-
Λέτε το αυτοκόλλητο της fisikon να έχει το μέγεθος της πόρτας;;; Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό το θέμα;;;
-
156 ημέρες έως το Πάσχα!!! Τότε δεν θα ρθουν τα πρώτα Αρόνα;;;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ε όχι και ακριβό. Ειδικά με την επιδότηση, το λες και ευκαιρία της δεκαετίας.Δεν μιλάω για το CNG αποκλειστικά...γενικά για το Arona, ότι είναι ακριβό.
Αλλά και το CNG είναι ακριβό στα €18.500. Το ότι υπάρχει προωθητικό για ένα μήνα από την εισαγωγική στα €16.650 και με την επιδότηση της ΔΕΠΑ (για όποιον προλάβει, αλλιώς του χρόνου πάλι) πάει στα €15.500, είναι απλώς συγκυριακό. Ευτυχής συγκρυρία βέβαια, αλλά τίποτα παραπάνω...ένα τυχαίο γεγονός για όποιος προλάβει, το θέλει τώρα, έχει τα χρήματα κλπ. Το αυτοκίνητο δεν έχει τόσο, απλά για 1 μήνα, όποιος προλάβει το αγοράζει τόσο. Ήδη από Δευτέρα η τιμή θα είναι €16.650 (+ χρωμα + πινακίδες = €17.300) και σε μια εβδομάδα θα έχει από € 18.150 ως €18.450 (ακόμα δεν γνωρίζουν ακριβώς).
Όμως, σε αυτή την τιμή έχει σημαντικότατες ελλείψεις σε εξοπλισμό και το μόνο που μπορείς να προσθέσεις χωρίς να αλλάξει φορολογική κλίμακα είναι ή μεταλλικό χρώμα ή το πακέτο με το clima, ούτε καν αυτά τα 2 μαζί! Οπότε ως 1ο οικογενειακό αυτοκίνητο έχει σημαντικές ελλείψεις και ως 2ο αυτοκίνητο πόλης, είναι αρκετά ακριβό...ακροβατεί ανάμεσα στα 2, χωρίς να υπερτερεί κάπου.
Για παράδειγμα εάν θέλω να βάλω τον εξοπλισμό που έχει το Kuga μου, θα φτάσει στα ίδια (ίσως και περισσότερα) χρήματα, σήμερα με την έκπτωση! Αύριο θα είναι ακόμα πιο ακριβό!! Άρα όταν με τον ίδιο εξοπλισμό, με κινητήρα 1000αρι και 90 ίππους ένα B SUV είναι ακριβότερο από ένα C SUV με 1.500αρι με 150 ίππους, τότε ναι είναι ακριβό. Συμφωνώ ότι κάνει τεράστια οικονομία στην χρήση και αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος που το συζητάμε τόσο πολύ και το ψάχνω και εγώ. Αλλά ως προϊόν για να αγορασθεί, είναι ακριβό.
156 ημέρες έως το Πάσχα!!! Τότε δεν θα ρθουν τα πρώτα Αρόνα;;;
Απρίλιο με Μάιο, άρα είτε πριν το Πάσχα, είτε το Πάσχα είτε μετά!! Κανείς δεν ξέρει ακριβώς.
-
Άστα Φανη.....
Είμαι με χόντα 12 χρόνια ..έβλεπα vw και εβγαζα σπυρια..και τώρα παράγγειλα Arona!!!
Σωστά γράφει και ο φίλος dimsabas..ευκαιρία της δεκαετίας!! -
Φανή ξεχνάς κάτι νομίζω..ότι για να κάνουν οικονομία τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν 3 δεξαμενές με αρκετό κόστος συν την υπόλοιπη εγκατάσταση.
2200 ευρώ πλήρωσα για την μετατροπή του σιβικ σε φυσικό αέριο με 2 δεξαμενές των 6 κιλών χωρητικότητα η κάθε μία.
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Φανή ξεχνάς κάτι νομίζω..ότι για να κάνουν οικονομία τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν 3 δεξαμενές με αρκετό κόστος συν την υπόλοιπη εγκατάσταση.2200 ευρώ πλήρωσα για την μετατροπή του σιβικ σε φυσικό αέριο με 2 δεξαμενές των 6 κιλών χωρητικότητα η κάθε μία.
Δεν το ξεχνάω!! Δεν είπα όμως αυτό. Δεν εξετάζω τον λόγο που είναι ακριβό, απλά λέω ότι είναι ακριβό! Και προσθέτω: ακόμα και το απλό Arona, ακριβό είναι σε κάποιες εκδόσεις. Γενικά δεν είναι ένα φτηνό αυτοκίνητο (άσχετα εάν έχει φτηνές εκδόσεις με εξοπλισμό του '90). Το CNG είναι ακόμα πιο ακριβό (ΟΚ δικαιολογημένα, αλλά είναι ακριβό), απλά για 1 μήνα είναι σε πολύ καλή τιμή..και μετά τέλος. Ευκαιρία λοιπόν είναι για τους early adopters (χωρίς να το έχουμε οδηγήσει και χωρίς να ξέρουμε τίποτα για το αυτοκίνητο), όχι γενικά.
-
Εφόσον με λιγότερο από 2.500 ευρώ μπορείς να μετατρέψεις το αυτοκίνητό σου να καίει φυσικό αέριο, τότε ίσως αξίζει να πάρει κανείς αυτό που του αρέσει και να τελειώνει.
Θα έχει το πλεονέκτημα ότι η δεξαμενή θα βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο, οπότε δε θα έχει κίνδυνο σκουριάς.
Από την άλλη βέβαια, θα έχει έναν θερμοσίφωνα μέσα στο χώρο αποσκευών.Jim, κάνεις μια αξιολόγηση του συστήματός σου, να μάθουν κι οι υπόλοιποι. Κόστος κίνησης, αν έχασε σε ιπποδύναμη, αν σου χάλασε το ζύγισμα.
-
Δεν έχω καταλάβει κάτι στο ζυγισμα από το βάρος..
Στο συγκεκριμένο σιβικ του 2006 ,ο χώρος της ρεζερβας είναι παραλληλογραμος και εκεί χαμηλά έχουν μπει οι δεξαμενές. Τον ίδιο χώρο έχει και του 2012 το σιβικ.Φίλος..γρήγορος οδηγός..με το ίδιο σιβικ του 2006 έβαλε μια 12κιλη δεξαμενή αλλά πίσω από το πλάτη του πίσω καθίσματος. 2000 ευρώ με μια δεξαμενή.
Σε αυτή την περίπτωση η ρεζερβα υπάρχει κανονικά στο χώρο της.
Λοιπόν ούτε αυτός καταλαβαίνει κάτι στο ζυγισμα..
Και οι δύο έχουμε βάλει ενισχυμενα ελατήρια της mad. Τα οποία είναι και για το υγραέριο.
Από τα 140 άλογα σίγουρα έχουν χαθεί τα 10-15 άλογα..
Έχουμε προσπαθήσει να ρυθμιστεί το αβάνς και δεν τα καταφέραμε με ένα εγκέφαλο της AEB που είναι για αυτό το λόγο.
Η κατανάλωση είναι στα 4 με 4,2 κιλά. 120-130 στην εθνική οδό. -
Φανη ξεχνάμε την έκπτωση και την επιδότηση της Δεπα και λέμε για παραδειγμα ότι το αρονα tgi θα έχει 18200 στη style.
το αρονα με τα 95 άλογα έχει 15750 στη Style. Έβαλα χρώμα χωρίς χρέωση.
Η διαφορά είναι 2450 ευρώ..είναι το κόστος της εγκατάστασης..
Βλέπω ότι είσαι ψαγμενος..ποιο άλλο αμάξι βγαινει σε αυτά τα λεφτά 15750 και είναι καλύτερα εξοπλισμένο κι έχει πιο καινούργιο εξοπλισμό; ; ποιο θα πρότεινες; ; -
Δεν έχω καταλάβει κάτι στο ζυγισμα από το βάρος..
Στο συγκεκριμένο σιβικ του 2006 ,ο χώρος της ρεζερβας είναι παραλληλογραμος και εκεί χαμηλά έχουν μπει οι δεξαμενές. Τον ίδιο χώρο έχει και του 2012 το σιβικ.Φίλος..γρήγορος οδηγός..με το ίδιο σιβικ του 2006 έβαλε μια 12κιλη δεξαμενή αλλά πίσω από το πλάτη του πίσω καθίσματος. 2000 ευρώ με μια δεξαμενή.
Σε αυτή την περίπτωση η ρεζερβα υπάρχει κανονικά στο χώρο της.
Λοιπόν ούτε αυτός καταλαβαίνει κάτι στο ζυγισμα..
Και οι δύο έχουμε βάλει ενισχυμενα ελατήρια της mad. Τα οποία είναι και για το υγραέριο.
Από τα 140 άλογα σίγουρα έχουν χαθεί τα 10-15 άλογα..
Έχουμε προσπαθήσει να ρυθμιστεί το αβάνς και δεν τα καταφέραμε με ένα εγκέφαλο της AEB που είναι για αυτό το λόγο.
Η κατανάλωση είναι στα 4 με 4,2 κιλά. 120-130 στην εθνική οδό.Ψεκάζει και βενζίνη παράλληλα; Όπως στο υγραέριο για προστασία των βαλβίδων; Ή μόνο στην εκκίνηση;
Μου τα έχεις απαντήσει σε προσωπικά μηνύματα αλλά ρωτάω για το γενικό καλό.
Σκέψου ότι κάποιος μπορεί να έχει ένα όχημα τελείως απαξιωμένο, να μην πιάνει ούτε το ένα πέμπτο της αρχικής τιμής του, να ωρέγεται τις καταναλώσεις των καινούριων. Με ένα διχίλιαρο, το κάνει αχτύπητο. -
Βλέπω ότι είσαι ψαγμενος..ποιο άλλο αμάξι βγαινει σε αυτά τα λεφτά 15750 και είναι καλύτερα εξοπλισμένο κι έχει πιο καινούργιο εξοπλισμό; ; ποιο θα πρότεινες; ;
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά δεν είμαι και τόσο ψαγμένος! Δεν ξέρω...δεν έχω κοιτάξει αναλυτικά τις τιμές συγκριτικά με το 95αρι (μόνο με το 115αρι). Σίγουρα τα €15.750 είναι καλή τιμή, αλλά και πάλι για εμένα έχει ελλείψεις και μόλις προσθέσεις κάτι αυξάνεται η τιμή. Δηλαδή είναι χαμηλή τιμή αλλά με παραχωρήσεις, αυτό θέλω να πώ.
Δεν ξέρω Kona, Stonic & Captur που κυμαίνονται οι φτηνές εκδόσεις τους.
-
Δεν υπαρχει άλλο μικρό suv με αντίστοιχο εξοπλισμό του Arona style στις τιμές αυτές. Σε βενζίνη είναι σχετικά κοντά το Vitara . Σε diesel επειδή τρέχει και προσφορά τώρα από Seat οι διαφορές στις τιμές σε αντίστοιχα SUV είναι 2000€+. Με 17000 μπορείς να πάρεις το style diesel με τα 115 όταν όλα τα αλλα 19000€+.
Υπάρχει βέβαια και Dacia σε πιο οικονομικό.
Cng δεν συζητάμε γιατι έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κάτι άλλο. -
Υπάρχουν εγκαταστάτες που δεν βάζουν να ψεκαζει παράλληλα και άλλοι που βάζουν..
Σε εμένα έχει βάλει μπεκ τύπου βενζίνης και λέει ότι δεν χρειάζεται..
Είναι Ένα μεγάλο θέμα αυτό. -
george65 : Είδα σήμερα ένα Up που είχε ένα αυτοκόλλητο fisikon. Πίσω δεξιά ενα μικρό, δεν του δίνεις καν σημασία, αν κοιτάς Up στο δρόμο μπορεί να το πετύχεις (αν φυσικά είναι το ίδιο και δεν το αλλάξουν φετος). Σαν πολλοί μαζευόμαστε τελικά, Αυγουστιάτικο θα ρθουν τα αμάξια και θα λείπουμε για διακοπές
-
Γιατί Αύγουστο βρε George???
Έρχεται κι αυτό όποιον δεν του αρέσει το αρονα..
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... kalyptetai
-
Γιατί λέει για νέο μοτέρ φυσικού αερίου; Δεν είναι ΤΟ γνωστό;
-
Φάνη, σου έχω πρόταση: με 2.000 ευρώ βάζεις φυσικό αέριο στο Kuga. Θα έχεις σχεδόν την οικονομία του Arona, δε θα λουστείς απαξίωση, μικρότερης κατηγορίας μοντέλο, χειρότερο εξοπλισμό, υποδεέστερες επιδόσεις.
Κάνεις απόσβεση σε ένα χρόνο, μετά απολαμβάνεις!
Θα βάλεις μία δεξαμενή. Δε θα σου ρημάξει το χώρο αποσκευών, δε θα αυξήσει πολύ το βάρος ώστε να χαλάσει το ζύγισμα, θα έχεις αυτονομία 150-200 χιλιόμετρα. Θα χρειάζεται να βάζεις καύσιμο πιο τακτικά. Στο ταξίδι θα καις βενζίνη όπως και τώρα, εκτός από τα πρώτα 150-200 χιλιόμετρα. Θα αδιαφορείς για τη σκουριά, αφού η δεξαμενή είναι εσωτερική.
-
Γιατί Αύγουστο βρε George???Έρχεται κι αυτό όποιον δεν του αρέσει το αρονα..
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... kalyptetai
Αυτο περιμενω εγω προσωπικα, σε μια λογικη τιμη...Φαινεται εξαιρετικο πακετο!
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
η προσφορα της σεατ για το αρονα ληγει 30/11/18 μετα παιρνει 2000 πανω, ομως δεν παιρνει αυτοματο με τιποτε το αεριο δεν το επιτρεπει η σεατ, ετσι λεει ο πωλητης σεατ μακρης
-
Θα παει χοντρικά 18500 δηλαδή χωρίς τα έξοδα..
Και τώρα το παίρνει κάποιος με την επιδότηση 15500 χωρίς τα έξοδα..
3000 κάτω..τρέξτε να προλάβετε !!!
Seat Arona 2017