-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και την εναλλακτική διάσταση που μου αναφέρετε!
Πολύβιε αυτα που αναφέρεις ειναι βλεπω οικολογικά; Αυτα που εχω ειναι οικολογικά (μπριτζστουν εκοπια) και δεν ειμαι καθόλου ευχαριστημένος.
Masterauto, με εξιτάρεις! Θα τα κοιταξω/ρωτησω.
(εντιτ), αν δε κανω διαφημιση, https://www.elma-sa.gr/el/products/ΕΛΑΣΤΙΚΑ/?width=195&ARatio=55&Diameter=0116&brand=GOODYEAR απο αυτό το σαϊτ που ειναι ευκολοδιαβαστο, ποια ακριβως έχεις; Γιατι βλεπω αρκετά.
nontaskatsaras, επίσης θα τα κοιτάξω!
manast, ευχαριστω για τα τεχνικά. 195 σημαινει οτι μεγαλώνω το φάρδος του λάστιχου σωστα; Το προφιλ μενει 55. Ελεγα οτι με πιο μεγαλο προφιλ θα είχα ακόμα πιο ησυχη/μαλακη κύληση.Σας υπερευχαριστώ όλους γιατι χάθηκα με τα σαιτ
-
manast, ευχαριστω για τα τεχνικά. 195 σημαινει οτι μεγαλώνω το φάρδος του λάστιχου σωστα; Το προφιλ μενει 55. Ελεγα οτι με πιο μεγαλο προφιλ θα είχα ακόμα πιο ησυχη/μαλακη κύληση.
Σας υπερευχαριστώ όλους γιατι χάθηκα με τα σαιτ
Σωστά αλλά σε απόλυτους αριθμούς το 55% του 185 είναι 101,75mm και το 55% του 195 είναι107,25mm, αυτό είναι 5,5mm διαφορά 'παχύτερο' σαν απόσταση ζάντα-έδαφος.
-
Ευχαριστώ! θα ενημερώσω για την επιλογή και την αίσθηση.
-
Goodyear Efficient Grip τα καινούργια νομίζω είναι τα καλύτερα all around φθηνά αυτή τη στιγμή. Προσοχή: τα καινούργια, έκδοση 2, έχουν τεράστια διαφορά από τα παλιά σε διάρκεια ζωής. ΜΟΝΟ τα 2.
Καλύτερα/φθηνά sportif σίγουρα τα Bridgestone T005 (ΟΧΙ τα runguard).
Πάντα κλασσικές και καλές επιλογές τα Michelin, Energy Saver+ μπορεί να είναι καλή επιλογή για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα Primacy φοβερά λάστιχα, αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει σε ελαφρύ αυτοκινητάκι πόλης, μάλλον είναι περισσότερο ταξιδιαρικο και για βαρύτερο αυτοκίνητο.
Μάλλον θα εμένα στις 3 πρώτες επιλογές που σου είπα. Eco/4 seasons/runguard ελαστικά δεν θα έβαζα για διάφορους λόγους το καθένα.
-
Dublin ευχαριστώ για τη πρόταση επίσης! Εκανα μια γύρα απο 4 λαστιχάδες, οι 2 κλειστοί, 1 κλεινει αυριο ανοιγει Σεπτέμβρη και 1 μπορει να με εξυπηρετήσει άμεσα. Και οι 2 μου ειπαν οχι στην αλλαγή διάστασης και ο ενας που μπορει να βρει κάτι, απο κατι Τοyo και Kleber (https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/kleber/dynaxer-hp4/185-55-r16-87v-1038352). Βασικά τα Κλεμπερ μπορει να τα βρει αύριο. Μου ειπε ειναι μαλακό με ενισχυμενο προφιλ.
Σε Λουπο που ειχα και ηταν κούτσουρο με κατι Μπριτζεστον (Ποτεντζα νομιζω) θυμηθηκα οτι είχα βαλει Κλεμπερ και ηρεμισε το κεφάλι μου ενώ από θεμα ποιοτητας, δεν ειχα κάποιο θεμα (ως πιο μαλακά το λέω). Ισως να παω προς αυτά και να δω πως θα αντιδρασει το όχημα. -
Προσοχή σε οποιαδήποτε μεταβολή του ύψους του αυτοκινήτου, διαβάστε σελίδα 3-63 του manual.
-
-
Λοιπόν, για να τελειώνω μιας και η περίοδος που αποφάσισα να τα αλλάξω τα λάστιχα δεν ειναι η καλύτερη (όλοι κλεινουν για διακοπές, δε προγραμμάτιζα να φυγω αλλά τελικά μετα εκει 18/8 λέω να τη κάνω για βουνο να ηρεμίσω) μιας και βρέθηκαν τα Kleber Dynaxer HP4 185/55 R16 87V, ετοιμοπαράδοτα, έβαλα αυτά. Αλλαγή στη διάσταση δε τόλμησα να κάνω. Οπως είπα και οι 2 λαστιχαδες μου είπαν όχι.
Εκανα ετσι μια βολτούλα, και αμέσως κατάλαβα τη διαφορά κυριως όταν περνάω από γραμμες τραμ, καπακια αγωγών κλπ. Στη κύλιση νομίζω κάπως πιο ήσυχο στο κανονικό δρόμο αλλά δε μπορώ να πω ακόμα με σιγουριά. Παντως, πως να το πω, το αισθάνομαι πιο 'φουσκωτό' το λάστιχο.
Οπως είπε και ο Masterauto, μου είπαν οτι είναι πιο μαλακό λάστιχο, ίσως θέλει αλλαγή λίγο νωρίτερα, αλλά τα πλαϊνα να μη τα φοβάμαι, ειναι ενισχυμένα.Εχει αγοράσει κανείς ρεζέρβα ανάγκης ειτε απο Σουζουκι ή εξω; Το δικό μου εχει απλά το χαζο-υγρό-τρόμπα αλλά θέλω να παρω ρεζέρβα με γρίλο. Στο βουλκανιζατερ μου ειπαν μόνο αντιπροσωπεία. Ισχύει; Υπαρχει κανεις που πουλαει ρεζερβα/γριλο σετ; Χωρο/υποδοχή εχει το αυτοκίνητο για ρεζέρβα.
Την ερχομενη βδομάδα παω για σερβις οπότε αν δε βρω έξω, να πάρω απο Σουζουκι.Ευχαριστώ.
εντιτ : Φρενάκι σε στραφή στυλους Ολυμπίου Διος (κατέβασμα προς Συγγρου), σα να μου γλύστρισε λίγο.
-
Ζεστη άσφαλτος.... Περίμενε κατά το Σεπτέμβριο.
-
Παντως άν και μαλακό λάστιχο, πάλι νομιζω το προφιλ ειναι μικρό.. οποτε αν δε συζητάμε για αλλαγή διάστασης, τοτε για ανεση απο 16αρα σε 15αρα ζαντα με κανα 60αριπροφιλ.
Λιγότερο, αλλά ακόμα ψιλο-κουτσουρο.
Οκ Λαπ, θα το κουκουλώσω και θα περιμένω.. χεχεχε.. εγω νομιζα με ζεστη ασφαλτο (μεγ. θερμοκρασίες) θα πιανει καλύτερα. Σκεφτηκα αν με 40 ετσι λιγο γλιστραει με 15 θα παμε πατιναζ. -
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά έβαλες Kleber, μην περιμένεις σπουδαία πράγματα...
-
Δεν την γνωρίζω την εταιρία;
Εμενα έτσι ως απλο λαστιχάκι μου άρεσαν τα uniroyal... Πολυ ωραια.
-
@alejandro δε ξέρω πόσο καιρό έχεις τα λάστιχα αλλά αν είναι καινούργια θέλουν ροντάρισμα.
Δώστους λίγο χρόνο και ξανατσέκαρε
-
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kleber/Dynaxer-HP4.htm
Είναι η 2η μάρκα της Michelin (έχει και άλλες χειρότερες και φθηνότερες), τρομερό value for money και σχετικά πρόσφατα σε κυκλοφορία (κάνα 2 χρόνια νομίζω).
Ίσως με λίγα ακόμη χρήματα να έβαζες τα Τ005 που νομίζω είναι ένα καλύτερο ελαστικό.
Παρ' όλα αυτά, όπως είπε και ο Μάστορας, περίμενε λίγο, θα βελτιωθούν, και θα προσέθετα να μην τα ταλαιπωρείς τώρα ακόμη που είναι αρχή..
-
Ποιες άλλες έχει η Michelin;
-
https://www.autoblog.gr/2014/12/04/michelin-continental-elastika/
Tigar, Kormoran και Riken. Tα Kormoran ειδικά κυκλοφορούν ευρέως στην Ελλάδα.
-
Θενξ
-
Τα κλέβερ κυκλοφοράνε χρόνια. Για απλή χρήση Καλά είναι.
-
Νομίζω είναι πολύ καλή επιλογή επώνυμου και οικονομικού ελαστικού
-
Γιατί λένε να μην βαλουμε τα 205;
-
205 στη 16αρα στενή της σουζούκι δεν νομίζω ότι κάθεται σωστά..
Νέο Suzuki Swift 2017