-
Ασχετο.Βρε συ teo όλο βλέπω αυτή την μπλε lotus και μου θυμίζει για κάποιο λόγο πως πριν λίγα χρόνια ήταν νομίζω η ΚΤΜ που θα εκκινούσε μια προσπάθεια με ένα τέτοιας εμφάνισης όχημα τίγκα στο ανθρακόνημα. Κάνω λάθος;
-
τι να πω ρε παιδιά, αν εσείς θεωρείτε 'εξέλιξη' το γεγονός ότι, 45 χρόνια μετά, έχουμε καταφέρει απλώς να καίνε λιγότερο τα αυτοκίνητα, με την ίδια ή και χειρότερη απόδοση, χάρισμά σας
Εγώ προσωπικά θεωρώ εξέλιξη από αυτό το 1971
να πας σήμερα σε αυτό
Ίδια εταιρεία, ίδιο είδος μηχανήματος, ίδιος σκοπός, περίπου 1τρις μεγαλύτερη ισχύς
-
Τα νούμερα λένε την μισή αλήθεια, γιατί σε αυτά τα 45 χρόνια έχουν βελτιωθεί δραματικά οι παρακάτω τομείς:
- άνεση
- ασφάλεια (ενεργητική και παθητική....το κράτημα του datsun είναι για γέλια)
- εξοπλισμός
- ποιότητα κύλισης
- χώροι
- φρένα
- κατανάλωση
- ρύποι
- ποιότητα λειτουργίας κινητήρα
- θόρυβος
- κραδασμοί
- κιβώτιο ταχυτήτων
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Μάλλον τα 70 γερμανικά ή τα 69 του γιάρις , είναι ντοπαρισμένα σε σχέση με τα 68 γαλλικά [emoji38]Τι διαβάζουμε με τις εμμονές κάποιων ...
Το ιδιο ειναι ολα
-
Πριν καμιά 15αριά χρόνια , τότε που είχαμε τους πέντιουμ , υπήρχε η φράση ότι αν είχε εφαρμοστεί η εξέλιξη των υπολογιστών στα αμάξια , θα οδηγούσαμε όλοι Ρόλς , θα καίγαμε 1 € στα 1000 χλμ και θα τρέχαμε με 500 χαω .
Σήμερα θα ήταν βέβαια ακόμα πιό έντονο το φαινόμενο .
Προφανώς για μένα που είχα δει το κομπιουτεράκι των 4 πράξεων να κάνει το 1974 , 15000 δρχ και 10500 για φοιτητές και μόλις 3 χρόνια μετά με πληθωρισμό 23 % έκανε το επιστημονικό κομπιουτεράκι με τις πολύ περισσότερες δυνατότητες 3000 δρχ και μετά με το spectrum και τον γρήγορο 286 του 1988 που είχε στο τούρμπο ταχύτητα 16 MHz , οι αλλαγές είναι τεράστιες .
Το ίδιο τεράστιες ήταν οι αλλαγές ενός αυτοκινήτου του 1890 με ένα του 1950 , αλλά μετά τα πράγματα αλλάζουν σε άλλα σημεία όπως η ασφάλεια .
Εγώ χρησιμοποιώ ένα λάπτοπ 10ετίας για τις συνήθεις δουλειές μου . Ακριβό όταν το αγόρασα και τώρα οι αλλαγές που γίνονται δεν είναι πλέον τόσο σημαντικές για μεγάλο μέρος των χρηστών .
Εχουμε i5 και i7 επειδή χρησιμοποιούμε σχεδιαστικά προγράμματα και φωτορεαλισμούς , αλλά δεν θα τα χρειαζόμαστε αν απλά γράφαμε μέιλ και επιστολές και είχαμε και ένα λογιστικό πρόγραμμα .
Ετσι λοιπόν τα αμάξια εξελίσσονται σε άλλους τομείς όπου και εκεί την τελευταία 10ετία είχαμε στασιμότητα .
-
Πριν καμιά 15αριά χρόνια , τότε που είχαμε τους πέντιουμ , υπήρχε η φράση ότι αν είχε εφαρμοστεί η εξέλιξη των υπολογιστών στα αμάξια , θα οδηγούσαμε όλοι Ρόλς , θα καίγαμε 1 € στα 1000 χλμ και θα τρέχαμε με 500 χαωΤο συγκεκριμένο ήταν σχόλιο και απάντηση μεταξύ Gates και GM αρκετά χρόνια πριν. Ο Gates είχε πει ότι αν η GM εξέλισσε τα αυτοκίνητα όπως οι υπολογιστές, θα κόστιζαν 25 δολάρια και θα έκαναν 1,000 μίλια στο γαλόνι, και η GM απάντησε με το γνωστό 'αστείο' δελτίο τύπου με τα μπες-βγες, τα κρασαρίσματα κλπ
Η πραγματικότητα σήμερα είναι πολύ πιο έντονη, αφού σε σχετικά πρόσφατη (πριν 5 χρόνια ) δήλωση του προέδρου της Intel, αν τα αυτοκίνητα εξελίσσονταν όπως οι επεξεργαστές, θα μπορούσαν να πιάσουν ταχύτητες 470.000 μαω, με κατανάλωση 100.000 μίλια στο γαλόνι, και να κοστίζουν 3 cents
Και σήμερα, το 2017, η σύγκριση είναι απλά τραγική, ρίξτε μια ματιά σε ένα αρκετά αστείο graph
http://jalopnik.com/heres-what-cars-would-be-like-if-they-advanced-at-the-p-1791938679
Νομίζω όλοι έχετε καταλάβει τι εννοώ και τι ήθελα να πω με το αρχικό σχόλιο, οπότε τα σχετικά περί εξέλιξης της άνεσης και της ασφάλειας και του θορύβου κλπ είναι όπως καταλαβαίνετε ασήμαντα δεκαδικά στη μεγάλη εικόνα της εξέλιξης που ΔΕΝ έχουν τα αυτοκίνητα....
-
Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα πολύπλοκο μηχανικό δημιούργημα με ένα τυπωμένο κύκλωμα ή έναν επεξεργαστή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα πολύπλοκο μηχανικό δημιούργημα με ένα τυπωμένο κύκλωμα ή έναν επεξεργαστή.Ως κάποιος που έχω πολυτεχνικό θεωρητικό υπόβαθρο και για τα δύο (Μηχανολογία/ΜΕΚ και ΙΤ), και 30+ χρόνια πρακτικής εμπειρίας και γνώσης επίσης και για τα δύο, μπορώ να σου πω καμιά 10αρια διαφορετικούς λόγους γιατί αυτό που λες είναι λάθος. Αλλά θα ήταν σωστό αν το 'πολύπλοκο' ήταν από την άλλη πλευρά.
-
Θα ήθελα κάποια στιγμή να πάω σε μία επίσημη εμπορία να πάρω πληροφορίες για αυτήν την έκδοση των 68 αλόγων και να δείξω ότι ενδιαφέρομαι.
Είμαι πολύ περίεργος να δω από κοντά την 'εκπαίδευση' και τις 'κατευθύνσεις' που έχουν πάρει οι πωλητές από τον Συγγελίδη για την συγκεκριμένη έκδοση.
-
Το θυμήθηκα Ασσε τώρα που το είπες . Γενικά συμφωνώ με αυτά που λές , αλλά τα αμάξια έχουν και αντικειμενικούς περιορισμούς , οπότε η σύγκριση είναι άτοπη .
Στόρμ , θα λένε απλά ότι είναι ένα ωραίο και άνετο αυτοκίνητο πόλης σε εξαιρετική τιμή , πολύ μεγαλύτερο από το 1 .
Μια χαρά θα πουλάνε σε μια χώρα που δεν υπάρχει τραπεζικός δανεισμός για τους περισσότερους και η τιμή των μτχ είναι χαμηλή στις ανταλλαγές .
-
Δεκτόν για τους περιορισμούς, αλλά για και μέχρι πόσο ? Ως μηχανικός ΙΤ έχω στο μυαλό μου την εξέλιξη στον τομέα μου, και ως φανατικός petrolhead ασχολούμαι με αυτοκίνητα από 5 ετών, οπότε οι συγκρίσεις μου έρχονται αυτόματα και αυθόρμητα. Γι'αυτό και έγραψα το συγκεκριμένο.
Πάντως όντως φαντάζομαι την ατάκα 'παίρνετε περισσότερο αυτοκίνητο στα λεφτά του C1' για το C3 σε αυτή την έκδοση, η φράση είναι κλειδωμένη στα στοιχηματζίδικα
-
Στόρμ , θα λένε απλά ότι είναι ένα ωραίο και άνετο αυτοκίνητο πόλης σε εξαιρετική τιμή , πολύ μεγαλύτερο από το 1.Πρέπει να βρω λίγο χρόνο να πεταχτώ σε μία εμπορία.
-
Προφανως και ειναι εξελιξη γιατι το ιδιο μοτερ φτανει μεχρι 130 αλογα με μικρες τροποποιησεις. Το οτι το υποβαθμιζουν για να ριξουν την τιμη και να το παρει καποιος που δεν θελει τρελες επιδοσεις και θα το χρησιμοποιει ελαχιστα δεν εχει να κανει με την εξελιξη. Εχω φιλους που οι μητερες τους κινουνται με αμαξια maximum 65 ιππων πολυ απλα γιατι τα χρησιμοποιουν για να παρουν το παιδι απο το σχολειο, για να πανε στη δουλεια, στο μετρο, στο σουπερ μαρκετ κλπ. Οταν στα επομενα 200 μετρα σε πιανει παλι φαναρι και 200 αλογα να εχεις αχρηστα ειναι και τζαμπα τα ταιζεις με την πανακριβη βενζινη. Αν καποιος το παρει για ταξιδι μαλ... θα κανει. Οχι μονο το C3 αλλα και οποιοδηποτε αντιστοιχο μικρο με αντιστοιχο κινητηρα.
-
+1 Γιάννη.
Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες και ανάγκες του καθενός μας, και όχι του διπλανού μας.
Οσο απορούσα γιατί ένας θείος μου διάλεγε το C3 κάποτε με τον πιο αναιμικό κινητήρα, άλλο τόσο αρχίζω και τον δικαιολογώ όσο περνούν τα χρόνια και αντιλαμβάνομαι την επιλογή που έκανε.Οσο για το πώς διαμορφώνουν μοντέλα (βλ. επιλογές) οι εταιρίες, αυτό είναι ηλείου φαεινότερο πως βασίζεται τόσο στην καλύψη των ΔΙΚΩΝ μας αναγκών, όπως ΕΜΕΙΣ τις αντιλαμβανόμαστε. Σε ένα άλλο επίπεδο βέβαια το marketing ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ και ανάγκες, βλ. τις δικές μας ανάγκες να θέλουμε για να πάμε για έναν καφέ ή για οτιδήποτε άλλο από 99.999% της ζωής μας πίσω από το τιμόνι ένα αμάξι με τουλάχιστον 500 άλογα,4WD, 4WS, υβριδικό κινητήρα, EUR25, χωρητικότητα 6000κε και κατανάλωση 0.2λ/100χλμ, και να οικτίρουμε την άτιμη την κενωνία που δεν αφήνει τα λαηκά πεδιά να έχουν το αμάξι που τους ταιριάζει με 4.500€, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και χαμηλό κόστος βενζίνης!
#όλα_ή_τίποτα
-
Μάλλον εγώ δεν τα εξηγώ καλά, αν και βλέπω ότι αρκετοί το έχουν πιάσει το νόημα αυτών που λέω, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο...τεςπα, δεν πειράζει, μεγάλα παιδιά είμαστε -υποθέτω- όλοι, και να βγάλουμε τα συμπεράσματα που μπορούμε και θέλουμε...
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Προφανως και ειναι εξελιξη γιατι το ιδιο μοτερ φτανει μεχρι 130 αλογα με μικρες τροποποιησεις. Το οτι το υποβαθμιζουν για να ριξουν την τιμη και να το παρει καποιος που δεν θελει τρελες επιδοσεις και θα το χρησιμοποιει ελαχιστα δεν εχει να κανει με την εξελιξη. Εχω φιλους που οι μητερες τους κινουνται με αμαξια maximum 65 ιππων πολυ απλα γιατι τα χρησιμοποιουν για να παρουν το παιδι απο το σχολειο, για να πανε στη δουλεια, στο μετρο, στο σουπερ μαρκετ κλπ. Οταν στα επομενα 200 μετρα σε πιανει παλι φαναρι και 200 αλογα να εχεις αχρηστα ειναι και τζαμπα τα ταιζεις με την πανακριβη βενζινη. Αν καποιος το παρει για ταξιδι μαλ... θα κανει. Οχι μονο το C3 αλλα και οποιοδηποτε αντιστοιχο μικρο με αντιστοιχο κινητηρα.+1
-
Σιγα μη παρουν στα νησακια 110αρια αυτοματα για να τα ξεσκιζουν οι τουριστες.. 68αρια θα παρουν.. ολα εχουν νοημα...
-
Εννοείται, σα το pandaκι που ειχα εγώ
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τελικά η πιο ταιριαστη έκδοση του c3 πιστεύω οτι ειναι με τα 82 άλογα. Με τα 110 too much,αν κάποιος θέλει σπορτίφ μικρο υπάρχουν πιο οδηγόκεντρικά του Σιτροέν. 68 άλογα κατα την γνώμη μου πολυ λίγα για οποιοδήποτε αυτοκινητο της κατηγοριας.
-
Τελικά το πρόβλημα είναι ότι θεωρούμε ότι όλοι έχουν τα ίδια μυαλά και τις ίδιες ανάγκες .
Πριν 3 χρόνια είχα πάει για σέρβις το αμάξι στον Χανιαδάκη στην Ιερά . Επειδή θα αργούσα , πήγα στην έκθεση και ζήτησα να κάνω τέστ το c3 1.4 diesel . Τα 70 αλογάκια τα οποία τα είχαν κράξει πάμπολλοι . Μου το έδωσε και το πήρα μόνος μου για μισή ώρα περίπου και πήγα μια βόλτα μέχρι τον Πειραιά μέσω του Ποταμιού .
Εντάξει για μένα που είμαι 1,94 και με τριψήφια κιλά , ήταν ψιλοοριακό το μέγεθος και ο εσωτερικός χώρος , αλλά το αμαξάκι πήγαινε με 100-110 στο ποτάμι με στιγμιαία κατανάλωση 2,8-3,2 λίτρα/100 .
Για πολύ κόσμο που κάνει χαλαρά 60-100 χλμ την ημέρα , ή που του αρέσει να κάνει εκδρομούλες με το έτερο ήμισυ στο χαλαρό , αλλά στο οικονομικό , τέτοια αμαξάκια είναι ιδανικά .
Εκδρομή στο Ναύπλιο με κατανάλωση 10 λίτρα , δηλαδή 10-12 € για κάποιους είναι πολύ πιο σημαντικό από τα γκάζια , την στιγμή που στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν θα σου χρειαστούν περισσότερα από αυτά που έχει , καθότι στον Α/Δ προσπερνάς άνετα και στο κομμάτι προς το Ναύπλιο με τις ισόπεδες διασταυρώσεις , ταχύτητες πάνω από 80 χαω , σημαίνει ότι είσαι στην τσίτα , έχεις καλό αμάξι και καλά φρένα , γιατί όλα μπορούν να σου χρειαστούν .
Και η διαφορά των 10 λεπτών ανά διαδρομή δεν είναι κάτι που θα σε νοιάξει .
Στο ίδιο θέμα μετά από 1 χρόνο που θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο των Α/Δ θα έχουν και άλλοι αποκτήσει την ίδια άποψη , αφού το να πας στα Γιάννενα , αυτό που θα σε νοιάζει είναι το κόστος μεταφοράς και όχι το αμάξι .
Εχοντας οδηγήσει περίπου 100.000 χλμ στο εξωτερικό σε ταξίδια , έχω δει ότι ακριβώς έξω μπορείς να αποκτήσεις αυτή την αντίληψη . Βέβαια στην Γερμανία δύσκολα θα βγαίνεις στην αριστερή λωρίδα , αλλά αυτό ισχύει για πολύ μεγαλύτερα αμάξια , όπως για το 6κύλινδρο με τα 272 άλογα που είχα κάτω από το πόδι μου , αλλά το μάτι από τον καθρέπτη δεν το έπαιρνες , αφού έρχονταν ακόμα περισσότερα άλογα πίσω σου .
Νέο Citroen C3 2017