-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πιο το νόημα να συγκρίνεις Ευρώ με Δραχμές δεν καταλαβαίνω
Τα έκανα σε euro.
Δεν το είπα γιαυτό, μπορούσα και εγώ να το κάνω.
Νόημα δεν υπάρχει γιατί έχουν περάσει 20 χρόνια.
Δεν σου κάνω παρατήρηση, μη με παρεξηγείς, δικαίωμά σου να γράφεις ότι σύγκριση θέλεις.Απλά από οικονομικής απόψεως δεν έχει νόημα. Και κάτι που το 1995 έκανε 5.000δρχ., το 1975 το αγόραζες 500δρχ.
-
20 χρόνια πέρασαν αλλά τα λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη μου είναι ακριβώς ίδια με αυτά του 1995.
Οπότε εγώ συγκρίνω δυνατότητες αγοράς με βάση αυτά τα ίδια χρήματα.
Εγώ π.χ. από οικονομικής άποψης πλέον είμαι στο 1995 παρόλο που πέρασαν 20 χρόνια.
Από το 2009 έχει ξεκινήσει η προς τα πίσω πορεία... και τα τελευταία δύο χρόνια ξεσκίστηκε εντελώς.Δεν θα είχε νόημα η σύγκριση αν τα χρήματα που έμπαιναν στη τσέπη μου ήταν τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που παίρνω τώρα. Οπότε θα είχα την δυνατότητα να αγοράσω ένα αυτοκίνητο των 17800euro τόσο άνετα, όσο τότε.
Τώρα πλέον δυνατότητα για αγορά μόνο σκουτεράκι ... και πολύ είναι ...
-
Θα έλεγα το αντίθετο, ότι δηλαδή παρά τον πληθωρισμό τόσων ετών, οι τιμές των αυτοκίνητων παραμένουν σταθερές, προσφέροντας φυσικά πολύ περισσότερα σε σχέση με 20 χρόνια πριν.
Το 1999 αγόραζες Golf 1.4 με τα υπέροχα 75 ολόκληρα άλογα με 17.000€, ενώ σήμερα σχεδόν 20 χρόνια μετά δίνεις 2.000€ επιπλέον και παίρνεις το Golf με 110 άλογα, καλύτερους φυσικά χώρους και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
17.800euro για ένα σουιφτάκι...Δηλ. 17800e... όταν το 1995 είχα αγοράσει το Swift GTi με 5806e...
Εγώ πάντως το Swift Gti το είχα αγοράσει 2.770.000 δρχ καινούργιο τον Νοε του 90 ,δηλ 8.129 € , τόσο πολύ φθήνηνε μετά;
Διευκρίνηση : το πήρα με την έκπτωση του καταλυτικού , το μέτρο της απόσυρσης έγινε μετά. -
Ναι, γιατί το 1995 καταργήθηκε το GTi και είχαν ρίξει τις τιμές στα τελευταία κομμάτια.
Ήταν το facelift που δεν ήταν τόσο όμορφο και δεν είχε πουλήσει πολύ. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το 1999 αγόραζες Golf 1.4 με τα υπέροχα 75 ολόκληρα άλογα με 17.000€, ενώ σήμερα σχεδόν 20 χρόνια μετά δίνεις 2.000€ επιπλέον και παίρνεις το Golf με 110 άλογα, καλύτερους φυσικά χώρους και πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό.Το 1999 δύο συνάδελφοι μου τότε είχαν αγοράσει και οι δύο αυτό το Golf. Ο ένας 5θυρο, ο άλλος 3θυρο. Είχαν δώσει λιγότερα από 17000euro. Αλλά αυτό δεν έχει τόσο σημασία.
Άλλωστε και εγώ το 1999 είχα αγοράσει το Hyundai Coupe FX που ήταν λίγο ποιο φτηνό από το Golf.
Εγώ σε άλλο πράγμα αναφέρθηκα. Εγώ αναφέρθηκα στο γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη έχει πέσει κατακόρυφα. Τουλάχιστον αυτό βλέπω στο δικό μου περιβάλλον.Αν υπάρχει ακόμη 'χρηματικό λίπος' που επιτρέπει στην άνετη αγορά τέτοιων αυτοκινήτων, τότε αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά τελικά στη χώρα.
-
Μου έκανε τρομερή εντύπωση η τιμή που έγραψες καθώς τυχαίνει επίσης το '95 να είχα αγοράσει Charade GTti στα 3.800.000 (έχω ακόμα το τιμολόγιο). Και μένα από τα πολύ τελευταία που πουλήθηκαν στην Ελλάδα (αλλά 0% σκόντο..). Καθώς μάλιστα έκπτωση απόσυρσης πλέον δεν υπήρχε η προσφορά που σου έκαναν (50%) το έκανε να είναι πιο φτηνό από βασικό Maruti 800
-
Στην Agripan είχα πάει και εγώ τότε για το Charade Turbo. Καμιά έκπτωση.
Το Swift έσκασε από φιλικό πρόσωπο σε εμπορία και το πήρα κοψοχρονιά. Άλλωστε εγώ τότε κοιτούσα το νεοφερμένο Hyundai Accent GLS/LS.
Πάντως το 50% δεν ισχύει. Κάπου στο 20% ήταν. -
Έχω μπροστά μου τους 4Τ Ιουλίου '95: Swift 1.3 GTi 16V 3.895.000
-
Κάτσε γιατί τώρα μπλέχτηκα. Με τις μετατροπές σε euro μπλέχτηκε το πράγμα.
Το Swift το είχα πάρει λίγο κάτω από 3000000δρχ. (2.970.000δρχ / 8700euro).
Νομίζω ότι εκεί έκανα το λάθος. Από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα 1.970.000 και μετά με τις μετατροπές σε euro χάθηκε η μπάλα. Σόρυ...Τέλος πάντων.
Αν εσείς θεωρείτε ότι οι τιμές σήμερα είναι λογικές, κανένα πρόβλημα.
Εγώ έχω άλλη άποψη. -
Προσωπικά τα 12-17 χιλ. που κάνει ένα οποιοδήποτε σύγχρονο κουβαδάκι (ούτε καν κάπως 'σπορτίφ') τα θεωρώ υπερβολικά -ασχέτως αγοραστικής δύναμης του Έλληνα (πόσω μάλλον....). Αλλά καταλαβαίνω πως είμαι στην μειοψηφία
-
Έτσι είναι, η κατηγορία αυτή έχει υψηλές τιμές και αν ο πελάτης επιθυμεί καλά εξοπλισμένο όχημα ή/και δυνατό κινητήρα, η τιμή εκτοξεύεται.Δεν ξέρω αν οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ εμπορική συνδυάζοντας αρκετές ''αρετές'' αλλά προσωπικά δε θα έδινα τόσα χρήματα για τέτοιο αμάξι.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάτσε γιατί τώρα μπλέχτηκα. Με τις μετατροπές σε euro μπλέχτηκε το πράγμα.Το Swift το είχα πάρει λίγο κάτω από 3000000δρχ. (2.970.000δρχ / 8700euro).
Νομίζω ότι εκεί έκανα το λάθος. Από κεκτημένη ταχύτητα έγραψα 1.970.000 και μετά με τις μετατροπές σε euro χάθηκε η μπάλα. Σόρυ...Τέλος πάντων.
Αν εσείς θεωρείτε ότι οι τιμές σήμερα είναι λογικές, κανένα πρόβλημα.
Εγώ έχω άλλη άποψη.Οι τιμές είναι λογικές για τους μισθούς τους εξωτερικού... Τόσο απλό..
-
Μα το είπα και παραπάνω, για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τουλάχιστον αυτοκίνητο στις καλα εξοπλισμένες εκδόσεις, και πάλι, η τιμή ειναι υπερβολική. Οταν δε προσφέρει χώρους, ησυχεία, απτή ποιότητα, ηχομόνωση και να σου χρεωνουν στην GLX πισω κανονικά ρυθμιζόμενα προσκέφαλα (έλεος Σουζουκι ) και χερουλια οροφής (που δε τα χρησιμοποιώ αλλά λέμε τωρα), τα 17.800 που ζητανε ειναι τρέλα.
Η λογική μου να πάω στη συγκεκιμένη έκδοση ειναι η εξής:
Καθως όπως εχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ, απέκλυσα σχεδόν όλα τα άλλα του ανταγωνισμού για διαφορετικούς λόγους, είπα να παω στον 1.2 GL+ με αυτόματο (πρέπει να παρω αυτόματο λόγω συζυγου). Η GL+ ΔΕΝ εχει ρυθμιζόμενα πίσω προσκέφαλα και αυτόματο με ανεβασμα/κατέβασμα από τον οδηγό, 2 στοιχεία που τα θεωρώ πολύ συμαντικά για παθητική και ενεργητική ασφάλεια. Το 1.2 GL+ βγαινει στα 15.000 με το κλειδί στο χέρι. Οκ τιμή ας πουμε....
Πάμε λοιπον αναγκαστικά στην εκδοση GLX που στον 1.2 παει 17.100 και στον 1.0 που παει 17.800... απο τα 2, μόνο το 1.0 με το 6ταχυτο αυτόματο μπορεις να αλλάζεις εσύ σχέσεις...
Ο αναταγωνισμός για αυτόματο πάντα, με αξιοπρεπες κιβώτιο, πάει 16+ οπότε αν και το μπατζετ μου ήταν 14, είδα τελικα οτι για να παρω αυτοκίνητο με συμπαθητικους έστω χώρους και αυτόματο κιβώτιο έπρεπε να πάω σε αυτές τις τιμές. Δυστυχως σε μεταχειρισμένα Σουζουκι Σουιφτ της προηγούμενης γενιάς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα (μονο 3 στο καρ.γρ).
Αουντι Α3 του '99 είχε αγοραστέι κάπου 6.700.000δρχ -> 19.600ευρώ... -
Πληθωρισμός κύριοι. Εν πολλοίς οφείλεται και στο €.
-
Έκλεισα προχθές το (μάλλον) τελευταίο 1.0 GLX αυτοματο Σουιφτ. Το συγκεκριμένο θα ξαναέρθει Οκτώβρη (!). Φέρνουν λίγα από αυτό μιας και δε πουλιέται και πολύ (λογικότατο).
Το έκανα μάλιστα και τεστ-ντραϊβ στη συγκεκριμένη έκδοση τη προηγούμενη βδομάδα. Σε σχέση με το 1.2 cvt που οδήγησα επίσης, σίγουρα τραβάει αρκετά πιο γρήγορα, όμως δε θα έλεγα και τραγικά πιο πολύ. Βεβαια, δεν οδήγησα σα παλαβός στο τεστ μιας και ο πωλητης δε μου φτάιει σε τίποτα, 2ον, το τεστ σε μεγάλο πσοοστο περιελαμβανε δρόμους γύρω από το Ελληνικό που ειναι καρόδρομοι. Ο κινητήρας, είχε κάποιο κραδασμό στην αρχή αλλά οχι κατι φοβερό. Μαλλον το συνήθισα μετά από λίγο. O δε ήχος, οκ, νορμάλ.
Παντως σε σχέση με το Αουντι Α1 1.2 (85 )που οδηγώ προσωρινά, δε μου φάνηκε και τόσο πιο σπιρτόζικο το Σουιφτ. Το Α1 έχει διαμαντακι κινητήρα. Παντως, από τη μια ειναι καλό που ειναι ελαφρύ το Σουιφτ για τη κατανάλωση, συμπεριφορά, αλλά από την άλλη, με το που μπηκα στο Α1 εκτίμησα το παραπάνω βάρος στο τρόπο που περνάει από λακούβες και 'πατάει'. Το Σουιφτ βέβαια ειναι αρκετά βελτιωμένο από το προηγούμενο που έχω επίσης οδηγήσει.
Το τιμόνι του ειναι λίγο πιο ελαφρύ από ότι θα ήθελα ακόμα και για μέσα στη πόλη.Τέλος, μου άρεσε πολύ οτι μπορώ να το έχω στο Drive (δηλαδή αυτόματη λειτουργία) και όποτε θέλω, με τα αυτιά πίσω από το τιμόνι, να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες και το κιβώτιο μετά από λίγο θα ξαναμπει σε πλήρως αυτόματη λειτουργία (δε ξέρω αν το κάνουν όλα τα παρόμοια αυτόματα, αυτό του Λεξους RX που οδηγούσα έξω δε το έκανε). Δηλαδή, δε χρειάζεται να βάλω το λεβιε στο Manual και να ανεβακατεβάζω εγώ μόνο τις ταχύτητες. Αυτό μόνο σε καμια ορεινή διαδρομή...
Το αυτοκίνητο ειναι στο βαπόρι από την Ιαπωνία, αναμένεται να πιασει λιμάνι τέλος του μήνα και παραλαμβάνω μέσα Ιούλη. Ειναι ακριβώς αυτό
Τελική τιμή 17.860 ακατέβατα μιας και ήταν το μοναδικό ετοιμοπαράδοτο άρα δεν έπαιζε παζάρι. Δώρο τα κλασσικά, πατακια, τριγωνο, φαρμακείο, συναγερμός και υποβραχιόνιο (ελπίζω να μη τρίζει).
Πήγα πρώτα Σφακιανάκη στη Βουλαγμένης που μου έιπαν οτι δεν υπάρχει κανένα ετοιμοπαράδοτο (γενικά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το προσωπικό 2 φορές που πήγα). Στη καρέντα από πίσω (σερβις που παω τα του Γκρουπ) και δίπλα (πωλήσεις) πολύ πιο ευχαριστοι και προσιτοί παρά τα όσα λένε πολλοί. Στο Κορφιάτη όμως που είχα περάσει πριν 2 βδομάδες, με είχανε ενημερώσει οτι υπάρχει το εν λόγω αυτοκίνητο στο πλοίο. Πήγα λοιπόν αμέσως απο εκέι, μιλησαν με κεντρικά, ήταν ακόμα διαθέσιμο οπότε και το έκλεισα.
Περισσότερα, με τη παραλαβή. -
Καλορίζικο, να το χαίρεσαι alejandro. Για το συγκεκριμένο με ρώτησε η κοπέλα τηλεφωνικά στην αρχή της εβδομάδας έαν θα ήθελα να το κλείσω, αλλά αρνήθηκα.
Αλήθεια βρηκες χιλιάρι αυτόματο για test drive; -
καλορίζικο φίλε αν και λίγο υπερβολική η τιμή του.
Το προηγούμενο swift glx αυτόματο το περασμένο φθινόπωρο κόστιζε 13500 περίπου -
Καλορίζικο κι από μένα, πάντως η τιμή είναι όντως τσιμπημένη.
-
grimm : Χεχε... ευχαριστώ για την άρνησή σου! Αυτόματο 1.0 έχει ένα λευκό ο Σφακιανακης στη Βουλιαγμενης. Τους ρώτησα αν μπορώ να το πουλάνε με καμια έκπτωση αλλα 'τσου'.
Tubarao/balex : Συμφωνώ απόλυτα, και το έχω γράψει παραπάνω, η τιμή ειναι υπερβολική για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Μαξ 16 με το κλειδί στο χέρι έπρεπε. Τα μπλιμπλικια που δινει, τα περισσότερα μου ειναι άχρηστα.Το συγκεκριμένο το επέλεξα α) ενεργητική ασφάλεια -> διαχείριση με παντλς των ταχυτήτων του κιβωτίου (μόνο αυτή η έκδοση...) β) glx για πίσω κανονικά προσκέφαλα και όχι το απαράδεκτα και επικίνδυνα εξωγκόματα των άλλων εκδόσεων.
Μου είπαν οτι η συγκεκριμένη έκδοση δε πουλάει πολύ. Ισως στο κοντινό μέλλον να υπάρξει κάποια μείωση τιμής; Δυστυχώς επειδή δεν έχω άλλο αυτοκίνητο και κυκλοφορώ με δανεικά, δε μπορούσα να περιμένω μειώσεις τιμών ή τα νέα μοντέλα που έρχονται σε λίγους μήνες.Ωστόσο, και πάλι παραπάνω έχω αναφέρει γιατι επέκλεισα τον ανταγωνσιμό. Πιο κοντά σε Πόλο που το δίναν αν θυμάμαι καλά στα 15.800 ( ) αυτόματο bluemotion αλλά λόγω ιστορικού κιβωτίων το απέρριψα και στο C3 αλλά βλέπω ενα στη γειτονιά και αν και συμπαθητικό αρχικά, μου κάνει υπερβολικά 'χαρούμενο'.
Νέο Suzuki Swift 2017