-
Σκοπεύω να αγοράσω ένα suv τον επόμενο μήνα. Έχω κάνει test drive αρκετά , έχω συνομιλήσει με αρκετές αντιπροσωπειες και έχω κάνει το δικό σου short list. Δεν κάνω πάνω από 12000χμ τον χρόνο (έχω άλλα δυο αυτοκίνητα), συνήθως κάνω τα ταξίδια Αθήνα Ηγουμενίτσα, Αθήνα Αράχωβα ή Αθήνα- Κύμη και έχω οροφή τα 35000. Τετρακίνηση μπορεί να χρειαζόμουν 4-5 ημέρες τον χρόνο.(το χιονοδρομικό συνήθως είναι ανοικτό αλλά κάποιες παραλίες στην Κύμη δεν προσεγγίζονται διαφορετικά)
BMW X1
(+)πολύ καλή συμπεριφορά, ποιότητα, πρακτικότητα σε μαζεμένο σχήμα, κύρος, χαμηλά τέλη
(-) αξιοπιστία μηχανικών μερών, συντήρηση, κόστος προαιρετικού εξοπλισμού, έλλειψη τετρακίνησης
Έχω πρόταση 33.000 ( advantage, travel pack, πακέτο φωτισμού, πακέτο εξωτερικών καθρεπτών) 18i ΒενζίνηToyota Rav4
(+) αξιοπιστία, τετρακίνηση, εξοπλισμός ασφαλείας, ποιότητα aftersales, χώροι
(-) αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά, φορολογικές επιβαρύνσεις και τέλη, ρύποι , μέγεθος31500 ( Active TSS) 2.0 Βενζίνη
Honda CRV
(+) αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής, εξοπλισμός, εξαιρετικός κινητήρας diesel, χώροι
(-) αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά, αβεβαιότητα φορολογικής μεταχείρισης λόγω diesel , μέγεθος32000 Elegance 2WD ( diesel 1.6 120ps)
Θα επιθυμούσα γνώμες από κατόχους ή άλλες γνώμες εαν υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει. Προκαταβολικά δηλώνω οτι έαν υπήρχε η Mazda θα είχα ήδη αγοράσει οτ Mazda CX5.
-
Σκοπεύω να αγοράσω ένα suv τον επόμενο μήνα. Έχω κάνει test drive αρκετά , έχω συνομιλήσει με αρκετές αντιπροσωπειες και έχω κάνει το δικό σου short list. Δεν κάνω πάνω από 12000χμ τον χρόνο (έχω άλλα δυο αυτοκίνητα), συνήθως κάνω τα ταξίδια Αθήνα Ηγουμενίτσα, Αθήνα Αράχωβα ή Αθήνα- Κύμη και έχω οροφή τα 35000. Τετρακίνηση μπορεί να χρειαζόμουν 4-5 ημέρες τον χρόνο.(το χιονοδρομικό συνήθως είναι ανοικτό αλλά κάποιες παραλίες στην Κύμη δεν προσεγγίζονται διαφορετικά)
BMW X1
(+)πολύ καλή συμπεριφορά, ποιότητα, πρακτικότητα σε μαζεμένο σχήμα, κύρος, χαμηλά τέλη
(-) αξιοπιστία μηχανικών μερών, συντήρηση, κόστος προαιρετικού εξοπλισμού, έλλειψη τετρακίνησης
Έχω πρόταση 33.000 ( advantage, travel pack, πακέτο φωτισμού, πακέτο εξωτερικών καθρεπτών) 18i ΒενζίνηToyota Rav4
(-) αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά, φορολογικές επιβαρύνσεις και τέλη, ρύποι , μέγεθος31500 ( Active TSS) 2.0 Βενζίνη
Honda CRV
(+) αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής, εξοπλισμός, εξαιρετικός κινητήρας diesel, χώροι
(-) αδιάφορη οδηγική συμπεριφορά, αβεβαιότητα φορολογικής μεταχείρισης λόγω diesel , μέγεθος32000 Elegance 2WD ( diesel 1.6 120ps)
Θα επιθυμούσα γνώμες από κατόχους ή άλλες γνώμες εαν υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει. Προκαταβολικά δηλώνω οτι έαν υπήρχε η Mazda θα είχα ήδη αγοράσει οτ Mazda CX5.
-
BMW X1
Honda CRV
-
Προσωπικά σε αυτά τα αυτοκίνητα είμαι υπέρ της τετρακίνησης ώστε να μπορεί να πηγαίνει αρκετά μετά την άσφαλτο. Αλλιώς πάρε χαμηλό με όλα τα πλεονεκτήματά αυτού στο ταξίδι και την συμπεριφορά.
Δεν διευκρίνισες αν μιλάς για βενζίνη ή ντίζελ.
-
Εκτός από CRV που είναι diesel όλα τα υπολοιπα είναι βενζίνης. Το CRV diesel μπήκε στην λίστα λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας.
-
Δεν είναι άσχημο το Rav... Τετρακίνητο και βενζίνης με 150 αλογάκια! Η βασική (Live) βλέπω ξεκινάει από τα 26.000! Το λες και ευκαιρία!
-
Ποια άλλα είχες δει και απέκλεισες;
Πχ Q3, kuga ?Sent from my iPhone using Tapatalk
-
To q3 αποκλειστηκε λόγω χώρου αποσκευών και επειδή ειναι του γκρουπ (έαν θα έμπαινε αυτοκίνητο του γκρουπ στην λιστα μου θα ήταν το τιγκουαν).
Ομοίως και το Kuga
-
Ένα γρήγορο update η BMW έχει καλή χρηματική προσφορά για ετοιμοπαράδωτο (περίπου -2000).
Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την νίκη μέσα απο τα χέρια των Γιαπωνέζων.
-
Συγνώμη αλλά όταν μιλάς για BMW
εισέρχεσαι στην προϊοντική κατηγορία των premium εταιρειών.
Δε συγκρίνεις με γιαπωνέζο Toyota και Honda. -
Το honda crv εχει σαφως καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και πιο premium αισθηση. Η bmw κερδιζει στο δρομο.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Ένα γρήγορο update η BMW έχει καλή χρηματική προσφορά για ετοιμοπαράδωτο (περίπου -2000).Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την νίκη μέσα απο τα χέρια των Γιαπωνέζων.
Σε ποια μοντέλα ; δώσε καμία πληροφορία περισσότερη
-
Προσθιοκίνητο Χ1?
Προσθιοκίνητο CRV?
To RAV4. Να έχεις SUV και να φοβάσαι να πας λίγο παραπέρα για να μην κολλήσεις; -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Προσθιοκίνητο Χ1?
Προσθιοκίνητο CRV?
To RAV4. Να έχεις SUV και να φοβάσαι να πας λίγο παραπέρα για να μην κολλήσεις;Για την προσωπική μου χρήση δεν θα χρειαζόμουν την τετρακίνηση παραπάνω από 2-3 ημέρες. Έαν δεν είχε φορολογική επιβάρυνση και τόσο αυξημένους ρύπους το RAV4 ( δεν ξέρεις πως θα μεταχειρίζεται το σύστημα ένα αυτοκίνητο με 160G CO2) θα μπορούσε να είναι η επιλογή.
Για το CRV η τετρακίνηση είναι ανέκδοτο ενώ και στο BMW ποτέ πρακτικά δεν θα κινηθείς off road.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ένα γρήγορο update η BMW έχει καλή χρηματική προσφορά για ετοιμοπαράδωτο (περίπου -2000).
Μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει την νίκη μέσα απο τα χέρια των Γιαπωνέζων.
Σε ποια μοντέλα ; δώσε καμία πληροφορία περισσότερη
Δεν έχω ακριβής εικόνα καθώς η έκπτωση σου γίνεται με ανεπισημο τρόπο.
Πολύ χονδρικά είναι -2000 για όσα αυτοκινητα είναι στο τελωνειο ή θα είναι στο τελωνείο εως τα μέσα Δεκ.
Η έκπτωση είναι μεγαλύτερη (κοντά στα -2500) για αυτόματο ή diesel. (δικία μου αίσθηση)
-
Θα ανέβεις την ανηφόρα στα Θαψά χωρίς τετρακίνηση ? Μήπως να κοίταγες πιό τετρακίνητο ? Rengate , Nissan ?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Θα ανέβεις την ανηφόρα στα Θαψά χωρίς τετρακίνηση ? Μήπως να κοίταγες πιό τετρακίνητο ? Rengate , Nissan ?Χεχε . Αυτό λεω στην γυναίκα μου!!!
Πρακτικά όμως μιλάμε για δυο (2) ημέρες το χρόνο.
Όταν παντρεύεσαι ανακαλύπτεις οτι η Ηγουμενίτσα είναι πιο κοντά από την Κύμη.
-
Η έκπτωση είναι μεγαλύτερη (κοντά στα -2500) για αυτόματο ή diesel. (δικία μου αίσθηση)
Οχι δεν είναι, το ποσόν της έκπτωσης εξαρτάται απο τον κινητήρα έαν είναι βενζίνης ή πετρελαίου.
-
Για την προσωπική μου χρήση δεν θα χρειαζόμουν την τετρακίνηση παραπάνω από 2-3 ημέρες. Έαν δεν είχε φορολογική επιβάρυνση και τόσο αυξημένους ρύπους το RAV4 ( δεν ξέρεις πως θα μεταχειρίζεται το σύστημα ένα αυτοκίνητο με 160G CO2) θα μπορούσε να είναι η επιλογή.Για το CRV η τετρακίνηση είναι ανέκδοτο ενώ και στο BMW ποτέ πρακτικά δεν θα κινηθείς off road.
Πάρε τότε ένα κανονικό αυτοκίνητο το οποίο θα έχει ακόμα λιγότερους ρύπους και με τα ίδια χρήματα θα έχεις καλύτερο εξοπλισμό και επιδόσεις.
-
Προσθιοκίνητο Χ1?
Προσθιοκίνητο CRV?
To RAV4. Να έχεις SUV και να φοβάσαι να πας λίγο παραπέρα για να μην κολλήσεις;Για την προσωπική μου χρήση δεν θα χρειαζόμουν την τετρακίνηση παραπάνω από 2-3 ημέρες. Έαν δεν είχε φορολογική επιβάρυνση και τόσο αυξημένους ρύπους το RAV4 ( δεν ξέρεις πως θα μεταχειρίζεται το σύστημα ένα αυτοκίνητο με 160G CO2) θα μπορούσε να είναι η επιλογή.
Για το CRV η τετρακίνηση είναι ανέκδοτο ενώ και στο BMW ποτέ πρακτικά δεν θα κινηθείς off road.
Επιλογή SUV για τέλος του χρόνου