-
Η μεσαία εκδοση κάνει 21 χιλιάρικα (λίγο πάνω ή κάτω ανάλογα με τις πόρτες) κι ένα χιλιάρικο το πακέτο με το μπλοκέ.
Η ακριβή έκδοση κάνει 25 χιλιάρικα, αλλά έχει πολύ περισσότερο εξοπλισμό από το Swift Sport.
-
Όταν πάτε να πάρετε τιμή - κλειδί τότε να κάνετε συγκρίσεις και ανεβάστε τις προσφορές να τις δούμε και εμείς , αλλάζουν πολλά οταν πας έκθεση τις περισσότερες φορές προς το χειρότερο -ακριβότερο , καμμιά φορά αν τύχεις προσφορά προς το καλλίτερο - φθηνότερο απο αυτό που περίμενες!
-
Για να έχουμε μια εικόνα ας πάει κάποιος να παρει μια προσφορά ενος st με πανω κατω ίδιο εξοπλισμό για να μας λυθεί η απορία. Δεν ξέρω εαν έχουν τιμές για το καινούργιο όμως. Παντως εαν η διαφορά ειναι στο ταλιρο θεωρώ καλη την τιμή του swift αλλιώς στο 2000 αρο υπάρχει πρόβλημα.
-
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 173679.asp
για 5θυρο- 20.884
- 22.571
- 27.024
Στις 1ες εκδόσεις βάζουμε και ένα χιλιάρικο ακόμα για μπλοκέ στην 3η έκδοση το έχει στάνταρ
Αυτές οι τιμές δεν ξέρω αν είναι με το κλειδί στο χέρι. Το καλό είναι ότι μπορείς να παίξεις με εξοπλισμό για να το φτωχύνεις και να γίνει πιο προσιτό. Μην δημιουργούμε την εντύπωση όμως ότι είναι και φτηνό.23.500 με 24000 θα έχει η ενδιάμεση έκδοση με μπλοκέ που προφανώς θα είναι απαραίτητο με τόσα άλογα σε γλιστερούς δρόμους.
-
Όπως πάντα, το AutoTsiknopepti, ούτε έναν τιμοκατάλογο δεν μπορεί να αντιγράψει σωστά!!!
ST 1 3Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 15,259 € 20,264
ST 2 3Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 15,549 € 20,649
ST 3 3Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 17,567 € 24,875
ST 1 5Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 15,662 € 20,799
ST 2 5Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 15,952 € 21,184
ST 3 5Θ 1.5L βενζίνη EcoBoost, 200PS 6-τάχυτο μηχανικό 136 € 17,970 € 25,446https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/g ... 20Cars.pdf
-
Διαολε, αυτό το περιοδικό δεν κάνει ούτε για την τουαλέτα.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
-
θέλει βόλτα από αντιπροσωπεία για να μάθουμε κοστολόγιο π.χ. δεν αναφέρουν κόστος μεταλλικού χρώματος.
https://www.gocar.gr/news/feed/24701,Ti ... sta_.html#
Δείτε, ότι μόνο στην ST3 έκδοση τα ρεκάρο έχουν ρύθμιση στην πλάτη του καθίσματος. Είναι δυνατόν;
Στις άλλες εκδόσεις ρυθμίζεις μόνο μπρος πίσω και ύψος σύμφωνα με το λινκ. -
Ο χρήστης poliviosfp έγραψε:
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Times-neoy-Ford-Fiesta-ST-sthn-Ellada_173679.asp
για 5θυρο- 20.884
- 22.571
- 27.024
Στις 1ες εκδόσεις βάζουμε και ένα χιλιάρικο ακόμα για μπλοκέ στην 3η έκδοση το έχει στάνταρ
Αυτές οι τιμές δεν ξέρω αν είναι με το κλειδί στο χέρι. Το καλό είναι ότι μπορείς να παίξεις με εξοπλισμό για να το φτωχύνεις και να γίνει πιο προσιτό. Μην δημιουργούμε την εντύπωση όμως ότι είναι και φτηνό.23.500 με 24000 θα έχει η ενδιάμεση έκδοση με μπλοκέ που προφανώς θα είναι απαραίτητο με τόσα άλογα σε γλιστερούς δρόμους.
Αυτές οι τιμές είναι λάθος. Όλα τα άλλα sites έχουν τις τιμές που ποστάρησε ο Δίας και στις οποίες αναφερόμουν κι εγώ, δηλαδή περι τα 22 χιλιάρικα με το μπλοκέ, η μεσαία εκδοση.
-
Ξαναλέω πατε αντιπροσωπεία και πάρτε τιμή - κλειδί ,όλα τα άλλα είναι υποθέσεις.
-
Ένα ιταλικό Swift sport club έχει κάνει δυναμομέτρηση το καινούργιο και βρήκε +10άλογα και +1,5 περίπου κιλό ροπής απ τις επίσημες ανακοινωθέντες τιμές Διόλου άσχημα όλα αυτά με 19800€ κλειδί στο χέρι και επταετής εγγύηση
-
Το έχω ξανά ακούσει αυτό ιαπωνικό Τούρμπο να βγάζει παραπάνω από αυτά που δηλώνει ο κατασκευαστής.
Μηπως ξέρει κανεις τον λόγο που δεν δηλώνει ο κατασκευαστής τα πραγματικά αλογα ;
-
Τα δυναμόμετρα τροχού (rolling roads) είναι τρομερά αναξιόπιστα. Όλοι οι κατασκευαστές μετράνε τους κινητήρες τους στους πάγκους, στα αληθινά δυναμόμετρα δηλαδή, έξω από το αυτοκίνητο. Βάσει νομοθεσίας λοιπόν έχουν μόνο ένα ποσοστό που επιτρέπεται να είναι εκτός της δηλωμένης τους ισχύος και αυτό ακολουθούν. Οπότε το τι βγάζει το κάθε rolling road είναι ανάξιο λόγου. Το ίδιο rolling road, με διαφορετικές συνθήκες διόρθωσης (λόγω ατμοσφαιρικών συνθηκών, φόρμουλας απωλειών μετάδοσης κλπ), δίνει διαφορετικά αποτελέσματα.
-
Δεν ξέρω αν βγάζει όντως 10 άλογα παραπάνω ή είναι τα 200 σχεδόν λιγότερα κιλά από τα ανταγωνιστικά seat Ibiza 1.5 FR και Ford Fiesta 1.0 140 hp αλλα αν συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις που ανακοινώνει πχ το drive σε μια χαρακτηριστική ρεπρίζ 110-140 με 6η τα λιανίζει 8,1/9,3/13,2 αντίστοιχα για swift /Ibiza/fiesta, με λίγα λόγια για να το ακολουθήσουν το Ibiza πρέπει να βάλει 5η και το fiesta 4η!
Φυσικά η ford συνήθως είναι αισιόδοξη με τις αποδόσεις της αλλά η διαφορά είναι τεράστια και το Ibiza περίμενα να παίζει στα ίσια γιατί τα vw group συνήθως βγάζουν παραπάνω από ότι δηλώνουν αλλά και εδώ οι διαφορές είναι μεγάλες! -
Πάντως τόσο από άποψη ισχύος όσο και από άποψη τιμής το swift sport νομίζω θα έπρεπε να συγκρίνεται με το 1.5 FR - 1.0 ST-Line και όχι με τα απόλυτα Ibiza Cupra - Fiesta ST
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
σε μια χαρακτηριστική ρεπρίζ 110-140 με 6η τα λιανίζειΕνδεικτική μόνο ως προς την κλιμάκωση αυτή η μέτρηση. Η πιο αντιπροσωπευτική ως προς τις απόλυτες επιδόσεις είναι το 0-160 χ.α.ω. και το 0-1000 μέτρα. Αν θέλουμε να αποκλείσουμε τον παράγοντα εκκίνηση, το 60-160 του Drive είναι μια καλή μέτρηση της δυναμικής ενός αυτοκινήτου.
-
Ένταξει αλλά πολύ κόσμο πέρα από τις απόλυτες επιδόσεις τον ενδιαφέρει πόσο γρήγορα επιταχύνει από τα 80-110 με 4η και 5η και με 50-80 ομοίως για να ξέρει οταν έχει την οικογένεια μέσα πόσο γρήγορα θα προσπεράσει μια νταλίκα κοκ.
Εντάξει αν το 0-160 και το 0-1000 το κάνει σε γαματους χρόνους το ξέρουμε θα έχει και γαμάτες ρεπριζ αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς δεν οδηγούν όλοι σουπερκαρςΣτάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τις συγκρίσεις ρεπριζ με συγκεκριμένες σχέσεις στο κιβώτιο.
Για την κλιμάκωση του κιβωτίου θα μπορούσαν να αναφέρουν συγκεκριμένα Χλμ/σαλ για κάθε σχέση του κιβωτίου.Το 60-160 όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι απόλυτα ενδεικτικό για τις επιδόσεις και την δύναμη , καθώς όλα τα αυτοκίνητα στα 60 με δεύτερη σχέση βρίσκονται σε ικανοποιητικές σαλ από τις οποίες ξεκινά να ανεβαίνει η καμπύλη ιπποδύναμης τους.
Θεωρώ πως όποιος θέλει να επιταχύνει για οποιοδήποτε λόγο γρήγορα θα κατεβάσει σωστά 1-2 σχέσεις ακριβώς όπως κάνουν τα αυτόματα κιβώτια και δεν θα περιμένει πατώντας τέρμα γκάζι πότε θα ανέβουν οι στροφές σε μεγαλύτερη σχέση.
Κάτι τέτοιο είναι απίστευτα επικίνδυνο ειδικά σε προσπέραση.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν χρειάζεται να οδηγείς supercar. Άλλωστε από την απαρχή αυτού του Φόρουμ μόνο 2 άτομα είχαν supercars, αν θυμάμαι καλά.
Για να προσπεράσεις, με την οικογένεια μέσα, απλά πρέπει να ξέρεις τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα σου και την κλιμάκωση του κιβωτίου σου. Ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί 3η για το καλύτερο 80-110, άλλο θα χρειαστεί 4η. Το καλύτερο βέβαια είναι με αλλαγή ταχυτήτων, αλλά ας πούμε ότι αυτό ίσως να είναι δύσκολο για τον μέσο οδηγό, την ώρα της προσπέρασης. -
Όταν μπορώ να το κάνω με 6η γιατί να κατεβάσω 4η, θα κάψω και περισσότερη βενζίνη και δε μιλάμε για προσπεράσεις με την νταλίκα να έρχεται τότε απλά θα κατεβάσω και 3η και μη τον είδατε τον swiftάκια!
Άντε και επειδή το ζητήσατε 'μόνο' 5 δευτερόλεπτα τρώει το fiesta στο 60-160 με αλλαγές και 3 το Ibiza
Το swift είναι αργότερο μόλις 1 δευτερόλεπτο στην ίδια διαδικασία από το polo gti dsg των 200 ίππων !Θα με θυμηθείτε όταν βγούνε τα επίσημα βελτιωτικά πακέτα για το swift sport μόνο 500-600 σαλ θα ανεβάσουν τον κόφτη και θα κρύβονται και τα δίλιτρα ούτε τρελές πιέσεις ούτε τίποτα άλλο extreme θα χρειαστεί , όλα τα τεστ λένε οτι απλά κόβεται η ισχύς χωρίς να εχει λαχανιάσει το μοτερ ...στις 6000 σαλ και το κόκκινο στο στροφόμετρο αρχίζει 200-300 στροφές μετά τι στο λύκο κρύβει αυτή η suzuki
Νέο Suzuki Swift 2017