-
Ανάμεσα στο Toyota Avensis και στο Honda civic sedan μακράν το Honda . Δεν σπάει δεν χαλάει που λένε . Το έχουμε στην οικογένεια 8 χρόνια τώρα . Μεγάλο πορτ μπαγκάζ άνετο από χώρους . Όντως νιώθεις κοντά στο κεφάλι σου τον ουρανό αλλά το συνηθίζεις. Και αυτά τα 140 ατμοσφαιρικά του άλογα ... πολύ ωραία .
Για το Toyota όσες φορές έχω μπει μέσα μου φάνηκε πολύ βαρετό .
Το Mazda 6 είναι μια κατηγορία πάνω από το Honda . Και αυτό πολύ ωραίο αυτοκίνητο αλλά με τα γνωστά προβλήματα λόγω αντιπροσωπίας .
Για το mondeo... δεν έχω άποψη . Το είχε μια συνάδελφος για χρόνια . Ήταν γενικώς οκ . Δεν είχα ακούσει προβλήματα .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Mondeo και Mazda 6 βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Mondeo και Mazda 6 βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα;Οχι., διαφορετικα ειναι.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ανακαλώ για το civic sedan, είδα και αυτό και αλλαξα λιγο γνώμη, αλλά ακριβό για το budget μου και τα 350λτ πορτ μπαγκαζ είναι παρα πολύ λίγα για τη χρήση που θελω να κανω.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8209989/
Είδα χτες από κοντά το civic 1.8 (οχι το σενταν). Εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του, την κονσόλα, αρκετά μοντέρνο, από τη θεση του οδηγού (αν και η ορατότητα σε κάνει να νιώθεις λίγο ανασφάλεια μέχρι να συνηθίσεις τον όγκο του), τους χώρους για 4 άτομα (είναι λίγο στενό) και πάνω απ' όλα από τις θέσεις για αποθήκευση κάτω απ΄τα magic seats. Όσον αφορά το πορτ μπαγκαζ προσδοκώντας να δω τα 485 λτ. αυτό που είδα ήταν ικανοποιητικό αλλά χαμηλοτερο απ αυτο που περιμενα. Ίσως χωρίς τη ρεζερβα να υπολογιζονται τα 485 λτ. Φυσικά πιο ευρύχωρο απ το coltaκι μου και σουπερ σαν μοτερ αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά αλλάζεις επίπεδο από πλευράς χώρων.
Φίλος επιμένει ότι θα κανω τη δουλεια μου με κάτι σαν αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6703476/
Επιμένει για diesel αφού θα κρατήσεις το αυτοκίνητο καμιά 10ετία θα κάνεις απόσβεση λέει από το παραπάνω κόστος.
Παρακαλώ μπορείτε να με διαφωτίσετε και στα παρακάτω:
- Mazda ανταλλακτικα-υποστήριξη σερβις, τι θεματα ενδεχομένως θα αντιμετωπίσω?
- Σε μαντράδες πως μπορούμε να τσεκάρουμε το αυτοκίνητο? Παίζει test drive? Για τις εταιρείες που πλέον στέλνουν τεχνικό και τσεκάρουν το αυτοκίνητο τι γνώμη έχετε? Πχ. θα μπορούσα να στείλω έναν τέτοιο στην επαρχία?
-
τα μεταχειρισμενα απο τις αντιπροσωπειες δεν τα σκεφτεσαι ;
-
δεν έχω πρόβλημα, υποννοείς ότι είναι πιο εγγυημένα σε αυτά που λένε(πχ. χλμ, κλπ) ?
-
αυτο! παντως νομιζω οτι αν εχεις λιγο υπομονη θα βρεις καλες ευκαιριες.
-
Ενα octavia θα σε καλυπτε απολυτα σαν οικογενειαρχη
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης triantp30 έγραψε:
- Mazda ανταλλακτικα-υποστήριξη σερβις, τι θεματα ενδεχομένως θα αντιμετωπίσω?
Υπάρχει πλήρης υποστήριξη σε ανταλλακτικά και αρκετά εξειδικευμένα συνεργεία.
-
Nikosgolf, εννοεις οτι στις αντιπροσωπειες δεν υπαρχει πιθανοτητα να ειναι μαπα το καρπουζι;Γιατι; Επισης, αφου η mazda δεν εχει αντιπροσωπεια, που να κοιταξω; Εννοεις για το octavia και honda;
Reslzeus, τοτε ποια τα γνωστα προβληματα για τα οποια ελεγε ο φιλος παραπανω;
Τελος, για octavia πετρελαιο εχετε αποψη; Αξιοπιστια;
-
Εγω δεν ειπα να το παρεις απο αντιπροσωπεια αλλα θα πρεπει να ψαχτεις
Στάλθηκε με tapa
-
'να ψαχτεις' : Περα απο το προφανες θεμα με τα γυρισμενα χλμ υπαρχει λ κατι αλλο που εννοεις στο ψαξιμο; Σορυ αλλα ειμαι ασχετος...δεδομενου οτι ασχολουμαι καθε φορα που αλλαζω αυτοκινητο...
Για τις εταιρειες που πληρωνεις για να κανουν ελεγχο εχεις αποψη;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το Civic έχει πράγματι εξαιρετικούς χώρους για το μέγεθος του. Αν δεν είχα μπει μέσα δεν θα το πίστευα. Σε εμένα το μόνο που με ενόχλησε είναι ότι ένιωθα πολύ κοντά τον ουρανό στο κεφάλι μου, στην θέση του οδηγού.Αν μιλας για το sedan επιβεβαιωνω. Γενικα οχι μονο για τον οδηγο. Αλλα εχει πολλα αλλα καλα.
-
Φιλε nonos μπορεις να αναφερεις τα καλα του σενταν; Επισης, ισχυει οτι εχει πορτ μπαγκαζ 350 λιτρα μονο;
-
Δε το θυμαμαι το πορτμπαγκαζ. Να το δεις απο κοντα,παιζει ρολο και το σχημα να βολευει.Εχει αρκουντως ικανοποιητικους χωρους πισω και ωραια αισθηση για τους επιβατες που δημιουργειται απο τη σχεδιαση του ταμπλω και την εργονομια του. Επισης εχει σφικτη αλλα ανετη αναρτηση. Δε κοπαναει. Απεφυγε το αυτοματο γιατι ειναι αργο στις αλλαγες, αν και ολα της συγκεκριμενης 'τυπολογιας'-λειτουργιας παρομοια ειναι. Μ αρεσει και εξωτερικα αρκετα. Δε το εχω οδηγησει τοσο, για να εχω πληρη αποψη για πιο ουσιωδη πραγματα.
-
Γνωρίζετε για τον κινητήρα 1.6TDI diesel του octavia 2009-10? Αξιοπιστία, προβλήματα, τράβηγμα?
-
πολυ αξιοπιστος, εμ για αυτο τοοσα ταξι τον εχουν!
-
Ολα τα ταξι ειναι 1.9 tdi νομιζω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ολα ειναι τα ταξι ειναι 1.9 tdi νομιζω.Από το facelift της octavia5 και μετά έχουν τον 1.6 , αυτόν με το παράνομο λογισμικό για τους ρύπους
-
Και ο 1.6 έχει παράνομο λογισμικό; Είχα την εντύπωση πως μόνο ο δίλιτρος.
Αγορα οικογενειακου μέχρι 8.000€ τα φωτα σας παρακαλω