Έκλεισα προχθές το (μάλλον) τελευταίο 1.0 GLX αυτοματο Σουιφτ. Το συγκεκριμένο θα ξαναέρθει Οκτώβρη (!). Φέρνουν λίγα από αυτό μιας και δε πουλιέται και πολύ (λογικότατο).
Το έκανα μάλιστα και τεστ-ντραϊβ στη συγκεκριμένη έκδοση τη προηγούμενη βδομάδα. Σε σχέση με το 1.2 cvt που οδήγησα επίσης, σίγουρα τραβάει αρκετά πιο γρήγορα, όμως δε θα έλεγα και τραγικά πιο πολύ. Βεβαια, δεν οδήγησα σα παλαβός στο τεστ μιας και ο πωλητης δε μου φτάιει σε τίποτα, 2ον, το τεστ σε μεγάλο πσοοστο περιελαμβανε δρόμους γύρω από το Ελληνικό που ειναι καρόδρομοι. Ο κινητήρας, είχε κάποιο κραδασμό στην αρχή αλλά οχι κατι φοβερό. Μαλλον το συνήθισα μετά από λίγο. O δε ήχος, οκ, νορμάλ.
Παντως σε σχέση με το Αουντι Α1 1.2 (85 )που οδηγώ προσωρινά, δε μου φάνηκε και τόσο πιο σπιρτόζικο το Σουιφτ. Το Α1 έχει διαμαντακι κινητήρα. Παντως, από τη μια ειναι καλό που ειναι ελαφρύ το Σουιφτ για τη κατανάλωση, συμπεριφορά, αλλά από την άλλη, με το που μπηκα στο Α1 εκτίμησα το παραπάνω βάρος στο τρόπο που περνάει από λακούβες και 'πατάει'. Το Σουιφτ βέβαια ειναι αρκετά βελτιωμένο από το προηγούμενο που έχω επίσης οδηγήσει.
Το τιμόνι του ειναι λίγο πιο ελαφρύ από ότι θα ήθελα ακόμα και για μέσα στη πόλη.
Τέλος, μου άρεσε πολύ οτι μπορώ να το έχω στο Drive (δηλαδή αυτόματη λειτουργία) και όποτε θέλω, με τα αυτιά πίσω από το τιμόνι, να ανεβοκατεβάζω ταχύτητες και το κιβώτιο μετά από λίγο θα ξαναμπει σε πλήρως αυτόματη λειτουργία (δε ξέρω αν το κάνουν όλα τα παρόμοια αυτόματα, αυτό του Λεξους RX που οδηγούσα έξω δε το έκανε). Δηλαδή, δε χρειάζεται να βάλω το λεβιε στο Manual και να ανεβακατεβάζω εγώ μόνο τις ταχύτητες. Αυτό μόνο σε καμια ορεινή διαδρομή...
Το αυτοκίνητο ειναι στο βαπόρι από την Ιαπωνία, αναμένεται να πιασει λιμάνι τέλος του μήνα και παραλαμβάνω μέσα Ιούλη. Ειναι ακριβώς αυτό

Τελική τιμή 17.860 ακατέβατα μιας και ήταν το μοναδικό ετοιμοπαράδοτο άρα δεν έπαιζε παζάρι. Δώρο τα κλασσικά, πατακια, τριγωνο, φαρμακείο, συναγερμός και υποβραχιόνιο (ελπίζω να μη τρίζει).
Πήγα πρώτα Σφακιανάκη στη Βουλαγμένης που μου έιπαν οτι δεν υπάρχει κανένα ετοιμοπαράδοτο (γενικά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το προσωπικό 2 φορές που πήγα). Στη καρέντα από πίσω (σερβις που παω τα του Γκρουπ) και δίπλα (πωλήσεις) πολύ πιο ευχαριστοι και προσιτοί παρά τα όσα λένε πολλοί. Στο Κορφιάτη όμως που είχα περάσει πριν 2 βδομάδες, με είχανε ενημερώσει οτι υπάρχει το εν λόγω αυτοκίνητο στο πλοίο. Πήγα λοιπόν αμέσως απο εκέι, μιλησαν με κεντρικά, ήταν ακόμα διαθέσιμο οπότε και το έκλεισα.
Περισσότερα, με τη παραλαβή.