-
Παιδιά ξέρει κανείς γιατί στο νέο
Swift με face-lift hybrid και cvt μειώνουν τους ίππους του από 90 σε 81 ???
Ρύποι και CO2.
-
Για υποστήριξη του Lap:
O ολλανδός ξάδερφός σου.. (το suzuki συνολικά του άρεσε περισσότερο και θα μπορούσε και με λίγα παραπάνω άλογα).
-
Για υποστήριξη του Lap:
O ολλανδός ξάδερφός σου.. (το suzuki συνολικά του άρεσε περισσότερο και θα μπορούσε και με λίγα παραπάνω άλογα).
Και οι Γερμανοί αυτό είπαν
-
Και οι Γερμανοί αυτό είπαν
Άσχετο, αλλά ο ήχος του mazda στην εθνική καθώς επιταχύνει κι οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ...
-
Για υποστήριξη του Lap:
Με μια σημαντική διαφορά που είναι και η ουσία του συμπεράσματός του, ότι για τα λεφτά του το Swift είναι καλύτερο. Όμως στην Ολλανδία, όπως και σε όλη την Ευρώπη σχεδόν το Φιέστα είναι πολύ ακριβό, στην Ελλάδα όχι!! Συγκρίνει το 125αρι με το Swift Sport και το Suzuki είναι πιο φτηνό!
Εδώ, αγοράζεις το ST Line με τα 155 mHEV (πολύ καλύτερο από το Swift Sport) και σου μένουν και ρέστα για ασφάλεια, τέλη και διόδια για 1+ χρόνο.
Όλα είναι θέμα τιμής σε αυτή την κατηγορία. Στην Γερμανία π.χ. το 155αρι, που εδώ έχει €19.400, πωλείται για 23.151!
-
Χεχε
Ειναι παρα πολυ καλο το st line αλλα δεν ειναι το καλυτερο κατ εμε.
Δεν εχει αυτο που ειχαν τα ραλλακια, εγινε πλεον βαρυ...πιο οικογενειακο.
Στο swift ακους λιγο παραπσνω το οδοστρωμα αλλα ειναι πολυ μα παρα πολυ παιχνιδιαρικο....ισως πιο αποτομο απο το fiesta ...
Σε καποιο σημειο λεει το ποσο βεντουζαρει η μουρη στην στροφη και ελαφραινει το ποσω μερος, ακριβως ετσι ειναι και στο mild hybrid ....εχουν παρομοιο στησιμο, αλλωστε τοmild hybrid ειναι η εκδοση rs και αυτη ενα ακομα σκαλοπατακι η εκδοση sport. Τα απλα swift που κυκλοφορουν σε ινδιες και ασια δεν εισαγωνται ευρωπη. Ειμαστε πιο σπορτιφ εμεις εδω.
Επισης λεει πως με το st line στριβεις και με το γκαζι... οπως ακριβως και στα καλα peugeot 207gt,208gti κτλπ. Στο swift περισσοτερο παλευεις με την ουρα παρα στριβεις με το γκαζι. Δεν ειναι επικυνδινο διοτι εχει ηλεκτρονικα, αλλα το βλεπεις το αυτοκινητο ειναι κατσικακι και θυμιζει εντονοτατα, παρα πολυ δεν μπορω να το περιγραψω αλλιως, τα σαξοραλλα.
Στο swift παρα τα τεραστια περιθωρια προσφυσης του μπροστινου μερους, που πραγματιλα πιστευεις πως εχει μπλοκε, στο πισω μερος εχω πει και δοξα τω θεω που εχει esp.
Ξαναλεω παντα μιλω για οδηγηση στα ακρα με κοφτές τιμονιες σε κλειστες στροφες με στοχο την επιτυεξη της υπερστροφης....διοτι σε κανονικη οδηγηση και απλα γρηγορους ρυθμους σαν τραινο παει. Δεν καταλαβαινει τιποτα.
Παντως ο ολλανδος, ειχε αυτο το χαζο βλέμμα που θελει να το ξαναοδηγησει, τον καταάβαινω απολυτα, γυριζω ατγα βεαδυ απο δουλεια και θελω να το ξαναοδηγησω.... χαχα. Ποσο μαλλον το sport που εχει αισθητη δυναμη και ακομα καλυτερο σε λεπτομερειες στησιμο.
Κοιτα να πουμε και του στεαβου το δικιο ενα καλυτερο αμορτισερ και 2-3 χιλιοστα παραπανω μονωση στους θολους τα θελει. Μπορω να τα βαλω και μονος μου αυτα, και να κανω κατι σε DIY, να το κανω rolls royce σε μονωση θολων, ειναι σχετιλα ευκολο, αλλα καλο θα ηταν να μην μπαινεις σε κοπο, βεβαια θα ανεβαινε και η τιμη πιο πανω,
-
Οπως επισης δεν ειναι 'πολυ καλυτερο του' ....εχετε κολληματα οι φορντακιδες...σαν τους αλφιστι εχετε γινει,
Ειναι πολυ καλο αυτοκινητο αλλα η μονωση του ειναι η ολη υποθεση που σας τρελαινει κατα την αποψη μου...
Οι περισσοτεροι οδηγοι του δεν εχουν τερματισει την προσφυση του, δεν ξερουν πως αντιδρα στο οριο δεν το οηωαινουν καν γρηγορα.... απλα η μονωση συν το οντως παρα πολυ καλο τιμονι τους οδηγει στο συμπερασμα του ΠΟΛΥ ανωτερου αυτοκινητου.
Ειναι βαρυ και το αισθάνεσαι, υπαρχει λαγκαρισμα στις κινήσεις του....ειναι ομως ποιοτικο με εξαιρετικο τιμονι. Ειχα κολλησει με το τιμονι του εγω, εκει εστιαζω πιο πολυ...σχεδον τελειο το βρισκω. Στα αλλα ενα απλο καλο σπορτιφ μικρο ειναι.
Απο την αλλη το swift εχει playstation τιμονι. Δεν ξερω το νιωθεις οτι εχει γινει προσπαθεια να βαραινει για σπορτιφ αισθηση, νιωθεις και τους τροχους αλλα οχι πολυ, γενικα απογοητευτικα καπως απο το τιμονι του swift...
Στριβεις και εχει ενα ψευτοτζογο, δηλαδη ειναι πολυ ελαφρυ και ξαφνικα βαραινει σε αισθηση...μετα ξαναμαλακωνει στην ευθεια...μετα στα πολλα γινεται πολυ βαρυ...Και ολα αυτα τα κανει αποτομα....ενω στο Fiesta αψογα.
Στα αλλα ομως ειναι καρτ....παιχνιδι.
-
Οπως επισης δεν ειναι 'πολυ καλυτερο του' ....εχετε κολληματα οι φορντακιδες...σαν τους αλφιστι εχετε γινει,
Ειναι πολυ καλο αυτοκινητο αλλα η μονωση του ειναι η ολη υποθεση που σας τρελαινει κατα την αποψη μου...
Οι περισσοτεροι οδηγοι του δεν εχουν τερματισει την προσφυση του, δεν ξερουν πως αντιδρα στο οριο δεν το οηωαινουν καν γρηγορα.... απλα η μονωση συν το οντως παρα πολυ καλο τιμονι τους οδηγει στο συμπερασμα του ΠΟΛΥ ανωτερου αυτοκινητου.
Δεν είμαι 'φορντάκιας', 'bmwδάκιας' είμαι, άσχετα εαν θα καταλήξω Αλφίστι....
Μετά από 27 χρόνια που οδηγώ και είμαι τυχερός να έχω οδηγήσει πολλά και γρήγορα αυτοκίνητα, μπορώ να καταλάβω την διαφορά στον δρόμο από απλά μια καλή ηχομόνωση...ήμαρτον! Το έχεις κάνει καραμέλα αυτό με την μόνωση, απλά επειδή το swift δεν έχει.
Και ναι το έχω οδηγήσει πάρα πολύ γρήγορα, τόσο που εαν ανεβάσω δημόσια τα βίντεο, δεν θα μου ξαναδώσει καμία εταιρεία αυτοκίνητο για test drive...όμως δεν έχω οδηγήσει το swift sport οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Αποκλείεται όμως να είναι καλύτερο από το Φιέστα. Πιο παιχνιδιάρικο ίσως, πιο γρήγορο σε στροφοδιαδρομή αμφιβάλλω (και εσύ λες ότι σε κόβουν τα ηλεκτρονικά αλλιώς θα φέρεις σβούρες), πιο καλό εν γένη επίσης δεν είναι. Είναι πιο καλό ως παιχνίδι, το δέχομαι. Αλλά είναι και €1.000 πιο ακριβό.
-
Είμαι κάτοχος του Ignis facelift με κωδικό κινητήρα K12D και το λάδι που παίρνει ειναι 0w-16...Το προηγούμενο μοντέλο πάλι με υβριδικό κινητήρα παίρνει λαδι 0w-20.Πλεον η Suzuku βάζει τα Ecstar....
Για πες εντυπωσεις.....κινητηρα κτλ
Το υβριδικο εχεις;;;
Απο αναρτηση λενε το βελτιωσαν....γενικα πως το νιωθεις εσυ ως οδηγος,
-
https://www.cartest.gr/suzuki-swift-sport-hybrid-129ps.html
Ο αρθρογραφος εχει πολυ ωραια γραφη.
Παντως το ανεβασν κ αλλο....
Το εφτασαν στο fiesta st με τα 200 αλογα,
18.500 με 19.000 φουλ ολα μεσα. Αυτη θα ταν μια καλη τιμη.
-
Φοβερα καθισματα.
Στο 6:46 φαινεται και τι χωρο εχει ο πισω επιβατης
Ενταξει δεν ειναι πρωτο μποϊ, 1,76μ ειναι, αλλα γενικα ενω εχει τα μεγαλυτερα καθισματα απο τις απλες εκδοσεις, εχει εξαιρετικους χωρους.
Διπλασιους ειχε η Κουλα αλλα τεσπα.
-
Στα πλαίσια της πλήρους ανατροπής των δεδομένων χρήσης μου - τουδε και στο εξής 80% πόλη, 20% εκτός με 5-6 ταξίδια των 200-250 χλμ το πολύ το χρόνο - πήγα και το είδα εδώ στη γειτονιά στη Βουλιαγμένης.
Δεν το λες και χάλια μέσα, τρώγεται, αν εξαιρέσω το χαμηλότερο κομμάτι της κονσόλας μέχρι πίσω το χειρόφρενο, που πήγαινε πέρα δώθε σαν ξεβιδωμένο. Έτσι είναι και στα δικά σας;Πήρα και προσφορά: 1.2 mild hybrid GL+ CVT με μεταλλικό, 16500 !!. Μου είπε ότι έχει καναδυο έξτρα που τα είχε μόνο η GLX στο απερχόμενο μη hybrid (LED φώτα και εργοστασιακούς αισθητήρες πίσω νομίζω). Υποβραχιόνιο δεν είχε το GLX που είχε εκεί και ξέχασα να ρωτήσω αν το νέο έχει.
Εκ των υστέρων τοποθετημένο δεν θα πάρω, μόνο αν είναι μονοκόματο με την κονσόλα. Οτιδήποτε άλλο χαλαρώνει με τη χρήση.Test drive το cvt από Οκτώβριο.
-
Βαλε το εξτρα. δεν χαλαρωνει διοτι βιδωνει μεσα στο σασι με σιδερενιο σκελετο. Αν το δεις θα καταλαβεις ειναι πολυ γεροδεμενη καρασκευη, εχεινακροβως ιδια αποχρωση ολαστικου με το υπολοιπο αυτοκινητο και δεν φαινεται καθολου οτι ειναι εξτρα αξεσουαρ. Δεν κουνιεται καθολου, καλυτερα απο τα πλαστικα που ειναι ενωμενα με την κατω κονσολα, απλα στην πισω πλευρα του φαινεται μια βιδουλα....θα μπορουσαν αν εβαζαν καπακι βιδας αλλα τεσπα.
το πανω μερος του που ακουμπα ο αγκωνας ειναι απο μαλακο πλαστικο
Οχι δεν κουνιεται τιποτα σε εμενα ειναι ολα πολυ καλα βιδωμενα.... ισως πηγαν να βαλουν ή να βγαλουν καποιο υποβραχιονιο σε αυτο που ειδες στην εκθεση οπου πρεπει να ξεβιδωσεις το κατω μερος των πλαστικων αναμεσα στο χειροφρενο ....ισως δεν το ξανα βιδωσαν....
Ωραιο το αυτοματο αλλα εχει σιγουρα ενα λιτρο παραπανω καταναλωση απο το χειροκινητο, να το ξερεις αυτο νωριτερα. Απο την αλλη δεν υπηρχε πριν με mild hybrid 48v, αρα αν τελικα το αποφασισεις απο εσενα θα τα μαθουμε τα περι καταναλωσεων.
Σε ταξιδι στα 120 χλμ/ωρα θα εισαι με 2300 σ.α.λ λογω cvt.
Υ.γ Το glx δεν εχει εργοστασιακους αισθητηρες πισω....εχει ομως καμερα οπισθοπορειας. Μηπως αυτο εννοεις;
-
Ο μαμά τεμπέλης αν είναι ίδιος με του μπαλένο είναι για τα πανηγύρια. Τρίζει και κουνιέται όταν τον ανοίγεις..
-
Οχι ειναι ξεχωριστος.
Που κουνιεται στο ανοιγμα;
Του swift ειναι συρομενος καθως παει μπροστα πισω και ανοιγει προς τα πανω.
-
Δεν σέρνει, απλά ανοίγει προς τα πάνω με κουμπί. Όταν ανοίγει έχει τζόγο αριστερά δεξιά και τρίζει. Γενικά στους δρόμους όμως δεν έχω άλλους τριγμούς.
-
Οχι αυτος του swift δεν εχει εντονο τζογο...χιλιοστο και αν ....δεν σου κανει εντυπωση δηλαδη ωστε να το παρατηρησεις.
Ουτε στο swift ακουγεται κατι σε λακουβες.
Αν ακουστει τιποτα......υπαρχουν και τα σπρευ σιλικονης,...σιγα μην ασχοληθω.
Εντωμεταξυ ακομα και με ζεστη δεν τριζει γυρω απο το καντραν ακομα με το σπρεϋ που εβαλα πριν ενα ετος.... ακομα κρατα η σιλικονη.
Το πιεσα και με τα δαχτυλα ουτε τσικ δεν κανει. Τιποτα.
-
-
Κλασικος μαρεκ..
Το svhs με το hybrid εχουν διαφορρες στο δυναμο/μοτερ οχι μονο στο ονομα.
Αλλα ειρωνικος...τεσπα
Αυτο που πιανει ενα πλαστικο και το ανοιγει απο κατω......
1ον ειναι εξαιρετικα ευκολο να επιδιορθωθει π.χ το κλιματιστικο αντι να καταιβει ολο το ταμπλο.
2ον απο αυτον το ειδα.... μια χαρα κουμπωμενο ειναι απο κοντα και δεν φαινεται τιποτα. Μαλιστα αν το πιασετε ειναι ελαφρως μαλακο...δεν σου παει το μυαλο να το τραβηξεις με δυναμη για να δεις αν βγαινει...ο μαρεκ το σκέφτηκε και εσκισε
3ον δεν ειπε τιποτα για την πεταχτη ουρα.... το κυριο σημειο διαφοροποιησης του απο τον ανταγωνισμο.
4ον Δεν ξερει να οδηγει, στην επιταγχυνση δεν ξερει να αφηνει συμπλεκτη ....δεν φταιει μονο το νερο οπως αναφερει.
5ον Εχει αδικο για το warning alert ....αναβει οταν πλησιαζεις στον μπροστινο σου στα 2 μετρα αλλα με ταχυτητα, καμια σχεση με αυτο που λεει πως οποιος μπαινει μπροστα σου ενεργοποιειται
Ο ανθρωπος εκτος απο κυνικός λεει πραγματα που δεν ισχυουν ή τα διογκωνει πολυ.
Ολο και πεφτει στα ματια μου διοτι τα ξερω τα ηλεκτρονικα συστηματα του αυτοκινητου και δεν ειναι ετσι, τοσο εντονα οσο λεει.
Σκεψου τι λεει για τα αλλα που δεν τα γνωριζω.
-
Καλά, και σε άλλα μοντέλα έχει πει επικές @@ριες, ενίοτε και καταφανή ψεμματα, όπως στο επεισόδιο με τη ds5 που τον κράζει και όλος ο κόσμος από κάτω. Γραφικός.
Νέο Suzuki Swift 2017