-
Πόσο καίνε τα turbo???? Πόσο???? 5,1 μόνο σταματημένο το νέο Clio.
Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά, μιλάει για diesel, οχι* *βενζίνη.
-
Είναι πραγματικές μετρήσεις, όχι εργοστασιακές να συμπληρώσω, και μάλιστα η Autotriti εχει συνήθως αρκετά αυξημένη κατανάλωση. Απλά επειδή αναφερθήκαμε στα diesel-άκια, είναι και αυτά καλές λύσεις, ειδικά για όσους κάνουν περισσότερα ταξιδάκια, και έχουν μικρές οικογένειες. Δηλαδή 3-4 άτομα + αποσκευές, ένας diesel 100hp έχει πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις σε αυτά τα αμαξώματα.
Στο Car and Driver λέει για το Swift (δεν βρήκα αληθινές μετρήσεις σε άλλο): 'Το ήπιο υβριδικό σύστημα αποδεικνύεται αποτελεσματικό, καθώς η μέση τιμή κατανάλωσης που μετρήσαμε ήταν 6,8 l/100 km.' Νομίζω η αλήθεια είναι κάπου εκεί.
-
λοιπον,
το προβλημα λαπη και μαστεράουτο, ειναι αλλο με το σουιφτ. ειχε γαματο παππου.
μια εταιρεια οχι μέινστρημ οπως ειναι η σουζ, χρειαζεται να προσφερει ή πολυ ψηλη τιμη ή πολυ χαμηλη τιμή ή κατι διαφορετικο και γαματο. οταν παρουσιαστηκε το 2005 το σουφτ, ηταν ενα και γαμω τα μικρα αμαξακια για την εποχη. εσκιζε σε κρατηματα, γκαζια, οικονομια και εμφανιση να πινεις καφε, να το παρκαρεις απεναντι, να το βλεπεις. τα επομενα, και ετουτο, ειναι καλα αμαξια για αυτο που κανουν, αλλα οταν σκεφτεσαι τον παππου του, οταν ακομη και σημερα βλεπεις διπλα τον παππου του, τον προτιμας. τα βιτ πουλανε ακομη και σημερα, 5 χρονια μετα, γιατι σε καποιο βαθμο ειναι σαν τον παππου. δωσε στον φαν πουχου ενα σουιφτ 2005 1.5 αυτοματακι και θα ξεχασει τις μιλε τις 934 βατ με καλωδιο που μαζευει.
-
Όχι dublin Στο υπογράφω με δύο χέρια πάνω από 5,2 5,5 ότι και αν του κάνεις δεν καίει. Και μάλιστα αν το πας χαλαρά κάτω από 5 και μέσα στην πόλη σε συνδιασμο με λεωφόρους.
6,8 πρέπει να το ξεσκισεις...μιλάμε για 0-100, 150-160 σε αυτοκινητόδρομο, ανηφόρες με φουλ γκάζι κτλ Δεν ξέρω αν είναι τυπογραφικο, και ήθελαν να γράψουν 5,8 διότι απλά δεν στέκει το 6,8
Ενα τούρμπο θα τα σίγουρα στα 10,
@Γατε συμφωνώ, απλά το προηγούμενο όντως ήταν βαρετό και βαρύ, αυτό είναι πιο ελαφρύ και από το προ-προηγούμενο, και έχει συγκριτικά με εκείνο σχεδόν 50% πιο άκαμπτο σασί και καλύτερη γεωμετρία ανάρτησης κτλ. Οι χώροι συγκριτικά με εκεί ο το όμορφο και μικρό swift ειναι σχεδον διπλασιοι.Ενω και ο κινητήρας είναι τελευταίας γενισς με γεμάτη ροπή σε όλο το φάσμα λειτουργίας, που δεν το είχε εκείνο το swift
Ελπιζω να εννοείς το προ προηγουμενο και όχι το παμπάλαιο του 90.
@Το hybrid swift από όσο είδα ζυγίζει 880 και 840 το gl+
Ποια έκδοση του κορσα ζυγίζει 980 με ποιο κινητηρα;
Το clio 1.0 tce βασική έκδοση ζυγίζει 260 κιλά παραπάνω από το hybrid swift
-
Εδώ,
https://www.whatcar.com/news/used-suzuki-swift-hybrid-long-term-test-review-report-3/n20467
Μακρά δοκιμή με το ατμοσφαιρικό mild hybrid και με awd τετρακίνηση που πρόσθετει αρκετουτσικο βάρος από το απλό δικινητο
Μέση δοκιμής 4,7 λιτρα/100 χλμ, η χειρότερη του δοκιμαστη 5,2 λίτρα/ 100 χλμ
Γενικά αναφέρει οτι έχουμε αναφέρει πριν και εδώ
-Όντως είναι σφιχτό και αρκετά σπορτιφ
-Ενα κλικ πιο θορυβώδες από τον κορυφαίο ανταγωνισμο ανά συνθήκες ομως και όχι παντού. Στην πόλη είναι πολύ αθόρυβο. (Αυτο το λεω εγω)
-Απίστευτα οικονομικό
-Με εξαιρετικά σύστημα ενεργητικής ασφάλειας, το ACC είναι πολύ καλά μελετημένο και αποτελεσματικό όπως και το lane assist οπου λειτουργει καλα ακομα και με εντονη βροχη
-Πολυ καλο κιβώτιο ταχυτήτων, πιο βαρύ τιμόνι κατά την κύλιση από τους ανταγωνιστές του. (πολύ ελαφρύ σε παρκάρισμα λέω εγω)
Υ.γ αυτο το τετρακίνητο, αν μπει με πολλά σε στροφή και ανοίξει τροχιά ο πίσω άξονας ενεργοποιείται η τετρακινηση;;; πως λειτουργεί στο βιταρα;;;
-
Φίλτατε Lap έχεις καμιά επίσημη καμπύλη ροπής από τον 1,2 Suzuki;
-
Καμία εμμονή με την suzuki. Το συγκεκριμένο swift hybrid, έχει αντικειμενικά κάποια στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Κ αυτό μπορώ να το λέω με σιγουριά, μετά από 10.000 χλμ. Από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι 900 κιλά με πλήρη εξοπλισμό όπως ανάφερει. Το νέο corsa όπως διάβασα έχασε περίπου 150 κιλά κ έπεσε στα 980 στην 5θυρη έκδοση. Στόχος όλων των εταιρειών είναι η μείωση του βάρους. Η suzuki το έκανε καλύτερα. Γ να δεις 6,8 στο hybrid θα πρέπει να το πηγαίνεις τάπα κ κόφτες σπινιαροντας από το 0 μέχρι τα 180 της τελικής του γ ώρες. Εγώ δεν έχω καταφέρει να δω πάνω από 6 ότι κ να έκανα. Γ του λόγου το αληθές real mpg honest John 62,2 γ το απλό swift. Clio.0.9 t 45,1, Fiesta ecoboost 100 44,Ibiza 1.0 115 43,9. Το hybrid δεν έχει αντίπαλο σε ότι αφορά την ποιότητα λειτουργίας σε γρήγορους ρυθμούς. Πλαίσιο, σύστημα διεύθυνσης, κιβώτιο ποίημα, μοτερακι κ φυσικά φρένα. Το diesel το φτάνει σε κατανάλωση, αλλά δεν έχει την ευστροφια. Μπαίνεις από παράδρομο σε εθνική, τερματιζεις την τριτη βαθειά στα κόκκινα, αλλάζεις με ένα κλατς, φυτευεις τεταρτη κ το φτάνεις άνετα με καταιγιστικους ρυθμούς (ειδικά αν είναι on η μπαταρία) μέχρι τα 150. Μετά το χαλαρώνεις λίγο, κατεβαινοντας στα 120 κ αφήνεις το acc να σε πάει μόνο του. Κ όλα αυτά με αστεία κατανάλωση, επιπέδου ντίζελ. Τώρα αν είσαι ο μπάρμπας που το πήρες γ να βάζεις όλη την φαμίλια, να τιγκαρεις το πορτ μπαγκαζ κ να ξεκινάς γ τον γύρο της Πελοποννήσου, μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα που μπορούν να το κάνουν καλύτερα.
-
Φίλτατε Lap έχεις καμιά επίσημη καμπύλη ροπής από τον 1,2 Suzuki;
Εδώ, σουπερ@τ
https://car.watch.impress.co.jp/img/car/docs/747/563/45.jpg
Έτσι όπως είναι το κόβω για 9 με 10 κιλά στις 2500 σ.α.λ + τα 5 ,3 κιλά του ηλεκτροκινητήρα όπου παρέχονται σαν ενέσεις κάποιων δευτερολέπτων και οχι συνεχόμενα για πολύ ώρα.
υπολόγισε τώρα και 880 -900 κιλά
-
, και θα μπορούσε να είναι μια οικονομική εναλλακτική, δεν αμφιβάλω καθόλου ότι αξίζει τα λεφτά του!
Το ξαναλεω, ειναι υπερτιμολογημένα. Οταν ήρθε, δεν ειχε καν πίσω προσκέφαλα, απλά λίγο εξογκώματα στα πίσω καθίσματα (τραγικό και επικίνδυνο για πρόσκρουση από πίσω), όπως και πολλές άλλες περικοπές σε βασικά πράγματα (πχ. μόνωση -> 0, νιεντε). Οικονομικό; Η glx 1.0T αυτόματο, 200ε πιο ακριβή από το νέο (τότε 2017) Πολο 1.0 dsg της τρισκατάρατης, πανάκριβης καρεντα -> μερκελ-παρε-μας-τα-λεφτά ΦΒ.
Αγαπάμε το πάθος του Λαπ όμως και τον ευχαριστούμε που κρατάει πάντα επανω το τοπικ που αλλιως θα ήταν 30 σελίδες πίσω, σε φαση τοπικ Λεξους (αν υπάρχει...)
-
Διαφορετικά αυτοκινητα που απευθύνονται σε διαφορετικό, κατά την γνώμη μου κοινό. Το polo είναι πολύ πιο ακριβό, με αντίστοιχο εξοπλισμό. Στα 95 ps έχει ταμπουρα πίσω. Με αντίστοιχο εξοπλισμό ξεπερνάει τα 20κ.Εχει 20% παραπάνω κατανάλωση, 2 χρόνια εγγύηση, σέρβις φωτιά κ την αμφιλεγόμενη αξιοπιστία των tsi. Γ να μην μιλήσω γ το dsg. Έχει φυσικά άλλα σημεία στα οποία υπερτερεί, τα όποια προφανώς δεν σε ενδιέφεραν τόσο πολύ γ να μην το αγοράσεις.
-
ο δασμος ειναι, 1900 ευρω καπέλο για το τουρμπακι swift
Το swift mild hybrid glx θα έβγαινε χωρίς δασμούς 13.500 ευρω, και θα ηταν made in japan
Θα ήταν μονόδρομος στην κατηγορία του, διότι σε αυτήν τη κατηγορία χρημάτων με πλούσιο εξοπλισμό παίζει το 1,2 108 και το 1,2 picanto.
Και έρχομαι στο κύριο ερώτημα
Αν δεν είχε δεσμό και ήθελε κάποιος δεύτερο ή γενικά μικρό αυτοκίνητο υπήρχε περίπτωση να μην το επέλεγε με παρόμοιες τιμές με το picanto κτλ;
Γατε, κουκλακι δεν ειναι; Να το κοιτάς και να πίνεις καφέ;
-
Ίδιο ακριβώς. Επιπλέον η αεροτομή πίσω κ αισθητήρες παρκαρισματος στο χρώμα του αμαξώματος. Ακόμα το μπράτσο στο εσωτερικό που το έχω λατρέψει.
-
Το σταθερό της suzuki. Είναι σταθερό κ επεκτείνετε το επάνω μέρος. Βολεύει απίστευτα μαζί με το acc. Σέρβις αρχές Ιουνίου.
-
Οντως πολυ ωραιο να το χαιρεσαι, που μλλον ξερεις πως να το χαρεις. χεχε
Τι μπράτσο εβαλες;
πόσο κοστίζει το σερβις;
Κοίτα καινεγω ψηλοχεσμενα τα είχα τα σουζουκι, κοίτα το σουζουκι Λιάνα.....Όπου πραγματικά δεν ήξερες τι είχε ωραίο αυτό το αυτοκίνητο, αλλά φαινόταν όντως πρακτικό και εν τέλη ακούω βγήκε σκυλί αξιοπιστίας.
Οπότε πέρα από τα τζιμνυ, ούτε που κοίταζα αυτήν την μάρκα, δεν ήξερε αν ακόμα υπήρχε στην Ελλάδα, τόσο χεσμενη.
Είδα την Αχ! Κούλα και έπαθα πλάκα. Αυτό είναι το αυτοκίνητο του μέσου Έλληνα, όπως ορίζω και τον εαυτό μου. Δεν μ αρεσουν άλλωστε τα φανταχτερά. Μ αρέσει να δείχνω και να φαίνεται αυτο που είμαι και οσα έχω από φράγκα. Όχι μόστρα, Εντυπωσιαζω με την προσωπικότητα μου (πριχτουλας)
Οπότε το βρήκα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Και μετά καποια στιγμη στον δρομο είδα να περνά από μπροστά μου το Νέο swift στην glx. Νόμιζα πως βγήκε Νέο mini cooper και δεν το πήρα χαμπάρι. Γυρισα και το κοιταζα με θαυμασμό. Από κοντά στηνglx είναι ΚΟΥΚΛΙ.
Μόλις είδα ότι είναι suzuki και διάβασα ότι έχει την πλατφόρμα της Αχ! Κούλας αμέσως άλλαξε η άποψη μου για την εταιρία.
Όμορφα, Σπόρτιφ, λαϊκά, οικονομικα φθηνά, πλέον πολύ όμορφα κατά τη άποψη μου, και αξιόπιστα αυτοκίνητα.
Αυτό είμαστε κύριοι, μια ανώτερη τάξη της Ινδίας και αυτών των αντιστοιχων κρατών. Μέχρι εκεί φτάνει το πάπλωμα μας αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.
-
Προσωπικά το πήρα γ την εμφάνιση. Έψαχνα γ δεύτερο αυτοκίνητο κ ήμουν ανάμεσα στο yaris στο corsa κ στο swift. Τα υπόλοιπα στοιχεία τα ανακάλυψα μετά. Θα πω ξανά ότι είναι φοβερά άρτιο προϊόν με bonus την ευχαρίστηση που σου προσφέρει.
-
Ναι το έχω δει. Το ακριβό πειρες. Μάλιστα η πάνω επιφάνεια είναι από μαλακό πλαστικό σαν αυτά που έχουν τα ακριβά αυτοκίνητα στο ταμπλό τους.
Πολύ καλή επιλογή ,Φαντάζομαι με το Acc,
Εχει προσωπικοτητα το αυτοκίνητο, δεν είναι κουτί.
Να συνεχίσω το πόνημα μου,
εγώ ήμουν πάντα ευρωπαίος αυτοκίνητα. Γαλλικά και ιταλικά πιο λίγο.
Μόλις μπήκα στο swift Και το οδήγησα έλεγα πριν βάλω μπροστά, Ρε γαμωτο τζαπανιλα, άλλο πράγμα τα ευρωπαίκα. Η Αχ! Κούλα άρεσε και ήταν για εμένα ίση με τα ευρωπαϊκά και ανώτερη του swift
Έβαλα μπροστά και το οδήγησα και μετά μπήκα σε στροφές.
Το ραλλακι των 90ς is back ....τι καυ@@ι είναι αυτο;;;;
Ποιος χεζει την Τζαπανιλα κτλ. γούσταρα οδήγηση ρε φίλε, και με ένα εξαιρετικό ηχοσυστημα να χώνει μπιτιες και ροκιες και τέρμα ανοιχτά όλα τα παράθυρα.
Και αυτό να πεταει κωλαρακια στις εξοδους των στροφων
Αφού το σκεφτόμουν στην δουλεια και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.
Δεν είναι η ταχύτητα του, είναι η αίσθηση του.
Suzuki ρε φτωχοί......Suzuki
-
https://www.carandbike.com/news/2021-suzuki-swift-facelift-images-leaked-in-japan-2227050
100 άλογα ο boosterjet -
Άρα, ίσως έρθει ξανά το turbo.
Επίσης το mild hybrid στην Ευρώπη δίνει 5,3 κιλά ροπής, το ιαπωνικό λέει 3 κιλά ροπής.
Πολλές διαφορετικές εκδόσεις.
Ευτυχώς για όσους το αγορασαν οτι το facelift παραμενει στην ουσια ιδιο, απλα προαθεσαν χρωματα.
Καλό για την μεταπωλιτικη αξια του σημερινου
-
Εδω, η βασικη του έκδοση, στο 3:00 λεπτό, ταξιδεύει με 150 με 160 χλμ/ώρα και όπως θυμόμουν το μοτέρ γυρίζει στις 4000 σ.α.λ με τον κόφτη στις 6500 σ.α.λ
Σε αυτήν την ταχύτητα ο υπολογιστής ταξιδιού στην στιγμιαια κατανάλωση με σταθερό το γκάζι για μεγάλη απόσταση και επίπεδο οδόστρωμα χωρις εντονες κλίσεις, δίχνει 6,5 με 7 λιτρα/100χλμ.
Το συγκεκριμένο swift είναι η βασική έκδοση, χωρίς την έγχρωμη και μεγαλύτερη οθόνη του glx στο καντράν, και χωρις κλιμά.
Dunlin δες πόσο σταθερό είναι στα 160, τι απαλές κινήσεις έχει το τιμόνι, που είναι υπερβολικά βαρύ και σφιχτό σε αυτήν την ταχυτητα, γεγονός που σου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου οχήματος σαν του c segment
Ο θόρυβος και εδώ είναι δύο με τρια κλίκς πιο έντονος από την πραγματικότητα, δεν ξέρω γιατί ηχογραφείται ετσι και επίσης, έβαλαν γυαλιστικό στο ταμπλό. Πότε στα suzuki δεν βάζεις γυαλιστικό στο ταμπλό διότι όντως μοιάζουν ψεύτικα, παρά μόνο ματ γαλάκτωμα που ανεβάζει πολύ την εικόνα των πλαστικών και δίνει την αίσθηση ποιοτικότερου και μαλακότερων πλαστικών στο μάτι.
-
Εαν προλάβω θα πάω να το δω σήμερα Lap (και να το οδηγήσω εαν το έχει ο Σφακ) και θα γράψω εντυπώσεις. Είναι 3ο στην λίστα μου μαζί με το Clio, μετά το Fiesta και το Corsa,
Νέο Suzuki Swift 2017