-
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
https://www.honestjohn.co.uk/realmpg/suzuki/swift-2017
Ναι μικρή διαφορά. 0.2 κάπου εκεί. Σε άλλο ήταν ακόμα μικρότερη. Παντε με αυτές τις καλές με τα πρόσθετα.
Έβαλα και πιο πάνω βίντεο με δοκιμή στην αντλια που το μετράει.Αυτό που παρέθεσες, δεν είναι αυτό που σε ρώτησε ο super-t. Αυτός σε ρώτησε για τις διαφορές μεταξύ της ένδειξης μέσης κατανάλωσης του trip computer και της πραγματικής κατανάλωσης, μετρημένης στην αντλία. Κι εσύ του παρέθεσες το site που αναφέρει διαφορές της πραγματικής κατανάλωσης (όπως βγαίνει από το μέσο όρο των χρηστών) με τη δηλούμενη εργοστασιακή μέση κατανάλωση.
-
Το γνωρίζω κύριε καθηγητά
Το έβαλα για να δείξω γενικά το πόσο πιάνουν και άλλοι οδηγοί μήπως και δεν το πίστευε.
Ξέρω να διαβάζω πολύ καλά. -
Το έβαλα για να δείξω γενικά το πόσο πιάνουν και άλλοι οδηγοί μήπως και δεν το πίστευε.
Ξέρω να διαβάζω πολύ καλά.Να δούμε και το φαινόμενο των επικαθίσεων στα άμεσου ψεκασμού πόσο θα επηρεάσουν την κατανάλωση. To 1000ari μας baleno με αποκλειστική χρήση της συζύγου στο Ρέθυμνο με κακές συνθήκες για την κατανάλωση είναι στα 6.4. Του συντέκνου μου το 1.2 hybrid στην ίδια πόλη 1 λίτρο κάτω. Εθνική όταν βγω και πάω χαλαρά 90-100, βγάζει χαμηλά 4αρια.
-
@poliviosfp said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Ξέρω να διαβάζω πολύ καλά.Να δούμε και το φαινόμενο των επικαθίσεων στα άμεσου ψεκασμού πόσο θα επηρεάσουν την κατανάλωση. To 1000ari μας baleno με αποκλειστική χρήση της συζύγου στο Ρέθυμνο με κακές συνθήκες για την κατανάλωση είναι στα 6.4. Του συντέκνου μου το 1.2 hybrid στην ίδια πόλη 1 λίτρο κάτω. Εθνική όταν βγω και πάω χαλαρά 90-100, βγάζει χαμηλά 4αρια.
Λογικά μου φαίνονται -γνωρίζοντας τις διαδρομές που λες-. Ισως στις διαδρομές της συζύγου κάποιος πετύχει κάτι καλύτερο (5,8-6;). Ανούσιο.
-
Όντως, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν και δεν τους πολύ φοβάμαι τους Ιάπωνες ιδιαίτερα και για βλάβες κτλ. Λογικά έχει και παγίδα κατακρατησης λαδιού
Σε χαλαρά 90-100 στο 1,2. Βλέπεις 3,5-3,8 σε επίπεδο οδόστρωμα με acc.
-
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Λογικά μου φαίνονται -γνωρίζοντας τις διαδρομές που λες-. Ισως στις διαδρομές της συζύγου κάποιος πετύχει κάτι καλύτερο (5,8-6;). Ανούσιο.
Άραγε πόσο να καταναλωνε το αυτόματο;
-
Σε χαλαρά 90-100 σε επίπεδο οδόστρωμα με acc.
Χαχαχα! Η συνθήκη που περιγράφεις σε όλη την Κρήτη μπορεί να ισχύσει και για ...200 μέτρα!(max)
-
Στο εξωτερικό που έχουν πολλά τέτοια εδάφη βλέπεις τέτοια νούμερα και μένεις άναυδος.
Γενικά κανείς δε πιστεύει πόσοι οικονομικα είναι. Και τα δύο έχουν νεύρο και δύναμη αλλά το τούρμπο είναι τέλειο. Και γρήγορο και οικονομικό.
Είναι το ραλλακι της σημερινής εποχής, μιας και η πεζώ ασχολείται με λεντ φώτα. -
Όντως, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν και δεν τους πολύ φοβάμαι τους Ιάπωνες ιδιαίτερα και για βλάβες κτλ. Λογικά έχει και παγίδα κατακρατησης λαδιού
Σε χαλαρό 90-100 σε επίπεδο δρόμο.... 3.5 - 4 βλέπω και στο δικό μου mazda cx 30 με 186 και awd, αλλά δυστυχώς λίγοι δρόμοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι και σε καθημερινές μετακινήσεις.
-
Άλλη αμαξαρα.
Πιάστε συζήτηση με τον μαναστ, stelvio ο ένας, cx30 awd ο άλλος. Εμείς θα πάρουμε μαντηλάκια να σκουπίζουμε τα δάκρυα μας καθώς διαβάζουμε την συζήτηση.
-
@gtsartsal said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Σε χαλαρό 90-100 σε επίπεδο δρόμο.... 3.5 - 4 βλέπω και στο δικό μου mazda cx 30 με 186 και awd, αλλά δυστυχώς λίγοι δρόμοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι και σε καθημερινές μετακινήσεις.
Το 3,5 δεν έχει και πολύ σημασία γιατί δεν αφορά μέση τιμή μιας ολοκληρωμένης διαδρομής, αλλά μόνο κάποια δευτερόλεπτα κίνησης σε ιδανικές συνθήκες.
Μεγαλύτερη σημασία κατά τη γνώμη μου, έχει η μέση τιμή κατανάλωσης που πετυχαίνεις διαχρονικά στη πράξη.
Για παράδειγμα, στο δικό μου 186άρι CX30 (όχι AWD αλλά αυτόματο) έχω σε 13.000km 7,1 μέση κατανάλωση, κάτι που θεωρώ εντυπωσιακό για αυτοκίνητο με δίλιτρο μοτέρ σχεδόν 200 ίππων και 1.600 κιλών και κυκλοφορία εντός Αθήνας το μεγαλύτερο διάστημα του έτους...
Ευελπιστώ το αυτόματο Swiftάκι (όταν το παραλάβω) να βρίσκεται 1 με 1,5 λίτρα κάτω από αυτή τη τιμή (ο skyactiv x έχει βάλει ψηλά τον πήχη...) -
Δηλαδή και εσύ έχεις cx30 2.0 και πειρες και το swift;
Μα τι χόμπυ είναι αυτά που έχετε;
Πλάκα πλάκα όλοι σας κάνετε πολύ καλές επιλογές!Σε απλή μετακίνηση μέχρι 90 χλμ/ώρα, χαλαρές επιταχύνσεις στα φανάρια το χειροκίνητο γράφει 3,3 -3,5 χωρίς a/c. Δοκιμασμένο αυτό για 60 χλμ απόσταση. Υπολογιζε σε παρόμοιο ρυθμό κανένα λίτρο παραπάνω για το αυτόματο.
Το παν είναι να αλλάζεις όταν λέει ο υπολογιστής του αυτοκινητου. Εκμεταλλεύεται τα μέγιστα την ηλεκτρική ροπή και πραγματικά γραφει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Στο αυτόματο θα είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό.
-
Είχαμε ένα παλικάρι που πείρε το αυτόματο αλλά δεν μπαίνει στο forum πλέον. Θα μπορούσε να μας πει στα σίγουρα.
-
@alf1 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@gtsartsal said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Το 3,5 δεν έχει και πολύ σημασία γιατί δεν αφορά μέση τιμή μιας ολοκληρωμένης διαδρομής, αλλά μόνο κάποια δευτερόλεπτα κίνησης σε ιδανικές συνθήκες.
Μεγαλύτερη σημασία κατά τη γνώμη μου, έχει η μέση τιμή κατανάλωσης που πετυχαίνεις διαχρονικά στη πράξη.
Για παράδειγμα, στο δικό μου 186άρι CX30 (όχι AWD αλλά αυτόματο) έχω σε 13.000km 7,1 μέση κατανάλωση, κάτι που θεωρώ εντυπωσιακό για αυτοκίνητο με δίλιτρο μοτέρ σχεδόν 200 ίππων και 1.600 κιλών και κυκλοφορία εντός Αθήνας το μεγαλύτερο διάστημα του έτους...
Ευελπιστώ το αυτόματο Swiftάκι (όταν το παραλάβω) να βρίσκεται 1 με 1,5 λίτρα κάτω από αυτή τη τιμή (ο skyactiv x έχει βάλει ψηλά τον πήχη...)Δίκιο έχεις, το ανέφερα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γράψει πολύ χαμηλά.
Ακριβώς 7.1 έχω κι εγώ μετά από 4.000 -
Δηλαδή και εσύ έχεις cx30 2.0 και πειρες και το swift;
Μα τι χόμπυ είναι αυτά που έχετε;
Πλάκα πλάκα όλοι σας κάνετε πολύ καλές επιλογές!Σε απλή μετακίνηση μέχρι 90 χλμ/ώρα, χαλαρές επιταχύνσεις στα φανάρια το χειροκίνητο γράφει 3,3 -3,5 χωρίς a/c. Δοκιμασμένο αυτό για 60 χλμ απόσταση. Υπολογιζε σε παρόμοιο ρυθμό κανένα λίτρο παραπάνω για το αυτόματο.
Το παν είναι να αλλάζεις όταν λέει ο υπολογιστής του αυτοκινητου. Εκμεταλλεύεται τα μέγιστα την ηλεκτρική ροπή και πραγματικά γραφει πολύ χαμηλή κατανάλωση. Στο αυτόματο θα είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό.
Γνήσια γιαπωνεζάκια και τα δύο...
-
@alf1 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Καλησπέρα.
Αποφάσισα να μπω κι εγώ στο "club" παραγγέλνοντας το Swiftάκι στην έκδοση GLX με το CVT.
Ελπίζω να βγει στη πράξη όσο οικονομικό (σε κατανάλωση και services) έχω προυπολογίσει.
Έχουμε στοιχεία τιμών σέρβις από κατόχους; (οι τιμές που πήρα από τους dealers κατά την έρευνα αγοράς είχαν διαφορές)Καλοτάξιδο και εύχομαι να το χαρείς! Αναφορικά με το service, για suzuki scross πλήρωσα από 180ε, με έκπτωση 143ε στον Σφακιανακη στον Κηφισό. Το πρώτο service είναι φίλτρα, λάδια. Α και πλέον είναι στα 20.000 χλμ η χρόνο. Για το swift λογικά είναι κάπου εκεί.
-
-
Εμένα μου φαίνεται ότι παρόλο που είναι σε όλα του σχεδόν μια χαρά, το θάβει λίγο το άρθρο, Lap?
-
Εντάξει εκφράζει μια κάπως διαφορετική άποψη αλλά όχι πολύ διαφορετική. Καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Και εγώ αυτήν την αίσθηση έχω πως το χτυπάει κάπως ιδιαίτερα με τις βαθμολογίες στους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες. Δηλαδή τι να πει το 208,c3,fiesta,yaris κτλ που έχουν χειρότερους χώρους;
Αλλά παρόλαυτα έχω την αίσθηση ότι μας διαβάζουν, θίγουν ακριβώς ότι θίγουμε και εμείς. Ιδιαίτερα εκεί με τις 16αρες ζάντες είναι το μοναδικό άρθρο που κάνει αναφορά και αφήνει υπονοούμενο όπως το διάβασα για το μέγεθος τους σε συνάρτηση με την άνεση. Ποτέ κανένα άρθρο στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν συνδιάζει άνεση και 16 άρα ζάντα στο swift, παρά μόνο εμείς εδώ στο forum. Εκτός και αν όντως το διαπίστωσαν και αυτοί, πως για το βάρος του δεν κάνει η 16 άρα!
Κακά τα ψέματα έχει παλιωσει ελαφρώς σχετικά με τον ανταγωνισμό, ιδιαίτερα σε εξοπλισμό οθονών και κρυφών φωτισμών κτλ αλλά σε κάποια άλλα παραμένει εξαιρετικό και γνήσια ιαπωνικό.
Σχεδιαστικά όσο γερνάει τόσο ομορφαίνει. Πλέον είναι ίσως από τα πιο όμορφα της κατηγορίας. Τόσο άσχημα είναι τα νεότερα από τον ανταγωνισμό.H οδική συμπεριφορά είναι τουλάχιστον για 8/10. Άλλωστε το βάζει στα συν του μοντέλου αλλά μετά το βαθμολογεί με 7/10.
Η φωτογραφία με τον πίσω εσωτερικό τροχό σηκωμένο θυμίζει παλιά μικρά γαλλακια στις στροφές. Με την διαφορά ότι το swift έχει πιο άμεσο turn in και από ραλλακι. Έστω και με αυτά άλογα.Η βαθμολογία κατανάλωσης είναι σωστή, 9/10 με το 10/10 να ανήκει στο yaris hybrid.
-
Εκεί που αναφέρει για το cvt και τις αλλαγές σχέσεων στο manual mode και ότι διαμαρτύρεται. Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει. Δεν έχω ιδέα από το cvt
Νέο Suzuki Swift 2017