-
Μετά απο 15 μέρες συμβίωσης με το arona tgi σας παραθέτω τις εντυπώσεις μου, (μιας και έχουν σταματήσει όλοι να γράφουν).
Η εικόνα του αυτοκινήτου γενικά είναι πάρα πολύ καλή για τα δικά μου δεδομένα. Το εχω πάρει μονόχρωμο magnetic tech, του έχω προσθέσει κάποια extra όπως διζωνικό κλιματισμό , ηλεκτρικά αναδιπλουμενοι καθρέπτες, αισθητήρες βροχής, φώτων , ηλεκτροχρωματικος εσωτερικός καθρέπτης, υποβραχιονιο οδηγού, δερματίνη ταμπλό, και μόλις το παρέλαβα έβαλα μεμβρανες τζαμιών, συνολικό κόστος 17.320 €
Τώρα όσο αφορά τις επιδόσεις είναι αξιοπρεπείς για αυτοκίνητο 1300 κιλά. Το εξαρι κιβώτιο είναι πολύ καλό και βοηθάει στην επιτάχυνση .Η ποιότητα κατασκευής είναι άνω του μετρίου αν και έχει σκληρά πλαστικά δείχνουν ανθεκτικά και εχουν καλή συναρμολογιση. Δεν τρίζει τίποτε, το μόνο που μπορείς να πεις όσο αφορά τον θόρυβο της μηχανής ότι είναι λιγο τραχύς(λόγω τριών κυλινδρων),του έβαλα ένα μονωτικο που έχει η seat στο καπό 40€ και μειώθηκε αρκετά.
Οι χώροι εσωτερικά είναι άνετοι για 4 άτομα, το πορτ μπαγκαζ έχει το γνωστό πρόβλημα μείωσης του χώρου με τις δεξαμενές, εμένα πάντως μου φτάνει.
Όσο αφορά την κατανάλωση μέσα στην Αθήνα και εντός Αττικής μόνο, εχω κάνει 2 γεμίσματα , το πρώτο 13.100κιλά 271 χιλιόμετρα και το δεύτερο 13.200 κιλά και 268χιλ.(όλα σε πολύ μεγάλη κίνηση)
Σίγουρα σε ταξίδι θα υπερβαίνει κατα πολύ τα 300 χιλ.
Αυτά προς το παρόν θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο ξανά μετά τις διακοπές.
Υ.Γ Στην παραπάνω τιμη έχει υπολογιστεί και η επιδότηση 1150€ -
ΓΕΜΙΣΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Κ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΟΛΙΣ 230ΧΛΜ ΦΥΣΙΚΟ Κ ΜΟΛΙΣ 100ΧΛΜ ΒΕΝΖΙΝΗ!!ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ 400+160 ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ...ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ?Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΧΕΙ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ
Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ Κ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ? -
Πρέπει να είχες φάει τρελό μποτιλιάρισμα στα τελευταία χιλιόμετρα πριν το φουλάρισμα για να εκτιμήσει ο υπολογιστής ότι θα κάνεις μόνο τόσα χιλιόμετρα. Έχουμε πολλές περιπτώσεις 350+ χιλιομέτρων στο ΦουΜπού.
-
Ζηκο, πηρες αρονα;
-
Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα είχα ρίξει τον σέρβερ του φόρουμ από την πλύση εγκεφάλου.
-
Βγάζει τρεις ενδείξεις και στην οθόνη και μπροστά στο καντράν του οδηγού, απο εκκινηση, απο ανεφοδιασμό και το μακράς διάρκειας που αν καταλαβα καλά επιθυμεις.Τώρα για τα 100 χλμ ενδειξη βενζινης, συνηθεστατα τοσο αναφερει ( μια μονο φορα μου βγαλε 110), αλλά βγαζει παντως - τουλαχιστον σε εθνικη ή επαρχιακο -150 χλμ, διοτι στα πρωτα 50χλμ δεν πεφτει καθολου λαμπάκι με φυσιολογικη οδηγηση. Για τα 230 χλμ, ειναι πιθανο να το βγαζει, το χει κανει και μενα οταν το προηγουμενο γεμισμα καταναλωθηκε πχ ολο στην πολη, οποτε με κανενα 11,5 - 12,5 κιλα γεμισμα καπου εκει ,γυρω στα 250 χλμ ειχε βγαλει.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα είχα ρίξει τον σέρβερ του φόρουμ από την πλύση εγκεφάλου.Σου ευχομαι να παρεις αυτο που θελεις....
-
Σε ευχαριστώ πολύ! Υγεία και τα μυαλά στο κεφάλι μας, αυτή είναι η σωστή ευχή. Τα γούστα με τα τετράτροχα έχουν εκπληρωθεί, τώρα με νοιάζει μόνο να μετακινώ με ασφάλεια την οικογένειά μου, όσο πιο οικονομικά γίνεται.
-
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΙΝΗΣΗ,ΤΙ ΠΑΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ??
-
Mystic Magenta χρώμα τέλος. Και από το Arona αλλά και από το Ibiza.
-
Έχει καταφέρει κάνεις να βάλει aftermarket αυτοκόλλητο οροφής για δυχρωμια?
-
Εχω παραλαβει το αυτοκινητο εδω και ενα μηνα
Σε καποια φαση ενω ειχα αεριο ,γυρισε η λειτουργια σε βενζινη,μην τα πολυλογω πηγα στην εντιπροσωπεια εγινε ρισετ και μου ειπαν να μην ξαναβαλω απο εκει το πρατηριο..
Η ερωτηση μου ειναι η εξης επειδη ειχα αλλο προβλημα προσφατα
Οταν ξεκιναει το αυτοκινητο παντα κατευθειανμου γραφει cng και καταναλωνει αεριο,αυτο ειναι φυσιολογικο?γιατι μου ειπανε οτι αν δεν ειναι καλη η ποιοτητα φυσικου αεριου ,μπορει να ξεκιναει με βενζινη για ενα διαστημα
αυτο ειναι φυσιολογικο?
Επισης ειναι φυσιολογικο οταν τελειωνει το αεριο να βγαζει θαυμαστικο στο ταμπλο?
Ποτε ενας πνευμονας αεριου ειναι φυσιολογικος?
Επισης επισης προσφατα πεταχτηκε πετραδακι στο τζαμι του αυτοκινητου το μπροστα και εσπασε
Αναρωτιεμια το εξης ,ποσο μουφα ειναι το τζαμι του seat arona ? η ειμαι τοσο ατυχος?
20 χρονια οδηγω σε καινουργιο αμαξι δεν μου ετυχε ποτε αυτο
Ευχαριστω για πιθανες απαντησεις
-
Την δεξιά ροδέλα του τιμονιού πατάς μέσα για να αλλάξουν οι ενδείξεις κατανάλωσης.
Όταν τελειώνει το αέριο πράγματι βγάζει θαυμαστικό ένδειξη στην οθόνη είναι φυσιολογικό.
Είναι φυσιολογικό να ξεκινάει πάντα με αέριο το αμάξι. Επίσης φυσιολογικό είναι όταν ανεφοδιάζεσαι με
αέριο για ελάχιστα χιλιόμετρα ή μέτρα να χρησιμοποιεί βενζίνη (το βλέπεις στην ένδειξη) κι έπειτα το γυρνά
σε αέριο. Μη φυσιολογικό είναι να μην έχει τελειώσει το αέριο και να στο γυρνάει μόνο του σε βενζίνη (εκτός
ακραίων θερμοκρασιών). Αν δεν είναι καλή ποιότητα το αέριο, καίει μόνο βενζίνη, αλλά υπάρχει η ένδειξη αν είναι
καλή ποιότητα το αέριο (νομίζω κάτω από 80% γίνεται αυτό, διορθώστε με όποιος γνωρίζει)
Όσον αφορά στο τζάμι, είχα νοικιάσει καινούργιο αυτοκίνητο (με 2.000 χλμ, Panda) στο εξωτερικό για δύο μέρες και την
δεύτερη μέρα έπεσε πετραδάκι και ράγισε ολο το τζάμι, δεν το χω πάθει ποτέ σε αμάξια μου, είκοσι χρόνια τώρα. Επίσης, στο προηγούμενο αμάξι μου, ολοκαίνουργιο την δεύτερη φορά που βγήκα εθνική για άγνωστο λόγο κάτι απροσδιόριστο χτύπησε μπροστά το αμάξι και διαπίστωσα μετά από μία μέρα ότι έλειπε ολόκληρο πλαστικό κολωνάκι απ΄την μάσκα, καθαρή ατυχία λοιπόν.
Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίσει πραγματικά είναι ότι σου είπαν να μην ξαναβάλεις από συγκεκριμένο πρατήριο.
Μα, είναι δυνατόν;; -
Όντας στο ψάξιμο χωρίς καταληκτική ημερομηνία κτήσης, το Αρόνα έιναι ένα απ' τα αυτοκίνητα που μου φαίνεται συμπαθητικό σε όλα 'στα χαρτιά', αλλά δεν είχα ευκαιρία να το δω από κοντά και να το οδηγήσω. Αρχικά με ενδιέφερε το TGI (έχω πρατήριο στα 500μ.) αλλά επειδή θέλω αυτόματο και κάνοντας και λίγα ταξίδια το χρόνο, προβληματίζομαι με τα 9 λίτρα βενζίνης και το μειωμένο χώρο αποσκευών, ενώ το ντήζελ που θα έχει και καλύτερες επιδόσεις, θα είναι και αυτόματο, θα έχει καλύτερο πορτμπαγκάζ και εμβέλεια, φαίνεται στο configurator το Style, TDI, DSG να κοστίζει μόνο 2 χιλιάρικα παραπάνω, όντας το αμέσως επόμενο πιο οικονομικό σε κατανάλωση. Αποτελεί ίσως το πιο οικονομικό αυτόματο ντήζελ crossover της αγοράς.
Υπάρχει εδώ κάτοχος αυτής της έκδοσης να μεταφέρει εντυπώσεις; Ή καποιος με πρόσβαση σε αντιπροσωπεία να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητα αυτής της έκδοσης;
-
Για εμένα (επειδή και εγώ αυτόματο θέλω) το μόνο πρόβλημα του Αρόνα είναι το DSG. Σαφώς προτιμότερο το Aisin της PSA και με καλύτερα / πιο δυνατά μοτέρ diesel.
-
Για εμένα (επειδή και εγώ αυτόματο θέλω) το μόνο πρόβλημα του Αρόνα είναι το DSG. Σαφώς προτιμότερο το Aisin της PSA και με καλύτερα / πιο δυνατά μοτέρ diesel.
Θα το προτιμούσα κι εγώ το Aisin (είναι γιαπωνέζικο ή κατασκευάζεται από τους Γάλλους με άδεια?) αλλά για το αντίστοιχο aircross μου έδωσαν προσφορά 21,500€ το καλοκαίρι, για ετοιμοπαράδοτο με λιγότερο εξοπλισμό. Έτσι υπάρχει χρηματικό περιθώριο είτε για επέκταση εγγύησης αν διατίθεται ή για πολύ πιο πλήρη εξοπλισμό ή για τα πετρέλαια και τη συντήρηση των πρώτων ετών.
Δεν το φοβάμαι τόσο το DSG πλέον αν τα υπόλοιπα μου κάνουν στο αυτοκίνητο. Αφού οι γιαπωνέζοι εγκατέλειψαν το πετρέλαιο και μόνη εναλλακτική έχουν αμφιλεγόμενα στην αποτελεσματικότητά τους υβριδικά κλπ. που ξεκινάνε στις 25 χιλιάδες, δεν το βλέπω κι άσχημο το Αρόνα (τουλάχιστον εξ' αποστάσεως)... Κι από αξιοπιστία δεν νομίζω να είναι καλύτερα το citroen από seat... Υπάρχει κάτι άλλο να συγκριθεί; Τα καινούρια γαλλικά, θα είναι πολύ ακριβότερα. Το Kamiq θα είναι μια απ' τα ίδια και το περιμένω γύρω στα 23μισό, καθώς 22μισό έχει το υπερπλήρες scala.
-
Θα το προτιμούσα κι εγώ το Aisin (είναι γιαπωνέζικο ή κατασκευάζεται από τους Γάλλους με άδεια?) αλλά για το αντίστοιχο aircross μου έδωσαν προσφορά 21,500€ το καλοκαίρι, για ετοιμοπαράδοτο με λιγότερο εξοπλισμό. Έτσι υπάρχει χρηματικό περιθώριο είτε για επέκταση εγγύησης αν διατίθεται ή για πολύ πιο πλήρη εξοπλισμό ή για τα πετρέλαια και τη συντήρηση των πρώτων ετών.
Δεν το φοβάμαι τόσο το DSG πλέον αν τα υπόλοιπα μου κάνουν στο αυτοκίνητο. Αφού οι γιαπωνέζοι εγκατέλειψαν το πετρέλαιο και μόνη εναλλακτική έχουν αμφιλεγόμενα στην αποτελεσματικότητά τους υβριδικά κλπ. που ξεκινάνε στις 25 χιλιάδες, δεν το βλέπω κι άσχημο το Αρόνα (τουλάχιστον εξ' αποστάσεως)... Κι από αξιοπιστία δεν νομίζω να είναι καλύτερα το citroen από seat... Υπάρχει κάτι άλλο να συγκριθεί; Τα καινούρια γαλλικά, θα είναι πολύ ακριβότερα. Το Kamiq θα είναι μια απ' τα ίδια και το περιμένω γύρω στα 23μισό, καθώς 22μισό έχει το υπερπλήρες scala.
Ακόμα Ιαπωνέζικο είναι, υποτίθεται ότι από το 2020 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο για να κατασκευάζονται στην Γαλλία. Επίσης, σωστά λες ότι το C3 Aircross είναι αρκετά πιο ακριβό από το Αρόνα. Στα €24.000 της έκδοσης Shine, μπορείς να πάρεις το Αρόνα με ΟΛΑ τα έξτρα του καταλόγου!
Για εμένα το Aircross είναι καλύτερο από το Αρόνα σε: χώρους, ποιότητα κύλισης και άνεση, κινητήρα και επιδόσεις (120 vs 95ps), οδική συμπεριφορά, αυτόματο κιβώτιο, εσωτερικό (εικόνα γιατί ποιότητα δεν είμαι σίγουρος) και επίσης δείχνει και πιο μεγάλο, πιό SUV (εαν μετράει αυτό σε κάποιον).
-
Σωστος ο Φανης, απλα για την εικονα το aircross δεν μου κανει για suv... δεν ξερω...για τετρακινητη εκδοση πολυμορφικου μου βγαζει...
-
απλα για την εικονα το aircross δεν μου κανει για suv... δεν ξερω...για τετρακινητη εκδοση πολυμορφικου μου βγαζει...
Εμένα από την άλλη μου φέρνει σε πιο SUV από όλα τα άλλα της κατηγορίας του, με εξαίρεση το Ecosport, Renegade & Duster. αντίθετα το Arona δεν φέρνει καθόλου σε SUV, περισσότερο σε crossover μην πώς απλά υπερυψωμένο supermini. Μου αρέσει εμφανισιακά το Αρόνα, αλλά θα το ήθελα λίγο πιο 'μάχιμο', πιο 'άγριο'.
-
Εγω θα συμφωνήσω οτι το c3 το citroen γενικά δεν κάνει.... για SUV - εκτος απο ολα τα άλλα έχουν το στοιχείο της υπερβολής - To arona είναι πιο μαζεμένο γενικά κάτι σαν το PEUGEOT 2008 σαν αρχή σχεδίασης τιμη κτλ, με την διαφορά βέβαια οτι το δεύτερο 'δεν έχει υποστεί περικοπές, εκπτώσεις και τομές' (ως μέλος συγκροτήματος που λανσάρεται με άλλα προϊόντα) επομένως έχει πιο εμφατικό στυλ.
Seat Arona 2017