-
Ως κάτοχος δικίνητου SUV μπορώ να πω πως μετά από σχεδόν 80000 χλμ εμένα η 4κίνηση δεν μου χρειάστηκε. Και στις ελιές πήγε όταν χρειάστηκε, και το χιονάκι του το πάτησε και σε λασπουριά μπήκε αλλά πάντα σε σημεία που πραγματικά δεν θα ανησυχούσαν και άλλα υπερυψωμένα οχήματα. Θα ανησυχούσαν όμως σε εκείνα τα σημεία οι κάτοχοι street car όπως τέτοια ήταν η Αλφα μου. Η αλήθεια όμως είναι πως ούτε κυνηγός είμαι αλλά ούτε και φανατικός των εκτός δρόμου εμπειριών. Όταν όμως σε κάποια θεομηνία χρειάστηκε να περάσω από δρόμο που είχε μετατραπεί σε ποτάμι το suv όχημα μου με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Αν τώρα ήξερα πως τα μισά μου χλμ θα ήταν κάπως έτσι, άγρια και υψηλού ρίσκου ή τα χόμπυ μου τέτοια ώστε να χρειάζεται, θα έπαιρνα 4κίνητο με κλειστά τα μάτια. Διαφορετικά στην περίπτωση μου περιττό έξοδο ήταν και είναι τόσο από άποψης κατανάλωσης όσο και ως πηγή φθορών.
-
+1000
Δεν πιστεύω ότι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αφήνουν τέτοια πράγματα στην τύχη. Προφανώς τα δεδομένα τους έδειξαν είτε ότι το target group του 3008 δεν ενδιαφέρονταν είτε ότι δε χρειαζόταν την τετρακίνηση (μιας και η πλειονότητα των κατόχων ζήτημα να πατήσουν καμιά φορά χώμα), για αυτό και δεν την πρόσθεσαν.
-
Δηλαδή το 3008 ειναι μια κατηγορία απο μονο του κ εχει αποκλειστικά δικό του target group ; Γιατι όλος ο ανταγωνισμός που μπορω να σκεφτώ προσφέρει ΚΑΙ εκδόσεις με τετρακίνηση.
Για μένα η έλλειψη αντίστοιχης έκδοσης απο την πεζω αποτελεί σοβαρότατο άτοπημα που δεν μπαλώνεται κ οχι 'σοφία' οπως γράφτηκε κ απο τον 'ειδικό' τύπο. (Τι αλλο θα διαβάσουμε απο τους ειδικούς...) -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πάντως πρέπει να είμαι απ' τους ελάχιστους που δεν εντυπωσιάζεται απ' την εμφάνιση του 3008. Εξωτερικά μου φαίνεται απλά ok αλλά σε καμία περίπτωση ομορφότερο από αρκετά άλλα (το Kuga π.χ. μ' αρέσει περισσότερο, το CRV επίσης).Καλά εννοείται ότι μιλάμε για φουλ υποκειμενική άποψη πάντα. Αλλά πίστεψε δεν θα βρεις και πολλούς που τους αρέσει το crv από το 3008
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δηλαδή το 3008 ειναι μια κατηγορία απο μονο του κ εχει αποκλειστικά δικό του target group ; Γιατι όλος ο ανταγωνισμός που μπορω να σκεφτώ προσφέρει ΚΑΙ εκδόσεις με τετρακίνηση.
Για μένα η έλλειψη αντίστοιχης έκδοσης απο την πεζω αποτελεί σοβαρότατο άτοπημα που δεν μπαλώνεται κ οχι 'σοφία' οπως γράφτηκε κ απο τον 'ειδικό' τύπο. (Τι αλλο θα διαβάσουμε απο τους ειδικούς...)Προφανώς το γρούπ PSA δεν διαθέτει πάτωμα που να υποστηρίζει τετρακίνηση και το κόστος εξέλιξης μιας νέας πλατφόρμας δεν συνέφερε συγκριτικά με τα κέρδη που θα απέφερε. Τι ποσοστό των πωλήσεων ενός QQ για παράδειγμα αντιστοιχεί στις τετρακίνητες εκδόσεις; Αμφιβάλλω αν είναι πάνω από 10-15%.
Τα SUV της μικρότερης κατηγοριας (H-RV, C-HR), καθώς και οι αδύναμες εκδόσεις των άμεσων ανταγωνιστών του 3008 (Χ1, Kuga) προσφέρονται επίσης ως αποκλειστικά δικίνητα.
-
Οτι λεει ο απο πανω! Πολυ μικρο το ποσοστο των αγοραστων που επιλεγουν τετρακινηση στα suv...αλλωστε τα περισσοτερα το πολυ πολυ κανα πεζοδρομιο να καβαλησουν στη καριερα τους.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πάντως πρέπει να είμαι απ' τους ελάχιστους που δεν εντυπωσιάζεται απ' την εμφάνιση του 3008. Εξωτερικά μου φαίνεται απλά ok αλλά σε καμία περίπτωση ομορφότερο από αρκετά άλλα (το Kuga π.χ. μ' αρέσει περισσότερο, το CRV επίσης).
Καλά εννοείται ότι μιλάμε για φουλ υποκειμενική άποψη πάντα. Αλλά πίστεψε δεν θα βρεις και πολλούς που τους αρέσει το crv από το 3008
Ε καλά όσον αφορά την εμφάνιση δε νομίζω να υπάρχει και άλλου είδους άποψη [emoji4]
Το ότι είμαι η εξαίρεση το ξέρω, το γράφω κι ο ίδιος άλλωστε. Τι να γίνει όμως μ' αρέσει καλύτερα το CRV. Πιθανότατα βέβαια ούτε αυτό θ' αγόραζα λόγω μέτριας τετρακίνησης, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ, αν μ' ενδιέφερε στην πράξη μπορεί να τα έβλεπα αλλιώς τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πάντως πρέπει να είμαι απ' τους ελάχιστους που δεν εντυπωσιάζεται απ' την εμφάνιση του 3008. Εξωτερικά μου φαίνεται απλά ok αλλά σε καμία περίπτωση ομορφότερο από αρκετά άλλα (το Kuga π.χ. μ' αρέσει περισσότερο, το CRV επίσης).
Καλά εννοείται ότι μιλάμε για φουλ υποκειμενική άποψη πάντα. Αλλά πίστεψε δεν θα βρεις και πολλούς που τους αρέσει το crv από το 3008
Καλά κι εμένα μου αρέσει περισσότερο το crv αλλά και το 3008 το θεωρώ πανέμορφο.
-
To CRV ομορφότερο δεν είναι 'à mon avis' από το 3008, όμως συγκεντρώνει επάνω του τεχνογνωσία και αξιοπιστία πολλών ετών και αυτό στις μέρες μας δεν είναι μικρό κεφάλαιο. Με τα χρήματα που ζητά το 3008 τίθεται εύλογα το ερώτημα 'γιατί να μην προτιμήσει κάποιος τα 160 αλόγατα του crv από τα 120 του πανέμορφου 3008;'. Κακά τα ψέματα για αυτοκίνητα μιλάμε και όχι για έπιπλα από τον Βαράγκη ή χαλιά από τον ΑΙΩΝ....
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
To CRV ομορφότερο δεν είναι 'à mon avis' από το 3008, όμως συγκεντρώνει επάνω του τεχνογνωσία και αξιοπιστία πολλών ετών και αυτό στις μέρες μας δεν είναι μικρό κεφάλαιο. Με τα χρήματα που ζητά το 3008 τίθεται εύλογα το ερώτημα 'γιατί να μην προτιμήσει κάποιος τα 160 αλόγατα του crv από τα 120 του πανέμορφου 3008;'. Κακά τα ψέματα για αυτοκίνητα μιλάμε και όχι για έπιπλα από τον Βαράγκη ή χαλιά από τον ΑΙΩΝ....+1 σε όλα...και - για μένα προσωπικά - η τελευταία φράση μέσα στα εισαγωγικά μαζί με την τετρακίνηση θα έγερναν την πλάστιγγα ακόμη και υπέρ ενός πιο άσχημου αυτοκινήτου.
Στα πλην του crv πάντως και στα συν αντίστοιχα του 3008 - από όσα διαβάζω - είναι και το στήσιμο του αμαξιού...πολύ σημαντικό και αυτό... -
Εχοντας ζήσει 8 χρόνια με πολύ ακριβά εταιρικά suv θα πω ότι τετρακίνητο είναι μόνο ότι έχει κοντές σχέσεις και κλειδώματα και βασικά να είναι το πραγματικό τζίπ , ή ίσως κάποιο σουζούκι ή αρχαίο λάντα .
Τα άλλα ακριβά φτηνά με τις διάφορες ημι-τετρακινήσεις , στις πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις , όχι μόνο δεν θα βγείς αλλά θα καταστρέψεις και το κιβώτιο .
Αυτά λέει η προσωπική μου εμπειρία . Αλλά λέει ότι η τετρακίνηση η πραγματική , αν δεν την χρειάζεσαι τουλάχιστον το 1/3 του χρόνου σε χιόνια , χωράφια , εκδρομές , τότε απλά πέρνεις δικίνητο και γλυτώνεις λεφτά και φθορές και ζημιές .
Αλλωστε για αυτούς που ψάχνουν τέτοιες λύσεις υπάρχουν και τα δεκαετίας πραγματικά τζίπ που κοστίζουν το 1/3 της τιμής αυτών που συζητάμε και σου παρέχουν και χώρους και πολύ περισσότερα , αρκεί να αναλάβεις το κόστος πιθανών ζημιών και του καυσίμου που δίνουν οι μεγάλοι κινητήρες , οι οποίοι όμως έχουν και άλλα χαρίσματα .
Η αισθητική σύγκριση του 3008 με κούγκα και χόντα , είναι σαν και αυτούς που έχουν παντρευτεί πανάσχημες και λένε στους φίλους τους , ότι στα δικά τους μάτια είναι όμορφες γιατί τις αγαπάνε..
-
Πιστεύω ότι όποιος βλέπει την 4κίνηση μόνο για off road χρήση βλέπει μόνο μια πλευρά της.
Προσφέρει καλύτερο κράτημα και στον δρόμο και αυτό είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ σημαντικό. -
H τελευταία πρόταση του criuser όλα τα λεφτά! Κλαίω!!!! Φίλε Βασίλη ειδικά για το στήσιμο του 3008 σε σχέση με το crv πιστεύω πως έχεις απόλυτο δίκιο. Επίσης έχεις δίκιο πως η 4κίνηση δεν είναι απαραίτητα μόνο για offroad καταστάσεις . Τα impreza, audi A4 , scoda με 4κίνηση αλλά και το δικό σου όχημα είναι χειροπιαστές αποδείξεις αυτών που εννοείς.
-
Εγώ διαφωνώ κάθετα με τον χαρακτηρισμό 'κακάσχημο' και για το Crv και ακόμη περισσότερο για το Kuga.
Το 3008 είναι και στα δικά μου μάτια πάρα πολύ όμορφο, αλλά αυτό δεν κάνει άσχημα τα άλλα δύο. -
Το crv το έχω ξαναγράψει εδώ και μήνες και θέλοντας να είμαι συνεπής να πω πως για την ομορφιά του δεν θα το έπαιρνα ποτέ. Δόξα το Θεό έχει τόσα άλλα καλά. Είναι για εμένα στην ίδια όχθη με τα rav4, Χ-ΤRAIL όντας ομορφότερο από το ένα και λιγότερο όμορφο από το άλλο.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πιστεύω ότι όποιος βλέπει την 4κίνηση μόνο για off road χρήση βλέπει μόνο μια πλευρά της.
Προσφέρει καλύτερο κράτημα και στον δρόμο και αυτό είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ σημαντικό.Σωστό.
Εντάξει μπορεί οι σύγχρονες ηλεκτρονικές τετρακινήσεις να μην είναι όπως οι παλιές αλλά μην τις βγάλουμε και άχρηστες επειδή δεν μπορεί να προσφέρει η PSA κάτι ανάλογο.
Από προσωπική εμπειρία, κάνει δουλειά και εκτός δρόμου (αρκεί να μη ζητάς υπερβολικά πράγματα) και σε αυτό που γράφει ο Βασίλης. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η αισθητική σύγκριση του 3008 με κούγκα και χόντα , είναι σαν και αυτούς που έχουν παντρευτεί πανάσχημες και λένε στους φίλους τους , ότι στα δικά τους μάτια είναι όμορφες γιατί τις αγαπάνε.. [emoji38]Μόνο που δεν έχουμε παντρευτεί ούτε το CR-V ούτε το Kuga. Με άλλα λόγια δεν ευλογούμε τα γένια μας (που και πάλι δε νομίζω ν' απαγορεύεται να μη σου αρέσει το συγκεκριμένο). Ατυχές λοιπόν το παράδειγμα... Τι να γίνει υπάρχουν και διαφορετικά γούστα.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Εντάξει μπορεί οι σύγχρονες ηλεκτρονικές τετρακινήσεις να μην είναι όπως οι παλιές αλλά μην τις βγάλουμε και άχρηστες επειδή δεν μπορεί να προσφέρει η PSA κάτι ανάλογο.Ασχέτως αν τις προσφέρει ή όχι η PSA ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, οι τετρακινήσεις στα SUV/Crossovers δεν είναι άχρηστες, αλλά αχρείαστες.
Και αυτό το δείχνουν οι πωλήσεις. Από τα 2000+ QQ που πωλούνται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, πόσα είναι τα τετρακίνητα; Έχω την εντύπωση πως και η πλειονότητα αυτών που αγοράζουν τετρακίνητα crossovers/SUV τα αγοράζουν επειδή το συνολικό πακέτο (κινητήρας, εξοπλισμός, τετρακίνηση), έρχονται σε δελεαστική τιμή (όπως το Tiquan για παράδειγμα). Αν μπορούσαν να γλιτώσουν κανέναν διχίλιαρο βγάζοντας την τετρακίνηση, οι περισσότεροι θα το έκαναν. Και αναφέρομαι σε SUVs τύπου 3008, όχι σε αγρίμια τύπου Duster ή έστω στο Vitara που έχει και μια παράδοση που το ακολουθεί.
-
H PSA προσφέρει το C4 Aircross που είναι το Mitsubishi ASX . Εβγαινε και σαν 4008 . https://el.wikipedia.org/wiki/Citroën_C4_Aircross
Σίγουρα η τετρακίνηση βοηθάει σε βρεγμένο και στροφές , αλλά δεν το κάνει τζάμπα . Καίει παραπάνω έχει φθορές κλπ .
Είναι λοιπόν θέμα προτεραιοτήτων και μόνο .
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Η αισθητική σύγκριση του 3008 με κούγκα και χόντα , είναι σαν και αυτούς που έχουν παντρευτεί πανάσχημες και λένε στους φίλους τους , ότι στα δικά τους μάτια είναι όμορφες γιατί τις αγαπάνε.. [emoji38]
Μόνο που δεν έχουμε παντρευτεί ούτε το CR-V ούτε το Kuga. Με άλλα λόγια δεν ευλογούμε τα γένια μας (που και πάλι δε νομίζω ν' απαγορεύεται να μη σου αρέσει το συγκεκριμένο). Ατυχές λοιπόν το παράδειγμα... Τι να γίνει υπάρχουν και διαφορετικά γούστα.
Ούτε εγώ έχω παντρευτεί το 3008 για να ευλογώ τα γένια μου , αλλά όταν κάνει off road ένα Jeep , τα άλλα κοιτάνε ....
Peugeot 3008 2016