-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια μικρή διόρθωση στα παραπάνω. Οι Ε.Ε. δεν έχουν αφορολόγητο. Και ζημίες να δηλώσεις (που είναι πολύ πιθανό να είναι πραγματικές μέσα στην κρίση) θα πληρώσεις φόρο τεκμαρτά. Υπολόγιζε κατ' ελάχιστο πάνω από €2000 μαζί με το Τέλος Επιτηδεύματος και την προκαταβολή του επόμενου έτους και αυτό χωρίς να έχεις τίποτα στο όνομά σου (σπίτι ή αυτοκίνητο). Επίσης αν κόψεις απόδειξη/τιμολόγιο και δεν αποδώσεις τον ΦΠΑ θα σε κυνηγήσουν. Επίδομα ανεργίας παίρνεις σαν Ε.Ε. μόνο αν δεν χρωστάς στον ΟΑΕΔ και αυτό είναι για λίγους μήνες μόνο. Για παράδειγμα, αν έχεις συμπληρώσει 5 χρόνια εισφορών, θα πάρεις επίδομα για 3 μήνες όλο κι όλο.Το πρόβλημα του criuser δεν είναι εκεί. Το πρόβλημά του είναι ο μηδενισμός οποιασδήποτε τάξης δεν συνάδει με την ισοπεδωτική, νεοφιλελεύθερη, καπιταλιστική κοσμοθεωρία του.
Αφορολόγητο οι ΕΕ δεν έχουν τα τελευταία δύο χρόνια, στα προηγούμενα 30 και βάλε (πλην εποχης Σουφλιά) το 95% δήλωνε κάτω η ελάχιστα πάνω από το αφορολόγητο με μέσο ετησιο εισόδημα που έβγαζε μάτια και οι φόροι κατά 80% ήταν από τα κλασσικά θύματα, ΙΥ, ΔΥ συνταξιούχοι και εταιρίες που δεν μπορούσαν να κρύψουν το τσίρο τους, σουπερ μαρκετ πολυκαταστήματα κ.α
-
Εχουμε πέσει σε ένα φαύλο κύκλο . Το κράτος υπέθαλπτε και ανεχόταν την διαφθορά των υπαλλήλων του και ζητούσε από τους άλλους να αυτοκτονήσουν .
Τώρα πλέον ζητάει από όλους να αυτοκτονήσουν προκειμένου να συνεχίσει να συντηρεί τον κομματικό στρατό .
Αποτέλεσμα ? 500.000 κόσμος έφυγε και χιλιάδες επιχειρήσεις έφυγαν , ανεβάζοντας την ανεργία στον μη ΔΥ κόσμο στο 50 % . Που θα οδηγήσει αυτό ?
Δία τσουβαλιάζεις και την γενιά μου τώρα Γιατί υπάρχει κάτι που θεωρείς την δική σου καλύτερη ?
Εγώ έχω ξεκαθαρίσει , ότι οι μεγάλοι φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν σε αγαστή συνεργασία με το κράτος και τους υπαλλήλους του . Αν ασχοληθούμε με την φοροδιαφυγή των 3-5000 τον χρόνο που διαφεύγει και αυτό με αμφιβολία ένας μικρομεσαίος ΕΕ , σκεφτείτε ότι θέλει 40-60 χρόνια για να φτάσει το δωράκι του Τσουκάτου .
Να το δούμε και λίγο αναλυτικότερα . Με τα παλιά στοιχεία υπήρχε ένα αφορολόγητο κατά μέσο όρο 8000 για όλους.
Ας βάλουμε φόρο μετά 20 % .
Εχουμε λοιπόν κάποιον ΕΕ που τα πραγματικά του έσοδα είναι πλην ΦΠΑ 50.000 . Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τον ΦΠΑ τον πληρώνει ο πελάτης και ο ΕΕ αφού αφαιρέσει τον ΦΠΑ εισροών , αποδίδει το υπόλοιπο . Αρα δεν νοείται όφελος ΦΠΑ αφού η μη πληρωμή ενώ έχει κοπεί απόδειξη επισύρει κυρώσεις .
Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στην περίπτωση του φόρου εισοδήματος που κάποιος τζιράρει 50.000 και δηλώνει 25000 .
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα . Εδώ έχουμε δύο περιπτώσεις . Στην πρώτη περίπτωση θα δηλώσει όλα τα έξοδα και στην δεύτερη λιγότερα . Αν το ποσοστό είναι 40 % και στις δύο περιπτώσεις , τότε στην πρώτη περίπτωση το μικτό κέρδος είναι 30.000 και στην δεύτερη 15000 € . Αφαιρούμε και στις δύο περιπτώσεις τις ασφαλιστικές του εισφορές , 5000 € κατά μέσο όρο , αφού μιλάμε για κάποιον με εμπειρία ώστε να έχει τέτοιο τζίρο . Τα φορολογητέα ποσά γίνονται 25000 και 10000 . Με αφορολόγητο 8000 και συντελεστή 20 % , οι φόροι είναι 3600 και 400 € αντίστοιχα . Αρα για κάποιον που βγάζει 4500 πλέον ΦΠΑ τον μήνα , η φοροδιαφυγή του ήταν 3200 € σε περίπτωση που δηλώνει τα μισά του έσοδα . Αν πάμε σε λιγότερο επιτυχημένους με 30000 πραγματικά και 15000 δηλωμένα τότε η φοροδιαφυγή είναι 2000 . Ακόμα αν έχουμε επιχειρήσεις με πολλά έξοδα και μικτό κέρδος όχι 60 % που λέμε τώρα , αλλά 40 ή 20 % ή και λιγότερο , όπως έχουν οι εταιρείες μεταποίησης , εμπορίου ο τζίρος εκτοξεύεται για να έχουμε ανάλογα ποσά .
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάμε σε ένα έντιμο κράτος που θα έχει απέναντι του έντιμους πολίτες . Οχι στο σημερινό μπάχαλο .
Και να ξεκαθαρίσω . Εχω γνωρίσει πολλούς έντιμους ΔΥ . Δυστυχώς όμως όλοι τους έχουν υποστεί επιθέσεις και δυσμένεια εκ μέρους της πλειοψηφίας των λαμογίων , σε αγαστή συνεργασία με το κράτος . Αυτοί είναι οι πρώτοι που ζητάνε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση .
Για τα σχολεία έχω να πω ότι αυτά τα περί 18-22 παιδιών είναι περίεργα για μένα , που ήμουν σε τάξη 40 παιδιών σε πρότυπο σχολείο και είμασταν μια χαρά . Δεν ξέρω πόσα παιδιά πρέπει να έχουν οι τάξεις στο εξωτερικό , ας μας το πει κάποιος που ζεί έξω , ιδιαίτερα σε ιδιωτικά σχολεία , αλλά και σε δημόσια . Ο κιλομέτερ θα είναι χρήσιμος σε αυτό αν μας διαβάζει .
Τελειώνοντας , κάποιοι ηλίθιοι εδώ σε συνεργασία με τους ηλίθιους σοβιετικούς γραφειοκράτες των δανειστών , θέλουν να κλείσουν τους μικρομεσαίους , διότι τάχα φοροδιαφεύγουν . Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε και να το κάνουμε κατανοητό σε όλους , ότι την ανεργία μόνοι οι μικρομεσαίοι μπορούν να την μειώσουν . Γιατί 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εύκολο σχετικά να γίνουν και αν έχουν κατά μέσο όρο 3 υπαλλήλους η κάθε μία , μιλάμε για 300.000 θέσεις εργασίας , την στιγμή που η μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα δεν απασχολεί πάνω από 15000 άτομα και άν . Οι 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας , δεν θα πρέπει να έχουν περισσότερα από 800.000 και θέλουμε 200 τέτοιες με τεράστιες επενδύσεις για να απορροφήσουν την ανεργία . Είναι πολύ πιο εύκολο να έχουμε 200.000 μικρές των 3 ατόμων , 50000 μεσαίες των 10 ατόμων και 10 μεγάλες των 5000 ατόμων για να λύσουμε το πρόβλημα μας .
-
Καλα εχει εκτροχιαστει η κατασταση, σε 3 μαγαζια πηγα το ΣΚ (ΟΧΙ τιποτα κυριλαδικα η ακριβα), κανεις δεν εκοβε αποδειξεις. Στο ενα μαλιστα ηρθε ο υπευθυνος και ρωτησε αν δεν περασαμε καλα και τι προβλημα υπηρξε, οταν ζητησα.
Λες και το να ζητησεις αποδειξη ειναι σα να τους ριχνεις μαυροΑπο περιεργεια κοιτουσα και γυρω μου, κανεις δεν ζηταγε, κανεις δεν εκοβε, πιστολι ολα
Ενα (συντομο) διαστημα πριν καποια χρονια ειχαν φοβηθει και εκοβαν αποδειξεις αρκετα, τωρα καταλαβαν οτι δεν υπαρχει ελεγχος ουτε για πλακα και ξεσαλωνουμε
Την ιδια στιγμη μιλαω με πελατη σημερα που εβγαλε ισολογισμο κερδη 52Κ και πληρωσε φορο 33Κ, τουτεστιν του μενουν καθαρα οσα βγαζει ενας δημοσιος υπαλληλος στο χαλαρο
-
Γενικά ακούγεται αρκετά η ατάκα δεν κόβω τιποτα, ομως θα πληρώσουν περισσότερα από τα τεκμήρια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
O διοικητής του ΟΑΕΕ όταν του είπαν ότι με την φορολογία που έχουν οι επιχειρήσεις θα πάνε Βουλγαρία , τους απάντησε ότι αυτό δεν είναι πατριωτικό
Είπε ο γελοίος ότι πρέπει να μείνει εδώ ο επιχειρηματικός κόσμος , να ρισκάρει , να δουλεύει , για να συντηρεί τον κομματικό στρατό των ΔΥ , ακόμα κοντά στο εκατομμύριο είναι και μην μου γράψει το παρεάκι , περί αρχείων κλπ , διότι υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες οργανισμοί που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να απογραφούν , ενώ στους δήμους γίνεται πάρτυ προσλήψεων σε θέσεις αργομισθίας .
Το έχουμε πει πολλές φορές , με την Λαίδη πρώτη . Ο σοσιαλισμός και οι άλλες αστειότητες , τελειώνουν όταν τελειώσουν τα λεφτά των άλλων .
-
Θα ήταν λιγάκι παράξενο να περιμέναμε από το κομματικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άλλου τύπου δηλώσεις.
Εκπρόσωπος του κόμματος είναι και αυτός.Ότι του πει το κόμμα αυτό λέει.
Άβουλα όντα, ποτισμένα, ναρκωμένα που αναπαραγάγουν την κουλτούρα του Μαξίμου και της ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ με αντάλλαγμα μία θέση με βαρύγδουπο τίτλο (αμ πως!) και πιθανά κάποια φράγκα.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.υ.γ. και μεταξύ μας, όλα τα κόμματα το ίδιο συμπεριφέρονται αν βρεθούν στην εξουσία.
-
Το μέγεθος του δημόσιου τομέα, ακόμα και μετά τα μαγειρέματα του ΓΑΠ και του Γεωργίου (που ξαφνικά το 2009 αποφάσισαν να αλλάξουν τις μεθόδους και τα στοιχεία που χρησιμοποιούν όλες οι ΕU-25 εδώ και 20 χρόνια), είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο τόσο της EU-25 όσο και του OECD. Τα νούμερα δηλαδή δεν είναι τραγικά, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι μας 'λείπουν' 10-20-30 χιλ. ΔΥ από διάφορους κρυμμένους φορείς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, και ως εκ τούτου θέλει να κρατικοποιήσει τα πάντα, και στην πορεία να δημεύσει περιουσίες και ιδιωτικές εταιρείες άμαλάχειναούμε. Ως εκ τούτου, όλα όσα λένε και κάνουν είναι πλήρως εναρμονισμένα με την φιλοσοφία τους.
Το πρόβλημα είναι ΑΝ και ΤΙ κάνουν όλοι αυτοί, και κυρίως ΠΩΣ το κάνουν (σωστά, λάθος, ξυστέ-ολέ, κοκ)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_sector
EDIT: Κάτι που πρέπει να σημειώσω είναι ότι, στα παραπάνω στατιστικά σε χώρες με έντονη περιφερειακή αυτοδιοίκηση (π.χ. Γαλλία, Γερμανία) οι υπάλληλοι των τοπικών κυβερνήσεων δεν προσμετρώνται στην κυβέρνηση (όπως π.χ. στην Ελλάδα). Αν τους προσθέσουμε, η Γαλλία πάει πάνω από 21%, και στη Γερμανία υπερδιπλασιάζεται το ποσοστό Δ.Υ. και πάει και αυτή πάνω από 20%
-
Το δημόσιο είναι inefficient και το πραγματικό πρόβλημα δεν φαίνεται όταν μιλάμε για αριθμούς υπαλλήλων και στατιστικά μεγάλης κλίμακας - που είναι δυστυχώς αυτά που κοιτάνε και οι τράπεζες, ευρωπαϊκή ένωση, η κυβέρνηση, το ΔΝΤ κλπ αλλά όλοι ξέρουν την πραγματικότητα που κανείς δεν την αγγίζει.
Είχα κοντέψει να χάσω τα λογικά μου όταν σε δημόσιο οργανισμό χρειάστηκε να βρούμε τον 'ταμία' για να πληρώσω ένα παράβολο. Ένας τύπος που καθόταν μόνος του σε ένα γραφείο γεμάτο εφημερίδες και η δουλειά του ήταν να ξεκλειδώνει ένα κασελάκι για να βάζει μέσα τα λεφτά και να δίνει ρέστα, το πολύ 10 φορές τη μέρα όπως την έκοψα τη κατάσταση. Τον έψαχνα 20 λεπτά (μπορεί να λέω λίγα, δε θυμάμαι) μέχρι που μου είπαν να κοιτάξω αν είναι 'κάτω' - όπου το 'κάτω' ήταν καφενείο και τον βρήκα να πίνει φρέντο
-
Πόσες φορές μου έχει ανέβει η πίεση γιατί δεν ξέρουν την δουλειά τους και κάθομαι να διαβάσω νόμους και ΦΕΚ για να τους δείξω ότι έχω δίκιο...
Και σου μιλάνε και με αγένεια κιόλας.
Μπορεί εσύ να έχεις χάσει 20 μέρες μέχρι να βρεις τη λύση και να πείσεις τον υπάλληλο να καταλάβει το λάθος του.Μιλάμε για πολύ ξύλο...
-
Δυστυχώς η γραφειοκρατία και το δημόσιο υπηρετούν τον εαυτό τους (και άρα την συνέχισή τους) και όχι τους πολίτες. Είναι τραγική η κατάσταση...
-
Κάντε λίγο υπομονή.
Θα έρθει ο Κυριάκουλας και θα βάλει σε τάξη το δημόσιο, χωρίς να πειράξει τους υπαλλήλους, οπότε όλα θα διορθωθούν... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάντε λίγο υπομονή.
Θα έρθει ο Κυριάκουλας και θα βάλει σε τάξη το δημόσιο, χωρίς να πειράξει τους υπαλλήλους, οπότε όλα θα διορθωθούν...
Περί φοροδιαφυγής