-
Πετυχα ενα κοκκινο νεο Fiesta στο δρομο με γραμματα στο πλαι. Προφανως ειναι για διαφημιστικους λογους, test drives και τετοια.
Υ.Γ. Τα νεα LED φωτα ημερας ειναι εντυπωσιακα..
-
Θέλω να πάω να το οδηγήσω (με πήρε τηλέφωνο ο πωλητής που πήρα το Kuga να περάσω όποτε θέλω), αλλά δεν το βλέπω να προλαβαίνω πρίν τα μέσα Ιουλίου.
-
Επειδή έτυχε να δω σχεδόν δίπλα-δίπλα δύο καινούρια Fiesta, ένα με το απλό Sync και ένα με το Sync3, θεωρώ ότι η εξαιρετικά αποτυχημένη ενσωμάτωση (??) της οθόνης του Sync3 στο ταμπλώ του Fiesta ίσως ξεπερνάει και την ατσουμπαλοσύνη της MB με την 'που-να-τη-βάλουμε-τώρα' οθόνη των Α/Β/GLA
-
Πισω δισκοφρενα του εβαλαν; στα 12κ παιζει καποια καλη εκδοση;
-
Όχι και όχι
Από ότι βλέπω, τα πίσω ταμπούρα ζουν και βασιλεύουν, σε οτιδήποτε πλην του ST.
Η μοναδική σοβαρή βελτίωση είναι ότι φοράει πλέον 6αρι κιβώτιο (πλην του μικρού ατμοσφαιρικού, που έχει το γνωστό 5αρι).
Το βασικό Trend με τον ατμοσφαιρικό και εντελώς γυμνό, ξεκινάει από τα 13Κ€. -
Άσχετο, αλλά ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί τα πίσω ταμπούρα είναι μειονέκτημα (πέραν του αισθητικού) σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του Fiesta?? Μια χαρά δεν φρενάρει και με τα ταμπούρα πίσω? Επίσης μειώνει το κόστος συντήρησης.
-
Οτι αμαξι εχω δοκιμασει με πισω ταμπουρα εχει διαφορα προς το χειροτερο σε σχεση με αντιστοιχα με δισκους.
-
Για ένα αυτοκίνητο των 100/125/140 ίππων, που 200αριζει άνετα και έχει 9'-10' στο 0-100, η περιορισμένη ικανότητα πέδησης, η πολύ εύκολη και συχνή εμφάνιση brake fade, και η μειωμένη ικανότητα αποβολής θερμότητας, έστω και στα πίσω φρένα (που αναλαμβάνουν το 20-30% της συνολικής πέδησης) για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικός (αρνητικός) παράγοντας. Στη δική μου λίστα των 'Κατά' ήταν στη κορυφή, και ακολουθούσε το 5αρι κιβώτιο και το απαρχαιωμένο Sync.
-
Για την θερμότητα να το δεχτώ (αν και δεν ξέρω την διαφορά με τους ΜΗ αεριζόμενους δίσκους), αλλά για την περιορισμένη ικανότητα γιατί? Από τα λίγα που γνωρίζω ότι ότι τα ταμπούρα, εάν εξαιρέσουμε την θερμότητα, φρενάρουν πολύ δυνατά. Δέχομαι ότι ζεσταίνονται πιο εύκολα, αλλά ποιος αγοράζει Fiesta 1.000αρι για να το κυνηγάει στα στροφιλιά σε κατάβαση?
Επίσης το Fiesta μια χαρά φρενάρει...2ο στο τοπ 5 των μικρών με τα καλύτερα φρένα:
http://www.which.co.uk/news/2012/05/bes ... es-285596/Και σε δοκιμές Ελληνικών περιοδικών (π.χ. Drive) το Fiesta πετυχαίνει από τις μικρότερες αποστάσεις ακινητοποίησης. Επίσης, άσχετο με το Fiesta αλλά σχετικό με τα ταμπούρα: δείτε απόσταση ακινητοποίησης του Clio
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... lio-12-tceΚαι γράφει: 'Αντίθετα, καμία δικαιολογία δεν χρειάζονται στα φρένα. Παρότι έχει ταμπούρα στους πίσω τροχούς, η αποτελεσματικότητά των φρένων του Clio είναι αδιαμφισβήτητη. Τα 36,6 m για την ακινητοποίηση από τα 100 km/h είναι επίδοση που ντροπιάζει σπορ αυτοκίνητα.'
-
Επειδή υπάρχουν άπειρα τεχνικά άρθρα επί του θέματος, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε εδώ, αρκεί να πούμε ότι τα δισκόφρενα υπερτερούν έναντι των ταμπούρων σε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και επιδόσεις, οπότε το μοναδικό που μπορούμε να πούμε για τα ταμπούρα είναι ότι είναι πιο φθηνά και σχετικά πιο εύκολα σε συντήρηση και επιδιόρθωση. Μέχρι εκεί όμως, δεν μπορώ να δικαιολογώ π.χ. τη Ford που έχει κάνει τέτοια τσιπιά -και την συνεχίζει- σε αυτοκίνητο 100-140 ίππων (τι σχέση έχει το 1000αρι που λες, ο Ecoboost δεν βγάζει 20 κιλά ροπής και 140 άλογα ?).
Η λογική του 'βάζω απλά επαρκή φρένα, αν και εφόσον ο οδηγός δεν εκμεταλλευτεί ποτέ τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου' προφανώς δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.
-
Μαζί σου είμαι Αντώνη. Απλά αναρωτιέμαι, γιατί ΟΚ οι τεχνικές προδιαγραφές, αλλά όταν η πράξη δεν τις επιβεβαιώνει ή όπως και να έχει η πράξη δείχνει ότι τα ταμπούρα μια χαρά φρενάρουν (είδες το Clio!!?!?!?!), γνώμη μου είναι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό κριτήριο. Ναι είναι 'τσιπιά', αλλά δεν πιστεύω ότι επηρεάζουν τόσο πολύ την ικανότητα πέδησης του αυτοκινήτου, μάλλον ψυχολογικό είναι.
Τέλος πάντων, μην το κουράζω άλλο (και εσάς!). Η γνώμη μου είναι και μπορεί να κάνω και λάθος. Προσωπικά δεν βλέπω την ύπαρξη ταμπούρων ως ανασταλτικό παράγοντα στην επιλογή αυτοκινήτου αυτής της κατηγορίας. Εξάλλου τα 2 καλύτερα μικρά για εμένα (Fiesta & Clio) έχουν ταμπούρα πίσω!
ΥΓ: Το 1.000αρι το είπα για να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω για το ST, όχι για τις επιδόσεις του, σαφώς και είναι δυνατό και χρειάζεται καλά φρένα.
-
Εγώ τουλάχιστον το έχω ήδη γράψει εδώ μέσα, ότι έχω ήδη διαπιστώσει από το δικό μου Fiesta ότι τα φρένα του είναι ανεπαρκή. Δεν βασίζομαι στα 4-5 φρεναρίσματα που κάνουν τα περιοδικά, και προφανώς δεν προλαβαίνουν να 'κουράσουν' τα φρένα. Άρα έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι ότι τα ταμπούρα απλά δεν είναι αρκετά, ακόμα και με τα 100 άλογα, πόσο μάλλον για το 125αρι και 140αρι που μαζεύουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα ακόμα περισσότερα χαω....
-
Το νεο Polo και αυτο διαφημίζεται με ταμπουρα στις φωτογραφιες.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε μια κατάβαση και χωρίς πίεση θα είσαι οκ στα 2-3 πρώτα φρεναρίσματα,στα επόμενα όμως θα καταλάβεις τη διαφορά.Μια βόλτα για παράδειγμα στην Αγ.Θεοδώρα απο το Ισσαρι θα πείσει για του λόγου το αληθές.
Συμφωνώ οτι για χρήση καθημερινή στην πόλη και σε ανοιχτό δρόμο δεν υπάρχει θέμα.Άλλωστε τόσα χρόνια μεγαλώσαμε με τα ταμπούρα αλλά δεν παύει να είναι άκυρο για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας εν έτη 2017...... -
Το νεο Ibiza παντως εχει και πισω δισκοφρενα στις εκδοσεις με τους 115 (FR και μη) και 150 (FR) ιππους.
Στους 95 και στους 75 ιππους δεν εχει -
Αν δείτε βιντεάκια από την παρουσίαση του αυτοκινήτου στην έκθεση της Γενεύης θα παρατηρήσετε πως οι εκδόσεις titanium, vignale και St έρχονται όλες με πίσω δισκόφρενα. Για κάποιο λόγο στα μοντέλα παραγωγής έβγαλαν τα δισκόφρενα από την titanium και κάτω
-
Λογικο, αφου ειναι 'φθηνες' εκδοσεις.
-
Σοβαρά ? Δεν το είχα δει αυτό, ούτε διάβασα κάτι στις τεχνικές προδιαγραφές, αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε βγάζει -κάποιο- νόημα:
-
Για το ST δεν το συζητάω καν, θα ήταν foul υπεργαλαξιακών διαστάσεων τα ταμπούρα σε τέτοιο μοντέλο, χώρια που θα ήταν πραγματικά και σοβαρά επικίνδυνο
-
Για το Vignale όμως, υποθέτω ότι είναι στο πλαίσιο της διαφοροποίησης της γραμμής ολόκληρης από τα 'απλά' μοντέλα και επίπεδα εξοπλισμού. Του τύπου 'έχω Vignale (Fiesta/Focus/Mondeo), είμαι διαφορετικός' (-> βλέπε 'καλύτερος' )
-
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή έτυχε να δω σχεδόν δίπλα-δίπλα δύο καινούρια Fiesta, ένα με το απλό Sync και ένα με το Sync3, θεωρώ ότι η εξαιρετικά αποτυχημένη ενσωμάτωση (??) της οθόνης του Sync3 στο ταμπλώ του Fiesta ίσως ξεπερνάει και την ατσουμπαλοσύνη της MB με την 'που-να-τη-βάλουμε-τώρα' οθόνη των Α/Β/GLAΚαι εμένα αισθητικά δεν μου αρέσουν oi οθόνες που ειναι τοποθετημένες πάνω και οχι μέσα στο ταμπλό αλλα απο την άλλη πολλοί λένε οτι αυτη ειναι η ασφαλέστερη θεςη γιατι οταν πας να κανεις κάτι με αυτές διατηρεις ακόμη κάποια οπτική επαφή με τον δρομο.
-
Ford Fiesta 2017