-
Ο χρήστης sotpit έγραψε:
Στο my peugeot έχει αναβαθμίση για την οθόνη το έχει κάνει κανείς; αξίζει ή θα μπλέξω;Το Navi η το Firmware ;
Το Navi ειναι πολυ εύκολο -
Μάλλον firmware , Navi δεν έχω
-
Μήπως έχει βάλει κανείς κοτσαδόρο? Με ενδιαφέρει για βάση ποδηλάτων που κουμπώνει στον κοτσαδόρο. Καμιά πληροφορία;
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις για τον κοτσαδόρο;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να μάθεις για τον κοτσαδόρο;Καλημέρα. Δεν έχω εμπειρία από κοτσαδόρο. Αυτός που έχει η Peugeot στα αξεσουάρ είναι σταθερός ή αφαιρούμενος ; Με ενδιαφέρει για αφαιρούμενο.
Το αμάξι έχει κάποια προεγκατάσταση ή πρέπει να τοποθετηθεί μπάρα στην οποία κουμπώνει ο κοτσαδόρο;
Σε περίπτωση που μπαίνει μπάρα, η καθαρή απόσταση από το έδαφος μειώνεται πολύ; Εννοώ όταν δεν είναι ο κοτσαδόρος πάνω..
Να κοιτάξω στα aftermarket κι ναι, κάποια πρόταση;
Έχεις στο 5008;Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
Ο χρήστης geobal έγραψε:
Καλημέρα. Δεν έχω εμπειρία από κοτσαδόρο. Αυτός που έχει η Peugeot στα αξεσουάρ είναι σταθερός ή αφαιρούμενος ; Με ενδιαφέρει για αφαιρούμενο.
Το αμάξι έχει κάποια προεγκατάσταση ή πρέπει να τοποθετηθεί μπάρα στην οποία κουμπώνει ο κοτσαδόρο;
Σε περίπτωση που μπαίνει μπάρα, η καθαρή απόσταση από το έδαφος μειώνεται πολύ; Εννοώ όταν δεν είναι ο κοτσαδόρος πάνω..
Έχει υπόψη σου ότι θα πρέπει να δηλωθεί και στην άδεια και στην ασφάλεια. Θα σου πρότεινα να πας να δεις πρώτα τον γνήσιο πως κουμπώνει επάνω κτλ.
Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης geobal έγραψε:
Αυτός που έχει η Peugeot στα αξεσουάρ είναι σταθερός ή αφαιρούμενος ;Δεν θα μπορούσε να είναι σταθερός. Απαγορεύεται από τον Νόμο να υπάρχει κοτσαδόρος μόνιμα.
-
Ο χρήστης geobal έγραψε:
Καλημέρα. Δεν έχω εμπειρία από κοτσαδόρο. Αυτός που έχει η Peugeot στα αξεσουάρ είναι σταθερός ή αφαιρούμενος ; Με ενδιαφέρει για αφαιρούμενο.
Ναι έχω, είναι αποσπομενος πολύ εύκολα. Η ηλεκτρική εγκατάσταση επίσης αναδιπλώνεται και μπαίνει πίσω από τον προφυλακτήρα όταν δεν τη θες.
Φυσικά και η βάση του είναι κρυμμένη, δηλαδή όταν δεν τον έχεις πάνω δε φανερώνει κάτι τη ύπαρξη του.
Επίσης έχει ένα πρόγραμμα στο ESP για όταν έχεις τρέιλερ.
Αυτά για τον εργοστασιακό, για aftermarket δεν γνωρίζω. -
Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
-
Εχω βαλει και εγω κοτσαδορο στο 3008, οχι της Peugeot, αλλα τον ακριβοτερο αφαιρουμενο απο γνωστο καταστημα στην ιερα οδο (αν θυμαμαι καλα περι τα 350 ευρω τελικη τιμη). Ειναι αυτος που κρυβει την ηλεκτρικη εγκατασταση εντελως, οντως πολυ ποιοτικος, η προσθηκη/αφαιρεση του κοτσαδορου γινεται με μια πολυ απλη κινηση και σε 1´ εχεις ξεμπερδεψει.
Σημειωσε μονο οτι:- θα σου κοπει ελαχιστα (2-3 εκ.) ο προφυλακτηρας κατω χαμηλα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν φαινεται αν δεν σκυψεις και κοιταξεις απο κατω.
- Εγω προσωπικα εχω αντιμετωπισει προβλημα με το park tronic. Με κουμπωμενο τον κοτσαδορο επανω (ειτε με ειτε διχως τη βαση ποδηλατου), οταν βαζω οπισθεν ανιχνευει «εμποδιο» και χτυπαει συνεχομενα το παρκ τρονικ. Ως αποτελεσμα, μετα απο λιγα δευτεροπλεπτα κολλαει και σου βγαζει βλαβη. Διορθωνεται οταν βγαλεις την οπισθεν και ενεργοποιησεις την «βοηθεια στο παρκαρισμα» απο το αντιστοιχο μενου της οθονης. Αυτος που μου περασε τον κοτσαδορο, μου ειπε οτι ετσι γινεται παντα και πρεπει απλα να απευθυνθω στην Peugeot, να μου αλλαξει τη γωνια που βλεπουν τα «ματακια» του παρκ τρονικ μερικα εκατοστα. Εχω ρωτησει και εδω μεσα αν εχει αλλος το ιδιο προβλημα, αλλα εχω απευθυνθει και σε 2 επισημες αντιπροσωπειες. Η μια μου ειπε οτι ετσι γινεται και δεν αλλαζει αυτο, η αλλη οτι πρεπει να παραγγειλουμε ειδικο προγραμμα απο γαλλια που θα το περασουμε στον εγκεφαλο του αυτοκινητου ωστε να μπορεσει να αλλαξει η γωνια που ανιχνευουν τα «ματια» του παρκτρονικ στον πισω προφυλακτηρα ωστε να μην διαβαζει τον κοτσαδορο και την βαση ποδηλατου και να μην χτυπαει, με τελικα κοστος περι τα 500-600€, αν θυμαμαι καλα!
Προσωπικα, μου ακουστηκαν «ο,τι να ‘ναι» και οι δυο αντιπροσωπειες. Επομενως, και επειδη ποτε δεν θα μαθω αν εκανε λαθος αυτος που μου περασε τον κοτσαδορο ή δεν μπορει να μου δωσει λυση η Peugeot επειδη δεν εβαλα τον επισημο δικο τους κοτσαδορο, απλα οταν βαζω κοτσαδορο επανω, απενεργοποιω το παρκ τρονικ.
Τελος, μετα απο ερωτησεις στην ασφαλιστικη μου εταιρεια, καταληξανε να μου πουνε οτι υπαρχει ασαφες πεδιο γυρω απο το τι δηλωνεται στην ασφαλεια του αυτοκινητου. Τροχοσπιτα, τρειλερ κτλ σιγουρα δηλωνονται, αλλα πουθενα δεν αναφερει ο νομος για βασεις ποδηλατων και αν θυμαμαι καλα για σπιτακια σκυλων ή κατι τετοιο οπως μου ειχαν πει. Και παλι, ημουν λιγο καχυποπτος, αλλα αφου το εψαξα κι εγω και δεν βρηκα κατι, εμπιστευτηκα την εταιρεια (ειναι απο τις «μεγαλες» ασφαλιστικες, με φυσικο γραφειο και προσωπικο ασφαλιστη και οχι απο τις εταιρεις που παρεχουν υπηρεσιες μονο μεσω διαδικτυου, το λεω διχως να ξερω αν εχει καποια σημασια).
-
Πως πηγε η καρδια σου να κοψεις προφυλακτηρα σε καινουριο αμαξι!!!!Παντως αν ηθελα να βαλω κοτσαδορο σε καινουριο αμαξι με ολα αυτα τα parktronic τζιτζιμπλικια θα πηγαινα καρφι σε εργοστασιακο και οχι σε aftermarket...
-
Μετά από αναζήτηση για aftermarket κοτσαδορο, επίσης για βάση ποδηλάτων, αφού ότι υπάρχει πολύ αβεβαιότητα, τόσο για το θέμα της εγκατάστασης, λειτουργίας αισθητήρων όσο και ασφαλιστική κάλυψη, κατέληξα σε μπάρες οροφής
-
Καλησπέρα στην παρέα. Κάτοχος Peugeot 3008 1.2 Pure Tech Grip Control.
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη που με τα γραφόμενα τους με βοήθησαν να καταλήξω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και μετά από 6 μήνες μπορώ να πω ότι έχω κάνει μια πολύ καλή επιλογή.Εάν μπορεί να βοηθήσει κάποιος που έχει κάνει mirroring με Samsung να μου πει με ποιο μοντέλο.
Ευχαριστώ !!
-
Πως πηγε η καρδια σου να κοψεις προφυλακτηρα σε καινουριο αμαξι!!!!Παντως αν ηθελα να βαλω κοτσαδορο σε καινουριο αμαξι με ολα αυτα τα parktronic τζιτζιμπλικια θα πηγαινα καρφι σε εργοστασιακο και οχι σε aftermarket...
Διοτι και στην Peugeot που ειχα ρωτησει μου ειχανε πει οτι θα κοπει ελαχιστο κομματι προφυλακτηρα, αλλα και γιατι πραγματικα εχει κοπει 2 εκατοστα πλαστικο στο κατω κατω κομματι που ειναι εντελως κατω απο το αυτοκινητο. Σε καμια περιπτωση δεν φαινεται απο πισω, αν δεν οριζοντιωθεις με το εδαφος.
-
Παιδία στο swell detailing μού ζήτησε 150ευρώ για την προετοιμασία και συν 150 ευρώ για προστασία για 1 χρόνο.
Η 250ευρώ συν για 2 χρόνια.Κάπου φθηνότερα Δεν υπάρχει η επιλογή??
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γνωρίζει κανείς εάν σε σύστημα χωρίς navigation, μπορεί να τοποθετηθεί μετά;
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
Ο χρήστης freenow01 έγραψε:
Παιδία στο swell detailing μού ζήτησε 150ευρώ για την προετοιμασία και συν 150 ευρώ για προστασία για 1 χρόνο.
Η 250ευρώ συν για 2 χρόνια.Κάπου φθηνότερα Δεν υπάρχει η επιλογή??
Με 10 ευρω το πλενεις!
Τι εννοεις φτηνοτερα,θα ασχοληθουν με το αμαξι σου κατι ωρες με αλοιφες και εργαλεια,κυριως εργατικα πληρωνεις -
Περίμενα 150 ευρώ λέω οκ. Όμως 300 ευρώ και πάνω τσούζει η τιμή
-
Ο χρήστης freenow01 έγραψε:
Περίμενα 150 ευρώ λέω οκ. Όμως 300 ευρώ και πάνω τσούζει η τιμήΕξαρτάται τι θές να κάνεις και σε τι κατάσταση είναι το χρώμα του αυτοκινήτου. Συνήθως ένα σωστό γυάλισμα και μια προστασία 1-2 ετών τόσο πάει. Εαν θές π.χ. προστασία 5 ετών ξεπερνάς τα €500 και μετά ανεβαίνει και σε νούμε πάνω από €1.000, ορεξη να έχεις.
Μπορείς να βρείς έναν πιο 'τοπικό' επαγγελματία που ισως σου κάνει δουλειά με €150-200, αλλά δεν ξέρω ποιότητα και διάρκεια. Μπορείς να ρωτήσεις π.χ. στον Καλογρίτσα στο Χαλάνδρι που είναι αρκετά καλός και με ελαφρώς πιο χαμηλές τιμές.
-
Και δε θα είναι καν κεραμικό. Κεριά θα περάσει μ' αυτά τα χρήματα. Για κεραμικό 3ετίας τα ποσά είναι 500-600+ και ανεβαίνουμε όσο ανεβαίνει και η διάρκεια προστασίας.
Peugeot 3008 2016