-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για τη χρηση που θες ειναι πολυ καλο καθοτι εκτος δρομου ολα αυτα εχουν σχεδον ανυπαρκτες ικανοτητες. Το θεμα ειναι γιατι οχι ενα 'χαμηλοτερο'...?Η γιατι οχι ενα φτηνοτερο π.χ. κασκαι?
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
επειδή ψήνομαι σοβαρά να δώσω παραγγελία, θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν και πού υπολείπεται το 3008 σε σχέση με τον ανταγωνισμό; πέρα από θέματα κόστους αγοράς.
η έκδοση που ζαχαρώνω είναι η GT-Line, 1.6 diesel manual.
Χρήση αμιγώς οικογενειακή, κυρίως εκτός πόλης. Με γυναίκα, μωρό και σκύλο, ταξιδάκι με cruise control, τήρηση ορίων ταχύτητας, από εθνική ως και πατημένο χωματόδρομο περιστασιακά.
(δηλαδή μη μου πείτε ότι η Χ1 έχει καλύτερα κρατήματα στο όριο...)Το Gt line δεν ξέρω αν έχει έρθει! Μήπως λες το Gt σκέτο;
Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για τη χρηση που θες ειναι πολυ καλο καθοτι εκτος δρομου ολα αυτα εχουν σχεδον ανυπαρκτες ικανοτητες. Το θεμα ειναι γιατι οχι ενα 'χαμηλοτερο'...?+1
Κ να προσθέσω οτι με τα λεφτά του πανάκριβου για εμένα συγκεκριμένου 2κινητου crossover (που φταςαμε , 30κ για ενα υπερυψωμένο επιβατικό χωρις τετρακίνηση... ) εχεις σούπερ επιλογες σε χαμηλότερα αυτοκίνητα.
-
από nonos » 21 Ιαν 2017 15:45
Για τη χρηση που θες ειναι πολυ καλο καθοτι εκτος δρομου ολα αυτα εχουν σχεδον ανυπαρκτες ικανοτητες. Το θεμα ειναι γιατι οχι ενα 'χαμηλοτερο'...?(αρέσουν στη γυναίκα τα suv)
επίσης, σημαντικότατο αντικειμενικό κριτήριο, το μέγεθος του χώρου αποσκευών. Σημαντικό υποκειμενικό κριτήριο, το αμάξι μου αρέσει πολύ, οπότε πρέπει να βρω κάποιο σοβαρό λόγο για να μην το προτιμήσω.
ξαναεπίσης, τα ψηλά δεν είναι πιο άνετα σε δρόμους με λακούβες; θα πηγαίνω σε επαρχιακούς κατσικόδρομους και χωματόδρομους.
οπότε ποιο εννοείς 'χαμηλότερο' και τι θα μου προσφέρει σε σχέση με το 3008;- για πιο οικονομικό, ίσως σκεφτόμουν κάτι αν προσφέρει τα ίδια με 6-7Χ λιγότερα.
- για GT LINE δέχονται κανονικά παραγγελίες
πχ είδα και το ATECA ως πιο οικονομική λύση, αλλά δεν με έπεισε και κοστίζει 3Χ λιγότερο
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
από nonos » 21 Ιαν 2017 15:45
Για τη χρηση που θες ειναι πολυ καλο καθοτι εκτος δρομου ολα αυτα εχουν σχεδον ανυπαρκτες ικανοτητες. Το θεμα ειναι γιατι οχι ενα 'χαμηλοτερο'...?(αρέσουν στη γυναίκα τα suv)
επίσης, σημαντικότατο αντικειμενικό κριτήριο, το μέγεθος του χώρου αποσκευών. Σημαντικό υποκειμενικό κριτήριο, το αμάξι μου αρέσει πολύ, οπότε πρέπει να βρω κάποιο σοβαρό λόγο για να μην το προτιμήσω.
ξαναεπίσης, τα ψηλά δεν είναι πιο άνετα σε δρόμους με λακούβες; θα πηγαίνω σε επαρχιακούς κατσικόδρομους και χωματόδρομους.
οπότε ποιο εννοείς 'χαμηλότερο' και τι θα μου προσφέρει σε σχέση με το 3008;- για πιο οικονομικό, ίσως σκεφτόμουν κάτι αν προσφέρει τα ίδια με 6-7Χ λιγότερα.
- για GT LINE δέχονται κανονικά παραγγελίες
πχ είδα και το ATECA ως πιο οικονομική λύση, αλλά δεν με έπεισε και κοστίζει 3Χ λιγότερο
Από πόσο ξεκινάει το Gt line?
-
Εισαι σίγουρος οτι στους κατσικόδρομους που λες οτι δεν χρειαστεις 4κινηςη;
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
επειδή ψήνομαι σοβαρά να δώσω παραγγελίαΑπό τι στιγμή που ψήνεσαι σοβαρά για το 3008 πάρτο γιατί αν πάρεις κάτι άλλο θα βλέπεις μετά το 3008 στο δρόμο και θα το ''ζηλευεις'' γιατί είναι μια κατηγορία από μόνο του.. Πέρα από την εμφάνιση όμως έχει δεχτει άριστες κριτικές και για την ποιότητα, την οδηγική συμπεριφορά, την άνεση και την άριστη ποιότητα κυλισης ακόμα και με τις 18άρες ζάντες που φοράει και από χώρους έχει πολύ πλατύ πίσω κάθισμα και ένα τεράστιο, με τετραγωνισμένο σχήμα και βαθύ σε ύψος πορτ μπαγκάζ που αλλού αναφέρουν οτί είναι 520 και αλλού 590 λιτρα.. Δεν ξέρω τι ισχύει και δεν μετράν τόσο τα νούμερα αλλά και μόνο με το μάτι φαίνεται πολύ βαθύ σε ύψος και χωρίς εξογκόματα.. Σίγουρα με τα λεφτά αυτά βρήσκεις αρκετά τετρακίνητα αλλά η τετρακίνηση μπορεί να μην σου χρειαστεί και σχεδόν ποτέ, οπότε τζάμπα επιβαρυνεται και με βάρος το όχημα (αυξημένη κατανάλωση).. Νομίζω ένα ψηλό Suv σαν το 3008 με grip control είναι η μέση λύση και η χρηση τομή καθώς με το grip control θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα περισσότερα νορμάλ περιστατικά χωρίς να επιβαρύνεται το όχημα με το αυξημένο βάρος της τετρακίνησης που μπορεί να μην χρειαστεί ποτε..
-
@Celestus 35X τιμη καταλόγου
@Koralli κατσικόδρομους εννοώ επαρχιακή άσφαλτο με λακούβα, σαμάρι, χαντάκι, λωρίδα ύδρευσης και adsl, σωλήνα ποτίσματος κι ένα φίδι ξεχασμένο. Εκεί δε θα μου είναι χρήσιμες οι μεγάλες διαδρομές ανάρτησης;
@ giocitroen91 τα 590λτ είναι με κιτ επισκευής, τα 520 είναι με ρεζέρβα. Στην Ελλάδα έχουν όλα ρεζέρβα (αν δεν κάνω λάθος). Γενικά έχεις πιάσει ακριβώς το σκεπτικό μου. Το ενδεχόμενο που θέλω να αποφύγω, είναι να έχω παραβλέψει κάποιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου στο οποίο να υπολείπεται σοβαρά, οπότε και θα το μετανιώσω αργότερα. -
Το συγκεκριμένο μοντέλο στο μόνο που υπολείπεται είναι στο 'γόητρο', κοινώς το πόσο θα μπεις στο μάτι του γείτονα...
Στα πρακτικά ειναι σε όλα του από πολύ καλο έως εξαιρετικό. -
Ο χρήστης krysh έγραψε:
@Koralli κατσικόδρομους εννοώ επαρχιακή άσφαλτο με λακούβα, σαμάρι, χαντάκι, λωρίδα ύδρευσης και adsl, σωλήνα ποτίσματος κι ένα φίδι ξεχασμένο. Εκεί δε θα μου είναι χρήσιμες οι μεγάλες διαδρομές ανάρτησης;
@ giocitroen91 τα 590λτ είναι με κιτ επισκευής, τα 520 είναι με ρεζέρβα. Στην Ελλάδα έχουν όλα ρεζέρβα (αν δεν κάνω λάθος). Γενικά έχεις πιάσει ακριβώς το σκεπτικό μου. Το ενδεχόμενο που θέλω να αποφύγω, είναι να έχω παραβλέψει κάποιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου στο οποίο να υπολείπεται σοβαρά, οπότε και θα το μετανιώσω αργότερα.Το αυτοκίνητο είναι απλά εκπληκτικό.
Έγω πήγα να το δοκιμάσω , έχοντας στο μυαλό τις ιστορίες με το παλιο 3008 του συναδέρφου μου στην δουλειά (δεν του είχε βγει ιδιαίτερα καλό για να το πούμε ευγενικά). Έφυγα τρέχοντας όχι επειδή ήταν κακό αλλά επειδή ήταν άψογο παντού. Το καλύτερο εσωτερικό αυτοκινήτου στην κατηγορία και όχι μόνο. Πολύ καλό στο δρόμο. Έφυγα τρέχοντας γιατί θα μπορούσα να το κλείσω κατευθείαν με πέντε χρόνια εγγύηση και να το μετάνιωνα μετά. Μετά από αυτό είπα στον εαυτό μου να μην παω να ξαναδοκιμάσω αυτοκίνητο το όποιο τελικά δεν θα το αγοράσω για λόγους προκατάλειψης (vw tiguan , peugeot 3008) Το άμαξι ήταν απλά καταπλητικό.
Εμφανιακά άψογο... προσωπικά μόνο η X1 σε xline μου άρεσει περισσότερο
Εσωτερικά απλά δεν έχει ανταγωνισμό
Κινητήρας πολύ καλοςο βενζινοκινητήρας με τα 130 που δοκίμασα
Στο δρόμο άψογο
Χώροι πολύ καλοί -- μόνο το CRV είναι καλύτερο σε χώρους αποσκευών και πρακτικότηταΈχει τα ερωτηματικά που εχει κάθε καινούργιο αυτοκίνητο ,παιδικές ασθένεις και η κακή προιστορία του προγόνου του. Απο εκει και μέτα αποφασίζεις.
-
Αφού έχεις 'ψηθεί' προχώρα μη το μετανιώσεις. Το αμάξι τα εχει σχεδόν όλα για τη κατηγορία του
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μόνο το μοτέρ είναι λίγο για τόσα λεφτά. Με 36 χιλιάρικα μπορείς να αγοράσεις tiguan 2.0d 190 άλογα τετρακίνητο με dsg που είνα σε άλλη κλάση επιδόσεων + bonus την τετρακίνηση. Κατά τα λοιπά το πεζό φαίνεται πολύ καλό αυτοκίνητο (και το πιο όμορφο της κατηγορίας κατ' εμέ).
-
Δεν ξερω ποσο συχνά πας σε αυτους τους δρομους αλλα εγω νομιζω οτι κ ενα συμβατικό αυτοκινητο θα σου έκανε προκειμένου να μη φορτωθείς τα εγγενή μειονέκτηματα ενός crossover.
Υπάρχουν τοςα σεντάν /Στέισον με πολυ καλύτερους χώρους κ οδική συμπεριφορα σ αυτα τα λ7.
Απο εκει κ πέρα εσυ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Το συγκεκριμένο μοντέλο στο μόνο που υπολείπεται είναι στο 'γόητρο', κοινώς το πόσο θα μπεις στο μάτι του γείτονα...
Στα πρακτικά ειναι σε όλα του από πολύ καλο έως εξαιρετικό.Γι αυτο η Ελλαδαρα εφτασε εδω που εφτασε... Γιατι κοιταμε τη μουρη και οχι την ουσια.
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
@ giocitroen91 τα 590λτ είναι με κιτ επισκευής, τα 520 είναι με ρεζέρβα. Στην Ελλάδα έχουν όλα ρεζέρβα (αν δεν κάνω λάθος). Γενικά έχεις πιάσει ακριβώς το σκεπτικό μου. Το ενδεχόμενο που θέλω να αποφύγω, είναι να έχω παραβλέψει κάποιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου στο οποίο να υπολείπεται σοβαρά, οπότε και θα το μετανιώσω αργότερα.Για 35+ χιλ. πας εδώ με κλειστά μάτια
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... o-kivotio/
Τετρακίνηση, χώροι, αυτόματο 9αρι κιβώτιο και 160 άλογα να δεσεις να τραβήξεις κανένα 3008 σε μια δύσκολη στιγμή του!
-
Σίγουρα υπάρχουν πιο vfm λύσεις όπως το Tiguan και το crv που αναφέρθηκαν. Αλλά αγαπητοί φίλοι η αγορά αυτοκινήτου δεν είναι μαθηματικά να λύσεις μια εξίσωση για να πάρεις το αποτέλεσμα. Έχει και συναίσθημα, αυτό το κλικ που σου κάνει ένα αμάξι και ξεπερνά πολλές φορές τη λογική. Γι αυτό και δεν παίρνουμε όλοι το ίδιο μοντέλο ανα κατηγορια
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ωπ! το CRV δεν το είχα τσεκάρει! Πολύ καλό δείχνει. Δεν το βρίσκω το ίδιο όμορφο, αλλά θα είναι άξιος διεκδικητής
-
@john.dactilidis. Ίσως παρεξηγήθηκε ο γραπτός λόγος μου αλλά απλά ανέφερα πως σκέφτονται πολλοί. Κάποιοι θα πούνε με 34k θα πάρω μια Χ1 (που ειναι εξαιρετικό αυτοκίνητο) για να πουλήσω μούρη. Εγώ αν έπαιρνα αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής το 3008 θα έπαιρνα. Άλλωστε Σιτροεν και Πεζώ οδηγώ.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
@john.dactilidis. Ίσως παρεξηγήθηκε ο γραπτός λόγος μου αλλά απλά ανέφερα πως σκέφτονται πολλοί. Κάποιοι θα πούνε με 34k θα πάρω μια Χ1 (που ειναι εξαιρετικό αυτοκίνητο) για να πουλήσω μούρη. Εγώ αν έπαιρνα αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής το 3008 θα έπαιρνα. Άλλωστε Σιτροεν και Πεζώ οδηγώ.Οχι δε καταλαβες. Συμφωνώ μαζι σου και στο πρώτο σχολιο και στη διευκρινιση.
-
Ο χρήστης krysh έγραψε:
@ giocitroen91 τα 590λτ είναι με κιτ επισκευής, τα 520 είναι με ρεζέρβα. Στην Ελλάδα έχουν όλα ρεζέρβα (αν δεν κάνω λάθος). Γενικά έχεις πιάσει ακριβώς το σκεπτικό μου. Το ενδεχόμενο που θέλω να αποφύγω, είναι να έχω παραβλέψει κάποιο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου στο οποίο να υπολείπεται σοβαρά, οπότε και θα το μετανιώσω αργότερα.Για να δεις αν κάπου υπολείπεται σοβαρά σε σχέση με τον ανταγωνισμό θα πρέπει να ψάξεις τους τομείς έναν-έναν.. Για παράδειγμα: ΧΩΡΟΙ- Συμφωνα με τις μετρήσεις του autotriti που είχα κοιτάξει έχει το πιο πλατύ κάθισμα και παίζει να έχει και από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευων αν όχι το μεγαλύτερο. ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Τα περισσότερα site αναφέρουν ότι ποιοτικά είναι ισάξιο με τις premium και πιο ακρυβές προτάσεις... ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ- Πάρα πολύ καλές κριτικές... ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Έχει αναίβει πολύ η Peugeot και ειδικά εσύ που κοιτας για diesel τα γαλλικά έχουν τους πιο αξιόπιστους κινητήρες diesel... ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Είναι από τα πιο ελαφρυά της κατηγορίας άρα θα έχει καλή κατανάλωση... ΕΓΓΥΗΣΗ: Νομίζω η Peugeot δίνει 5 χρόνια αν ισχύει πολύ καλά τότε.. ΤΙΜΗ: Υπάρχουν πολύ φθηνότερες προτάσεις αλλά δεν έχουν τα υπόλοιπα της κατηγορίας την ποιότητα του Peugeot και ούτε τον ψηφιακό πίνακα του Peugeot , ούτε και τα 22 εκατοστά απόσταση από το έδαφος... Εγώ στη θέση σου θα βολευόμουνα και με την έκδοση allure του 3008 καθώς έχει όλα τα απαραίτητα αλλά για να κοιτάς την gt line θα έχει πράγματα που τα θεωρείς εσύ απαραίτητα οπότε πάω πάσο.. Και τέλος είχα ποστάρει παλιότερα κάποια links με τα top10 του αγγλικού carbuyer όπου ανακήρυξε το 3008 ως το καλύτερο όλων και το 3008 είναι το μοναδικό που έχει βαθμολογήσει με 5/5... Γενικά έχω παρατηρήσει ότι τις καλύτερες και με διαφορά κριτικές τις έχουν αποσπάσει τα 3008, Kadjar και Ateca! Αλλά επειδή εσωτερκό σαν του 3008 δεν έχει υπάρξει ποτέ - θα διάλεγα το 3008
Peugeot 3008 2016