-
Το κοστος συντηρησης δεν ειναι παραπανω απο ενα αλλο αμαξι της κατηγοριας . Και περιπου ειναι αναμεσα απο αυτα τα 2 αμαξια που ανεφερες.
Η καταναλωση θα ειναι λιγο παραπανω απο το 1000αρι fiesta και περιπου οσο του focus 1,5
-
Παιδια μια 'χαζη' ερωτηση θελω να σας κανω,θα αγοραζατε το fiesta st για πρωτο αυτοκινητο??να εξηγήσω....
Ειμαι κοντα στα 40 το αμαξι θα το χρησιμοποιω σχεδον καθημερινα για να πηγαινω στην δουλεια μου(25 χλμ πανε ελα)
δεν εχω παιδια ακομα αλλα συντομα ελπιζω να αποκτήσω.Απο χωρους θα με καλύψει(μιλαμε για το 5θυρο παντα)??Απο καταναλωση εχω δει με νορμαλ οδηγηση ειναι στο 7 οποτε τα πραγματα δεν ειναι τραγικα.
Δεν ξερω μου εχει κολλησει το μυαλό με το ST !!!με 22κ αγοραζεις το st-2 που εχει καλουτσικο εξοπλισμό.
Εσεις τι θα κανατε??μια μικρη βοηθεια παιδια...
Αδερφέ θα σου πω τη γνώμη μου καθαρά και μόνο για το θέμα των χωρών. Είμαστε της ίδιας ηλικίας και έχω 2 μικρά παιδιά. Μέχρι πριν 2 μήνες οδηγούσα fiesta του 2009 και πλέον το scala. Το φιέστα με ένα παιδί ειναι οκ. Με 2 θα χρειαστείς σίγουρα μαγκαζιερα οροφής. Δε θα χωρατε με τίποτα ακόμα και όταν τα παιδιά μεγαλώσουν και κοπούν τα παρκοκρεβατα και τα καρότσια. Γνώμη μου αν έχεις σκοπό να κάνεις οικογένεια να πας σε αμάξι της αμέσως επόμενης κατηγορίας το οποίο κι αυτό οριακά θα σε βολέψει στα πρώτα χρόνια των παιδιών.
Καλες γιορτές σε ολους.
-
Αυτή είναι η φωνή της λογικής Georgemit. Όμως ένα αυτοκινητάκι σαν το Fiesta ST υπάρχει για να καλύπτει πρωτίστως άλλες ανάγκες, χωρίς να γίνεται ανυπόφορο στην καθημερινότητα. Το ιδανικό φαντάζομαι θα ήταν να υπήρχε το ρευστό για ένα μικρομεσαίο hot hatch (π.χ Focus ST, I30N κλπ) ώστε να βολευτούν καλύτερα τα οδηγικά γούστα με τις οικογενειακές ανάγκες. Όταν το γούστο υπερτερεί της ανάγκης, αυτοκίνητα σαν το Scala γίνονται αόρατα.
-
Ο άνθρωπος ρώτησε αν το φιέστα θα τον καλύψει σαν οικογενειακό από άποψη χωρών και απάντησα καθαρά σε αυτό το κομμάτι. Όταν το γούστο υπερτερεί της ανάγκης και το φιέστα αόρατο γίνεται και πάμε για multistrada 1200 αλλά με φαντάζεσαι πάνω στο ducatι με γυναίκα, 2 κουτσουβελα και παραμάσχαλα το παρκοκρεβατο; δε λέει..
Να πω επίσης ότι δεν πρότεινα κανένα scala ως υποκατάστατο του st. Είπα απλά τι οδηγώ τώρα. Ο καθένας διαλέγει βάσει προτεραιοητων.
Προτείνω λοιπόν στον φίλο κάτι λιγότερο σκληροπυρηνικό της αμέσως επόμενης κατηγορίας, focus 1.5 150ps st line.
-
Παντως πρεπει να εχουν αλλαξει οι απαιτησεις μας,θυμαμαι οταν ημουν μικρος ειχαμε ενα simca (δεν ξερω ποιος τα θυμαται )και με αυτο πηγαιναμε διακοπες οι γονεις μου, ο μικρος αδερφος μου και καμια φορα παιρναμε και την γιαγια μου.Απορω που χωρουσαμε ολοι αυτοι??Παντως πιο πολυ με απασχολει το θεμα αξιοπιστια του κινητηρα παρα οι χωροι.
-
Simca; Πλάκα κάνεις! Είχε ένα πισωμήχανο Simca 1000 ο πατέρας μου. Το πρώτο αυτοκίνητο που μπήκαμε η αδερφή μου κι εγώ. Με σχάρα τα κουτσοβόλευε από ό,τι θυμάμαι. Το πούλησε όταν ήμουν 5 και το Dacia 1210 που το αντικατέστησε μας είχε φανεί λιμουζίνα. Άλλες εποχές...
-
Παντως πρεπει να εχουν αλλαξει οι απαιτησεις μας,θυμαμαι οταν ημουν μικρος ειχαμε ενα simca (δεν ξερω ποιος τα θυμαται )και με αυτο πηγαιναμε διακοπες οι γονεις μου, ο μικρος αδερφος μου και καμια φορα παιρναμε και την γιαγια μου.Απορω που χωρουσαμε ολοι αυτοι??Παντως πιο πολυ με απασχολει το θεμα αξιοπιστια του κινητηρα παρα οι χωροι.
You have a point here. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλύτερο αυτοκίνητο έχεις τόσο περισσότερα πράγματα θα βρει να κουβαλήσει η σύζυγος. Κι εμείς στα πρώτα χρόνια μας μεγαλώσαμε με Renault 5 και μετά citroen zx. Μια χαρά χωρουσαμε κ στα 2.
-
Good point but..... Θυμάσαι με τι έπαιζες παίζαμε?
Με κάτι αυτοσχέδια ξύλα που τα κάνα. Ε τόξα όπλα κλπ κλπ.... Απλά πράγματα αγνά. Τι φόραγαμε??? Απλά φτηνά..... Άσε επειδή έχω ένα παιδί και την έχω δει τη διαφορά... Αλλάξανε τα γούστα Πολλά παιχνίδια διαφορετικά ογκώδη καρότσια hitech παρκοκρεββατα hitech, καθίσματακια μωρών high tech...... Εμείς είχαμε καθίσματακια θυμάται κανένανας είμαι 42 και δεν. .....
Και για να μπω στο θέμα του φίλου. Όχι φίλε μου δεν σου κάνει το Fiesta δυστυχώς. Και σου μιλάω που ήθελα να πάρω τέτοιο αυτοκίνητο και τελικά πήρα άλλο SX4 S-CROSS 1,4 BOOSTERJET. Τώρα εάν θες να. Κλείσεις τα μάτια και να ακούσεις την Κ@υλ......την καρδιά σου ήθελα να πω. Οκ μην ακούς κανέναν και μαζί σου. ΑΛΛΆ Η ΛΟΓΙΚΉ ΛΈΕΙ ΌΧΙ.
-
Στην αρχη κοιτουσα το vitara αλλα εχω διαβασει στο vitara club και σε αλλα φορουμ οτι η συναρμογη των πλαστικων ειναι χαλια και τριζει σαν κουδουνιστρα-το s cross ειναι σαν το vitara ??εαν ακολουθησω την λογικη με βλεπω να πηγαινω σε hyundai i30 η kia ceed gt-line.Απο δευτερα ξεκιναω να επισκεπτομαι αντιπροσωπειες.
-
Απο τωρα σκεφτεσαι για χωρους, που δεν εισαι καν παντρεμενος? Μεχρι να παντρευτεις και να κανεις παιδια, μπορει να φορολογησουν αβερτα τα βενιζνοκινητα και να παμε ολοι σε ηλεκτρικα ξερω γω . Εκτος αν εχεις σκοπο να το κρατησεις 20 χρονια , οποτε παρε sw
Παρε αυτο που σ αρεσει και εχει ο Θεος
-
Κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ φίλε kmeles και κατέληξα ότι το ιδανικό για την περίπτωση μου θα ήταν να συγκεράσω τις κατηγορίες. Έτσι, αποφάσισα να κατευθυνθώ πτος τα λεγόμενα 'warm hatches' ώστε να έχω λίγο παραπάνω γκαζάκι όταν το θέλω με λίγο καλύτερα κρατήματα αλλά και τους χώρους για την οικογένεια. Πιο συγκεκριμένα κοιτούσα στο τέλος τα seat leon fr 1.8 180ps, ford focus 1.5 182ps και honda civic 1.5 182ps. Τελικά με κέρδισε το τελευταίο.
Το ρεζουμέ είναι ότι αν εξαιρέσεις τους πρώτους 2-3 μήνες που έκανα βόλτες για να κάνω λόγω κα@λας, τους επόμενους 6-8 που το έκοψα αυτό αλλά έπαιρνα τη μεγάλη διαδρομή για να πάω εκεί που θέλω, τον υπόλοιπο καιρό από τον ενάμισι περίπου χρόνο που έχω το αμάξι, με έχει νικήσει η καθημερινότητα. Παιδιά στο σχολείο το πρωί, εγώ στη δουλειά και κάθε μεσημέρι το αντίστροφο. Το αυτοκίνητο μόνιμα σχεδόν με 4 άτομα και το μπαγκαζ γεμάτο με καρότσια, τσάντες κτλ. Το απόγευμα σούπερμάρκετ και δουλειές έχω καταλήξει να έχω το αμάξι σαν εργαλείο και μόνο. ΒΕΒΑΙΑ, είμαι χαρούμενος μόνο που το έχω και μπορώ να το αξιοποιήσω όποτε θέλω οπότε δεν το μετανιώνω συν το ότι απολαμβάνω ακόμα και αυτές τις διεκπεραιωτικές βόλτες. Από την άλλη, η άνεση της ανάρτησης είναι οριακή για τη χρήση μου και ευτυχώς που δεν πήρα κανένα st, cupra κτλ. (όχι ότι το σκεφτόμουν αλλά το i30N με έβαλε λίγο σε σκέψη) γιατί πιστεύω θα με είχε κουράσει. (Ιδανικά δηλαδή θα μοπυ ταίριαζε τώρα για τη χρήση μου κανένα C5 aircross, Grandland κτλ.)
Οπότε σκέψου τα όλα αυτά.
Βέβαια, όπως σου λέει και ο Αλέξανδρος από πάνω, αφού δεν έχεις ακόμη οικογένεια, μπορείς να κάνεις και το γούστο σου και βλέπεις αργότερα.
-
Εγώ πάντως για να πω την. Αλήθεια ψιλοκαταλαβα ότι το πάει για οικογένεια δλδ περιμένουν εγκυμοσύνες; κλπ γιαυτό του είπα τη γνώμη μου. Σε αυτή την περίπτωση έτσι όπως το κατάλαβα τώρα ορθοτερα... καλορίζικο το St και μετά έχει ο Θεός όπως είπαν και πιο πάνω.
Κάνε τώρα την....... Κ... Ότι σου λέει η καρδιά σου γιατί μετά θα κάνεις ότι σου λένε οι άλλοι. Και με τους άλλους εννοώ τα παιδιά σου και εάν χάσεις εντελως το παιχνίδι, που έχεις 50% πιθανοτητες από ότι βλέπω γύρω μου, και ότι σου λέει η γυναίκα σου. Οπότε βουρ St.
-
Όπως είπα και στο πρώτο post μου είμαι παντρεμένος αλλά δεν έχω παιδιά ακόμα, απλώς θέλω να προνοησω.
-
Ε τότε αλλάζει πάλι, γ@μ@ το το st και πήγαινε για μεγαλύτερο.
-
Όπως είπα και στο πρώτο post μου είμαι παντρεμένος αλλά δεν έχω παιδιά ακόμα, απλώς θέλω να προνοησω.
Ειπες μονο οτι δεν εχεις παιδια, δεν ειπες οτι εισαι παντρεμενος
-
Εεε τότε αφού είσαι παντρεμένος και δεν έχεις παιδιά μην πάρεις το St...... Χαχαχαχαχα
-
Aν είναι να κάνεις παιδιά μέσα στα επόμενα 3-4 έτη,μην πάρεις ST γιατί μετά θα έχεις οικονομική χασούρα όταν θα χρειαστεί να το πουλήσεις για να το αλλάξεις με μεγαλύτερο και πιο οικογενειακό (εκτός αν πας τότε για μεταχειρισμένο,αλλά θα θέλει πολύ και καλό ψάξιμο). Αν ο προγραμματισμός για παιδιά είναι μετά την 5ετία-6ετία τότε μπορείς να χαρείς το ST μέχρι τότε και να το αλλάξεις μετά με κάπως καλύτερη απόσβεση.
Εννοείται ότι αυτή είναι η δική μου,προσωπική οπτική σ'ένα σενάριο που επιβάλλει η κοινή λογική.Αν όμως υπερισχύσει το συναίσθημά σου (όπως μπορεί να συμβεί σε όλους μας για διάφορα θέματα στη ζωή),ότι και να λέμε εμείς, μάλλον υποψιάζομαι που θα καταλήξεις...
-
Χαιρετε και Χρονια πολλα!
Γνωριζει κανεις τι γινεται περι εργοστασιακων εγγυησεων (πριν προσπαθησω να ανοιξω διαυλο επικοινωνιας με την ιδια τη Φορντ);
Κατοικος Ολλανδιας και αναζητω μεταχειρισμενο Fiesta St-Line 2ετιας με λογικα χιλιομετρα. Περα απο την προφανη επιλογη αγορας απο εκει υπαρχει και το σεναριο για μεταχειρισμενο απο Ελλαδα. Το ιδιο αυτοκινητο με παρομοιους εξοπλισμους/km: στην Ολλανδια με 100hp και 2ετη εγγυηση, στην Ελλαδα με 125hp και 8ετη εγγυηση. Η τιμη του ελληνικου ειναι πανω κατω 3 χιλιαρικα πιο χαμηλη.
Η κυρια ερωτηση: Αν η Φορντ Ολλανδιας (ή αλλης χωρας της ΕΕ) θα καλυψει τα υπολοιπα 6 χρονια εργοστασιακης εγγυησης σε περιπτωση στραβης. Αντιπροσωπος Φορντ στην Ελλαδα απαντησε οντας 99% σιγουρος οτι λογω του οτι η εγγυηση ειναι συνδεδεμενη με τον αριθμο πλαισιου ειναι πανευρωπαικη αρα ναι.
Εχει καποιος ιδεα τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις;
-
Μόνο η Φορντ θα σου απαντήσει επίσημα. Εμένα πάντως ο έμπορος (αλλά και οι όροι εγγύησης) μου είπε ότι η εγγύηση έχει πανευρωπαϊκή κάλυψη. Μάλιστα φαίνεται και στο Ford Pass ότι έχει 8 χρόνια εγγύηση το αυτοκίνητο.
-
Η οκταετής εγγύηση της Ford έχει πανευρωπαϊκή κάλυψη. Τελεία και παύλα!
Ford Fiesta 2017