-
Δεν υπάρχει θεωρώ τίποτα 'προγραμματισμένο' ή αν το θες φτιαγμένο για να αντέχει μέχρι κάποια χιλιόμετρα και μετά να παραδίδει.
Από την άλλη οποιοσδήποτε κινητήρας μπορεί να τύχει να έχει κάποια αστοχία σε οποιαδήποτε χιλιόμετρα.
Δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει για BMW, αλλά στα VW πχ είναι γνωστό ότι έσπαγαν κάποιοι TSI με τα 160 άλογα.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλοι θα σπάσουν αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος. Αλλάζοντας τη χαρτογράφηση του κινητήρα η VW το ψιλό μάζεψε.
Το δικό μου το Golf έκοψε πιστόνι στον πρώτο κύλινδρο. Ευτυχώς ήταν μέσα στη εγγύηση των 5 ετών που έδινε τότε η εταιρεία μεταχειρισμένων που το είχα πάρει και κάλυψε όλη τη ζημιά (κοντά στα 4 χιλιάρικα).
Άλλαξαν κορμό και τη χαρτογράφηση και μου είπαν ότι πλέον δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι παρόμοιο (λέμε τώρα).
Όπως και αν έχει δεν θεωρώ γενικά ότι μπορεί να είναι σίγουρος κανείς όποιο και σημερινό αυτοκίνητο να διαλέξει.
Οι τεχνολογία πλέον πάνω στα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλη και προηγμένη οπότε και πιο αυξημένοι οι κίνδυνοι σε σχέση με τα πολύ παλιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα που δεν είχαν τόσα πολλά και περίπλοκα πράγματα επάνω τους.
Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κάποια εταιρεία να βγάζει αυτοκίνητα τα οποία θα αντέχουν 15 και 20 χρόνια.
-
Παιδιά ένα αυτοκίνητο 5 και 6 χρόνων είναι πρακτικά για πολλούς άστρωτο, τι λέτε στον άνθρωπο;
Οποιοδήποτε αυτοκίνητο συντηρείται σωστά σε βγάζει 10 με 12 χρόνια ΆΝΕΤΑ.
-
Αφού είναι για σένα όνειρο ζωής πάρε το.. Περί αξιοπιστίας στα γράψανε ήδη.
-
Ρωτάω αν υπάρχει 'προγραμματισμένος ' θάνατος κινητήρα λόγω θερμοκρασίας και ποιότητάς υλικων στο μπλοκ της μηχανής στα 120 με 150000 χλμ.Κατι με άλλα λόγια που να απαιτεί ένα 5χιλιαρο άμεσα για να κυκλοφορήσει το αμάξι.
Όχι, δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο και άνετα βγάζει 200.000+ χλμ. Τώρα εαν θα σκάσει μια βλάβη, π.χ πολλαπλασιαστές στα 100.000χλμ, ΟΚ δεν χάθηκε ο κόσμος. Σοβαρή ζημιά δεν θα βγάλει, εκτός απροόπτου. Τώρα εαν π.χ. το πάρεις με αυτόματο κιβώτιο και δεν κάνει καμία συντήρηση, υπάρχει περίπτωση να σου σκάσει στα 150-200.000χλμ και να θες αλλαγή.
-
Εγώ να πω στον φίλο πως αν είναι όνειρο ζωής, ΧΤΥΠΑ ΤΟ!
Αν το προσέχεις και το συντηρείς, που θα το κάνεις αν είναι όνειρο ζωής, θα σε βγάλει 15ετία για πλάκα.
Απρόοπτα και ζημιές μπορεί να υπάρξουν, κανείς δε μπορεί να σου πει το αντίθετο, σίγουρα όμως δεν θα αυτοκαταστραφεί προγραμματισμένα μια μέρα.
-
Παιδιά ένα αυτοκίνητο 5 και 6 χρόνων είναι πρακτικά για πολλούς άστρωτο, τι λέτε στον άνθρωπο;
Οποιοδήποτεαυτοκίνητο συντηρείται σωστά σε βγάζει 10 με 12 χρόνια ΆΝΕΤΑ.
Βασικά ένα αυτοκίνητο είναι πλέον 'στρωμένο' από την ημέρα που βγαίνει από το εργοστάσιο.
Από εκεί και πέρα δεν είπε κανείς ότι ένα αυτοκίνητο δεν αντέχει και καταστρέφεται μετά από κάποια χρόνια.
Είπαμε ότι με το πέρασμα των χρόνων και από ένα σημείο και μετά, θα χρειάζεται να βάζεις το χέρι στην τσέπη, καθώς επίσης και ότι αν είναι να σου βγάλει κάτι μεγάλο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς παίρνοντας κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο ότι δεν θα σου συμβεί.
Δεν καταλαβαίνω αυτό το 'Τι λέτε στον άνθρωπο' που κολλάει;
Αν είσαι εξπέρ, πες και τη δική σου με επιχειρήματα, χωρίς μομφές.
-
Κατά αρχήν παιδιά θα ήθελα να σας ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ να μου πείτε τη γνώμη σας.
Αυτή τη στιγμή έχω ένα Opel Astra 20ετίας. Και εχω αποφασίσει με τη γυναίκα μου να πάρουμε ένα καινούργιο αμάξι οικογένειακο.
Το Χ2 έχει τις τέλειες διαστάσεις για εμάς. Και το εσωτερικό του είναι κάργα ερωτευσιμο και πράγματι άρεσε και στους δυο μας. Πριν το δούμε πηγαίναμε για CHR επειδή είναι υβριδικό και αυτόματο. Είμαστε 50 χρόνων και θέλαμε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ αμάξι που αγοράζουμε να έχει αυτές τις σούπερ τεχνολογίες. Πράγματι θέλουμε από το αμάξι που θα πάρουμε να μας βγάλει όλη την υπόλοιπη ζωή.
Έχω διαβάσει το thread ολόκληρο και είδα τα μικροπροβλήματα και το θέμα της οδικής συμπεριφοράς.
Όμως, μια ερώτηση μας καίει. Επειδή η έκδοση X2 M SportX sdrive18i που ερωτεύτηκαμε έχει ένα κινητήρα 1.5Twin Turbo, τι ξέρετε για αυτή τη μηχανή.
Θα αντέξει όπως τα παλιά 1.6άρια (Το Opel astra που έχω) ή λόγω τούρμπο θα τα τίναξει? Πριν κλείσει 12 χρόνια και θα μου μείνουν τα καθίσματα και τα Led?
Η οδήγηση μου είναι καρα-οικογενειακη-συντηρητικη. Με 2-3 ταξίδια το χρόνο Θεσσαλονίκη και 1 φορά διακοπές το πολύ στην Ελλάδα. 10-12000χλμ/χρόνο.
Ο αδερφός μου που οδηγούσε ένα επαγγελματικό Renault στην Γερμανία, με τον ίδιο (νομίζω κινητήρα) (1,5Τ) λόγω των πολλών χλμ στην autoban (=400χλμ/ημέρα) καθημερινά παρέδωσε πνεύμα χωρίς να προλάβει να απόκτηση μια γρατζουνιά. Το έφερε μάλιστα Ελλάδα τον 2ο χρόνο και του έλεγα να βάλει Led προβολείς αφού κάνει τόσα χλμ και σε ένα χρόνο το αμάξι βγήκε εκτός επισκευής.
Το μόνο που θέλω είναι να βγάλω αλλά 20χρονια ολοκληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο για απόκτηση ενός BMW Μ (έστω ψευτο -Μ).
Είναι αλήθεια ότι τα τουρμπατα δεν βγάζουν χλμ?
Επειδή είναι ένα μεγάλο έξοδο ζωής (παραπάνω από ότι μπορούμε (σαν δάνειο) αλλά τα αξίζει η γκλαμουρια που σου δίνει το αμάξι, πες τε μου ότι θα αντέξει μέχρι να βγω στη σύνταξη.
Αλεξης
θα αντεξει αρκει να μην κανεις και 200 χιλ χμ, δηλαδη με μια νορμαλ χρηση και επισης να πηγαινεις χαλαρα πριν το σβησεις ωστε να κρυωσει η τουρμπινα. Περισσοτερο θα φοβομουν το κιβωτιο του διπλου συμπλεκτη παρα τον κινητηρα.
Εχω τον 1.5τουρμπο καλος κινητηρας ειναι λιγο αδυναμος ομως αλλα φορολογικα εχει χαμηλα κοστολογια. Και για μενα ηταν το πρωτο BMW M,, αξιζει να γευτεις την εμπηρεια γιατι ειναι καλοφτιαγμενα αμαξια με αρκετα σημεια σπορ εξοπλισμου οπως το τιμονι και τα μπακετ καθισματα.
Αν το παρεις το Χ2 πες τους να σου δωσουν και το πακετο 5 χρονια σερβις ωστε να κανεις τα σερβις του οπως λεει η εταιρεια.
-
Στα μαζικής παραγωγής δεν είναι στρωμένα. Δεν έχουν την δυνατότητα να βάζουν χιλιάδες μοτερ να γυριζουν. Ιδιαιτερα σε φθηνα αυτοκινητα.
Στα ακριβά και στα supercars και αυτοκινητα επιδοσεων είναι γεγονός πως τα έβαζαν να τρέχουν τα μοτέρ για να ανοίξουν.
Μπορει να είναι καλύτερα κατασκεύασμενα από το παρελθόν, με καλύτερο έλεγχο σημείων και καλύτερα καλούπια κτλ, αλλά στρωμένα δεν είναι.
-
Δεν υπάρχει θεωρώ τίποτα 'προγραμματισμένο' ή αν το θες φτιαγμένο για να αντέχει μέχρι κάποια χιλιόμετρα και μετά να παραδίδει.
Από την άλλη οποιοσδήποτε κινητήρας μπορεί να τύχει να έχει κάποια αστοχία σε οποιαδήποτε χιλιόμετρα.
Δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει για BMW, αλλά στα VW πχ είναι γνωστό ότι έσπαγαν κάποιοι TSI με τα 160 άλογα.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλοι θα σπάσουν αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος. Αλλάζοντας τη χαρτογράφηση του κινητήρα η VW το ψιλό μάζεψε.
Το δικό μου το Golf έκοψε πιστόνι στον πρώτο κύλινδρο. Ευτυχώς ήταν μέσα στη εγγύηση των 5 ετών που έδινε τότε η εταιρεία μεταχειρισμένων που το είχα πάρει και κάλυψε όλη τη ζημιά (κοντά στα 4 χιλιάρικα).
Άλλαξαν κορμό και τη χαρτογράφηση και μου είπαν ότι πλέον δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι παρόμοιο (λέμε τώρα).
Όπως και αν έχει δεν θεωρώ γενικά ότι μπορεί να είναι σίγουρος κανείς όποιο και σημερινό αυτοκίνητο να διαλέξει.
Οι τεχνολογία πλέον πάνω στα αυτοκίνητα είναι πολύ μεγάλη και προηγμένη οπότε και πιο αυξημένοι οι κίνδυνοι σε σχέση με τα πολύ παλιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα που δεν είχαν τόσα πολλά και περίπλοκα πράγματα επάνω τους.
Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κάποια εταιρεία να βγάζει αυτοκίνητα τα οποία θα αντέχουν 15 και 20 χρόνια.
καμμια σχεση ο κινητηρας που αναφερεις με τον κινητηρα της BMW B series. Κυκλοφορει απο το 2014 ο 1.5 δεν εχει τα θεματα που εβγαλαν οι TSI. Καμμια σχεση το ξαναγραφω.
-
Ναι δε μιλάω για θέματα σέρβις και ζημιές λογικές η αναμενόμενες ή κάτι που χάλασε στα 8 χρόνια αντί στα 10 ή κάτι ξαφνικό. . Ρωτάω αν υπάρχει 'προγραμματισμένος ' θάνατος κινητήρα λόγω θερμοκρασίας και ποιότητάς υλικων στο μπλοκ της μηχανής στα 120 με 150000 χλμ.Κατι με άλλα λόγια που να απαιτεί ένα 5χιλιαρο άμεσα για να κυκλοφορήσει το αμάξι.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι θα αντεξει ευκολα 20 χρονια αρκει να μην κανεις πολλα χμ. Με 8000 χιλ τον χρονο πχ. Αν κανεις 20 χιλ χμ τον χρονο παλι θα αντεξει αλλα θα θελει και καποιες ακριβες επισκευες. Γενικα για να αντεξει θελει προσεκτικη χρηση δηλ να αποφευγεις λακουβες να μην ανεβαινεις πεζοδρομια μην κανεις πολλες μικρες διαδρομες οπου ο κινητηρας δεν φτανει την θερμοκρασια λειτουργιας του κλπ (θελει 12 λεπτα να ζεσταθει). Οσα ταξιδια να κανεις κακο δεν θα του κανουν. Μικρες διαδρομες πολης θα το φθειρουν.
Εχω το 118 1.5 απο το 2015/
-
Georgemit wrote:
Οποιοδήποτεαυτοκίνητο συντηρείται σωστά σε βγάζει 10 με 12 χρόνια ΆΝΕΤΑ.
Βασικά ένα αυτοκίνητο είναι πλέον 'στρωμένο' από την ημέρα που βγαίνει από το εργοστάσιο.
Από εκεί και πέρα δεν είπε κανείς ότι ένα αυτοκίνητο δεν αντέχει και καταστρέφεται μετά από κάποια χρόνια.
Είπαμε ότι με το πέρασμα των χρόνων και από ένα σημείο και μετά, θα χρειάζεται να βάζεις το χέρι στην τσέπη, καθώς επίσης και ότι αν είναι να σου βγάλει κάτι μεγάλο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς παίρνοντας κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο ότι δεν θα σου συμβεί.
Δεν καταλαβαίνω αυτό το 'Τι λέτε στον άνθρωπο' που κολλάει;
Αν είσαι εξπέρ, πες και τη δική σου με επιχειρήματα, χωρίς μομφές.
Δεν ειναι στρωμμενο, το λεει και το μανιουαλ. Θελει στρωσσιμο. Το εχω το 1.5 και ξερω. Παλι λεω αλλο τα TSI αλλα τα BMW.
-
Το τι λέτε στον άνθρωπο κολλάει στο ότι του λέτε να το πετάξει στην 1η αλλαγή ελαστικών.
Μάλλον έχει πολλούς άπλες (πληθυντικός του άπλας) το φόρουμ.
Υπάρχει και η λύση του leasing όπου πρακτικά δεν έχεις ποτέ δικό σου αυτοκίνητο αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
Υγ. Το ότι είναι στρωμένα από το εργοστάσιο ναι το ξέρω ότι υπάρχει σαν θεωρία, δε ξέρω αν ισχύει γιατί πολλές αν όχι όλες οι εταιρείες προτείνουν στρώσιμο, ήταν πάντως σχήμα λόγου.
-
καμμια σχεση ο κινητηρας που αναφερεις με τον κινητηρα της BMW B series. Κυκλοφορει απο το 2014 ο 1.5 δεν εχει τα θεματα που εβγαλαν οι TSI. Καμμια σχεση το ξαναγραφω.
Μα δεν είπα ότι έχουν σχέση.
Ίσα ίσα που το διευκρίνισα γράφοντας ότι δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει κάτι για BMW.
-
Ε όχι και καποια ετη. Κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα από 1500 έως 3000 χλμ. Μετά πλέον έχουν φτάσει στο 99% της λείανσης των εσωτερικών μερών.
-
Το τι λέτε στον άνθρωπο κολλάει στο ότι του λέτε να το πετάξει στην 1η αλλαγή ελαστικών.
Μάλλον έχει πολλούς άπλες (πληθυντικός του άπλας) το φόρουμ.
Υπάρχει και η λύση του leasing όπου πρακτικά δεν έχεις ποτέ δικό σου αυτοκίνητο αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
Υγ. Το ότι είναι στρωμένα από το εργοστάσιο ναι το ξέρω ότι υπάρχει σαν θεωρία, δε ξέρω αν ισχύει γιατί πολλές αν όχι όλες οι εταιρείες προτείνουν στρώσιμο, ήταν πάντως σχήμα λόγου.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι απλές.
Προσωπικά δεν έγραψα πουθενά ότι πρέπει να το πετάξει στην πρώτη αλλαγή ελαστικών, ούτε κυριολεκτικά, ούτε σαν υπονοούμενο, ούτε ως συμφραζόμενο.
Ότι δεν πρόκειται να πάρει καμία εγγύηση ότι θα βγάλει 20 χρόνια απροβλημάτιστα έγραψα αν αυτό ειναι που αναζητάει να μάθει.
Ότι δεν μπορεί να του εγγυηθεί κανείς κάτι τέτοιο.
Μάλιστα να το πάρει και να το χαρεί έγραψα αφού του αρέσει τόσο πολύ.
Τα σημερινά αυτοκίνητα χρειάζονται απλά μια νορμάλ οδήγηση για τα πρώτα χιλιόμετρα και τίποτα παραπάνω.
Ούτε να πας και καλά ταξίδια για να τα στρώσεις ή να μην υπερβαίνεις κάποιες στροφές, ούτε όλα αυτά που ακούγαμε και μπορεί να ίσχυαν παλαιότερα και φυσικά δεν χρειάζονται 5-6 χρόνια για να στρώσουν.
-
Για να αποδωσει ο κινητηρας την μεγιστη ισχυ του θελει μερικα χρονια λειτουργειας. Το στρωσιμο για τα υπολοιπα μηχανικα μερη, εκει θελεις 2-3 χιλ χμ πανω.
-
Επειδή είναι ένα μεγάλο έξοδο ζωής (παραπάνω από ότι μπορούμε (σαν δάνειο) αλλά τα αξίζει η γκλαμουρια που σου δίνει το αμάξι, πες τε μου ότι θα αντέξει μέχρι να βγω στη σύνταξη.
Αλεξης
Eμένα πιο πολύ θα με έβαζε σε σκέψεις το ότι θα έμενα ταπί -όπως τουλάχιστον εννοείτε- μετά από αυτή την αγορά. Είστε νέοι σχετικά (50άρηδες),αλλά καλύτερα δεν θα ήταν να κρατήστε και μια πισινή για όποια οικογενειακή ή άλλη ανάγκη προκύψει; (ακόμη και για το καινούριο αμάξι δε θα'ναι κρίμα αφού το πάρετε και να σκέφτεστε το κάθε λίτρο βενζίνη που θα κάψει για να πάτε ένα ταξιδάκι ή το service και το ανταλλακτικό που μπορεί να χρειαστεί).
Καλύτερα να πάρετε ένα καλό,καινούριο αμάξι -υπάρχουν αρκετές επιλογές- που δεν θα σας αγχώσει ψυχολογικά κι οικονομικά για χρόνια που θα έχετε στο μυαλό σας κάθε μήνα το δάνειο και θα το ευχαριστηθείτε και περισσότερο.Σαν τη ψυχική και σωματική μας υγεία δεν αξίζει κανένα υλικό αγαθό και καμιά γκλαμουριά..
Aυτό φυσικά είναι δική μου γνώμη.Αν βέβαια,όλα αυτά τα έχετε υπολογίσει,τότε καλορίζικη η X2!
-
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...για μένα τουλάχιστον η πραγματική γκλαμουριά είναι να πάρω την οικογένεια μου και να αράξω σε ένα ταβερνάκι δίπλα στο κύμα να γουστάρουμε όλοι μαζί και όχι σε παλιολαμαρίνες πεταμένες στο δρόμο έρμαιο του καθενός ψυχάκια. Σκέψου να ζεις με την αγωνία να μην προκύψει κάτι έκτακτο και να μην μπορείς να ανταποκριθείς....
-
Για να συνοψίσουμε τα τελευταία σχόλια...
Γερμανική τεχνολογία και μ@λ@κιες, πάρτε ένα datsun να κάνετε δουλειά σας.
Τάδε έφη Χαρρυ Κλυνν.
-
Ποιος μίλησε για Datsun;;
Το chr είχε υπόψιν του. Ανωτερο τεχνολογικά της bmw όταν μιλάμε για την υβριδική έκδοση.
Απλά προσπαθούμε να πουμε στον άνθρωπο ότι δεν αξίζει να μπει σε εξτρα δάνειο για ένα αυτοκινητο που για το οποίο ρώτα τι αξιοπιστια θα έχει τα επομενα 20 ετη για να δει αν μπορεί να το συντηρήσει. (Η οποία είναι και πολύ μέτρια από ότι φαίνεται)
Αν παρολαυτα μας διαβάσει, σκεφτεί και τελικα οντως το θέλει πολυ, ας το πάρει. Σάμπως δικά μας λεφτά θα ζητάει ή θα φάει. Απλά φιλική συμβουλή δίνουμε μιας και ρωτάει για θέματα αξιοπιστιας και κόστους.
Καλοτάξιδο και να το χαρεί οποίο και αν επιλέξει
BMW X2