-
Ετσι είναι... Με τα έσοδα από τους φόρους στα καύσιμα, αυτοκίνητα κλπ συντηρείται η Δημοκρατία μας
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ετσι είναι... Με τα έσοδα από τους φόρους στα καύσιμα, αυτοκίνητα κλπ συντηρείται η Δημοκρατία μαςη...φορο-κρατία μας μάλλον...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Έτσι ομως που φορολογούνται πλέον τα αυτοκινητα ειναι δυσκολοΌχι και τόσο δύσκολο (αρκετές εταιρείς έχουν βρεί τον 'τρόπο'), απλά αντί για 'μαγείρεμα' στην εργοστασιακή τιμή, πλέον χρειάζεται μαγείρεμα στην λιανική τιμή προ φόρων. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που η ΛΤΠΦ δεν έχει μελετηθεί σωστά και για €20 πετάει το αυτοκίνητο στην επόμενη φορολογική κλίμακα. Επίσης, θέλει 'μελέτη' ο έξτρα εξοπλισμός. Γίνεται, απλά θέλει χρόνο και είναι λίγο σπαζοκεφαλιά.
-
Και στην δοκιμή του C&D, καταλήγουν ότι 'καλύτερη' επιλογή είναι ο βενζινοκινητήρας με τα 130 άλογα. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι κακώς ο πετρελαιοκινητήρας.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και στην δοκιμή του C&D, καταλήγουν ότι 'καλύτερη' επιλογή είναι ο βενζινοκινητήρας με τα 130 άλογα. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είναι κακώς ο πετρελαιοκινητήρας.To ίδιο μου λέει και ο γνωστό μου που δουλεύει σε έμπορο Peugeot και μου είπε ότι στην παρουσίαση στους εμπόρους αλλά και στους δημοσιογράφους, σχολιάστηκε από όλους (τύπο αλλά και στελέχη της εισαγωγικής) ότι το 1.2 με τα 130 είναι πολύ καλύτερο από το 1.6 Diesel και απλά στην Ελλάδα ακόμα επικρατεί η μόδα των diesel. Αντίθετα το 2λιτρο diesel είναι εξαιρετικό και πολύ καλύτερο από το 1.6 βενζίνης.
-
βεβαια θα πρεπει να δουμε και την διάρκεια ζωης αυτων των βενζινοκινητηρων των 1.0 & 1.2 με τα 120 και 130 άλογα σε βάθος χρόνου και χλμ... γιατι αν η μοδα πριν μια εξαετια ήταν τα μικρα (1.5-1.6) ντιζελάκια τωρα εχει γινει της μοδας χιλιαρακια με πολλά παρα πολλα αλογα...και με καταναλωσεις που αρχιζουν να φτανουν στα χαρτια αυτες των ντιζελ...
-
Θα πρέπει όντως να δούμε πόσο αντέχουν. Προσωπικά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί και πριν 30 χρόνια υπήρχαν τούρμπο μοτέρ 1.400cc και άντεχαν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα με σωστή συντήρηση. Οπότε πλέον με την πρόοδο της τεχνολογίας, δεν μπορεί να είναι χειρότερα. Θυμάμαι Uno Turbo & Renault 5 Turbo που εάν ο κάτοχος δεν έκανε καγκουριές και πρόσεχε τα λάδια και τις θερμοκρασίες, έφταναν 200.000χλμ χωρίς πρόβλημα. Με τόσα ηλεκτρονικά σήμερα, πρόοδο στην μεταλλουργεία και συστήματα ψεκασμού λαδιού στο τούρμπο, ψύξη και με σβηστή μηχανή, πολύ καλύτερα λάδια κλπ. δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.
-
Σωστα τα λες για την προοδο σε υλικά και τεχνογνωσια. Απο την άλλη άλλο 1.4 αλλό 1.2 και άλλο 1.0 ecoboost 125hp.
Απο την αλλη βαζω και τον φορολογικο παραγοντα στην κουβεντα αυτά τα αμάξια με τους μικρους κινητηρες και με την μεγαλη αξια κτησης θα ειναι ο επομενος στοχος φοροείσπαξης αυτης και την επομενης κυβερνησης -
Συμφωνώ για το επίφοβο των φοροεισπρακτικών μέτρων, είναι ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο.
Σκέφτομαι (δυνατά, γράφοντας στο φόρουμ) ότι τα 2λιτρα τούρμπο με 240-260 άλογα δεν μας προβληματίζουν όσων αφορά την αξιοπιστία. Οπότε γιατί να μας προβληματίζουν μοτέρ με τα μισά κυβικά και την μισή ιπποδύναμη?
-
Τα εισπρακτικά μέτρα έχουν φτάσει στο όριό τους τους φορολογούμενους. Όσο περισσότερους φόρους βάζουν, τόσο λιγότερα έσοδα συγκεντρώνουν. Οι πινακίδες κατατίθενται με παρόμοιους ρυθμούς και εάν συνεχίσουν έτσι θα κυκλοφορούν όλο και λιγότερα αυτοκίνητα. Δεν θέλει γνώσεις οικονομίας, για να καταλάβεις ότι με λιγότερους φόρους μπορείς να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ούτως ή άλλως όλο το οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε τέλμα, ουσιαστικά είναι κοινώς αποδεκτό ότι απέτυχε, και σύντομα θα αναζητηθούν λύσεις με περισσότερη λογική...Η κρίση πλέον φτάνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό που εμείς βλέπουμε εδώ και χρόνια το αντιλαμβάνονται πια και οι υπόλοιποι...Το 2017 και κυρίως το 2018 θα φέρει μεγάλες ανατροπές σε όλα...
-
Καθήστε να μπει και φόρος ακινησίας για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες....εδώ ο 8χρονος γιος μου γύρισε και μου είπε σε άσχετη στιγμή:'όταν ακριβαίνει κάτι,δεν ξοδεύεις λιγότερο'? Άρα οι κρατούντες διαχρονικά έχουν νοημοσύνη νεογέννητου.....(ζητάω συγνώμη από τα νεογέννητα).
-
Παντως όσοι πήραμε αμάξι με το προηγουμενο καθεστώς πραγματικά πρέπει να νιώθουμε πολυ τυχεροί. Στο παράτσακ πρόλαβαμε
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Καθήστε να μπει και φόρος ακινησίας για όσους έχουν παραδώσει πινακίδες....εδώ ο 8χρονος γιος μου γύρισε και μου είπε σε άσχετη στιγμή:'όταν ακριβαίνει κάτι,δεν ξοδεύεις λιγότερο'? Άρα οι κρατούντες διαχρονικά έχουν νοημοσύνη νεογέννητου.....(ζητάω συγνώμη από τα νεογέννητα).Το ζωνάρι σφίγγει μέχρι ένα σημείο...Όταν δεν πάει άλλο και δεν μπορείς να επιβιώσεις αρπάζεις ό,τι βρεις μπροστά σου και κάποιοι φεύγουν με ελικόπτερα από τη βουλή για να σωθούν...Έχει ξαναγίνει...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Παντως όσοι πήραμε αμάξι με το προηγουμενο καθεστώς πραγματικά πρέπει να νιώθουμε πολυ τυχεροί. Στο παράτσακ πρόλαβαμεSent from my iPad using Tapatalk
ισχυει!!! βλεπω το suzuki s-cross μου , ασχετα αν τώρα ταλαιπωρουμε και είμαι με βλάβη εντος εγγυησης στο συνεργειο, το οποίο το πήρα ουτε 20.000 , το οποιο μπορει να χανει παντου σε εμφανιση μεσα-εξω απο το 3008 , αλλα σε ολες τις μετρησεις ειναι δυνατοτερο απο το 120- 1,6 ντιζελ του 3008 και σε χώρους υστερει φυσικα αλλα όχι τόσο που να δικαιολογουνται το 65% (!!!) ακριβοτερο που ειναι το 3008.... Γενικα την τελευταια 2ετια τα αμαξια έχουν ακριβηνει ενα 30% όλα σχεδον.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Παντως όσοι πήραμε αμάξι με το προηγουμενο καθεστώς πραγματικά πρέπει να νιώθουμε πολυ τυχεροί. Στο παράτσακ πρόλαβαμε
Sent from my iPad using Tapatalk
ισχυει!!! βλεπω το suzuki s-cross μου , ασχετα αν τώρα ταλαιπωρουμε και είμαι με βλάβη εντος εγγυησης στο συνεργειο, το οποίο το πήρα ουτε 20.000 , το οποιο μπορει να χανει παντου σε εμφανιση μεσα-εξω απο το 3008 , αλλα σε ολες τις μετρησεις ειναι δυνατοτερο απο το 120- 1,6 ντιζελ του 3008 και σε χώρους υστερει φυσικα αλλα όχι τόσο που να δικαιολογουνται το 65% (!!!) ακριβοτερο που ειναι το 3008.... Γενικα την τελευταια 2ετια τα αμαξια έχουν ακριβηνει ενα 30% όλα σχεδον.
Ασε!!! Ειδικα αυτο που γινεται με τα εξτρα που δε μπορεις να βαλεις τιποτα χωρις να σε γδυσουν ειναι να τρελαινεσαι. Στη δικη μας φουρνια κοιταγαμε τον καταλογο κοστιζαν ξερω γω τα ξενον 1000€, τα βαζες τελος. Τωρα για να παραγγειλεις αμαξι πρεπει να... πας σε λογιστη που λεει ο λογος!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
ισχυει!!! βλεπω το suzuki s-cross μου , ασχετα αν τώρα ταλαιπωρουμε και είμαι με βλάβη εντος εγγυησης στο συνεργειο, το οποίο το πήρα ουτε 20.000 , το οποιο μπορει να χανει παντου σε εμφανιση μεσα-εξω απο το 3008 , αλλα σε ολες τις μετρησεις ειναι δυνατοτερο απο το 120- 1,6 ντιζελ του 3008 και σε χώρους υστερει φυσικα αλλα όχι τόσο που να δικαιολογουνται το 65% (!!!) ακριβοτερο που ειναι το 3008.... Γενικα την τελευταια 2ετια τα αμαξια έχουν ακριβηνει ενα 30% όλα σχεδον.Βέβαια, το S Cross συνεχίζει να έχει εξαιρετική τιμή και να είναι σχετικά φτηνό για αυτά που προσφέρει.
Τωρα για να παραγγειλεις αμαξι πρεπει να... πας σε λογιστη που λεει ο λογος!
Αλλά δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια!! Εγώ έχω φτιάξει ειδικό Excel για να μπορώ να κάνω υπολογισμούς.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Βέβαια, το S Cross συνεχίζει να έχει εξαιρετική τιμή και να είναι σχετικά φτηνό για αυτά που προσφέρει.
ναι αλλα δεν 'πουλμουρ' οποτε κοβεται απο την πλειοψηφια των αγοραστων, επισης δεν προωθείται καθόλου εδω φυσικα φταιει και η σουζουκι που δεν τα σκαει στα μεσα. Αν δεις το s cross πλεον δεν εμφανιζεται ως ανταγωνιστης κανενος αυτοκινητου!!! λες και εχει σταματησει η παραγωγη του!!!
-
Ελληνική δοκιμή σε 10λεπτο βίντεο του νέου Peugeot 3008 diesel
Youtube Video -
Me 60 χλμ εστω και ηπιο χωμα θα βογγυξαν τα λαστιχα!!!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Me 60 χλμ εστω και ηπιο χωμα θα βογγυξαν τα λαστιχα!!!Χαχα μέχρι 66χλμ για την ακρίβεια το λυπηθηκα αλλά δεν έχουν ανάγκη τα λιοντάρια
Peugeot 3008 2016