-
Έχει γραφτεί κάμποσες φορές εδώ μέσα το θεμα του συναγερμού στην εγκατάσταση εδώ. Αφενός λύνονται αρκετά μέρη του αυτοκινήτου και με τη πιθανότητα να κουμπωθούν πρόχειρα, και αφετέρου βάζουν συνήθως ο,τι πιο φθηνό.
Αν σε παίρνει οικονομικά βάλε εργοστασιακό μη 'θαμπωνεσαι' με το δώρο.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Παραλαμβάνω Νοέμβρη οπότε δεν μπορώ να βοηθησω. Το συναγερμο ναι τον δινουν δωρο σχεδον ολοι, αλλα και εγω το αφηνω ανοιχτο προς το παρον μηπως το αντικαταστησω με κατι αλλο στο τελος
-
Και εμενα ετσι μου ειπαν για Νοεμβρη γιαυτο ρωτησα μηπως ειχε παραλαβει κανεις.
Οσον αφορα το δωρακι δεν θαμπωνομαι. Απλα ειναι καλο να το εχει το αυτοκινητο γιατι για εργοστασιακο οντως δεν με παιρνει.. και θελω να πιστευω οτι δουλευουν με σοβαροτητα στην συναρμολογηση.
Και εγω παντως μεχρι το τελος δεν ξερω πως θα μου τη βιδωσει.. -
Κι εγω νομίζω καλύτερα να προτιμήσετε κατι αλλο εκτός απο το συναγερμό.. ο εργοστασιακός αξίζει αλλα κοστίζει δυστυχώς. προσωπικά στο kuga προτίμησα αλλα έξτρα απο το συναγερμό (πχ φιμέ μεμβράνες, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και 1-2 αλλα).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ποσο παει ο εργοστασιακος στη ford?
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αποτι βλεπω στο configurator του site παει 300 χωρις ομως φορους και ολα τα υπολοιπα που υπολογιζονται. Φανταζομαι γυρω στα 400 βγαινει η τελικη του τιμη... και επισης σκεψου οτι εγω για παραδειγμα ημουν στο οριο για τα 14Κ προ φορων και αν το υπερβαινα θα ανεβαινε ο συντελεστης των τελων οποτε παραπανω καπελο .. τουλαχιστον ενα 500 παραπανω τα τελη..
-
Εδω δεν πληρωνουν εργοστασιακο συναγερμο σε πολυ πιο ακριβα αυτοκινητα,σιγα μην δωσουμε και 3-4 κατοσταρικα για τον εργοστασιακο στο Fiesta,ναι ειναι σαφως προτιμοτερος αλλα οπως ειπαν και πιο πανω,με αυτα τα λεφτα βαζεις αλλα εξτραδακια.
-
Παρέλαβα προχθές και όλα καλά: Φιέστα τιτάνιουμ ecoboost 1.0 100 άλογα χρώμα λευκό (frozen white) με πίσω φιμέ κρύσταλλα και συναγερμό.
το αμάξι ήταν όπως το θυμόμουν από το τεστ ντραιβ οδηγικά .. ο κινητήρας δίνει από χαμηλά (λίγο κάτω από τις 2000 στροφές), το τούρμπο μπαίνει στην ώρα του και σου δίνει μια πολύ ικανοποιητική αισθηση επιτάχυνσης. νιώθει λίγο περισσότερο απ'ο,τι θυμάμαι τις λακούβες αλλά ήταν και κάπως παραφουσκωμένα τα ελαστικά και όταν το ρύθμισα είναι λίγο καλύτερα. Οι ενδείξεις για αλλαγή σχέσης διαφέρουν από σχέση σε σχέση: από 2α σε 3η θέλει στις 2.500 στροφές από 3η σε 4η λίγο κάτω από τις 2000. Εκεί δείχνει και τη χαμηλότερη (στιγμιαία) κατανάλωση ο υπολογιστής ταξιδιού (4.5-5 λ/100)... Βέβαια πηγαίνοντας με 5η και 2500 στροφές η στιγμιαία κατανάλωση ήταν 7 (??) - με μπέρδεψε λίγο αν και δεν τα παίρνω και τοις μετρητοίς. Έβαλα και μια 6η στην Κηφισίας!
Ηχομόνωση φο-βε-ρή! Γενικότερα, έπιασα 130 στον Κηφισό χωρίς να το καταλάβω ούτε από θόρυβο ούτε από ευστάθεια στο αμάξι. Και μέσα στην πόλη όμως είναι αθόρυβο, ίσως μόνο λίγο το ακούς οταν επιταχύνει .. επίσης, στο ρελαντί και στις πολύ χαμηλές στροφές νιώθεις κάποιες ελαφριές δονήσεις στο τιμόνι και το λεβιέ (ο 3κύλινδρος φαντάζομαι .. ). Τα καθίσματα πολύ άνετα, ωραίο στοιχείο η υποστήριξη της μέσης. Η οθόνη πάνω από το τιμονι ευκρινές αν και σε αποσπάει λίγο απο το δρόμο..
Το adaptive cruise control με εντυπωσίασε - έχει και speed limiter ξεχωριστά. Έχει το σύστημα εντοπισμού σημάτων οδικής κυκλοφορίας που δε φαίνεται και πολύ χρήσιμο στην Ελλάδα με τα ξεχασμένα από το θεό σήματα για να πας με 50 στην Κηφισίας.. Αλλά δε με χαλάει. Επίσης αυτό με το σύστημα προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας θέλει να υπάρχει διαγράμμιση στο δρόμο για να καταλάβει τη λωρίδα και άρα ότι πας να βγεις από αυτή.. Eco mode δεν οδήγησα ακόμα.
Εξωτερικά μου φαίνεται ακόμα πιο όμορφο, ειδικά οι πλάγιες οι γραμμές του.. Πολύ ωραία και τα μπροστινά led αλλά και τα πίσω φώτα (δεν τα είχα προσέξει τόσο στην αντιπροσωπεία). Ωραία λεπτομέρεια τα φωτάκια στους καθρέφτες όταν το βλέπεις απέξω και τα εσωτερικά 'ατμοσφαιρικά' led!
Και μέσα δίνει αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Το κινητό συνδέθηκε και η ποιότητα των κλήσεων από το αυτοκίνητο είναι πολύ καλή, με ακούνε και τους ακούω καμπάνα. Δε βρίσκει όμως τα apps του κινητού μου, δεν ξέρω γιατί θα το ψάξω. Επίσης, δεν ψάχτηκα ακόμα πώς να κάνω 'mirroring' δηλαδή ο,τι βλέπω στο κινητό να φαίνεται στην οθόνη. Αυτός φαίνεται να είναι και ο τρόπος να έχεις navigation (μέσω google maps του κινητού) γιατί κατά τ'άλλα η εφαρμογή android auto δεν είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα. Η οθόνη αφής μου φάνηκε ότι έχει πολύ καλή απόκριση και τα μενού εύχρηστα.
Προσοχή με το πορτ-μπαγκάζ και την κάμερα οπισθοπορείας: στο κέντρο του πορτ-μπαγκάζ εξωτερικά βρίσκεται η κάμερα οπισθοπορείας και όχι το κουμπί για να το ανοίξεις όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα. Εύκολα κάποιος μπορεί να πιέσει μέσα την κάμερα αντί για το κουμπί και τότε η εικόνα στην οθόνη φαίνεται μισή, ευτυχώς αν την πιέσεις ξανά μπορείς να τη μετακινήσεις λίγο και να τη βάλεις στη θέση της.
Η εγγύηση είναι με επέκταση 2+6 χρόνια αλλά εργοστασιακή, απλά δεν αλλάζουν οι όροι της (έτσι μου είπαν), γι'αυτό κιόλας δε βρίσκεις πουθενά ότι είναι 2+6 και λένε παντού 8. Το λέω γιατί ένας φίλος είχε στείλει κάτι σχετικό και το ρώτησα.
Ενώ δε του φαίνεται με την πρώτη...είναι αυτοκίνητο που 'γυρνάει κεφάλια', βλέπω διάφορους στο δρόμο να αναρωτιούνται αν είναι focus ή fiesta και γενικά να 'χαζεύουν' τα led!
-
Καλοτάξιδο να το χαρείς undercover !!
Σχετικά με το mirroring, sync 3 εχεις σωστα; νομίζω δεν υποστηρίζει mirroring (θεωρείται καπως ξεπερασμένο πλεον). Έψαχνα κι εγω στο kuga που εχει sync 3 πως να το κανω να δει google maps απο το κινητο αλλα δε βρήκα άκρη. Μόνο τους χάρτες που εχει το αυτοκίνητο ή Apple maps οταν το συνδέω το iPhone μεσω Apple car play.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πρεπει να κατεβασεις το android auto σε .apk και να το εγκαταστησεις για να παιξουν οι χαρτες.
Καλοριζικο!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Και μέσα δίνει αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Το κινητό συνδέθηκε και η ποιότητα των κλήσεων από το αυτοκίνητο είναι πολύ καλή, με ακούνε και τους ακούω καμπάνα. Δε βρίσκει όμως τα apps του κινητού μου, δεν ξέρω γιατί θα το ψάξω. Επίσης, δεν ψάχτηκα ακόμα πώς να κάνω 'mirroring' δηλαδή ο,τι βλέπω στο κινητό να φαίνεται στην οθόνη. Αυτός φαίνεται να είναι και ο τρόπος να έχεις navigation (μέσω google maps του κινητού) γιατί κατά τ'άλλα η εφαρμογή android auto δεν είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα. Η οθόνη αφής μου φάνηκε ότι έχει πολύ καλή απόκριση και τα μενού εύχρηστα.
Πρέπει να τρέχουν οι εφαρμογές για να εμφανιστούν, αν έχεις κάνει πχ restart το κινητό δεν θα τις δείξει.
[spoiler=:8e5e6ht0]Accessing apps on SYNC 3 when they’re not running
When your iOS device is connected to SYNC 3, apps that are not running will not appear.
To access apps that are not running:
Ensure your vehicle is running and your iOS device is plugged into one of the USB ports. Allow 10 seconds for the devices to begin communicating.
Open the AppLink compatible app that you wish to control via SYNC.
On the SYNC 3 touchscreen, press the Apps icon in the Feature bar and allow up to 10 seconds for SYNC to find the App.
Select the App once it appears on the touchscreen.
Repeat this process for each additional App you wish to access.
Access the desired app with voice commands.[/spoiler:8e5e6ht0]- Δεν θα δείς όλες τις εφαρμογές, μόνο τις συμβατές με applink
- Google maps = android auto = android
apple maps = apple car play = ios
Δεν παίζει google maps στο apple car play
-
Καλορίζικο, καλά χιλιόμετρα
-
Παρέλαβα και εγώ χτες το 1000ρι Business Β&Ο σε λευκό. Για οποιον τον ενδιαφέρει η μουσική, να επελέξει τη συγκεκριμένη έκδοση.
Όπως είπε και ο φίλος απο πάνω, γενικά τραβάει βλέμματα.
Το εκνευριστικό είναι πως έχει φώτα ημέρας και λειτουργία σταρτ-στοπ αυτόματα ενεργοποιημένη και πρεπει ΚΑΘΕ φορα να τα κλείνεις.
Εγω το απκ κατέβασα του αντροιντ auto, και μετα απλά το συνέδεσα με το usb κ έφτιαξε αμέσως. Μόνο θέμα η αναγνώριση φωνητικών εντολών αλλά ίσως να φταίω εγώ. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο με ασφαλή και πολλά πολλά χιλιόμετρα!
Το S/S απενεργοποιείται αλλά τα φώτα ημέρας νομίζω πως πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένα και δεν σου δίνει δυνατότητα να τα σβήσεις. Όντως μπορείς να τα σβήσεις;Sent from my iPhone using Tapatalk
-
γιατι πρεπει να απενεργοποιησεις τη λειτουργια start-stop?
-
Ο χρήστης blackie13 έγραψε:
γιατι πρεπει να απενεργοποιησεις τη λειτουργια start-stop?Γιατί θεωρείτε απο κάποιους ότι ζοριζει τη μπαταρία χωρίς λόγο και δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα απο άποψη οικονομίας.
-
Ευχαριστώ παιδιά, και στα δικά σας! Καλά χιλιόμετρα σε όλους τους νέους κατόχους!
Χθες μπήκαμε 5 άτομα μέσα, τρεις ψηλοί (>1.85) στο πίσω κάθισμα. Εντάξει στριμώχτηκαν σε πλάτος και σε γόνατα αλλά στο ύψος οκ. Γενικά από τη θέση του οδηγού καταλάβαινα ότι το αμάξι είναι φορτωμένο γιατί επιτάχυνε πιο αργά και έκαιγε πιο πολύ αλλά ο επιβάτης δεν καταλάβαινε τίποτα, το αμάξι δε 'μούγκριζε'.
Η λειτουργία του σταρτ-στοπ εμένα μου φαίνεται πολύ ομαλή και αθόρυβη. Δεν αργεί να ξανανάψει, ούτε τινάζεται. Μόνο καμιά φορά ξανανάβει κι ας μην έχω πατήσει συμπλέκτη μάλλον για να διατηρήσει θερμοκρασία στην καμπίνα (με αυτόματο κλιματισμό), έτσι διάβασα στο εγχειρίδιο.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
γιατι πρεπει να απενεργοποιησεις τη λειτουργια start-stop?
Γιατί θεωρείτε απο κάποιους ότι ζοριζει τη μπαταρία χωρίς λόγο και δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα απο άποψη οικονομίας.
Και να συμπληρώσω:
- Ζορίζεται η μίζα
- Προσωπικά (και συζητώντας και με μηχανικούς), δεν έχω πιεσθεί ότι δεν προκαλεί πρόωρη φθορά στον κινητήρα, ίσα ίσα το αντίθετο.
- Η εξοικονόμηση καυσίμου είναι αστεία. Το Kuga (που καίει αρκετά), σταματημένο καίει 0.8λτ/ώρα.
-
Το σταρτ/στοπ ειναι ωραιο να το εχεις αλλα θελη προσοχη στην χρηση. Αν πεσεις σε αρκετη κινηση και περιμενεις 2-3 λεπτα σε φαναρι ειναι καλυτερα να το εχεις. Στις περισσοτερες διαδρομες ομως δεν υπαρχει λογος.
-
Ευχαριστώ πολυ!
Με το που πατησεις συμπλεκτη παιρνει μπροστα η μιζα, απλα μου το ειπαν 2 μηχανικοι και μενα και ενας φιλος π εχει σιβικ οτι ζοριζται η μιζα και η μπαταρια και φθειρονται γρηγοροτερα.Αυτο που ειπες για τα φωτα, γενικα μου φαίνεται λιγο περιοεργο που ειναι μονιμα στο αυτοματο και απο απογευμα κ μετα αναβουν μονα τους, το πρωι το βαζεις στο 0 και ειναι καλυτερα , τζαμπα αναμενα ειναι μαμω τους νομους τους.
Φιλε αντερκάβερ (σικ) εχεις παρατηρησει μια αυξημενη θερμοκρασια απο το καπο οταν σβηνεις το αμαξι?Ειναι λογω του εκομπουστ?
Ford Fiesta 2017