-
Ο χρήστης Danis έγραψε:
Δημοσίευση από kostis20 » 05 Αύγ 2017 07:23
Ημιακαμπτο έχει.Φαινεται και από τις φωτογραφίες.
Μάλλον ναι. Λογικό. Αλλά τι εννοείτε οτι 'Φαίνεται και από τις φωτογραφίες' ;
Ποιές φωτογραφίες;Από τις φωτογραφίες των διάφορων δοκιμών,η στο net.Αμα δεις την πίσω μεριά φαίνεται ο ημιακαμπτος.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
Για τον μεσο αγοραστη,ακρως παραπλανητικο το φυλλαδιο......οπως και επισης οτι για τον ιδιο αγοραστη ειναι μια χαρα στημενο και κατι παραπανω απο ασφαλες.
-
Όντως έχει ημιάκαμπτο πίσω. Έγραψα την ίδια απορία στο άρθρο του Drive για το Fiesta των 100 ίππων και ένας απ τους συντάκτες (Γαλανόπουλος) με παρέπεμψε στο press kit της Ford όπου αναφέρει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά με λεπτομέρειες.
http://fiesta.fordpresskits.com/?p=doc
Στο country βάζεις eurowide και έχει μια σειρά από 6 documents. Το ένα είναι τα specifications.Πάντως ο πωλητής της Βελμάρ ή ήταν παντελώς ανενημέρωτος ή πραγματικά απαράδεκτος. Κρίνοντας από διάφορους πωλητές που έχω συναντήσει, δεν είμαι σίγουρος τι από τα δύο ισχύει.
-
Ρώτησα γνωστό μου που δουλεύει ως μηχανολόγος στην Ford Αγγλίας και επιβεβαίωσε τον ημιάκαμπτο.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ημιάκαμπτο ή όχι είναι το καλύτερα στημένο σουπερ μίνι αυτή τη στιγμή.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ε κατσε παιζει το ρολο του.. μια δε μας πειραζει η ελειψη δισκοφρενων γιατι εχει καλα ταμπουρα, μια δε μας πειραζει ο ημιακαμπτος γιατι εχει καλο στησιμο... Να λεμε τα θετικα να λεμε και τα αρνητικα!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σχεδόν όλα τα ανταγωνιστικά μοντέλα ημιακαμπτος εχουν
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
-
αν ειχε πολλαπλους πισω, ο χωρος αποσκευων θα ηταν 200 λιτρα...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ε κατσε παιζει το ρολο του.. μια δε μας πειραζει η ελειψη δισκοφρενων γιατι εχει καλα ταμπουρα, μια δε μας πειραζει ο ημιακαμπτος γιατι εχει καλο στησιμο... Να λεμε τα θετικα να λεμε και τα αρνητικα!Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν είχε πολλαπλούς, θα κράζαμε οτι έχει πορτ μπαγκαζ μικρότερο και από το swift.
Ο ημιάκαμπτος είναι σχεδόν μονόδρομος για τα σουπερ μίνι, αλλιώς bye bye πορτ μπαγκαζ.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Είναι και θέμα κόστους. Το μόνο supermini που γνωρίζω με πολλαπλούς είναι το Mini.
-
Την προϊγούμενη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να κάνω ένα μεγάλο test drive, ολόκληρη τη μέρα, ένα Fiesta Titanium 1.5 diesel με τους 120 ίππους από τη Βελμάρ στο Ηράκλειο Κρήτης. Μιας και το είχα για πολλές ώρες στα χέρια μου βρήκα την ευκαιρία να κάνω ένα μεγάλο ταξιδάκι, περίπου 500 χλμ, από Ηράκλειο προς Ξερόκαμπο/Ζάκρο και πίσω μέχρι το Ρέθυμνο σχεδόν. Διαδρομή που είχε πολλά στροφιλίκια (για όσους έχουν πάει προς Ξερόκαμπο και μετά μέσα στα βουνά του Λασιθίου: Ξερόκαμπος - Ζάκρος - Παπαγιαννάδες - Ορεινό) αλλά και εθνική οδό, όσο τουλάχιστον θεωρήται εθνική οδός ο ΒΟΑΚ. Το αυτοκίνητο ήταν σχεδόν άστρωτο, με 1700 χλμ στο οδόμετρο.
Εντυπώσεις: Εξαιρετικό στο δρόμο! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσο έχουν εξελιχθεί τα μικρά πλέον. Δεν έτυχε να έχω οδηγίσει το προιγούμενο Fiesta (παρά μόνο το Fiesta 2003) για να δω διαφορές, αλλά μπορώ να πω οτι εύκολα κάποιος κάνει πολλά χλμ με αυτό το μικρό αυτοκίνητο. Εξαιρετικό κράτημα στις στροφές, άριστο το τιμόνι. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν υπέροχα τις λακούβες. Ο κινητήρας είναι κάπως θορυβώδης (ειδικά όταν είναι κρύος) αλλά από μέσα δεν ακούγεται τόσο πολύ, πράγμα που σημαίνει οτι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με την ηχομόνωση (Titanium έχει το ηχοαπορροφητικό παμπρίζ επίσης). Μόνο σε υψηλές στροφές (3000 και πάνω) αρχίζει και γίνεται κάπως αντιλιπτό το κροτάλιασμα στο εσωτερικό. Επίσης και κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι από τα 120 και πάνω. Αλλά με το ηχοσύστημα σε λειτουργία (και σε νορμάλ ένταση προφανώς) δεν ακούς τίποτα από αυτά. Ο κινητήρας τραβάει όμορφα και δυνατά, αν και κάτω απ τις 1500 το νιώθεις πολύ αδύναμο. Ειδικά με το eco πρόγραμμα, θέλει προσοχή στις προσπεράσεις. Καλύτερα να το βγάζεις off όταν είναι να κάνεις κάποια προσπέραση.
Κατανάλωση: Με σχετικά προσεχτική οδήγηση στον εθνικό, συνεχή χρήση κλιματιστικού στους 22C και το eco on για την περισσότερη ώρα, 3.7 l/100km. Σε γρήγορους ρυθμούς (120-150 για περίπου 30 χλμ Γούβες - Παντάνασσα) έγραψε 5.3 l/100km. Με σχετικά σβέλτη οδήγηση πάντως (eco off συνέχεια), κλιματισμό συνεχώς και συνδιασμός εθνικού και επαρχιακού δικτύου, καίει κάπου 4-4.5 l/100km
Αρνητικά: (1) το High Beam assist καμιά φορά αργεί να βάλει τη μεγάλη σκάλα, (2) κάποιοι ενοχλιτικοί συντονισμοί γύρω στις 2000 στροφές (λόγω πετρελαιοκινητήρα) και (3) η πόρτα του χώρου αποσκευών ενώ έκλεινε εμφανιζόταν στην οθόνη του αυτοκινήτου σαν ανοικτή και ήθελε 3-4 φορές να το ανοίξεις και να το κλείσεις για να σβήσει το φωτάκι (φαντάζομαι απ τις παιδικές ασθένειες των πρώτων κομματιών που παράχθησαν).
Συμπερασματικά, ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Δεν ήθελα να το αφήσω πίσω στην έκθεση την επόμενη μέρα. Αν δεν έχεις μεγάλες ανάγκες σε χώρους, είναι άψογο αυτοκίνητο. Οκ, ίσως όχι με την μάσκα της Titanium/Trend που είναι χάλια, αλλά στο ST-line ειδικά το 3θυρο, είναι πραγματικά υπέροχο.
-
Τρομερή παρουσίαση με τα αρνητικά και τα θετικά! Μπράβο που έκατσες και έγραψες ολόκληρο σεντόνι τέτοια μέρα γιορτινή...
-
Αν σου αρεσε σε diesel,τοτε με το 125αρι ecoboost θα σου αρεσει ακομα περισσοτερο.
-
Το titanium δεν το λες και χαλια μπροστα...
-
Τρομερή παρουσίαση με τα αρνητικά και τα θετικά! Μπράβο που έκατσες και έγραψες ολόκληρο σεντόνι τέτοια μέρα γιορτινή...
Ευχαριστώ! Οκ, εύκολο ήταν. 10-15 λεπτά, δεν είναι και μεγάλο κείμενο. Σήμερα κιόλας που βαριέμαι να δουλέψω, είναι ιδανικά για να ασχοληθώ!
Αν σου αρεσε σε diesel,τοτε με το 125αρι ecoboost θα σου αρεσει ακομα περισσοτερο.
Φαντάζομαι οτι θα είναι όντως καλό. Η αντιπροσωπία εδώ δεν το έχει, μόνο το 100αρι βενζίνης είναι διαθέσιμο. Αλλά, απ την άλλη, η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι τεράστια υποψιάζομαι. Κάνω 15-20,000 χλμ το χρόνο σε εθνικό/επαρχιακό δίκτυο. Γι' αυτό και κοίταζα το πετρέλαιο. Έχω διαβάσει οτι ο Ecoboost διψάει πολύ. Ισχύει;
Και επιπλέον, δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή, για τις εκδόσεις Titanium και ST-line, μεταξύ 125αρη - 120αρη, οπότε...
Άσε τη ροπή του πετρελαίου. Μόνο αυτό το κροτάλιασμα με ξενερώνει. Θέλει συνεχώς χρήση του Infotainment. Ευτυχώς, ακόμα και η απλή έκδοση του ηχοσυστήματος (με τα 7 ηχεία αλλά όχι το B&O που είναι εξτρά) είναι πολύ καλό. Και επίσης λειτουργεί άψογα με το android auto/spotify κτλ.Το titanium δεν το λες και χαλια μπροστα...
Γούστα είναι αυτά. Αλλά προσωπικά, το θεωρώ αποτυχία. Το ST-line και επίσης το Vignale είναι αρκετά όμορφα. Το Titanium μου φαίνεται απλά σαν καροτσάκι του super market. Και είναι εντυπωσιακό πως με μικρές αλλαγές στη μάσκα, αλλάζει τόσο ο χαρακτήρας (αισθητικά πάντα) των αυτοκινήτων.
Αλλά πάλι, βρίσκω αρμονικό και διαχρονικό το σχεδιασμό του νέου Polo και sexy την Sandra Bullock. Οπότε μάλλον δεν είμαι αντιπροσωπευτικό δείγμα κοινού γούστου... -
Danis,ολα καλα και σεβαστα αλλα εκει στο polo μου τα χαλασες
-
Danis,ολα καλα και σεβαστα αλλα εκει στο polo μου τα χαλασες
Το ξέρω... Έχω εκλπεπτισμένο γούστο
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ημιάκαμπτο ή όχι είναι το καλύτερα στημένο σουπερ μίνι αυτή τη στιγμή.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ε κατσε παιζει το ρολο του.. μια δε μας πειραζει η ελειψη δισκοφρενων γιατι εχει καλα ταμπουρα, μια δε μας πειραζει ο ημιακαμπτος γιατι εχει καλο στησιμο... Να λεμε τα θετικα να λεμε και τα αρνητικα!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η ursus έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί να κρατάς τα σκήπτρα του καλύτερου σε οδική συμπεριφορά και να φέρεις ημιάκαμπτο. Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...
-
Σήμερα πέτυχα το νέο Fiesta στον δρόμο.
Η πρόσοψη του .... χμμμμ! Μάσκα και φώτα με τα περιμετρικά φώτα ημέρας* οκ αλλά κάτι δεν ...
Προφίλ θυμίζει το προηγούμενο και πίσω τα οριζόντια φώτα όμορφα.
Του παει το λευκο και δείχνει μεγαλύτερο από το προηγούμενο.*τα οποία φαίνονται πολύ έντονα. Σαν να φωτίζουν σαν τους κανονικούς προβολείς.
-
Και μενα σε αντίθεση με τις κραυγές σε αγγλικα φόρα (εκει πραγματικά μοσχοπουλάει) μου αρεσει το πίσω μέρος και θα θελα κατι περισσότερο μπροστά. Τώρα βεβαια η αποφάση επάρθη, οπότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε πλέον
-
Νομίζω είναι θέμα να το συνηθίσει το μάτι μας διότι σαν σύνολο είναι από τα καλύτερα supermini.
Ford Fiesta 2017