-
Με όριο τα 130, τα 150-160 μπορούν να θεωρηθούν ταχύτητα προσπέρασης, και είναι μέχρι και βαρετά στο καινούριο δίκτυο (Ε.Ο., Α.Ο., Εγνατία). Προφανώς στους υπόλοιπους δρόμους προσαρμόζεσαι ανάλογα.
Το C3 λοιπόν με το συγκεκριμένο μοτέρ είναι καθαρά αυτοκίνητο πόλης, και θα βγει από αυτήν αν και μόνο αν έχει ένα επιβάτη ή/και θα κινηθεί μόνο μέση/δεξιά στην Ε.Ο. και δεν θα επιχειρήσει προσπεράσεις. Τα μεγαλύτερα trims έχουν σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις, αλλά ούτε και αυτά μπορούν να θεωρηθούν σβέλτα, απλώς το 75αρι είναι, όπως προείπα, τάφος.
-
Στο εξωτερικό όπου παντού υπάρχουν κάμερες και τροχαία και η ταχύτητα ταξιδιού είναι στα 130Km, μια χαρά κάνει την δουλειά του ένα τέτοιο αμαξάκι. Ας λειτουργούσε το κράτος και εδώ να δω αν θα πηγαίναμε με 160-170Km.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στο εξωτερικό όπου παντού υπάρχουν κάμερες και τροχαία και η ταχύτητα ταξιδιού είναι στα 130Km, μια χαρά κάνει την δουλειά του ένα τέτοιο αμαξάκι. Ας λειτουργούσε το κράτος και εδώ να δω αν θα πηγαίναμε με 160-170Km.Κατι παρομοιο πηγα να γραψω αλλα με προλαβες.
-
Εχω οδηγησει τετοιος ταφους.
Ναι συμφωνω θα σε παει απ το φαληρο στο Μαρουσι, αλλα αν θες να κανεις προσπεραση σε καμια περιπτωση δε θα ειναι ασφαλης.Επισης αν θελησεις να κινηθεις πιο σβελτα θα ανεβασεις στροφες και καταναλωση μαζι.
Δε μπορω να φανταστω καν στρωσιμο σ ενα τετοιο αμαξι...θα πηγαινεις με 50.
1.6 κυβικα τετοιο μοτερ ειναι αλλης εποχης μη τα δικαιολογουμε ολα.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
1.6 κυβικα τετοιο μοτερ ειναι αλλης εποχης μη τα δικαιολογουμε ολα.
+1
-
Ειναι τοσο καλο το μοτερ που δεν εχουν αναγκη να φτιαξουν μικροτερο. Απλως ριχνουν αποδοση και τιμη. Δεν θελουν ολοι τη φουλ εκδοση. Εξαλλου πολλοι το κανουν αυτο(κυριως ο Vag που εχει πολλες επιλογες), δεν ειναι κακο.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ειναι τοσο καλο το μοτερ που δεν εχουν αναγκη να φτιαξουν μικροτερο. Απλως ριχνουν αποδοση και τιμη. Δεν θελουν ολοι τη φουλ εκδοση. Εξαλλου πολλοι το κανουν αυτο(κυριως ο Vag που εχει πολλες επιλογες), δεν ειναι κακο.Σωστο. Ετσι με το 1600 εχουν και ψηλη ροπη ενω με ενα diesel 1400 ποσο να ειχαν. Το πολυ μεχρι 18 με αυτα τα αλογα
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Ειναι τοσο καλο το μοτερ που δεν εχουν αναγκη να φτιαξουν μικροτερο. Απλως ριχνουν αποδοση και τιμη. Δεν θελουν ολοι τη φουλ εκδοση. Εξαλλου πολλοι το κανουν αυτο(κυριως ο Vag που εχει πολλες επιλογες), δεν ειναι κακο.Ακριβώς.
Φυσικά και το αυτοκινητο ειναι τάφος αλλα οποίος θέλει μπορεί να δώσει περισσότερα λεφτά να πάρει γρηγορότερη έκδοση. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ειναι τοσο καλο το μοτερ που δεν εχουν αναγκη να φτιαξουν μικροτερο. Απλως ριχνουν αποδοση και τιμη. Δεν θελουν ολοι τη φουλ εκδοση. Εξαλλου πολλοι το κανουν αυτο(κυριως ο Vag που εχει πολλες επιλογες), δεν ειναι κακο.
Ακριβώς.
Φυσικά και το αυτοκινητο ειναι τάφος αλλα οποίος θέλει μπορεί να δώσει περισσότερα λεφτά να πάρει γρηγορότερη έκδοση.Ή να δωσει εκ των υστερων 450€ και να βαλει προγραμμα. Υπαρχει και αυτη η λυση αν τη θελει καποιος. [emoji5] Τοσα Α4 με 1.4 tsi 122hp(ταφος) αναβαθμιστηκαν στο αξιοπρεπεστατο 160-200hp.
-
Στο εξωτερικό όπου παντού υπάρχουν κάμερες και τροχαία και η ταχύτητα ταξιδιού είναι στα 130Km, μια χαρά κάνει την δουλειά του ένα τέτοιο αμαξάκι. Ας λειτουργούσε το κράτος και εδώ να δω αν θα πηγαίναμε με 160-170Km.Σιγά την διαστρική ταχύτητα τα 160...
Και στο εξωτερικό τρέχουν φυσικά. Απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιαστούν. -
Άντε ρε Δία. Λέω και εγώ μόνο εγώ θεωρώ ότι τα 160 δεν είναι διαστημική ταχύτητα??
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Άντε ρε Δία. Λέω και εγώ μόνο εγώ θεωρώ ότι τα 160 δεν είναι διαστημική ταχύτητα??Εγω απ οτι εχω καταλαβει συμβαινει το εξης: στη μεσαια-δεξια πανε υπερβολικα αργα (80-110) και στην αριστερη δε μπορεις να πας με 130-140 γιατι θεωρουνται λιγα για τους μεγαλους δρομους.
Βεβαια η αριστερη ειναι μονο για προσπεραση αλλα για να εισαι γενικα ανενοχλητος πρεπει να εισαι στα 150-160 που με τα συγχρονα αυτοκινητα πηγαινεις οχι μονο ωραια αλλα με ανεση κιολας -
Συμφωνώ απόλυτα Νίκο!!
-
Πάντως οδηγώντας αρκετά συχνα το Renault Kangoo 1,5dci 90hp της εταιρίας μου, δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία δοκιμής του C3 1,6 με τα 75 άλογα. Το Kangoo με ενεργοποιημένη την λειτουργία eco άρα με λιγότερη ονομαστική ισχύ κατα 10% περίπου, απλά δεν εχει την δυνατότητα ούτε στο φανάρι να φύγει γρήγορα.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο εξωτερικό όπου παντού υπάρχουν κάμερες και τροχαία και η ταχύτητα ταξιδιού είναι στα 130Km, μια χαρά κάνει την δουλειά του ένα τέτοιο αμαξάκι. Ας λειτουργούσε το κράτος και εδώ να δω αν θα πηγαίναμε με 160-170Km.
Σιγά την διαστρική ταχύτητα τα 160...
Και στο εξωτερικό τρέχουν φυσικά. Απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιαστούν.Ας βάλουν κάμερες στον Περιφερειακό και μετά έλα να μου πεις με πόσα θα πηγαίνεις
-
Ασσε το 91 που πήρα το ΖΧ με τα 75 και την ΒΧ επίσης με τα 75 , ο ανταγωνισμός ήταν 10-20 άλογα κάτω . Εδώ τα πασάτ 1600 είχαν 70 άλογα . Οπότε το 13.7 του ΖΧ και το 12.2 της ΒΧ ήταν μεγάλη προόδος .
Ακόμα κανένα αμάξι δεν είναι γρήγορο με την λογική που λες , γιατί υπάρχει γρηγορότερο . Εχω φίλο που έχει γρήγορο σεντάν 6κύλινδρο και επιταχύνει γρήγορα και πάει Καλαμάτα σε 1.20 γιατί δεν τον νοιάζουν τα πρόστιμα , ενώ του πληρώνουν την βενζίνη . Εμένα με πονάνε και τα πρόστιμα και πληρώνω εγώ την βενζίνη και πάω με τα όρια +20 . Ακόμα σε αυτή την χώρα δεν έχουμε καλούς οδηγούς . Σε τεράστιο ποσοστό πρέπει να αφαιρέσουν διπλώματα . Αλλος πάει με 100 στην αριστερή λωρίδα τρίιχνου αυτοκινητόδρομου , άλλος περνάει με 200 μέσα σε τούνελ , να μην μιλήσουμε για φορτηγά κλπ . Εχοντας οδηγήσει μερικές δεκάδες χιλιάδες χλμ στην Δυτική Ευρώπη , από Ισπανία μέχρι Σουηδία μπορώ να πω ότι βλέπω πολύ διαφορετικά τα πράγματα .
Εκτός της Γερμανίας στους ΑΔ , στις άλλες χώρες αν πας πάνω από τα όρια κινδυνεύεις από λίγο έως πολύ να σε πιάσουν . Αλλά ΑΝ σε πιάσουν θα είναι πολλά αυτά που θα δώσεις .
Αντίθετα στα προσπεράσματα στο επαρχιακό δίκτυο που είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί έχουν σημασία οι ρεπρίζ . Και με 24 κιλά ροπή δεν είναι τάφος σε καμία περίπτωση .
Τα περισσότερα αυτοκίνητα μια χαρά πάνε με 160 . Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής ταχύτητα με τον περίγυρο που έχουν .
Αν λοιπόν έχεις άκρες για να ξαναπαίρνεις το δίπλωμα πίσω και να γλυτώνεις τα υπόλοιπα όταν σε πιάνουν , προφανώς τα 160 είναι ταχύτητα προσπεράσματος . Για τους υπόλοιπους είναι απλά μια ακριβή ταχύτητα .
Το αμαξάκι με 14000 έχει αστεία κατανάλωση και είναι μια χαρά για πόλη και χαλαρά ταξιδάκια .
-
Σιγά την διαστρική ταχύτητα τα 160...
Και στο εξωτερικό τρέχουν φυσικά. Απλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πιαστούν.Ας βάλουν κάμερες στον Περιφερειακό και μετά έλα να μου πεις με πόσα θα πηγαίνεις
Έχει κάμερες στον Περιφερειακό. Και η φοράδα στο αλώνι... Στον Περιφερειακό σε περιορίζει η κίνηση έτσι κι αλλιώς στα 110-120, εκτός από τη νύχτα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ασσε το 91 που πήρα το ΖΧ με τα 75 και την ΒΧ επίσης με τα 75 , ο ανταγωνισμός ήταν 10-20 άλογα κάτω . Εδώ τα πασάτ 1600 είχαν 70 άλογα . Οπότε το 13.7 του ΖΧ και το 12.2 της ΒΧ ήταν μεγάλη προόδοςΕγω παντως δε θεωρω το πασατ ανταγωνιστη αλλα το κορολλα που ειχε να αντιπαραταξει οχι 10-20 αλογα κατω αλλα 13 πανω (88) με 2 εκκεντροφορους και 16v
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Άντε ρε Δία. Λέω και εγώ μόνο εγώ θεωρώ ότι τα 160 δεν είναι διαστημική ταχύτητα??Ασε ρε Βατανεν κι εσυ, χαρε...
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ασσε το 91 που πήρα το ΖΧ με τα 75 και την ΒΧ επίσης με τα 75 , ο ανταγωνισμός ήταν 10-20 άλογα κάτω . Εδώ τα πασάτ 1600 είχαν 70 άλογα . Οπότε το 13.7 του ΖΧ και το 12.2 της ΒΧ ήταν μεγάλη προόδος
Εγω παντως δε θεωρω το πασατ ανταγωνιστη αλλα το κορολλα που ειχε να αντιπαραταξει οχι 10-20 αλογα κατω αλλα 13 πανω (88) με 2 εκκεντροφορους και 16v
Μη συγκρινεις αμαξια με μπουρδελα...
zx '95, corolla liftback '92, corolla liftback '89 τα 3 αμαξια της παρεας για καποια χρονια.. Οδηγημενα εναλλαξ, κοντραρισμενα,ρεπριζ, σταση, κυνηγηματα μεταξυ μας , καφριλικια ,οτι θες παμπολλες φορες... Υπαρχει χαωτικη διαφορα υπερ του zx ως μηχανημα. Μονο στην ευθεια εριχνε το liftback '92 και στη πρωτη στροφη μαζευες και προσπερναγες.. ενα μοτερ ηταν.. πλαισιο,φρενα,τιμονι στο περιπου.. δε μπορουσαν με τιποτα να εκμεταλλευτουν το μοτερ. Στη πραξη δε μπορουσες να κινηθεις γρηγοροτερα. Ανοιξα στη περιμετρικη Πατρων το 89αρι μεχρι τα 160, δεν εχω χεστει τοσο ασχημα ποτε οδηγωντας αμαξι σ αυτη τη ταχυτητα Τελικα ο ενας πηρε 206 gti και ο αλλος saxo vts.. ε εγω πηρα τη xantia μετα και το επαιζα ταξη και ηθικη
Νέο Citroen C3 2017