάρει άλλος επειδη το ΑΕΒ θα επέμβει, θα κινηθώ νομικά και προς την αντιπροσωπεία. Δε ξέρω αν θα έχει νόημα αλλά θα το κάνω.
Το απενεργοποιώ ΠΑΝΤΑ!
Μόνο γι'αυτό το λόγο α) αποτρέπω κόσμο να παρει 'τοπ' εκδόσεις της Σουζουκι (πεταμένα χρήματα) και β) γενικά να παρει Σουζουκι.
Το αυτοκίνητο έχει χαρακτήρα αλλά ανήκει σε εποχή '90 και με ατελή ηλεκτρονικα...υγ. Α! Εχει και το Lane assist κατι τέτοιο για να μη φευγεις απο τη λωρίδα... ... ειδοποιεί όλη την ώρα οπότε από τη μέρα που το πήρα, το απενεργοποιησα. Ευτυχώς αυτό έχει μόνιμη απενεργοποίηση.
-
Εννοείς να απενεργοποιειται μια για πάντα, γιατί μπορείς να το θέτεις εκτός κάθε φορά χειροκίνητα. Στο δικό μου baleno δεν κάνει τέτοια κουλά και αν καμιά φορά χτυπήσει η προειδοποίηση είναι αν πάρω απότομα κάποιες στροφές και όταν υπάρχει εμπόδιο. Στα Swift δουλεύουν αλλιώς αυτά τα συστήματα όπως και στα ιγκνις.
-
Το μπαλενο εχει οντως λιγο διαφορετικο συστημα που χρησιμοποιει περισσοτερο το ρανταρ παρα τη διπλη καμερα στο παρ μπριζ.
Η πλακα ειναι οτι πιστευα πως του μπαλενο ειναι υποδεεστερη αλλα τελικα το αντιθετο συμβαινει.
Εντοπιζω πως οποια σουζουκι κατασκευαζονται στην ιαπωνια εχουν το ιδιο προβλημα.
Για παραδειγμα το σουιφτ, το ιγκνις (?), το τζιμνυΕνω το μπαλενο, το ες κροςς και το βιταρα που κατασκευαζονται εκτος ιαπωνιας, οχι.
Αρα μοιαζει να ειναι θεμα εκδοσης του συστηματος και προμηθευτη. Ποιος να το λεγε για μεϊντ ιν τζαπαν
Καλο ειναι να διορθωθει χθες. Καταστρεφει την εικονα της.
-
Το baleno vitara scross έχουν μόνο αισθητήρα στο σήμα. Δεν έχουν κάμερες. Είναι η πιο παλιά εκδοχή του συστήματος κ ευτυχώς...
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αρα μοιαζει να ειναι θεμα εκδοσης του συστηματος και προμηθευτη. Ποιος να το λεγε για μεϊντ ιν τζαπανΤο μόνο που μπορω να σκεφτώ πέρα από το τεχνικο, ειναι αν τα συστηματα των γιαπωνεζικων αυτοκινητων ειναι για την Ιαπωνική αγορά όπου η οδηγηση ειναι σε άλλο επίπεδο, ενω τα ινδικά έχουν στησει τα συστήματα εχουν σχεδιαστει για δρόμους μπάχαλο (πιο σχετικούς με τους δικούς μας). Ημουν 3 βδομάδες Ιαπωνια πριν 1,5 μήνα, έιδα κάποια νεα Σουιφτ αλλά μόνο ενα Μπαλένο. Οπότε δε ξέρω αν το ταρκγετ γκρουπ επηρέασε και το 'σύστημα'.
Η προσαρμογή πρέπει να ειναι ΑΜΕΣΗ! -
Λέω να αλλάξω το δικό μου και να πάρω ένα τέτοιο. Το βασικό selling point ειναι οτι του εβγαλαν τα πλαστικά μέσα άρα δε θα τρίζει
-
Καλημέρα σε όλους,
Κάνω μια ερώτηση εδώ καθότι για Suzuki swift παλιότερο μοντέλο τα θέματα είναι πολύ καιρό ανενεργά.
Η γυναίκα μου έχει το Suzuki swift μοντέλο 2006. Εχει μόνο 65κ χιλιόμετρα και γενικότερα κινείται ελάχιστα. Τα σερβισάκια του κάνουμε όποτε θυμόμαστε....αλλά οκ δε ζητάει και τίποτε το κακόμοιρο.
Μετά το τελευταίο σερβις τον Δεκέμβριο παρατήρησα το εξής κουλό.
Είτε έχω air condition είτε όχι και βάζω να βγει ζεστός αέρας ο ζεστός αέρας διοχετεύεται κανονικά από όλες τις μεριές ΠΛΗΝ της μεριάς του οδηγού! Από εκεί βγάζει κρύο άερα και δε ζεσταίνεται ποτέ... Αν κλείσω όλους τους άλλους αεραγωγούς και αφήσω ανοιχτό του οδηγού σιγά σιγά έρχεται ζεστός αέρας αλλά και πάλι όχι αρκετά ζεστός.
Τι διάολο μπορεί να συμβαίνει ξέρει κανείς;
Ευχαριστώ.
-
Χθες παρκαρισμένο το αυτοκίνητο στην Ακρόπολη, βρήκα σπασμένο το φανάρι (μόνο, καθόλου προφυλακτήρα, φτερό... περίεργο).
Σουζουκι μου λέει 325 ανταλλακτικό + 25 εργατικά -> 350. Ασφαλιστική/μικτή με απαλαγή 500ε, οπότε το πληρώνω όλο .
Ερωτήσεις
α) Υπαρχει κάποιο μαγαζι Σουζουκι που να ξερετε με μεταχ. ανταλλακτικά; Αν και επειδή το μοντελο ειναι καινουργιο πρέπει να ειναι πολύ λίγα. Επεισης ειναι τα Led φωτα που δε ξερω αν μου πουν τιποτα για ιμιτασιον αν ειναι εντάξει.
β) Η Σουζουκι μιλάει για αλλαγή όλο το συστημα. Κρίμα ειναι αλλα απο ότι μπορω να δω ειναι κολλημενο το πλαστικό κάλυμα πάνω στο όλο σύνολο.... (μπράβο Σουζουκι...). Εσεις τι λέτε από εμπειρία αν έχει κανει κάποιος DIY; Απλά να ξέρω αν με θωπεύουν...
γ) Πως βλέπετε τη κοστολόγιση της Σουζουκι σε σχέση με τον ανταγωνισμό;Απορω πως και ποιος το έσπασε έτσι σε αυτό το σημείο χωρις να 'παρει' πλαστικό ή μέταλλο...
-
α. Υπάρχουν. Υπάρχει και το ιμπέι. Πάρε π.χ. εδώ με 100 λειριά. Σκάλισέ το, θα βρεις κι άλλους και να στέλνουν και Ελλάδα.
β. Άμα δουλεύουν, βάλε ένα αυτοκόλλητο διαφανές να καλύψεις την τρύπα, άμα βρεις και τα θραύσματα, συναρμολόγησέ τα για να καλύψεις όσο μπορείς από το κενό, και είσαι (booster)τζετ.
γ. Καλά είναι, κλέφτες θα γίνουν για να επιβιώσουν?
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Χθες παρκαρισμένο το αυτοκίνητο στην Ακρόπολη, βρήκα σπασμένο το φανάρι (μόνο, καθόλου προφυλακτήρα, φτερό... περίεργο).Σουζουκι μου λέει 325 ανταλλακτικό + 25 εργατικά -> 350. Ασφαλιστική/μικτή με απαλαγή 500ε, οπότε το πληρώνω όλο .
Ερωτήσεις
α) Υπαρχει κάποιο μαγαζι Σουζουκι που να ξερετε με μεταχ. ανταλλακτικά; Αν και επειδή το μοντελο ειναι καινουργιο πρέπει να ειναι πολύ λίγα. Επεισης ειναι τα Led φωτα που δε ξερω αν μου πουν τιποτα για ιμιτασιον αν ειναι εντάξει.
β) Η Σουζουκι μιλάει για αλλαγή όλο το συστημα. Κρίμα ειναι αλλα απο ότι μπορω να δω ειναι κολλημενο το πλαστικό κάλυμα πάνω στο όλο σύνολο.... (μπράβο Σουζουκι...). Εσεις τι λέτε από εμπειρία αν έχει κανει κάποιος DIY; Απλά να ξέρω αν με θωπεύουν...
γ) Πως βλέπετε τη κοστολόγιση της Σουζουκι σε σχέση με τον ανταγωνισμό;Απορω πως και ποιος το έσπασε έτσι σε αυτό το σημείο χωρις να 'παρει' πλαστικό ή μέταλλο...
Άσε και εγώ όταν είχα παραπονεθεί στο μηχανικό μου για ένα ανταλλακτικό όταν μου είχε κάνει αντιπαραθεση σε άλλες εταιρίες μου έπεσε το σαγόνι. Της Suzuki ήταν πιο φθηνά κατά πολύ. Το μόνο κακό που έχουν τα ανταλλακτικά της Suzuki είναι ότι δεν βρίσκεις ιμιτασιον αλλιώς τα εργοστασιακά δεν είναι ακριβα.
-
Σε γιαρις του 08 απλό φανάρι, όχι λεντ, τιμή εξουσιοδοτημένου γύρω στο 200αρι. Μια χαρά για Swift του '18 μου φαίνεται.
Για καλύτερες τιμές ψάξε online -
@dstou, ουτε που το σκέφτηκα, μιας και ποτέ δε χρειάστηκε 'χαζη' αντικατάσταση εξαρτήματος σε άλλα αυτοκίνητα. Μοιαζει και εύκολο και μολις το ειδε η γυνάικα μου έβγαλε εργαλιοθήκη έτοιμη να το κάνει μόνη της.... οπότε θα κοιτάξω μπας και βρω κάτι τέτοιο.
@ignatios, σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση, δεν το είχα ψαξει. Ετσι εγκυκλοπαιδικά ρωτησα για να ξέρω και εγω.
@Jorge_greek, σε ευχαριστώ για τη πληροφόρηση -
Καλησπέρα κάτοχος swift εδώ και 14 μήνες. Στο πρώτο service μου έγραψαν παρατήρηση για έλεγχο στα τακάκια σε 3.000χλμ. Το αυτοκίνητο είχε 16.000 χλμ μόνο.
Μετά από επικοινωνία με το συνεργείο (επισημο) μου απάντησαν ότι υπάρχει οδηγία για αλλαγή τακακιων κάθε χρόνο.
Μου φάνηκε απίστευτο αυτό, δηλαδή 120 ευρώ το χρόνο μόνο για τακάκια.
Ξέρει κανείς τίποτα για αυτο? -
Γιατί, τι παθαίνουν τα τακάκια με τον χρόνο; Μπαγιατεύουν; Ζήτησε να δεις την οδηγία αυτήν.
-
Ο χρήστης tsaltinho έγραψε:
Μου φάνηκε απίστευτο αυτό, δηλαδή 120 ευρώ το χρόνο μόνο για τακάκια.
120 ευρώ για τακάκια; Πολύ ακριβά μου φαίνεται.
-
πολυετή εγγυηση σου λέει μετά η Suzuki όπως και τόσες εταιρίες
σου προσφέρουν ξεγνασιά από κοστοβόρες βλάβες αλλά το προ-πλερώνεις μέσω των service
άρα τα χρήματα που γλυτώνεις από την οικονομία καυσίμων που έχεις αγοράζοντας καινουργιο αυτοκίνητο
δεν πάνε όλα στη τσέπη σου αλλά και στις αντιπροσωπείες που αναγκαστικά πας για να μην ακυρωθεί η εγγύηση. -
Ε μη τα αλλαξεις. Λογικα υποχρεωτικος ειναι ο ελεγχος καθε ετος.
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
σου προσφέρουν ξεγνασιά από κοστοβόρες βλάβες αλλά το προ-πλερώνεις μέσω των service
άρα τα χρήματα που γλυτώνεις από την οικονομία καυσίμων που έχεις αγοράζοντας καινουργιο αυτοκίνητο
δεν πάνε όλα στη τσέπη σου αλλά και στις αντιπροσωπείες που αναγκαστικά πας για να μην ακυρωθεί η εγγύηση.Τα τακακια και οι δισκοι δεν ειναι εντος της 5ετης εγγυησης, δε νομιζω πως σε υποχρεωνει κανεις να τα αλλαξεις στην αντιπροσωπεια.
-
δεν πάνε όλα στη τσέπη σου αλλά και στις αντιπροσωπείες που αναγκαστικά πας για να μην ακυρωθεί η εγγύηση.Τα τακακια και οι δισκοι δεν ειναι εντος της 7ετης εγγυησης, δε νομιζω πως σε υποχρεωνει κανεις να τα αλλαξεις στην αντιπροσωπεια.
-
δεν πάνε όλα στη τσέπη σου αλλά και στις αντιπροσωπείες που αναγκαστικά πας για να μην ακυρωθεί η εγγύηση.Τα τακακια και οι δισκοι δεν ειναι εντος της 5ετης εγγυησης, δε νομιζω πως σε υποχρεωνει κανεις να τα αλλαξεις στην αντιπροσωπεια.
Πολυ σωστο!!
Μπορεις να τα τσεκαρεις και μονος σου τα τακακια ανα τακτα χρονικα διαστηματα (για να δεις τον ρυθμο φθορας τους) και οταν ερθει η ωρα για αλλαγη πας σε εναν φρενα (εξωτερικο συνεργειο) ή κλεινεις ενα ραντεβου στην αντιπροσωπεια για να τα αλλαξεις οπως εσυ κρινεις..
Οι δισκοι συνηθως βγαζουν 3-4 αλλαγες στα τακακια.. και ειδικα οι πισω δεν αλλαζονται σχεδον ποτε γιατι δεν φαγωνονται οπως οι μπροστα...
Νέο Suzuki Swift 2017