-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
H PSA προσφέρει το C4 Aircross που είναι το Mitsubishi ASX . Εβγαινε και σαν 4008 . https://el.wikipedia.org/wiki/Citroën_C4_AircrossΣίγουρα η τετρακίνηση βοηθάει σε βρεγμένο και στροφές , αλλά δεν το κάνει τζάμπα . Καίει παραπάνω έχει φθορές κλπ .
Είναι λοιπόν θέμα προτεραιοτήτων και μόνο .
Σήμερα υπάρχουν και άλλες επιλογές, π.χ.επιλεκτική τετρακίνηση ή που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται μόνο...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η αισθητική σύγκριση του 3008 με κούγκα και χόντα , είναι σαν και αυτούς που έχουν παντρευτεί πανάσχημες και λένε στους φίλους τους , ότι στα δικά τους μάτια είναι όμορφες γιατί τις αγαπάνε.. [emoji38]
Μόνο που δεν έχουμε παντρευτεί ούτε το CR-V ούτε το Kuga. Με άλλα λόγια δεν ευλογούμε τα γένια μας (που και πάλι δε νομίζω ν' απαγορεύεται να μη σου αρέσει το συγκεκριμένο). Ατυχές λοιπόν το παράδειγμα... Τι να γίνει υπάρχουν και διαφορετικά γούστα.
Ούτε εγώ έχω παντρευτεί το 3008 για να ευλογώ τα γένια μου , αλλά όταν κάνει off road ένα Jeep , τα άλλα κοιτάνε ....
Μόνο που μιλάγαμε για αισθητική σύγκριση. Οι off road δυνατότητες ενός Jeep τι σχέση έχουν με το αν θεωρούμε ένα SUV ομορφότερο από ένα άλλο;
Anyway, νομίζω ότι δεν έχει και τόση σημασία η προσωπική άποψη για την αισθητική του 3008. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να συζητήσουμε.
Σχετικά με εκτός δρόμου δυνατότητες τα τωρινά SUV εννοείται δε φτάνουν τα παλιότερα original εκτός δρόμου οχήματα. Μπορεί ένα τωρινό τετρακίνητο να μη συγκρίνεται σε off road δυνατότητες με ένα όχημα με πλαίσιο τύπου σκάλας, υποπολλαπλασιασμό κτλ. αλλά και πάλι θα φτάσει πιο μακριά σε σχέση με την έκδοσή του χωρίς τετρακίνηση. Όσο να'ναι ένα κλείδωμα 50:50 μπρος πίσω όλο και κάπου θα βοηθήσει. Δεν είπαμε να το πας και για rock crawling
Τώρα το πόσο χρειάζεται ή πόσο αξίζει να επιβαρυνθείς ένα ποσό για τη σημερινή τετρακίνηση σε σχέση μ' αυτά που σου προσφέρει είναι άλλο θέμα. Πάντως για τον περισσότερο κόσμο με εκτός δρόμου ανησυχίες δεν είναι λύση η αγορά ξεχωριστού original off road οχήματος. Όσο φτηνό και να είναι σαν τιμή κτήσης δεν παύει να έχει διάφορα έξοδα: ασφάλειες, τέλη, συντήρηση κτλ. Ειδικά αν πάμε σε μεγάλου κυβισμού μπορεί να γλυτώνεις φόρο πολυτελείας λόγω παλαιότητας αλλά τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι καθόλου αμελητέα.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και αυτό το δείχνουν οι πωλήσεις. Από τα 2000+ QQ που πωλούνται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, πόσα είναι τα τετρακίνητα;
Λίγα γιατί ακριβώς για να πάρεις 4x4 πρέπει να πάρεις τον 1,6dci και είναι πανάκριβο.
Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν τόσα χρήματα.
Ίσως αν υπήρχε και με τον 1,2 βενζίνης να είχε και παραπάνω πωλήσεις.Πάντως με αυτή τη συζήτηση θυμήθηκα τον synchro for ever που ήταν απόλυτος με την τετρακίνηση
-
Έτσι όμως οι απαιτήσεις προς έναν τόσο μικρό κινητήρα δεν θα αυξάνονταν με συνέπεια την πιθανή μείωση του χρόνου ζωής του; Γράφω αυθόρμητα με σοβαρό το ενδεχόμενο να κάνω λάθος.
-
Ίσως Σπύρο, δεν ξέρω.
Πιθανόν γιαυτό δεν συνδυάζονται κιόλας. -
Ανδρέα ειλικρινά και με σεβασμό στις γνώσεις - απόψεις σου νομίζω πως εσύ το καταλαβαίνεις (ως κάτοχος 4κίνητου) καλύτερα πως για την 4κίνηση χρειάζεται όσο το δυνατό περισσότερη ροπή ενώ η ιπποδύναμη έρχεται υπό μια έννοια σε δεύτερη μοίρα. Ο μικρός τουρμπο 1.2 μπορεί να δίνει 115 ίππους ή και 125 στην περίπτωση του duster αλλά η ροπή νομίζω δεν ξεπερνά τα 200 Nm. Στο δικό σου η ροπή είναι κάπου εκεί στα 300+ Nm και είναι αυτό το ποιοτικό στοιχείο που λογικά επιτρέπει την επιλογή της τετρακίνησης με τον 1.6dci.
-
Σπύρο συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις!!
Χαρακτηριστικό για τη ροπή που γράφεις, σε γλυστερή άσφαλτο αν έχει βρέξει, νιώθεις την τετρακίνηση που βοηθάει.
Αν έχω επιλέξει το 2wd σπινιάρει χωρίς τέλος. -
Μα σου το είπα φίλε πως τα ξέρεις καλύτερα από εμένα. Είναι ακριβώς εκεί που παρόλο που έχω την ροπή που μου χρειάζεται όντας δικινητος λέω πάλι καλά που έχω το ASR
-
Καθαρά θέμα επιλογών marketing είναι. Η Suzuki συνδυάζει τετρακίνηση με 1200άρη ατμοσφαιρικό με 90 άλογα.
-
Σωστά και εκεί νομίζω είναι μόνιμη τετρακίνηση?? Δεν το ξέρω.
Το αμάξι όμως έχει το μισό βάρος. -
Για να μη συζητήσουμε για τους 85 ατμοσφαιρικούς ίππους του βενζινοκίνητου Jimny (με βάρος βέβαια κάνα τόνο).
-
Το jimny ομως έρχεται απο την εποχή των δεινοσαύρων.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δηλαδή το 3008 ειναι μια κατηγορία απο μονο του κ εχει αποκλειστικά δικό του target group ; Γιατι όλος ο ανταγωνισμός που μπορω να σκεφτώ προσφέρει ΚΑΙ εκδόσεις με τετρακίνηση.
Για μένα η έλλειψη αντίστοιχης έκδοσης απο την πεζω αποτελεί σοβαρότατο άτοπημα που δεν μπαλώνεται κ οχι 'σοφία' οπως γράφτηκε κ απο τον 'ειδικό' τύπο. (Τι αλλο θα διαβάσουμε απο τους ειδικούς...)Προφανώς το γρούπ PSA δεν διαθέτει πάτωμα που να υποστηρίζει τετρακίνηση και το κόστος εξέλιξης μιας νέας πλατφόρμας δεν συνέφερε συγκριτικά με τα κέρδη που θα απέφερε. Τι ποσοστό των πωλήσεων ενός QQ για παράδειγμα αντιστοιχεί στις τετρακίνητες εκδόσεις; Αμφιβάλλω αν είναι πάνω από 10-15%.
Τα SUV της μικρότερης κατηγοριας (H-RV, C-HR), καθώς και οι αδύναμες εκδόσεις των άμεσων ανταγωνιστών του 3008 (Χ1, Kuga) προσφέρονται επίσης ως αποκλειστικά δικίνητα.
Το Opel GrandLand X θα κατασκευαστεί στην ίδια ακριβώς πλατφόρμα με το 3008 κατόπιν συμφωνίας της GM με το γκρουπ PSA και στο ίδιο εργοστάσιο! Σύμφωνα με post από το επίσημο profile στο Facebook της Opel αυτό θα έχει 'δυνατότητες τετρακίνησης'!
Δεν ξέρω βέβαια τι εννοούν με αυτό! Ίσως να έχει το ίδιο Grip Control που έχει και το 3008 ή να έχει το ίδιο ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης της GKN που έβαλε στο Opel Insignia Grand Sport και το ονομάζει Twinster!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το jimny ομως έρχεται απο την εποχή των δεινοσαύρων.Πολύ σωστά! Με απόβαρο πολύ μικρότερο από τα νέα suv και επιδόσεις στα όρια του να καταστεί επικίνδυνο αλλά με πραγματική 4κίνηση , αργο - γρήγορο, καταναλώσεις mouscle car και χώρους seicento! Ομολογώ πως το λάτρεψα όμως εξαρχής.
-
Αλέξανδρε εάν είναι θέμα marketing δεν ξέρω αλλά κάτι προτάσεις τύπου 1000 tsi ATECA νομίζω πως θα δείξουν αν σε οχήματα τέτοιων βαρών, μεγεθών και κατηγορίας ήταν φρόνιμες τέτοιου είδους επιλογές από πλευράς αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου. Τα σέβη μου!
-
Γιατί μπορεί να υποστηρίξει το Kuga 1.5 diesel που δικίνητο ζυγίζει πάνω από 1.5 τόνο, τετρακίνηση; Ή η αντίστοιχη έκδοση της Χ1 και του Kodiaq; Συγκρίνουμε αυτοκίνητα που ζυγίζουν πάνω από 1.5 τόνο με το Suzuki που ζυγίζει σχεδόν τα μισά.
Μάλλον marketing θα είναι... -
Δε ζυγίζει τα μισά, ένα τόνο και κάτι ζυγίζει (το Jimny). Αλλά και πάλι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση γιατί το θέμα δεν είναι μόνο να υποστηρίζει την τετρακίνηση αλλά και να μπορεί να κινηθεί με αξιοπρεπή ταχύτητα, να έχει ενεργητική ασφάλεια κτλ. δηλαδή πολλά περισσότερα απ' το Jimmy.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πιστεύω ότι όποιος βλέπει την 4κίνηση μόνο για off road χρήση βλέπει μόνο μια πλευρά της.
Προσφέρει καλύτερο κράτημα και στον δρόμο και αυτό είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ σημαντικό.Έλα βρε τα τετρακίνητα suv είναι για τα ψώνια και για αυτούς που θα καβαλήσουν κάνα πεζοδρόμιο και αν!!! Μην το χαλάς τώρα! Πάντα πρέπει να υπάρχουν κάποια κορόιδα που πετούν τα λεφτά τους και λίγοι έξυπνοι που τα ξέρουν όλα!
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
για αυτούς που θα καβαλήσουν κάνα πεζοδρόμιο και αν!!!
Γι αυτούς είναι σίγουρα και μάλιστα με άπειρες φωτογραφικές αποδείξεις.
Επίσης τετρακίνητα δεν είναι μόνο τα SUV. Η τετρακίνηση προσφέρεται και σε άλλα αμαξώματα. -
Δηλαδή αυτός που αγοράζει SUV με τρία διαφορικά και αργά πχ της Subaru (forester , xv) το αγοράζει για να καβαλάει πεζοδρόμια ..
Μάλιστα...
Μαλλον πιο πιθανό ειναι τα δικινητα να επιδίδονται σ' αυτο το σπορ αφού δεν χρειαζεται κ τετρακίνηση για να το κανει κανεις.
Όσοι αγοράζουν τετρακίνητο μαλλον ειναι συνειδητοποιημένοι για πιο λόγο το κανουν κ σίγουρα αυτός δεν ειναι τα πεζοδρόμια.
Peugeot 3008 2016