-
Καλησπέρα σας. Εχω ενα Honda Civic 3θυρο του 2004. Εδω και 1,5 χρόνο περίπου άρχισε να μην κλειδώνει-ξεκλειδώνει η πόρτα του συνοδηγού με το τηλεκοντρολ του αυτοκινήτου, το οποίο είναι το εργοστασιακο του αυτοκινητου και ειναι ξεχωριστα απο το κλειδί. Με δευτερη ή τριτη προσπάθεια μπορεί να έπιανε και κλείδωνε-ξεκλείδωνε. Με τον καιρο άρχισε να μην λειτουργεί και στην ασφάλεια του οδηγού. Να σημειώσω οτι παρατηρώντας τις 2 ασφάλειες έβλεπα οτι γίνεται προσπάθεια να σηκωθούν ή να κατεβούν, αλλα ήταν σαν να μην είχαν τη δύναμη να το κάνουν. Άλλαξα μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ αλλα συνέχισε να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα. Εδω και λίγο καιρό χρησιμοποιώ μόνο το κλειδί για να ξεκλειδώσω ή να κλειδώσω το αυτοκίνητο. Τις τελευταίες μέρες βλέπω οτι αρχισε να μην σηκώνεται η ασφάλεια του συνοδηγού χρησιμοποιόντας και το κλειδί! Με αποτέλεσμα να μπαινω στο αυτοκίνητο και να την σηκώνω με το χερι. Έπισης να σημειώσω οτι η μπαταρια του αυτοκινήτου είναι καινούργια και οτι σήμερα έβγαλα τις τάβλες απο τις πόρτες και έριξα λίγο γράσο σε σπρέι στους μηχανισμούς, δεν έγινε όμως τίποτα! Συνεχίζει να ακουγεται το τακ-τακ οταν παταω το μπουτόν αλλα το αυτοκινητο δεν κλειδώνει ή ξεκλειδώνει... Τι μπορει να συμβαίνει?
-
Καλησπέρα σας. Εχω ενα Honda Civic 3θυρο του 2004. Εδω και 1,5 χρόνο περίπου άρχισε να μην κλειδώνει-ξεκλειδώνει η πόρτα του συνοδηγού με το τηλεκοντρολ του αυτοκινήτου, το οποίο είναι το εργοστασιακο του αυτοκινητου και ειναι ξεχωριστα απο το κλειδί. Με δευτερη ή τριτη προσπάθεια μπορεί να έπιανε και κλείδωνε-ξεκλείδωνε. Με τον καιρο άρχισε να μην λειτουργεί και στην ασφάλεια του οδηγού. Να σημειώσω οτι παρατηρώντας τις 2 ασφάλειες έβλεπα οτι γίνεται προσπάθεια να σηκωθούν ή να κατεβούν, αλλα ήταν σαν να μην είχαν τη δύναμη να το κάνουν. Άλλαξα μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ αλλα συνέχισε να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα. Εδω και λίγο καιρό χρησιμοποιώ μόνο το κλειδί για να ξεκλειδώσω ή να κλειδώσω το αυτοκίνητο. Τις τελευταίες μέρες βλέπω οτι αρχισε να μην σηκώνεται η ασφάλεια του συνοδηγού χρησιμοποιόντας και το κλειδί! Με αποτέλεσμα να μπαινω στο αυτοκίνητο και να την σηκώνω με το χερι. Έπισης να σημειώσω οτι η μπαταρια του αυτοκινήτου είναι καινούργια και οτι σήμερα έβγαλα τις τάβλες απο τις πόρτες και έριξα λίγο γράσο σε σπρέι στους μηχανισμούς, δεν έγινε όμως τίποτα! Συνεχίζει να ακουγεται το τακ-τακ οταν παταω το μπουτόν αλλα το αυτοκινητο δεν κλειδώνει ή ξεκλειδώνει... Τι μπορει να συμβαίνει?
-
-
Ο χρήστης paul2 έγραψε:
Καλησπέρα σας. Εχω ενα Honda Civic 3θυρο του 2004. Εδω και 1,5 χρόνο περίπου άρχισε να μην κλειδώνει-ξεκλειδώνει η πόρτα του συνοδηγού με το τηλεκοντρολ του αυτοκινήτου, το οποίο είναι το εργοστασιακο του αυτοκινητου και ειναι ξεχωριστα απο το κλειδί. Με δευτερη ή τριτη προσπάθεια μπορεί να έπιανε και κλείδωνε-ξεκλείδωνε. Με τον καιρο άρχισε να μην λειτουργεί και στην ασφάλεια του οδηγού. Να σημειώσω οτι παρατηρώντας τις 2 ασφάλειες έβλεπα οτι γίνεται προσπάθεια να σηκωθούν ή να κατεβούν, αλλα ήταν σαν να μην είχαν τη δύναμη να το κάνουν. Άλλαξα μπαταρίες στο τηλεκοντρόλ αλλα συνέχισε να μην λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα. Εδω και λίγο καιρό χρησιμοποιώ μόνο το κλειδί για να ξεκλειδώσω ή να κλειδώσω το αυτοκίνητο. Τις τελευταίες μέρες βλέπω οτι αρχισε να μην σηκώνεται η ασφάλεια του συνοδηγού χρησιμοποιόντας και το κλειδί! Με αποτέλεσμα να μπαινω στο αυτοκίνητο και να την σηκώνω με το χερι. Έπισης να σημειώσω οτι η μπαταρια του αυτοκινήτου είναι καινούργια και οτι σήμερα έβγαλα τις τάβλες απο τις πόρτες και έριξα λίγο γράσο σε σπρέι στους μηχανισμούς, δεν έγινε όμως τίποτα! Συνεχίζει να ακουγεται το τακ-τακ οταν παταω το μπουτόν αλλα το αυτοκινητο δεν κλειδώνει ή ξεκλειδώνει... Τι μπορει να συμβαίνει?Ηλεκτρικες ειναι οι κλειδαριες σου ή με πιεση αερα?
-
Ηλεκτρικές πιστεύω, δεν ειδα κατι αλλο. Καλώδιο πάει πανω στον μηχανισμο απ οτι ειδα, στο εσωτερικο της πόρτας.
-
Τα γιαπωνεζικα δε χαλανε, θα στο πουν πολλα μελη δω μεσα..
Περαστικα φιλε μου και να βρεις φτηνη λυση ευχομαι.
-
Αυτο ειναι γεγονος, 428.000 εχω, ολα δικα μου κ δεν αντιμετωπισα σοβαρα προβληματα μεχρι τωρα...Θα δω τι θα κανω, επομενο βημα σκευτομαι σπρει επαφων...
-
Τωρα νταξ θα πεσουν να με φανε
-
Σε type-r ep3 το ιδιο προβλημα με του συνοδηγου. Το δουλεω χερατα πλεον. Βρες μεταχειρισμενο ανταλλακτικο να το αντικταστησεις. Εχει ο κυπαρισσης πολυ πραμα απο αυτα τα αμαξια, οταν εψαχνα στο παρελθον σε λογικες τιμες.
-
...και γω με το χερι πλεον σηκωνω ασφαλεια στου συνοδηγου και ξεκλειδωνω τη δικη μου με το κλειδι. Τι ανταλλακτικο να ζητησω? Περιεγραψε το μου ή στηλε εναν κωδικο! Ευχαριστω πολυ!
-
Απο αυτα που περιγράφεις φαίνεται σαν να δουλεύει άψογα ο μαγνήτης αλλα ο μοχλός που ανοίγει τς πόρτες , δηλαδή αυτο που κινεί ο μαγνήτης , να εχει απλά φθαρεί απο τα απίστευτα σχεδόν μισό εκατομμύριο χιλιομετρα. Κάτι απλό ακούγεται πάντως δεν φαίνεται ηλεκτρολογικό .
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τσεκαρε αν φθανει κανονικα ρευμα στον μηχανισμο.Ριξε φουλ σπρει επαφων....και μην ριχνεις γρασο(ποτε δν τον συμπαθησα),ενα λαδακι σιλικονης αρκει.
-
https://www.youtube.com/watch?v=Ai-xLWtS6oE ...ο τυπος τα ειπε όλα! Για να δουμε λείπον στο επόμενο ρεπο...
-
Παρόμοιο πρόβλημα σε huyndai
Καλύτερα να παρεις δυο μεταχειρισμενες κλειδαριες και οταν ανοιξεις την ταπετσαρια να τις βάλεις και τέλος
Λογικά θα είναι δυο κομμάτια θα υπάρχει ηλεκτρικο και μηχανικο κομματι
Μάλλον χρειάζεσαι μόνο το ηλεκτρικό. Η δυσκολία με το κλειδί μάλλον οφείλεται στο μάγκωμα λόγω σπασίματος των εσωτερικών γραναζιών του ηλεκτρικού μέρουςΣτα μεταχειρισμένα θα τα δίνουν όλα μαζί σετ
-
Φιεστα 1.3 2007.
Γνωριζει καποιος που ειναι η επαφη του κεντρικου κλειδωματος;
Εσωτερικως στο χερουλι ειναι μια ντιζα μονο, την ρυθμισα δεν διορθωθηκε.
Αρα αλλου ειναι. Μηπως γνωριζει καποιος;Κλειδωνει με κεντρικο κλειδωμα μονο με το τηλεχεοριστηριο, με το κλειδι επαψε προ μηνων να κλειδωνει. Ουτε απο μεσα κλειδωνει πια με κεντρικο κλειδωμα (πατωντας το χερουλι προς τα μεσα).
-
Χαλασε το κεντρικο κλειδωμα σε polo 6n2 sedan,ειχε χαλασει 2 φορες η κλειδαρια του συνοδηγου και μια του οδηγου παλαιοτερα παλι,πηγαινοντας το αμαξι στον ηλεκτρολογο,μου ειπε οτι εχει ενα μοτερακι καπου πισω και αυτο φταιει,δυσκολευτηκε αρκετα να βρει ανταλλακτικο λογω παλαιοτητας,οι κλειδαριες αυτες λειτουργουν με συστημα αερα η κατι τετοιο,δεν εχω καταλαβει ακριβως.
Να μην τα πολυλογω,πληρωσα στο μαστορα 120 ευρω,αλλα κλειδωνω μονο απο την πορτα του οδηγου γιατι του συνοδηγου ειναι επιφοβη να ξαναχαλασει,επισης δεν λειτουργει στο κεντρικο κλειδωμα το πορτπαγκαζ,το οποιο,δεν ξερω γιατι,μου το εκανε να ειναι κλειδωμενο και να ανοιγει μονο με το κλειδι επανω,δηλαδη αν εχω μπροστα το αμαξι αναμμενο,πρεπει να το σβησω και να παω,να βαλω το κλειδι και να το ανοιξω,κατι το οποιο δεν ειναι καθολου βολικο.
Θα το ξαναπαω να ζητησω να μου το στρωσει αλλιως,τουλαχιστον να μπορω να το εχω ξεκλειδωτο και οταν κλεινω το κεντρικο,να το κλεινω χειροκινητα.
-
Μου ξαναχαλασε το κεντρικό κλείδωμα,όταν βάζω κλειδί από πόρτα οδηγού,δεν γυρνάει ο κύλινδρος,όταν πάω να κλειδώσω από πόρτα συνοδηγού κλειδώνει και ξεκλειδώνει.Ε μα πια...
-
@ken11 said in Κεντρικό κλείδωμα:
Μου ξαναχαλασε το κεντρικό κλείδωμα,όταν βάζω κλειδί από πόρτα οδηγού,δεν γυρνάει ο κύλινδρος,όταν πάω να κλειδώσω από πόρτα συνοδηγού κλειδώνει και ξεκλειδώνει.Ε μα πια...
Χαιρετε.
Ουτε το απλο κλειδωμα - ξεκλειδωμα δεν δουλευει; -
Για απλό κλείδωμα μιλάμε,χωρίς συναγερμό κλπ,με το κλειδί μόνο.
Έσβησα το αμάξι,πήγα να κλείσω και δεν γυρνούσε ο κύλινδρος,δεν το πίεσα μην κάνω ζημιά,μετά κλείδωσα από τον συνοδηγό την πόρτα και δεν το κλείδωνε.
Μετά αφού έβαλα εμπρός και έφυγα,όταν γύρισα από 8ωρη δουλειά,το παρκαρα και το σύστημα ξεμπλο
οκαρε,δεν ξέρω τι φάση και κλείδωσα κανονικά το αμάξι.
Κεντρικό κλείδωμα