-
Χαχα, τι να κάνω ρε φίλε με τέτοιο nickname που κουβαλαω, βαρύ το όνομα βαριές και οι τιμές, δεν με παίρνει να ζητιανευω για εκπτώσεις... καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, (ε baleno swift Lap;;;;)
Πέρα από την πλάκα, οι τιμές στην ford διαφέρουν, όπου σε πιάσουν δηλαδή, μεγάλες οι διαφορές.
-
καλα κανεις,απλως μου εκανε εντυπωση η τιμη που σου κανουν, του βαρυ μαγκα του χρεωνουν ολοκληρο σερβις και ειναι και βαρυς μαγκας
Χαχα.. ειναι βαρυμαγκας τι να τον κανουμε..
Εψαξα βρηκα τα τιμολογια-αποδειξεις και για την ακριβεια πηγαν 60 ευρω!!
-
10 ευρω η εργασια
-
30,4 ευρω 4 λιτρα λαδι Castrol 5W-20 (ανοιξαν 5λιτρο και μου χρεωσαν τα 4.. αν επαιρνα αυτο που εμεινε θα μου χρεωναν 5 λιτρα)
-
8,2 ευρω το φιλτρο λαδιου
Συνολο 48,6 ευρω ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ.
Μαζι με το ΦΠΑ παει στα 60 ευρω!
Εδω να σημειωσω κατι που ειναι πολυ σημαντικο οπως εχω καταλαβει και απο αλλα παιδια.
Ειναι σημαντικο το ΤΙ θα ζητησετε.. Εγω ημουν ξεκαθαρος οτι θελω αλλαγη λαδιων και φιλτρο λαδιου ΜΟΝΟ... γτ με ρωτησαν για χιλιομετρα και μηπως ειναι για κανονικο σερβις που απλα θα χρεωναν αλλα πραγματα... γτ ειναι πολυ συνηθες το παραπανω..
Οποτε να ειστε απολυτοι στο τι προγραμμα συντηρησης θα ακολουθειτε προσωπικα.. και να καθοριζετε μονοι σας την συντηρηση του αυτοκινητου σας.
Μην εχετε την εντυπωση οτι νοιαζει την καθε Ford η μακροζωια του κινητηρα σας.. να οικονομησουν θελουν οπως καθε επιχειρηση.
-
-
χαχαχαχα 10 € η εργασία, γελάω και κλαίω ταυτόχρονα.
-
Χαχα γιατι?? μια χαρα τιμουλα.. για την τσεπη μου!! ...και μην γελιομαστε μια απλη αλλαγη λαδιων κανονικα δεν παιρνει πανω απο 10-20 λεπτα... το περισσοτερο χρονο περιμενεις απλα να στραγγιξει το λαδι..
Και ημουν και παρων σε ολη την διαδικασια.. Γενικα μου αρεσει και θελω να βλεπω, ωστε να ξερω τι συντηρηση γινεται στο αυτοκινητο μου!! Τα παιδια μια χαρα εκει.. και πολυ προθυμα να μου λυσουν τυχον αποριες που ειχα και να απαντησουν σε ερωτησεις μου!!
-
Super@T wrote:
Χαχα γιατι?? ....
Γιατί δεν είμαι Ελλάδα και στο εξωτερικό η εργατοώρα μπορεί να πηγαίνει ξέρω 'γω 100-150 €. Και αν το σύστημα λέει π.χ. αλλαγή λαδιών είναι 30 λεπτά, άσχετα αν το κάνεις σε 20, για μισή ώρα θα πληρώσεις εργατικά. κ.τ.λ.
-
Γιατί δεν είμαι Ελλάδα και στο εξωτερικό η εργατοώρα μπορεί να πηγαίνει ξέρω 'γω 100-150 €. Και αν το σύστημα λέει π.χ. αλλαγή λαδιών είναι 30 λεπτά, άσχετα αν το κάνεις σε 20, για μισή ώρα θα πληρώσεις εργατικά. κ.τ.λ.
Ακριβώς!!! Ξεχνάμε στην Ελλάδα ότι πολλές φορές τα εξουσιοδοτημένα ΔΕΝ μας χρεώνουν τα AW (εργατοώρες) που λέει το σύστημα και η εταιρεία. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι η BMW λέει 18 AWs (δλδ. 1.5 ώρα) για αλλαγή ελαστικών και μου έλεγε ο μηχανικός μου ότι εαν χρέωνε €150 εργασία για αλλαγή ελαστικών θα τον πέρνανε με τις ντομάτες και δίκο είχε! Οπότε χρέωνε €20. Εαν δείτε κάποιες από τις εργασίες, πόση ώρα 'πρέπει' να χρεώσουν θα φρίξετε, είναι απίστευτο.
-
Οι μισθοι σε καποιες χωρες ειναι πολλαπλάσιοι της Ελλαδος, οπότε και η χρεωση στα συνεργεια ειναι αναλογη. Που το περιεργο? Αν ειχαμε κι εμεις τετοιους μισθους, τοσα θα χρεωναν κι εδω.....
Παντως για αλλαγη λαδια φιλτρο, μονο 10€ χρεωση δεν εδω δει σε εξουσιοδοτημένο. Τουλαχιστον 20-25 € χρεωνουν (απο Ford δεν εχω εμπειρια)
-
Οι μισθοι σε καποιες χωρες ειναι πολλαπλάσιοι της Ελλαδος, οπότε και η χρεωση στα συνεργεια ειναι αναλογη. Που το περιεργο? Αν ειχαμε κι εμεις τετοιους μισθους, τοσα θα χρεωναν κι εδω.....
Παντως για αλλαγη λαδια φιλτρο, μονο 10€ χρεωση δεν εδω δει σε εξουσιοδοτημένο. Τουλαχιστον 20-25 € χρεωνουν (απο Ford δεν εχω εμπειρια)
και εγώ νομίζω 10ευρώ είναι πολύ λίγα..περισσότερα θυμάμαι και εγώ.
πάντως μην νομίζεις ότι είναι πολύ καλύτερα έξω, συνήθως δουλεύεις για να βγάλεις ένα μικρό διαμέρισμα 30τετραγωνικών (με την κοπέλα σου) και κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκινητάκι ή αν σου έχει δώσει κανένα καμία εταιρία (σε μηχανικούς κυρίως δίνουν, σε πληροφορικάριους ή office δεν δίνουν και πολλά). Μη μιλήσουμε για Λονδίνο - Παρίσι και κάποιες άλλες πολύ μεγάλες/ακριβές πόλεις που δύσκολα έχεις ιδιόκτητο όχημα και δικό σου διαμέρισμα.
Μονοκατοικία ή ωραίο μεγάλο διαμέρισμα με 2 αυτοκίνητα πολύ λίγα άτομα, και πάρα πολύ πετυχημένα.
Αυστραλία είναι λίγο καλύτερα, με 2 άτομα να δουλεύουν φουλ παίρνεις ένα καλούτσικο αυτοκίνητο (όχι Merc/ΒΜW φυσικά) και αγοράζεις και κάπου σπίτι.
Αμερική παίζει, ανάλογα που είσαι, σε κάποιες πόλεις δεν μπορείς να νοικιάσεις ούτε κάτω από σκάλα, αλλά αυτοκίνητα βρίσκεις. Καναδά πανάκριβα τα ενοίκια, φθηνά τα αυτοκίνητα σχετικά.
-
Εξαρτάται....εγώ π.χ. στο εξουσιοδοτημένο που πήγαινα την BMW είχα πάντα μηδενική χρεώση για αλλαγή λαδιών, δεν πλήρωα κάτι ακόμα και όταν είχα πάει τα δικιά μου λάδι. Θυμάμαι με λάδια δικά μου στην Ζ4, χρέωση €15 (και κάτι ψιλά) για το φίλτρο.
Όσο για το εξωτερικό που λές, δεν είναι θέμα μισθών, αυτό έχει να κάνει με την χρέωση της εργατοώρας. Η χρέωση σαφώς και είναι πιο χαμηλή στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον στην Ελλάδα χρεώνουν και λιγότερες ωρες ενώ στην Ευρώπη χρεώνουν κανονικά ό,τι προβλέπει ο κατασκευαστής.
-
Φανη , αυτο με την μηδενικη χρεωση πως και στο εκαναν? Δεν το εχω ξανακουσει.Υπηρχε καποια προσφορα οταν πηρες το αμαξι ? Ή μαλλον επειδη ησουν καλος πελατης
Η τιμη εργατοωρας παει αναλογα με τους μισθους της χωρας. Νομιζω σε αυτο συμφωνουμε , ετσι? Λιγοτερες ωρες εγω δεν εχω δει να χρεωνουν. Μονο εκπτωση εχω δει να μου κανουν, Αν εισαι εκτος εγγυησης και πας σε εξουσιοδοτημενο , καποιο δωρο θα σου κανουν νομιζω. Ειτε εκπτωση , ειτε λιγοτερες εργατοωρες οπως λες. Αλλά μεσα στην εγγυηση δε νομιζω να κανουν τετοια. Εκτος αν εισαι καλος πελατης, ας πουμε.
Μη κοιτας τα λαστιχα. Πας σε βουλκανιζατερ και κανεις την ιδια δουλεια. Δεν γινεται να χρεωνουν 150€ γιατι δεν θα παταγε κανεις για τετοια εργασια. Οπότε χρεωνουν οσο και τα βουλκανιατερ, εστω και λιγο παραπανω
-
To ίδιο λέμε Αλέξανδρες.
-
Δεν μέ χρέωναν, γιατί είμαι πελάτης 15 χρόνια με 3-4 αυτοκίνητα (ευρύτερη οικογένεια).
-
Έκπτωση στην εργασία συνήθως κάνουν με λιγότερα AWs χρέωση, το ίδιο αποτέλεσμα έχει αλλά είναι ευκολότερο λογιστικά και στο σύστημά τους.
-
Συμφωνούμε για τα λάστιχα και απλά το ανέφερα ως ακραίο παράδειγμα. Όμως π.χ. στην Γερμανία χρεώνουν κανονικά ότι προβλέπει η BMW και όταν πάς για αλλαγή χειμερινά/θερινά, πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά.
-
-
-
Ναι, αλλά ο πελατης δεν ξερει ποσες ειναι οι κανονικες εργατοωρες και αν τον χρεωσαν λιγοτερες. Ενω αν του βαλουν διπλα το '30% εκπτωση' αυτο φαινεται
-
Τα βουλκανιζατέρ μηπως χρεωνουν παρομοιες τιμες εκει? Γιατι αν χρεωνουν την μιση τιμη, ποιος ο λογος να πηγαινουν στην αντιπροσωπεια
-
-
Ξέρει μήπως κανένας πότε βγαίνουν οι καινούργιοι τιμοκατάλογοι με τις εκδόσεις mild hybrid;
-
Ξέρει μήπως κανένας πότε βγαίνουν οι καινούργιοι τιμοκατάλογοι με τις εκδόσεις mild hybrid;
Έχουν βγει από την προηγούμενη εβδομάδα, τους έχουν όλοι οι έμποροι. Εαν εννοείς να βγούν στο site, εεε παραδοσιακά η FMH έχει μια κάποια καθυστέρηση στην ενημέρωση του site και του configurator.
-
Θα ήθελα να μοιραστώ την άποψη σας πάνω σε ένα θέμα που έχει προκύψει. Κάτοχος Fiesta του 2017,diesel 1.5 κυβ. Μετά τα post που είχα κάνει προ ολίγου καιρού σχετικά με τις χρεώσεις που μου έχουν κάνει σε επίσημη αντιπροσωπεία για αλλαγή λαδιών/φίλτρο λαδιού καθώς και πρώτο σερβις στα 20000,00 χλμ βρίσκομα τώρα μπροστά σε ένα μεγάλο προβληματισμό σχετικά με ένα θέμα που έχει προκύψει.
Τελευταιά αλλαγή λαδιών πραγματοποήθηκε αρχές Δεκέμβρη στα 20500 χλμ. Έκτοτε 7 μήνες μετά και έχοντας διανύσει 5000,00 χλμ ακριβώς έρχεται η στιγμή που ανάβει το γνωστό λαμπάκι ''change oil''.Όντως τσεκάρωντας και εγώ ο ίδιος παρατήρησα πως τα λάδια κάνουν τα γνωστά γρέζια αλλά από ποσότητα στο φουλ.
Μιλώντας με την αντιπροσωπεία το θεώρησαν λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και επειδή άρχισα να γκρινιάζω μου πρότειναν και μία εκπτωση της τάξεως του 20%( από 110ευρώ δλδ να πληρώσω περίπου 90) και επειδή επέμεινα και λίγο παραπάνω μου είπαν να περάσω από εκεί και να μιλήσω και με τον διευθυντή αν θέλω για να εκφράσω τα παράπονα μου.
Θα ήθελα τη γνώμη σας επί του θέματος. Είναι λογικό μετά από μόλις 5.000,00 χλμ να πρέπει να ξαναλλάξω λάδια?Τι μπορέι να το προκαλεί κάτι τέτοιο?Να επιμείνω στο συνεργείο της αντιπροσωπείας να κρατήσουν το αμάξι μεσα για περαιτέρω έλεγχο? Να τους πιστολιάσω και να πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο με καλή φήμη που θα μου γλυτώσει λεφτά από την τσέπη μου και θα έχω μια μεγαλύτερη οικειότητα με τους ανθρώπους?
-
Όντως τσεκάρωντας και εγώ ο ίδιος παρατήρησα πως τα λάδια κάνουν τα γνωστά γρέζια αλλά από ποσότητα στο φουλ.
Ποια ???
-
Λογιστής εισαι;
-
Γρέζια (ρινίσματα μετάλλου δηλαδή) δεν πρέπει να έχουν ποτέ τα λάδια. Μήπως εννοείς κάτι άλλο; Αν οι τιμές της αντιπροσωπείας σου φαίνονται παράλογες, μπορείς α) να τους πας τα δικά σου λάδια (τα Motorkraft της Ford όμως είναι οικονομικά έτσι κι αλλώς) ή β) να πας σε εξωτερικό συνεργείο.
-
Γρέζια (ρινίσματα μετάλλου δηλαδή) δεν πρέπει να έχουν ποτέ τα λάδια. Μήπως εννοείς κάτι άλλο; Αν οι τιμές της αντιπροσωπείας σου φαίνονται παράλογες, μπορείς α) να τους πας τα δικά σου λάδια (τα Motorkraft της Ford όμως είναι οικονομικά έτσι κι αλλώς) ή β) να πας σε εξωτερικό συνεργείο.
Γρέζια λέγοντας εννοώ οτί δεν έμενε πολυ παχύρευστο το υγρό τσεκάρωντας το στο δάχτυλο μου. έτσι το λέω απλά εγώ, αλλά από ότι κατάλαβα και από φίλο παραπάνω του έκανε εντύπωση οπότε μάλλον μόνο εγώ το χρησιμοποιώ έτσι σαν λέξη.
από εκεί και πέρα εννοείται ότι βάζω και το οικονοιμικό στην όλη κουβέντα, αλλά περισσότερο με αποσχολεί η συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνω τις αλλαγές με βάση και τις ενδείξεις που βγάζει το ίδιο το αυτοκίνητο. από τα προγραμματισμενα 10000,00 χλμ να κανω την αλλαγη να πέφτω στα 5000,00 δεν μου κάθεται και πολύ καλά.
-
Λογιστής εισαι;
Μέσα έπεσες...χαχα
Ford Fiesta 2017