-
Καλό αυτοκίνητο είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά σύμφωνα με τις προτεραιότητές σου. Άλλος θέλει γκάζια, άλλος μαλακά πλαστικά, άλλος μούρη κλπ. Αντικειμενικά καλό είναι αυτό που οι μετρήσεις (επιδόσεων, συμπεριφοράς, δυνατοτήτων κλπ) το βγάζουν καλό σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλό αυτοκίνητο είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά σύμφωνα με τις προτεραιότητές σου. Άλλος θέλει γκάζια, άλλος μαλακά πλαστικά, άλλος μούρη κλπ.Αντικειμενικά καλό είναι αυτό που οι μετρήσεις (επιδόσεων, συμπεριφοράς, δυνατοτήτων κλπ) το βγάζουν καλό σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.+1
-
Πως θα μπορούσα να διαφωνήσω;
+1 κι από εμένα. -
Περιεργάστηκα σήμερα το ταμπλό με τις 2 εκπληκτικές smart οθόνες του 3008. Ότι και να πω είναι λίγο ! Δίνουν στο αμάξι απίστευτη αίσθηση λες κι έρχεται από το μέλλον! Μπράβο στη πεζώ ! Επειδή ψάχνομαι και είμαι μεταξύ χ1 και 3008 θα ναι δύσκολη η απόφαση εφόσον τελικά το προχωρήσω. Αν και προέρχομαι από BMW το 3008 με δελεάζει. Σίγουρα θα το οδηγήσω πρώτα. Σκέφτομαι για το diesel με αυτόματο στην έκδοση allure. Θα δούμε... εντυπωσιακο το αυτοκίνητο !
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Περιεργάστηκα σήμερα το ταμπλό με τις 2 εκπληκτικές smart οθόνες του 3008. Ότι και να πω είναι λίγο ! Δίνουν στο αμάξι απίστευτη αίσθηση λες κι έρχεται από το μέλλον! Μπράβο στη πεζώ ! Επειδή ψάχνομαι και είμαι μεταξύ χ1 και 3008 θα ναι δύσκολη η απόφαση εφόσον τελικά το προχωρήσω. Αν και προέρχομαι από BMW το 3008 με δελεάζει. Σίγουρα θα το οδηγήσω πρώτα. Σκέφτομαι για το diesel με αυτόματο στην έκδοση allure. Θα δούμε... εντυπωσιακο το αυτοκίνητο !
Sent from my iPhone using TapatalkΣυμφωνώ μαζί σου Σπύρο! Είναι κορυφή μέσα! Και εγώ θέλω να το οδηγήσω...ελπίζω να βρω την ευκαιρία!
Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου!
Την Χ1 τελικά τη δοκίμασες; -
Καλημέρα στα όμορφα Ιωάννινα ! Τη χ1 την είχα δοκιμάσει πέρσι στο event της BMW στην Αθήνα. Έχω γράψει κάποια σχόλια. Θα τη ξαναδώ αφού κανονίσω με γνωστό μου πωλητή του Σφακιανακη να μου το δώσει για Σ-Κ όπως μου υποσχέθηκε . Αλλά μιας και είμαστε στο τοπικό της 3008 τις επομενες μέρες θα το δω και αυτό. Ευκαιρίας δοθείσης ποσό αξιόπιστα είναι τα πεζω άραγε; κάπου πήρε το αυτί μου ότι το προηγούμενο 3008 είχε θέματα. Ισχύει ;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλημέρα στα όμορφα Ιωάννινα ! Τη χ1 την είχα δοκιμάσει πέρσι στο event της BMW στην Αθήνα. Έχω γράψει κάποια σχόλια. Θα τη ξαναδώ αφού κανονίσω με γνωστό μου πωλητή του Σφακιανακη να μου το δώσει για Σ-Κ όπως μου υποσχέθηκε . Αλλά μιας και είμαστε στο τοπικό της 3008 τις επομενες μέρες θα το δω και αυτό. Ευκαιρίας δοθείσης ποσό αξιόπιστα είναι τα πεζω άραγε; κάπου πήρε το αυτί μου ότι το προηγούμενο 3008 είχε θέματα. Ισχύει ;Εσύ αναμένεις την Χ1 για ΣΚ, εγώ το 3008 για 1 ημέρα...στην αναμονή λοιπόν!
Πιστεύω ότι πλέον είναι αρκετά αξιόπιστα τα Peugeot. Από αυτά που γνωρίζω (ομολογώ ότι στα Γαλλικά αυτοκίνητα έχω περιορισμένες γνώσεις):
- Υποφέρανε στα ηλεκτρικά / ηλεκτρολογικά, ειδικά στην αρχή της εφαρμογής του canbus.
- Το προηγούμενο 3008 είχε θέματα κυρίως το 1.6 Turbo τα οποία ήταν κοινά με το Mini και οφείλονταν κυρίως σε αυτό το μοτέρ (πολλαπλασιαστές, τούρμπο, vanos κλπ.)
- Πλέον είναι αρκετά αξιόπιστα και ειδικά εάν μιλάμε για diesel μάλλον είναι ό,τι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί (μαζί με την Renault).
Σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί να σου πούν λεπτομέρειες για την αξιοπιστία.
-
33 χιλιαρικα για αμαξι 1.6 με πισω αξονα? Σοβαρα μιλαμε τωρα?
-
Το νέο 3008 - αν δεν κάνω λάθος - πρέπει να είναι ένα νέο αμάξι ως προς όλα εκτός από τους κινητήρες;
Για το προηγούμενο εδώ μέσα έχουν γραφεί 'θεματάκια' τα οποία μπορείς να τα δεις στο :
viewtopic.php?f=15&t=31997&start=3135
ίσως ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή...
Επίσης googlαρε 'προβλήματα 3008'...για να πάρεις και άλλες πληροφορίες.Μια σκέψη...ίσως, επειδή η Χ1 είναι ήδη 1 χρόνο 'στον δρόμο' - βέβαια νωρίς είναι ακόμη - χωρίς να έχουν ακουστεί παρατράγουδα ακόμη..., να αποτελεί μια πιο 'ασφαλή' επιλογή, από μια πλευρά...
Από την άλλη, οδήγησε και το 3008 και αν σου αρέσει πολύ και η τιμή του είναι πολύ πιο συμφέρουσα από την Χ1 - που μάλλον θα είναι - εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το καρπούζι! -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
33 χιλιαρικα για αμαξι 1.6 με πισω αξονα? Σοβαρα μιλαμε τωρα?Εννοείς την ανάρτηση που είναι ημι-άκαμπτος? (Γιατί άξονα κίνησης πίσω δεν έχει)
Εν εννοείς αυτό, το καταλαβαίνω (και ψυχολογικά και ως 'κοροϊδια' με την έννοια ότι είναι μια πολύ φτηνή υλοποίηση ανάρτησης και θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται και στην τιμή ως ένα βαθμό), αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει. Οπότε εάν το αποτέλεσμα είναι καλό (έτσι λένε, θα μάθω όταν το οδηγήσω), τότε λίγη σημασία έχει το είδος της ανάρτησης. Μην ξεχνάμε ότι και το best seller της κατηγορίας (το οποίο ξεκινάει μεν από τις 19.000 αλλά φτάνει μέχρι τις 35.000 δικίνητο), το QQ με ημιάκαμπτο είναι. Όπως και το Kadjar (προφανώς) και το Ateca στις δικίνητες εκδόσεις, αλλά και τα Vitara & S Cross (τα οποία αμφότερα έχουν εκδόσεις που ξεπερνάνε τις €30.000).
-
Αποκλειεται ένα αμαξι με πισω αξονα (ε τι άλλο να εννοω?) να συμπεριφέρεται το ιδιο με αλλα με ανεξαρτητη . Ειδικα αν μιλαμε για κακους δρομους κλπ. Η διαφορα για οποιον ξερει από αμαξια είναι χαωδες. Όχι μονο στην οδικη συμπεριφορα αλλα και στην ανεση.
Αυτά που αναφέρεις με τους καλους κινητήρες (περα απο τους βασικους) εχουν ανεξαρτητη πισω. Το Κασκαι πουλαει λογω τιμης όχι επηδει εχει καλη αναρτηση (που δε εχει). Αν είναι να το συγκρινεις με Κασκαι καλα καηκες τωρα. Επεσαν πολύ τα στανταρ σου.
-
Μόνο οι premium κατασκευαστές έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω σε αυτή την κατηγορία.
Και δεν ξέρω αν έχουν όλοι.
Αλλά βέβαια είναι και αρκετά ακριβότερα. -
Μην είσαι τόσο απόλυτος. Υπάρχουν υλοποιήσεις ανεξάρτητης ανάρτησης τόσο κακές, που είναι χειρότερες από τον ημι-άκαμπτο. Σαφώς και σαν τεχνολογία / ιδέα η ανεξάρτητη ανάρτηση είναι καλύτερη (ειδικά εάν είναι πολλαπλών συνδέσμων) αλλά επειδή πέρα από την τεχνολογία, έχει μεγάλη σημασία και η υλοποίηση (όπως και τα αμορτισέρ / ελατήρια) πολλές φορές το τελικό αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα ή δυσάρεστα.
Τα αυτοκίνητα που ανέφερα, μόνο στην 4κίνητη έκδοση έχουν ανεξάρτητη ανάρτηση, στις 2κίνητες εκδόσεις με όλα τα μοτέρ έχουν ημι-άκαμπτο.
ΥΓ: Δεν το συγκρίνω με QQ, απλά αναφέρω ότι πολλά SUV της κατηγορίας του (μεγέθους, όχι τιμής) έχουν ημι-άκμπτο. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα αυτοκίνητο με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, αλλά ο ημι-άκαμπτος δεν θα ήταν το κριτήριό μου για να αποκλείσω το 3008, όχι πριν το οδηγήσω πρώτα.
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Μόνο οι premium κατασκευαστές έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω σε αυτή την κατηγορία.
Και δεν ξέρω αν έχουν όλοι.
Αλλά βέβαια είναι και αρκετά ακριβότερα.Όχι ακριβώς. Έχουν και τα παρακάτω (τα οποία δεν είναι premium κατά την ταπεινή μου άποψη):
- Ford Kuga (έχει εξαιρετική ανάρτηση)
- VW Tiguan (στα 4κίνητα και στα μεγάλα μοτέρ)
- Skoda Kodiaq
- Seat Ateca στα 4κίνητα (τα οποία σε τιμή είναι ίδια με το 3008).
-
Καλημέρα στα όμορφα Ιωάννινα ! Τη χ1 την είχα δοκιμάσει πέρσι στο event της BMW στην Αθήνα. Έχω γράψει κάποια σχόλια. Θα τη ξαναδώ αφού κανονίσω με γνωστό μου πωλητή του Σφακιανακη να μου το δώσει για Σ-Κ όπως μου υποσχέθηκε . Αλλά μιας και είμαστε στο τοπικό της 3008 τις επομενες μέρες θα το δω και αυτό. Ευκαιρίας δοθείσης ποσό αξιόπιστα είναι τα πεζω άραγε; κάπου πήρε το αυτί μου ότι το προηγούμενο 3008 είχε θέματα. Ισχύει ;Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα BMW θα πρέπει να φοβάσαι για την αξιοπιστία τους και όχι τα Peugeot.. Θα σου παραθέσω τρεις ερευνες αξιοπιστιας του 2016: Μία αγγλική, μία γερμανική και μία Ελληνικη έρευνα.. Στην γερμανική έρευνα η Peugeot έιναι η δεύτερη πιο αξιόπιστη μάρκα όταν για παραδειγμα η υποτιθέμενη υπεραξιόπιστη toyota βρίσκεται στη 12η θέση και η BMW στην τελευταια θέση (25η).. Στην έρευνα της Μ.Βρετανίας, η Peugeot βρίσκεται στην 5η θέση και η Bmw στην 22η.. Στην Ελληνική έρευνα του autotriti στην τελικη φάση της έρευνας προκύπτει ότι το 88% των κατόχων Peugeot είναι ευχαριστημένοι σε αντίθεση με την Bmw που μόλις το 44% είναι ευχαριστημένοι πέρνοντας πάλι την τελευταία θέση στην κατάταξη.. Προσωπικά δεν μου λένε και κάτι οι έρευνες αξιοπιστίας και δε δείνω και πολύ βάση (ειδικά στις γερμανικές) αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να είναι σύμπτωση πως στις 2 από τις 3 έρευνες η Bmw είναι στην τελευταία θέση και στην άλλη βρίσκεται στην 22η από τις 25 θέσεις..
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... i-germania
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... -ston-pato
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 40183.asp# -
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Προσωπικά δεν μου λένε και κάτι οι έρευνες αξιοπιστίας και δεν δίνω και πολύ βάσηΘα συμφωνήσω με το παραπάνω για πολλούς λόγους που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Επίσης, αναφέρεσαι σε 'γενικές έρευνες' αξιοπιστίας. Νομίζω ότι πολύ πιο χρήσιμο είναι να ψάξει κάποιος το 'ιστορικό' των συγκεκριμένων μοντέλων - κινητήρων. Γι' αυτό πρότεινα στον Σπύρο να κοιτάξει links από το 3008 (και ενδεχομένως και την Χ1 που επίσης τον ενδιαφέρει), για να δει τι ακριβώς γράφουν οι κάτοχοι για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
-
Εχοντας οδηγησει αρκετα με ημιακαμπτο, κι οδηγωντας τωρα αμαξι με πολλαπλων συνδεσμων, γενικως δε συγκρινονται στην ανεση.
Ακομα και golf εχω οδηγησει και αντιστοιχα ηταν εμφανως κατωτερο.
Τωρα μεταξυ 3008 και bmw ποια ειναι η χρηματικη διαφορα στα 2 μοντελα;
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Με παρόμοιο εξοπλισμό ,περίπου 10.000€ με 13.000€
-
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Με παρόμοιο εξοπλισμό ,περίπου 10.000€ με 13.000€
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά αν ισχύει αυτό το 10-13κ είναι περιττή και η συζήτηση 3008 η Χ1. Κάτι μου φαίνεται περίεργο σ αυτές τις τιμές. Αφού το 3008 ξεκινάει από 25κ η Χ1 ξεκινάει από 35 ??
-
3008
Έκδοση Καύσιμο Κυβισμός κατ/ση CO2 Tέλη Τιμή
1.2 PureTech 130 S&S ACCESS Βενζίνη 1.199 5,1 117 115 € 24.900 €
1.2 PureTech 130 S&S ACTIVE GRIP Βενζίνη 1.199 5,4 124 149 € 27.400 €
1.2 PureTech 130 S&S EAT6 ACTIVE GRIP Βενζίνη 1.199 5,5 127 152 € 30.500 €
1.6 THP 165 S&S EAT6 ACTIVE GRIP Βενζίνη 1.598 6,0 136 163 € 34.500 €
1.6 THP 165 S&S EAT6 ALLURE GRIP Βενζίνη 1.598 6,0 136 163 € 36.700 €1.6 BlueHDi 100 S&S ACCESS Πετρέλαιο 1.560 4,0 103 101 € 24.900 €
1.6 BlueHDi 100 S&S ACTIVE GRIP Πετρέλαιο 1.560 4,2 109 107 € 27.400 €
1.6 BlueHDi 120 S&S ACTIVE GRIP Πετρέλαιο 1.560 4,3 111 109 € 29.400 €
1.6 BlueHDi 120 S&S ALLURE GRIP Πετρέλαιο 1.560 4,3 111 109 € 31.500 €
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 ACTIVE GRIP Πετρέλαιο 1.560 4,4 114 112 € 31.600 €
1.6 BlueHDi 120 S&S EAT6 ALLURE GRIP Πετρέλαιο 1.560 4,4 114 112 € 33.700 €
2.0 BlueHDi 180 S&S EAT6 GT GRIP Πετρέλαιο 1.997 4,8 124 149 € 44.500 €Χ1
Έκδοση Κυβισμός HP CO2 Τιμή
X1 sDrive18i 1.499 136 119 29.790
sDrive20i 1.998 192 136 36.940
xDrive20i 1.998 192 146 42.620
xDrive25i 1.998 231 149 48.630
sDrive16d 1.496 116 104 34.490
sDrive18d 1.995 150 109 36.050
xDrive18d 1.995 150 124 41.460
sDrive20d 1.995 190 118 42.120
xDrive20d 1.995 190 127 45.670
xDrive25d 1.995 231 133 50.780 -
με τις αλλαγές στη φορολογία...άνετα 'πιάνει' η μπέμπα μου τα λεφτά που την αγόρασα!... χαχα!
5k πάνω έχει πάρει!
Peugeot 3008 2016